Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım ib TVleri uzak doğudan getiriyor.Fiyat farklarının bu kadar olma sebebi bu olabilir.
    LG sitesinde biraz aradım ama bulamadım.Bir Firmware yükleyen varmı bu tvye?
  • arkadaşlar çok dehşet bir panel ama dünyayı da dolaştım hiçbir yerde tepkime süresi hakkında bilgi yok.
    yoksa her güzelde bir kusur olur mantığıyla bundaki tepkime süresi çok mu abest?
    bilgisi olan arkadaşlar varsa buyursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: genixalfa

Sanırım ib TVleri uzak doğudan getiriyor.Fiyat farklarının bu kadar olma sebebi bu olabilir.
    LG sitesinde biraz aradım ama bulamadım.Bir Firmware yükleyen varmı bu tvye?

Uzak dogudan ithalatımız TV grubunda mevcut degildir. Sadece Japonya dan Notebook ithalatimiz var.
  • Bu arada bu modelin bugunku fiyati: 1426 TL KDV dahil.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42PQ6000-PLAZMA-TV,8743.html
  • Arkadaşlar bende bugün siparişi verdim İ.B den.Evde Digitürk ün Dt 9001 uydu alıcısı var.Kaliteli bi skart alıp kullansam yeterli olur mu?Yada Hiremco X3 mü almak gerekir en iyi görüntü için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan1500

Arkadaşlar bende bugün siparişi verdim İ.B den.Evde Digitürk ün Dt 9001 uydu alıcısı var.Kaliteli bi skart alıp kullansam yeterli olur mu?Yada Hiremco X3 mü almak gerekir en iyi görüntü için..

PQ 200R kullanıyorum dreambox uydu alıcısına hepsiburada dan aşağıdaki scartı aldım.Mükemmel sonuç verdi. 1 adet resim ekliyorum...

Scart Kablo Burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitalsistem -- 9 Ağustos 2009; 16:54:19 >

• arkadaşlar plazmayı kullanırken foto ekleyecek yok mu almayı düşünen benim gibi arkadaşlara yardımı olursunuz.
  • Bu avforum'dan bir alıntı, televizyon ayarı için, ben bunu uzman 1 içine ayarladım, sonuçtan memnun kaldım.

" These settings has been calibrated using Eye1 on a 50PQ6000 .
    Initially with Energy saver OFF, so expect colours only to match true calibration when its off.
    Energy saver can of course be enabled and still work out quite well with these settings.

Contrast: 90
    Brightness: 30
    H-sharpness 52
    V-sharpness 52
    Colour: 50
    Colourtone: 0
    Dyn contrast OFF
    noisereduction OFF
    Gamma: Hígh
    Black level Low
    Colourstandard: SD
    Colour area: Wide

Whitebalance: COLD
    red gain: 4
    green gain: 0
    blue gain: -48
    red offset: 34
    green offset: 31
    blue offset: 41

No CMS colours are updated at this stage, simply took too long to calibrate..

You can add those into an "expert1" settings and test, and hopefully you can use them on your screen too. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 11 Ağustos 2009; 19:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: devil07

arkadaşlar plazmayı kullanırken foto ekleyecek yok mu almayı düşünen benim gibi arkadaşlara yardımı olursunuz.

Foto eklemenin inan ki hiçbir espirisi yok, gidip bir yerde görmen gerekir. Bundan ötesi, ben uydu yayını ile seyrediyorum, harika bir görüntü alıyorum, divx'leri 42" televizyonumda, 22" monitörümden çok daha kaliteli seyrediyorum. HD filmler için netbook'u bağlıyorum tv'ye canavar bir kalitede seyrediyorum. Evet bu sadece HD ready bir tv ve çözünürlüğü 1024x768, HD movie koyup televizyona 0,5 metreden yada daha yakından bakınca pikselleri görebiliyorum. Ama televizyon izleme mesafem 2 metre civarı, hatta 1 m'den bile harika bir görüntü alıyorum, renkler anlatılmaz yaşanır diyim :). Örnek olması açısından bir usb'ye kaliteli divxler yükle ve git bunu satan bir yerlerde, tv'ye tak ve dene, kararını böyle ver. Bu arada xbox360 performansından oldukça memnunum. Unutma ki burada hepimizin söyledikleri subjetif yorumlar, sen eğer TV amacına uyuyorsa, görüntüyü gör ve kararını ver; eminim ki tüm pq6000 kullanıcıları TV'den çok memnunlar.

