Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karaeren

merhaba Rock_N_roLL arkadaşım öncelikli tv in hayırlı olsun tvdeki problem uydu alıcısından kaynaklanıyor olabilir bence .çok kaliteli bir uydu alıcısı ile dene görüntüyü.mesela bende goldmaster 80800 serisi uydu alıcı var adamlar öyle yapmışlarki cihaz çok şık duruyor ama tv ye gönderdiği görüntüye gelince beş para etmez bulanık bir görüntü birde samsung dsb a 200c alıcım var bu cihazı bağladığım zaman cam gibi net bir görüntü alıyorum bağladığım kablo 2 liraya satılan skart kablolardan yani kablonun görüntüye fazla etki edeceğini düşünmüyorum altun uçlu felan hep hikaye para tuzağı.eğer gerçekten güzel bir görüntü almak istiyorsan tavsiye edebileceğim cihazlar eğer bulabirsen samsung a200c bulamazsan ve de bütçen elveriyorsa HUMAX HDCI 2000 uydu alıcısıdır

Teşekkür ederim, Cihazların fişini çekip tekrar başlatmakla sorun çözüldü, görüntü kalitesi, sesi gerçekten çok iyi. TV den çok memmunum ama Hiremco X3 için aynı şeyi söyleyemem, açılışı çok yavaş, kanal geçişleride iyi sayılmaz, key paylaşımı vs. de yok... tek özelliği HDMI çıkışının olması ve fiyatının çok cazip olması, hepsiburada.com dan 160 TL +kdv ye almıştım. en uygun HD Receiverler 500 den başlıyor...

• PQ 6000 SERİSİ 42 İNÇ PLAZMA DAN BENDE ALDIM.
    KENDİMCE LCD 82 YADA 94 DÜŞÜNMÜŞTÜM. SATICI ARKADAŞ BU ALETİN ÇOK İYİ OLDUĞUNU BU FİYATA ALINABİLECEK EN İYİ CİHAZ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. Önce satıcı işte kalamış modelleri kakalıyor diye pek üstünde durmadım. Ben bir inceliyeyim karar verince ararım dedim. Satıcı Full Hd lerin aslında kandırmaca olduğunu bu çözünürlükte yayın kaynağımın olup olmadığı sordu. Bende akşamları en fazla 2-3 saat açık kalabilir o da haberler ve hanımın dizileri izlenecek ikimizde çalışıyoruz, vakit yok zaten dedim. Full Hd (1080 satır) yayın kaynağınız yoksa 768 satır taramasının şu andaki HD yayınlar (720 satır) için yeterli olduğunu söyledi. yani HD Ready çözünürlükte tv ler her halükarda işinizi görür dedi. Ayrıca Full Hd ler normal yayınların satırlarını artırmak zorunda olduklarından görüntüyü bozuyor dedi. Bende söylenenlere ikna oldum ve Full HD den vazgeçtim. Full Hd den vazgeçince alternatifler arasından hakikaten bu cihaz en iyi olarak öne çıtı. Bakış açımın değişmesini sağlayan görevli arkadaşa teşekkürler. 1400 e Full Hd 82 LCD alacağıma salonumuza daha uygun olan bu plazma yı aldık. ib den cuma sipariş cumartesi saat 2 de evde kuruluydu. (nakit 1400 e). bir de teledünya sd cihaz aldım ikisi mükemmel bir seyir kalitesi ortaya koydular.
    PQ 6000 TV tasarım olarak piyasadakilerin çok daha üstünde bir estetiğe sahip. Ön tarafı tamamen kaplayan düz cam panalin ön yüzünde yansımayı neredeyse yok eden bir film kaplı. Hem camı karartıyor, hemde yansımayı bitirmiş. Ön yüzünde hiçbir pürüz çıkınyı amblem yok. duvarda bir gölge gibi sade ve şık. Herkese tavsiye ederim. Fiyatı düşme eğiliminde. Teknos da 2100 nakit fiyatıyla müşteriye sunulmuş. Müşterilerini ördek olarak görüyorlar herhalde.
    Tele dünyada her kanal aynı kalitde görüntü vermiyor. Bazıları gerçek gibi bazıları çok berbat TRT 1 çok kötü neden acaba.
    Akşam süper kupa finalini bu tv de izledim. Büyük ekran hakikaten evde bir başka oluyor. Keyfimizi alex biraz kaçırdı.
    Makine güzel, bütçesi bu civarda olanlar bence pişman olmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: alce

