Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muaffak

Arkadaşlar, bende yaklaşık bir yıldır bu forumu ve piyasayı takip ettim. İlk başlarda sony d3500 , w 2000 falan alsam mı derken bi türlü karar veremedim. Sonra bisürü modelde karar kıldım vazgeçtim.
    En sonunda PQ 6000 sahibi oldum. İstanbul Bilişim'den 3 gün önce 1440 tl'ye aldım. Bu firma hakkındaki tüm şikayetleri bilerek fiyat cazibesine dayanamayıp havale ile aldım. Korktuğum başıma gelmedi. 1 gün sonra evimdeydi. Firmadan teknik servisin beni arayacağı söylendi, arayan olmayınca firmayı aradım, yönlendireceklerini söylediler. Gene arayan olmayınca bende kendim kurdum.
    Kurarken yaptığım şey şu oldu; eski sony tüplü tv'mdem Goldmaster 9400 marka 3 yıllık uydunun kablolarını söküp yeni tv'ye taktım. Yok altın uçlu kablo, yok HD yayın vs boşverin bu haliyle bile çok tatminkar görüntüsü vardı. Bunu neye göre söylüyorum. sony w3000 ve lg 5000 model lcd'leri olan 2 arkadaşımın tv'leri ile kıyasladığımda söylüyorum. ki o tv'lerin en optimal görüntülerini biliyorum.
    Sonuç olarak; aylardır binlerce konu okudum, dışarda bi çok LCD ve plazma izledim, çoğu zaman bence rezildi. ( tabii bu yayın kaynağına bağlı ama ben uydu için diyorum) Bu tv'yi kesinlikle tavsiye ederim, benim gibi kararsızlar aradığınız bu bence!
    İstanbul Bilişim'den ben memnun kaldım. TV'de sorun yoktu. Olursa ne yapardım bilemem, nereden alacağınız size kalmış. Saygılarımla.

böyle samimi yorumlar bekliyoruz

• arkadaşlar hala foto paylaşmanızı bekliyoruz(oyunlarla)
  • Bu TV de DVB-C var mı, modül ile Teledünya izlemek için?
  • bu plazmada 1:1 pixelmapping özelliği varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: keseratar

Arkadaşlar,

Dün İB'den aldığım LG 42PQ6000 evime geldi.
    Servis de kurulumu yaptı gayet güzel çalışıyor.
    Hareketli görüntüler aynen CRT gibi hiç bulanma olmadan gayet seri.
    Yanlız ekranın yansımalı olması biraz göz alıyor, ortamın aydınlatmasını mutlaka televizyona göre ayarlamak lazım.
    Bugün de teledünya için conax NP4 modulü geldi.
    Yanlız kartı televizyona takamadım, kartın markasının olduğu sarı-yeşil yüzeyi duvara bakacak şekilde pcmcia yuvasına sokuyorum, pinlerin ucuna gelince takılyor kalıyor.
    Bir türlü pinlerin içine girmedi. Bastırıp çok zorlamak da istemedim açıkçası.
    Kartı ters çevirdim, bu sefer zaten daha yarı yolda kalıyor.
    Kartı sokmakta benim gibi zorlanan oldu mu? Yada takarken başka bir püf noktası var mıdır?
    Yarın iş yerinde laptopa takmayı deneyeceğim en azından kart'ta mı problem var belli olur.

Bu conax modül konusu biraz uğraştıracak beni.
    Kartı takmada problem yok, kartın büyük çoğunluğu dışarıda kaldığı için girdiğini algılamamışım o kadar.

Daha sonra teledünya servisi geldi, şifre kartını modüle taktılar. Ama buna rağmen TV'nin menülerinde herhangi bir değişiklik olmadı, ve kanal arama yaptıktan sonra da dijital herhangi bir yayın bulamadı.
    Ardından kullanım klavuzuna baktım, kart takıldıktan sonra yeni CI için yeni bir menunün açılacağını söylüyor. Ama benim TV'de bu menu açılmadı, dolayısıyla teledünya yayınını çözemedi.
    Ben de TV mi sorunlu yoksa kart mı sorunlu tespit etmek için bir TV galerisine gittim, oradaki görevliden rica ederek kartı sergideki televizyonlarda denedim. Aralarında LG de vardı, ama hiçbirinin menülerinde CI ile ilgili hareket olmadı. Bunun üzerinde ben de kartı aldığım yere iade ettim.

Şimdi başka bir yerden başka bir modül almayı planlıyorum. Ama almadan buradaki kullanıcılara bir danışmak istedim. Aranızda bu TV'de conax modül takan oldu mu, olduysa hangi kartan edindiniz? Ayrıca TV ayarlarda bir püf noktası var mıdır?

Teşekkürler.

/>

• arkadaşlar DVB Tuner inin T mi C mi olduğu yazmıyor acaba hangi konumda teledünyaya abone olucamda boşa kutuya para vermiyim.
  • bu plazmada 1:1 pixelmapping özelliği varmı acaba
  • arkadaşlar bu televizyonda DVB-T tuner var C değil
  • birde günler önce sorduğum şu soruma yardımcı olsanız

arkadaşlar bu televizyonu kullananlardan bir ricam var tvnin girişlerine hiç bir şey takılı değil iken(scart komponenet kablo usb kablo vs.) tvnin sesini sonuna kadar açınca hışırtı gibi parazit sesi geliyormu
  • DVT'yi kullanabilen oldu mu?
  • dvb t yi kullanabilmek için istanbul çamlıcaya gitmek lazım sadece orada var trt 1 in dijital karasal test yayını
  • Arkadaşlar tv yi ara ara kullanıyorum henuz evıme tasnmadım tam anlamıyla gercekten harıka goruntusu var scart 2 den cam gıbı goruntu alıyorum eskı tuplu tv lere gore daglar kadar fark var arada ..