• arkadaşlar 42pq200r almayı düşünürken bu plazmayı keşfettim.
    yorumlar vs çok iyi yönde kafaya koydum bu paneli alıcam ama ;
    sizden istediğim bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum. BU ÜRÜNÜ NEREDEN LG ELECTRONİCS TÜRKİYE GARANTİSİ altında alabilirim?
    internetten alışveriş yapılan sitelerde bu yönde bir yazı yok,bilgi yok :(
    sadece 2 yıl garantili ibaresi benim için yeterli değil
  • bende (2 ağustos 2009) 42PQ6000 aldım istanbul bilişimden .

lcd veya plazma tvlerin kalite farklarını ancak yan yana bakarsanız anlayabilirsiniz,
    orada pq6000 ile 42x10e yan yana duruyor ve her ikisinede aynı hd yayın verilmişti ,
    ne hikmetse lg nin görüntüsü daha iyi geldi gözüme ,
    halbuki kesin panasonic daha iyidir diye gittim oraya

birazda şüpelenmedim değil,
    acaba pana nın görüntü ayarlarıylamı oynadılar acaba? diye düşündüm, lg ler satılsın diye .
    ama kimsenin günahını almak istemem,
    panasonicte çok yakından bakınca resimde birazcık daha karıncalanma vardı.
    böyle birşeyi ayarla sağlamak sanırım mümkün değil.
    bende lg aldım .

bu arada bu iki tv nin bir yanında full hd ve son teknoloji bir lcd vardı marka modeli aklıma gelmiyor ,
    haliyle o daha iyi ve daha parlak, canlı, net görüntü veriyordu
    ama biraz daha iyi idi, öyle aaaaaa vaybeeee yuhhhh dedirtecek kesinlikle fark yok.

gelelim lg ye ,
    kesinlikle ben kıl biriyimdir ,
    şu ana kadar beni rahatsız eden hiç bir problem yok.
    görüntü kalitesi gayet tatmin edici ,hatta normal sd yayınlarda gayet mutluyum.
    çünkü tüplü tv yerine full hd tv alıp, çamur seyreden birsürü arkadaşım var.
    gayet mutluyum, hatta hdmi çıkışlı bir receiver bakınıyorum şu an, biraz daha iyi görüntü alabilmek adına.

usb den bir kaç film denemem oldu , yazılar ufak kalıyor ,
    onun dışında sorun yok,
    mp3 ve jpeg falan zaten problemsiz .

başka başka
    pc den kablo ile rgb girişinden full hd denemeleri yaptım ,
    pc monitör çıkış ayarını 1024x768 ayarladımki pixeller tam otursun ,
    eminim full hd bir panel daha iyi gösterecektir ama bunun görüntüsüde herkesin ağzını açık bırakmaya yetecektir, eski tv ile arasında ağrı dağı kadar fark var resmen .

başka ,
    komple tv nin önünde cam var ,
    evet yani elini panele değemiyorsun, çünkü komple cam onun arkası plazma ,
    o benim çok hoşuma gitti, yanlışlıkla bir cisim gelse veya çizilecek gibi bir darbe alsa panele hiç birşey olmayacak .

enerji tüketimi az ,
    az diyorum çünkü sitede özellikleri öyle yazıyor diyorki 181 watt ,
    bu değer acaba en kısık görüntüdeki değermidir ?
    ben elektronikçiyim ve bunu ölçüp buraya yazarım, tam değerini buluruz.
    biliyorsun otomatik parlaklık ayarı var, ön panelde bir sensör ile parlaklık otomatik olarak ayarlanıyor ,
    akşam karanlıkta seyrederken eşşek gibi parlak olmadan rahatlıkla seyir zevki veriyor .