PQ 6000 SERİSİ 42 İNÇ PLAZMA DAN BENDE ALDIM.
    KENDİMCE LCD 82 YADA 94 DÜŞÜNMÜŞTÜM. SATICI ARKADAŞ BU ALETİN ÇOK İYİ OLDUĞUNU BU FİYATA ALINABİLECEK EN İYİ CİHAZ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. Önce satıcı işte kalamış modelleri kakalıyor diye pek üstünde durmadım. Ben bir inceliyeyim karar verince ararım dedim. Satıcı Full Hd lerin aslında kandırmaca olduğunu bu çözünürlükte yayın kaynağımın olup olmadığı sordu. Bende akşamları en fazla 2-3 saat açık kalabilir o da haberler ve hanımın dizileri izlenecek ikimizde çalışıyoruz, vakit yok zaten dedim. Full Hd (1080 satır) yayın kaynağınız yoksa 768 satır taramasının şu andaki HD yayınlar (720 satır) için yeterli olduğunu söyledi. yani HD Ready çözünürlükte tv ler her halükarda işinizi görür dedi. Ayrıca Full Hd ler normal yayınların satırlarını artırmak zorunda olduklarından görüntüyü bozuyor dedi. Bende söylenenlere ikna oldum ve Full HD den vazgeçtim. Full Hd den vazgeçince alternatifler arasından hakikaten bu cihaz en iyi olarak öne çıtı. Bakış açımın değişmesini sağlayan görevli arkadaşa teşekkürler. 1400 e Full Hd 82 LCD alacağıma salonumuza daha uygun olan bu plazma yı aldık. ib den cuma sipariş cumartesi saat 2 de evde kuruluydu. (nakit 1400 e). bir de teledünya sd cihaz aldım ikisi mükemmel bir seyir kalitesi ortaya koydular.
    PQ 6000 TV tasarım olarak piyasadakilerin çok daha üstünde bir estetiğe sahip. Ön tarafı tamamen kaplayan düz cam panalin ön yüzünde yansımayı neredeyse yok eden bir film kaplı. Hem camı karartıyor, hemde yansımayı bitirmiş. Ön yüzünde hiçbir pürüz çıkınyı amblem yok. duvarda bir gölge gibi sade ve şık. Herkese tavsiye ederim. Fiyatı düşme eğiliminde. Teknos da 2100 nakit fiyatıyla müşteriye sunulmuş. Müşterilerini ördek olarak görüyorlar herhalde.
    Tele dünyada her kanal aynı kalitde görüntü vermiyor. Bazıları gerçek gibi bazıları çok berbat TRT 1 çok kötü neden acaba.
    Akşam süper kupa finalini bu tv de izledim. Büyük ekran hakikaten evde bir başka oluyor. Keyfimizi alex biraz kaçırdı.
    Makine güzel, bütçesi bu civarda olanlar bence pişman olmazlar.

Öncelikle cihazın hayırlı olsu.Ürünü İB almışsın.Teknosa fiyatını yazmışsın ancak İB de satılan ürünler kendi imalatları ve orjinal LG garantisi yoktur.Satış yapan bir internet sitesinde bulunan uyarı yazısını aynen aşağıya yazıyorum..Tekrar hayırlı olsun...