dıgıturk aıleceklı lıg tv paketı aldım uydu cıhazı hedıye kampanyası ıle gayette ıyı gosterıyor..

onun harıcınden pc yada ps2 yada baska bır oyun konsolu baglamadım onun ıcın bılemıyorum durum nedır dıye..

sadece usb flash bellek bagladım vıdeo resım ve muzıklı gayet kalıtelı sekılde oynattı

onun harıcınde arkadasın bırısı sormus tv ye herhangı bısey takılı olmadıgınde hışırtı varmı unuttum denemeyı dener yazarım ama şunu solıyım mantıken olabılır bahsettıgı sey bır cok cıhazdada vardı mesela bende eskı uyfdu alıcıyle tv vardı uydu alıcının sesını cok acınca cııııııııı dıye sesten ayrı oalrak hhsırtı gelıyordu bende uyduyu kısıp tv nın sesını acıyordum duzelıyordu..muhtemelen baglantıdan kaynaklı olabıılır

ama eve gıttıgımde denerım tekrar farklı bısı olursa yazarım onun harıcınde sorusu olan varsa yanıtlarım..

bu arada bu yansıma olayı var malum herkesın dılınde tamamıyle hıkaye benım odamın ıkı tarafındada cam var gunduz yansıyor ama benı rahatsız etmıyor ızledıgın seye adepte olursan yansımayı gormuyon bıle kısaca yansıma sorunu felan yok...

• Arkadaşlar, hangi görüntü formatında izliyorsunuz ? Standard mı ? Uzman mı ?
    Standard format çok parlak gibi geliyor bana, yani tv de yüzlerde parlama oluyor bazen hafif pikselleşiyor ...
    Eski kullanıcı arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ? En iyi görüntüyü hangi resim formatında izleriz ?
    Birde yabancı sitelerdeki forumlarda, ilk 100 saat, hiç resim ayarlaması yapmayın diyorlar, ne alaka anlamadım ? ne kullanım klavuzunda ne de kurulum kitapçığında böyle bir uyarı yok... ben ilk aldığımdan yani 1 haftadan bu yana en güzel görüntüyü bulmak için bir çok sefer görüntü ayarı değiştirdim valla ...
  • SCART 2'yi kullanınca çok farkediyormuş, görüntüler çok iyi oldu.

Daha önce de dediğim gibi f/p çok çok güzel bir alet
  • divx oynatırken altyazınının küçük olmasını sorununu çözen oldu mu?
  • arkadaşlar usb den blue ray yada hd film izlemeyi deneyen oldumu yada usb deb bu filmleri oynatıp oynatamayacağını bilen varmı
  • yaklaşık bir aydır 1500-2000 TL bütçeli LCD-Plazma TV araştırması yaptım, önceleri LCD düşünürken çoğunlukla SD yayın izleyeceğim için Plazma almaya karar verdim. Bu kararı verirken bu forumdaki değerli üstadların incelemeleri, telkinleri çok etkili oldu. TV den önce HDMI çıkışlı Hiremco X3 aldım, CRT TV de gerçekten güzel görüntü aldım. PANASONIC VIERA TX-P42S10E ile LG PQ6000 arasında çok bocaladım sonra şık tasarımı ve üstün ses özelliklerinden dolayı LG yi tercih ettim. İstanbul Bilişim A.Ş. jet hızıyla siparişimi onaylayıp sorunsuz birşekilde teslimini yaptı. Yetkili servisi bile bekleyemeden heyecanla TV yi kurdum, Hiremco X3 ile HDMI kablosundan bağlantısını yaptım. SCART tan HDMI a geçişte devrim niteliğinde bir kalite artışı beklerken, sarı bulanık bir görüntü ortaya çıktı.

iki cihazda çok iyi ama bu kötü görüntünün nedeni HDMI kablosu mu? yoksa yanlış yaptığım birşey mi var? yardımcı olursanız çok sevinirim...

• merhaba Rock_N_roLL arkadaşım öncelikli tv in hayırlı olsun tvdeki problem uydu alıcısından kaynaklanıyor olabilir bence .çok kaliteli bir uydu alıcısı ile dene görüntüyü.mesela bende goldmaster 80800 serisi uydu alıcı var adamlar öyle yapmışlarki cihaz çok şık duruyor ama tv ye gönderdiği görüntüye gelince beş para etmez bulanık bir görüntü birde samsung dsb a 200c alıcım var bu cihazı bağladığım zaman cam gibi net bir görüntü alıyorum bağladığım kablo 2 liraya satılan skart kablolardan yani kablonun görüntüye fazla etki edeceğini düşünmüyorum altun uçlu felan hep hikaye para tuzağı.eğer gerçekten güzel bir görüntü almak istiyorsan tavsiye edebileceğim cihazlar eğer bulabirsen samsung a200c bulamazsan ve de bütçen elveriyorsa HUMAX HDCI 2000 uydu alıcısıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaeren

arkadaşlar usb den blue ray yada hd film izlemeyi deneyen oldumu yada usb deb bu filmleri oynatıp oynatamayacağını bilen varmı

Sanırım önceki sayfalarda yazıyordu, televizyon SD kalitede video oynatabiliyor, HD oynatamıyor. HD için bilgisayar bağlanacak yada harici video oynatıcı bağlanacak.
  • arkadaşlar bu plazma ile aylık elektrik fauralarınız kaç lira gelmey başladı acaba!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.