ölçüm yaptım,
    şu anda şebeke voltajı 216 volt.

cihaz standby konumunda tam 18.8mA çekmektedir ,19mA diyelim düz hesap
    yani, 0.19mA = 0.019 A eder
    watt= volt x amper
    0.019 x 216 = 4.1 watt çekmektedir.

gelelim gerçek güce .
    akım, ekrandaki beyaz ve parlaklığa göre değişmektedir ,
    önce minimum enerji tüketimine alıp ölçüm yaptım ,
    yani en az parlaklıkta (bu max energy saving diye geçiyor)
    bu şekilde 0.64 amper gibi bir değer gördüm ,

yani,
    0.64 x 216 = 138 watt eder ,
    bu şekilde ancak gece seyredebilirsiniz tv yi ,görüntü baya soluk .

evet şimdi dananın kuyruğu kopuyor .
    energy saving falan kapalı, tam görüntüde
    dikkatinizi çekiyorum parlaklık ayarları ve renk ayarları gibi değerlerle oynamıyorum onlar fabrikasyon ayarında,
    sadece güç yani energy saving tuşu ile değişiklik yapıyorum .

bu şekilde tv 1.40 amper gibi değerlere kadar çıkmaktadır,
    yani,
    1.40 x 216 = 302 watt eder.

eğer tv akıllı energy saving modunda bırakılırsa ,
    belki ortalaması 180 watt gibi değerlerdedir ,
    birde dediğim gibi görüntüdeki beyazlığa göre çekilen akım artmaktadır,
    o yüzden çekilen güç değişkendir.

ama uzun lafın kısası kimse bu tv heyyoo 180 watt sabit güç harcıyor diye düşünmesin,
    araba gibi, bastıkça yakıyor anlıyacağınız

42PQ6000
    Standby : 4.1 watt
    Max energy saving modunda : 138 watt
    Energy saving kapalı : 302 watt

şimdi kimse çıkıp, işte ben dediydim lcd ler az güç harcıyor diye ortaya atlamasın lütfen,
    yaptığım bu test tekniktir ve gerçektir,
    kulaktan dolma veya oradan buradan bakarak fikir yürütülmesi değildir.
    o yüzden kimse sağda solda yazanlara inanmasın,
    lcd lerde boru değildir onlarda ciddi güç tüketir (tabi test etmediğimden kesin rakam veremiyorum)
    eğer kıyaslama yapılacaksa benim gibi ölçüm sonuçlarını buraya yazın,
    yok bilmiyorsanız hayal kurmayın .

harcanan güç,
    parlaklığa, ekranın boyutuna göre çok değişir,
    32" bir ekranlı tv haliyle daha az güç harcar,

bunları lcd ve plazma tvler arasında polemik oluşturulmasın diye yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxiQ4 -- 12 Ağustos 2009; 1:36:44 >

• MaxiQ4
    hocam güzel incelemeler yapmışsın eline sağlık birde bilgisayarı bağlayıp oyun oynayınca nasıl tepkiler iyimi yazarsan noktayı koyarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: digitalsistem

quote:

Orijinalden alıntı: gokhan1500

Arkadaşlar bende bugün siparişi verdim İ.B den.Evde Digitürk ün Dt 9001 uydu alıcısı var.Kaliteli bi skart alıp kullansam yeterli olur mu?Yada Hiremco X3 mü almak gerekir en iyi görüntü için..

PQ 200R kullanıyorum dreambox uydu alıcısına hepsiburada dan aşağıdaki scartı aldım.Mükemmel sonuç verdi. 1 adet resim ekliyorum...

Scart Kablo Burada

fotoğraf aldatıcı oluyor tabiki ama emin ol şu ana kadar gördüğüm en net görüntü ...