Satın aldığınız ürünlerin üretim hatalarına karşı tüm yetkili servisler tarafından garantili olması için mutlaka distribütör ürünleri olması gerektiğini biliyor musunuz?
    Paralel ithalat ürünlerini tercih ettiğiniz takdirde gerektiğinde markaların yetkili teknik servislerinin garantilerinden faydalanamaz, sadece ithalatçı firmanın servis olanaklarından faydalanabilirsiniz Resmi distribütörlerce ithal edilmemiş ürünler Türkiye için üretilmediği ve gerekli altyapı testleri yapılmadığı için bazı fonksiyonlar desteklenmeyebilir.
    Bu nedenle fiyat mukayesesi yaparken GARANTİ kapsamında alacağınız hizmetleri mutlaka araştırınız
    !

• ib tahminimce farklı distribütörlerden kendi temin ediyor ürünü.Altta verdiğim sitede fiyattı 500 kusur pound~euro .Tahminimce toplu ürün aldığı için ve kendi getirdiği için böyle fiyatlar uyguluyor.Ürünlerin "SAHTE" olduğunu düşünmüyorum sadece SPOT mal.Zaten bu Türkiye yaygın birşey.
    Bir spotcuda bir ürün ile aynı ürünün bayi fiyatı arasında fark olduğunu hepimiz görüyoruz.Bende bugün sipariş verdim.Kuşkularım hep var ama Fiyat farkı çok fazla ürünün diğer bilişim marketlerdeki fiyatı arasında.ZAten İb de Teknosada 2 yıl garanti veriyor.

Ölü Piksel testi yapan varmı acaba TV alan arkadaşlar içinde? Ben pcyi bağlama durumum yok.USB den farklı tek renk dosyalarımı çalıştırdınız ?
    Cevaplarınızı bekliyorum.

*http://www.beyondtelevision.co.uk/lg-42pq6000-42-hd-ready-television-with-intergrated-freeview.html

• Birde TV ye nekadar uzaktan izliyorsunuz?
  • Merhaba bir arkadaş ölü pixel meselesini sormuş, piksel kontrolu kolay bilgisayarı bağlayıp veya başka bir kaynaktan kırmızı siyah yeşil vb. gibi değişik renklerde tam ekran homojen görüntü koyup TV ye bakmak lazım.. Bu kadar.

5 gün önce İ.B. den 42pq6000 alan ve kullanan birisi olarak bir yorum yapayım; TV geldiğinde ölü piksel
    yoktu.TV geldikten 2 gün sonra ekranda kırmızı bir noktanın (stuck pixel) yanıp söndüğünü gördüm 5 dk sonra geçti bir daha da çıkmadı. Şimdilik ölü piksel yok yani. 7 gün içinde ölü pixel olursa İB değiştirme garantisi veriyor sanırım. İB hakkında olumlu konuşan da var olumsuz da. Bunu ancak garanti süresinde bir problem çıkınca göreceğiz. Şu ana kadar gerek müşteri ilşkileri gerekse servis hizmeti açısından olumlu izlenim verdi.
    TV ye gelince şu ana kadarki bütün izlenimlerim çok olumlu. Hiremco x3 üm hem Scart hemde HDMI çıkışıyla test ettim. İkisinde de renkler ve keskinlikler güzel.. HDMI bir ölçüde daha iyi elbette. Şimdiye kadar SD (televizyon, 576p diğer) yayınları bu kadar güzel görmemiştim. (özellikle ATV, CNBC-E, TV8 gibi kanallarda görüntüyü test etmenizi tavsiye ederim). Sanırım dual XD teknolojisi işe yarıyor. Üzerine birde plazmanın yüksek kontrastı binince nefis bir görüntü oluşuyor. Renkler cırt renkler değil doğal görünümlü ve siyah renkler bu televizyonda mükemmel.
    720x400 çözünürlüklü Divx filmlerde de gayet güzel performansı var. Biliyorsunuz sadece çözünürlük değil sıkıştırma oranı da görüntü kalitesini belirliyor. 1080p lere gerek yok ama keşke 720p mkv leri de oynatabilseydi süper olurdu.Çünkü tv nin kapasitesi zaten 720p... Belki ileride bir firmware yüklemesi ile o da olur.
    Herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E31FE823 -- 4 Ağustos 2009; 11:30:32 >

• Ben samsung nc10+coreavc(1.9.5)+kmplayer ile pq6000'de her türlü hd filmi çok keyifle ve problemsiz izliyorum. Nasıl oluyor bilmiyorum fakat nc10 ekranını karartıp, görüntüyü sadece plasmaya verince performans çok güzel, işlemci kullanımı %60-70 gibi gördüm. Sonuçta gerek SD divx'leri usbden takıp izlemek(altyazı fontu biraz küçük), gerekse uydu yayını gerekse netbook bağlayıp HD film seyretmek olarak, gerek xbox360 her türlü beklentimin çok üzerinde bir tv oldu (f/p olarak). Bu tv'yi almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada ürünü kullanırken ISM metodu olarak "orbiter" seçin, böylece ekranda logo izi kalmasının önüne geçersiniz.

Şimdi yapılması gereken ürüne sahip olup, ürün hakkında yararlı bilgiler edinmiş arkadaşların burada birikimlerini bizimle paylaşması gerekiyor. Örneğin Uzman1 ve Uzman2 modlarını en iyi nasıl ayarlarız. Örneğin spor modunu çok gereksiz buldum, futbol maçında heryeri cırtlak bir yeşile boğuyor. Sinema modu fena değil.

Şu noktaya da değinmek isterim, salonunda 42" bir tv kullanan kişi, Full HD yayının kalitesini anlamak için kaç metrede oturmalı, yaklaşık 1.8m yanılmıyorsam. Eğer bundan daha uzakta bir oturma düzeniniz varsa Full Hd almanıza gerek var mı? Bu benim şahsi düşüncem sonuçta bu konularda çok bilgili arkadaşlar var, hatalıysam lütfen izah etsinler. Çünkü bir yandan acaba kendimi mi kandırıyorum diye de sormuyor değilim

• Aerospace,
    Aşağıdaki linkteki bilgiler aslında bütün sorularınızı cevaplıyor ve çok değerli bir kaynak. Sizin dediğiniz gibi 1.8 m de 1080p nin etkisini hissetmeye başlıyoruz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29624663/tm.htm

İnsan gözü uzaklaştıkça küçük boyutları seçemez ve bellibir mesafeden sonra bu noktacıklar birbirine karışarak ayırd edilemez hale gelirler. Bunu da hesaplamışlar aşağıdaki resimdeki tabloyu yapmışlar.
    http://img195.imageshack.us/img195/369/tablesizeguidelines.jpg

Yıllardır 42" LCD TV kullandım. Seyretme mesafem pratik olarak 2.5-3 m den daha yakın olmadı. 3 mt den 720p yi 1080p den ayırt etmek çok zordur. Ayrıca 1080p kaynaklar (TV,film vb.) artmadan 1080p TV ye para yatırmak anlamsız. Elimizdeki divx filmlerin bile çoğu 576p.. Daha alınacak çok yol var..Yani şimdilik 1080p TV almamak kayıp değil. Bence en önemlisi mevcut TV yayınlarını, mevcut filmlerimizi ve ulaşabileceğimiz diğer HD filmleri keyifle izlettirebilecek "renkleri gerçek" bir tv nin olması.. PQ6000 bunun için F/P olarak ideal görünüyor.

Bende orbiter açık, akıllı sensor kapalı, tasarruf modu orta derecede. Parlaklık kontrast ve renk 50-60 arasında. Ancak tv de verilen filme uygun olarak bazen değiştirmek gerekiyor bunları..İşin doğrusu TV ile yapılacak fazla bir ayar yok..Ama renk patternleri kullanılarak ayar yapılabilir. Bence en önemlisi TV seyredilecek yeri ışık, oturma, seslendirme açısından en uygun hale getirmek.
    Sevgiler saygılar

• İbden Farklı yerden bu TV yi alanlar arkasına bakıp hangi ülkeden geldiğini yazabilirmi?(Benim ki Güney Kore i.bden aldım)

600hz 100hz bu 2 özellik açılıp kapatılabiliyormu?