• yaf dün akşam tv ye basit çubuk antenler vardır v şeklinde onlardan bağlıyım dedim bakıyım karasal yayınları alıyormu..

otomatik arama yaptım 3 tane DTV 2 Radyo 32 de TV kanalı buldu ilk önce anlamadım bu DTV nedir diye sonra açınca gördümkü TRT1-2-3 vay anam vay o nasıl bir görüntü çok iyiydi uydudan bile daha canlı gösterdi düşündümde bütün kanallar karasal olarak dijital yayın yapsa süper olurdu...

diğer normal yayınlarda güzeldi ama karıncalı çekiyordu ama görüntüde herhangi bozulma yok tüplü tv lerdeki gibi gayet berrak ve net..
  • quote:

Orijinalden alıntı: apoykalips

MaxiQ4
    hocam güzel incelemeler yapmışsın eline sağlık birde bilgisayarı bağlayıp oyun oynayınca nasıl tepkiler iyimi yazarsan noktayı koyarsın

çok üzgünüm oyunlarla pek aram yok ,o yüzden birşey diyemiyorum.
  • Elektrik tüketimi ile ilgili bende bir kaç bilgi veriyim.Cihaz normal ayarlarında kullanıldı.(Akıllı sensör)

Standby ---1w
    29 saat 19dk Toplam 0.02 kw harcamış.
    Normal kullanım----170 ile 300 w
    37 saat 36dk Toplam 6.13 kw harcamış.

Ölçümler Tchibodan aldığım elektrik ölçüm cihazından alınmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan1500 -- 15 Ağustos 2009; 13:39:11 >
  • uzun süredir foruma girmiyordum, bende de 50pq6000 modeli var, alalı 4 ay falan oldu gayet memnunum televizyonumdan, ( genelde insanlar birşey aldımı aldığı ürünü sanki dünyanın en ii ürünüymüşü gibi görüp överler ) arkadaşlar pc oyunlarında falan nasıl diye sormuş doğrusu sizin için oynayım diyecektim ama eve misafir geldi, pc oyunu oynamadım ama ps2 yi takıp oynadığımda gayet ii performans var diyebilirim . ( gerçi artık eski tekn. olsada hala harika oyunlar var ) scart 1-2 den söz etmiş arkadaslar, bende merak edip denedim, ama o kadarda bariz bir fark gözüme ilişmedi, ama arkadasın biri elle renk ayarları vermiş, genelde sinema modunda tv izliyordum, bu ayarda fena değil, ama daha bir netleşme oldu diyebilirim sd yayında,
    görüntüde kablo gerçekden fark yaratıyor, mesela diz üstünü vga la bağlayınca dalgalanma olabilirken, dvı la bağladığımda çok daha üstün görüntü elde ediyor, 720 mkv filimler izledim, harika bir görüntü var tv de , matrix in full hd sini daha izlemedim ses sistemi olmadığı için ama eski kolonları bil. bağladım bir ara onuda izliyince full hd yi nasıl verdiğinide söyleyebilirim, bil. bağlayınca ayarlardan full hd 1920 de görüyor, onu pek anlamadım doğrusu nasıl desteklediğini, ama ok tusuna basıncada görüntünün 1920 olduğunu gösteriyor ve görüntüde harika bir ara oyun oynayıp full hd matrix ide izleyip görüşlerimi yazarım , diz üstünde şuan burnout paradays oyunu var ( yanlış yazmamışımdır inş. g. roses ın şarkısının çaldığı şehir içinde geçen araba yarısı oyunu )

• arkadaşlar bir hafta önce istanbul bilişimden sony 37 V 5500 almıştım.fakat lcd bana küçük geldi hemen arayıp değiştirmek istediğimi söyledim. ve onun yerine lg 42 pQ6000 plazmayı aldım . sağolsunlar hemen değiştirip plazmamı gönderdiler.istanbul bilişim hakkında olumsuz söylenenlerin hepsi hikaye.gereken ilgi ve alakayı göstererek bana yardımcı oldular. şu an ki tv den de çok memnunum. inşallah bi proplem yaşamam. yalnız arkadaşlardan ayarları hakkında yardımcı olmalarını istiyorum.en iyi görüntüyü nasıl alabiliriz.
  • kimse bişey yazmıyor LG 42PQ6000 plazmanın modasımı geçti ne
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.