Bu Dinamik kontras nasıl ayarlanıyor?

Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba?
  • ben bu tv yi almayı düşünüodum (f/p olarak) ama 3 nedenden soğudum:
    1. teknosadaki shakira konseri: kaliteli lcd lere göre siyah seviyesi ve ayrıntılar düşük geldi
    2. yansıma sorunu (as usual her plazmadaki gibi)
    3. çözünürlüğünün düşük ve geleceğe yönelik olmaması

şu an bana göre en büyük + sı sd yayın performansı olmalı ki malesed bunu da teknosalarda göremioruz.
  • Artık televizyonu alıp 10 yıl kullanma devri geçmiştir. Teknolojiyi geleceğe yönelik olarak satın almak diye bir şey bugün geçerli değil.
  • http://ie.lge.com/products/model/detail/plasmatv_42pq6000.jhtml
    MERAK EDİLEN ÖZELLİKLERİ GLOBAL SİTEDE ANİMASYONLARLA İZLEYİN MESELA 600 HZ....
  • BENİMKİNDE ÜRETİM YERİ POLONYA YAZIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alce -- 5 Ağustos 2009; 20:31:09 >
  • arkadaşlar lütfen palzmayı kullanan arkadaşlar bilgisayara taktığınızda görüntü nasıl oyun oynayan varmı? (foto varsa koyabilirmisiniz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: devil07

arkadaşlar lütfen palzmayı kullanan arkadaşlar bilgisayara taktığınızda görüntü nasıl oyun oynayan varmı? (foto varsa koyabilirmisiniz)

1.oyun için bilgisayar değil konsol düşün
    2. plazma alma hele ki 1024x768 hiç alma
  • quote:

Artık televizyonu alıp 10 yıl kullanma devri geçmiştir. Teknolojiyi geleceğe yönelik olarak satın almak diye bir şey bugün geçerli değil.

hacı ben alırsam 10 yıl kullanırım. zengin adam 2 yıl kullanır çöpe atar yeni alır para b.ktur ok. ama emin ol çoğu alan gariban 10 yıl kullanacaktır.

for example: şu anda kullandığım lcd monitörü 5 sene önce aldım. 12 ms tepki süreli filibis kontrast filan da 300 lerde.
    hala kullanıyorum ve bozulmadığı sürece kullanacağım parayı sokakta bulmuoz teaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 6 Ağustos 2009; 13:15:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaiNStreaM

quote:

Artık televizyonu alıp 10 yıl kullanma devri geçmiştir. Teknolojiyi geleceğe yönelik olarak satın almak diye bir şey bugün geçerli değil.

hacı ben alırsam 10 yıl kullanırım. zengin adam 2 yıl kullanır çöpe atar yeni alır para b.ktur ok. ama emin ol çoğu alan gariban 10 yıl kullanacaktır.

for example: şu anda kullandığım lcd monitörü 5 sene önce aldım. 12 ms tepki süreli filibis kontrast filan da 300 lerde.
    hala kullanıyorum ve bozulmadığı sürece kullanacağım parayı sokakta bulmuoz teaa

Tebrikler..
    +1907

• quote:

BENİMKİNDE ÜRETİM YERİ POLONYA YAZIYOR

Tüm lg lcd tv ler polonyadaki fabrikadan getirtiliyor...LG türkiye tarafından....
  • internet kafede cihazı gördüm 15 adet koymuş dükkana ama gerçekten bu kadar iyi fiyata alınan performans gerçekten çok iyi 600 hz farkını orada anladım bence bu model gerçekten alınır ayrıca gördüm dedim ama gerçekten adam içeriye iki tane klima koymuş yoksa içeride yanacaktık.plazzzmmaaa
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.