Şimdi Ara

LG 42PQ6000 PLAZMA TV (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
0
Favori
93.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu tv nin ne kadar kullanılmış olduğunu nasıl anlarım yardımcı olurmusunuz.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan368

arkadaşlar bu tv nin ne kadar kullanılmış olduğunu nasıl anlarım yardımcı olurmusunuz.?

tv üzrindeki menü tuşuna basık tutarken kumanda üzerindeki menü tuşunada aynı anda bas 10 saniye kadar çıkan şifre kısmına 4 tane 0 yaz ilk çıkan menüde UTT yazar karşısında yazan rakam kaç saat kullanıldığını belli eder
  • Arkadaşlar deneme imkanı olanlara bir sorum olacak;

WD TV -> {HDMI} -> TV -> {Optik} -> Ses Sistemi

Şeklinde bir bağlantı ile DTS codecli bir filmin sesleri ses sistemine ulaşıyor mu. Eğer ulaşıyorsa PQ6000 serisi de LH7000 serisi gibi pass thru yapma yeteneğine sahip diyebiliriz.
  • Neden pass-through yapmak istiyorsun!

Örneğin WD de bildiğim kadarıyla DigitalAudio port var ve direk Ses sitemine vereceksin uygun kablo bağlantısı ile(Coax/Opt)Audio yu

Yeni nesil panellerin çoğunda artık Pass-through vardır!ama Ext.cihazınızda DigitalAudio port varsa panelin içinde geçiripte yeniden
    ext.ses sistemine taşımak gerekmez vede zaten ihtiyacınızda olmaz!!

Paneldeki P-T olayı şunun için vardır;örneğin DTV izliyorsunuz(stream-media olarak) ve Audio 5.1/DTS v.s ise bu durumda yayın(Video/Audio)
    kablodan(DVB-T/C) geleceği için Tuner vasıtasıyla işlenip Video nun panelde açılması ve Audio nunda pass edilip AVR/Ses sistemine aktarılmasıdır++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Neden pass-through yapmak istiyorsun!

Örneğin WD de bildiğim kadarıyla DigitalAudio port var ve direk Ses sitemine vereceksin uygun kablo bağlantısı ile(Coax/Opt)Audio yu

Yeni nesil panellerin çoğunda artık Pass-through vardır!ama Ext.cihazınızda DigitalAudio port varsa panelin içinde geçiripte yeniden
    ext.ses sistemine taşımak gerekmez vede zaten ihtiyacınızda olmaz!!

Paneldeki P-T olayı şunun için vardır;örneğin DTV izliyorsunuz(stream-media olarak) ve Audio 5.1/DTS v.s ise bu durumda yayın(Video/Audio)
    kablodan(DVB-T/C) geleceği için Tuner vasıtasıyla işlenip Video nun panelde açılması ve Audio nunda pass edilip AVR/Ses sistemine aktarılmasıdır++

Şundan dolayı; eğer bu tv'de pass thru varsa 3 farklı kaynaktan aynı anda HDMI ile ses ve görüntü alıp , sesi optik kablo ile Ses sistemine yollayarak tek optik kablo ile ses iletimini çözmüş olurum.

Eğer yoksa 3 adet optik kabloyu ses sistemine ayrı ayrı götürmek zorunda kalırım.

Ses sisteminin sadece 1 adet optik girişi olmasından dolayı tek optik kablo ile tüm kaynakları tv'de birleştirip sesi ses sistemine optik ile götürmek istiyorum. Bunun için de gerekli olan tek şey bu tv'nin pass thru yapabilmesi.

Bendeki sistemleri port resimler şu topic'te;

http://forum.donanimhaber.com/m_34366555/mpage_1/key_//tm.htm#34366555

• Kardeş ben işin Audio kısmında "uzman" değilim+

Panel olarak konuşmaktayım;

A-Yeni nesil paneller TFT-LCD/PDP(yinede hepsi değil tabiki) DigitalAudio>>"pass-through" yapmaktadır,örneğin Pany 2009 model PDP lerin yaptığı gibi!

B-yine örneğin benim kullandığım ZF355 lerde ise P-T yoktur ama DigitalAudio out desteği vardır;o da tek bir şartla>>DTV den yayın alırsanız!!

++
    Senin olayında ise birden fazla "DigitalAudio-out portu" olan ext.cihazlar olduğu için;bunları AVR deki veya Ses sistemindeki
    tek Opt.porta bağlama sıkıntısı olduğu içinde sen bu ext.cihazları ilk etapta panele aynı anda HDMI ile bağlamak ve tek bir Opt.kablo ile
    örneğin 3 ext.cihazın Audio sinyallerini panelden çıkarıp AVR/Speak. sisteme aktarmak.....

Şimdi>>>sanırım doğru anladım senin yol haritanı değilmi???

O zaman şu soru aklımıza gelecektir>>>Panel 3 tane HDMI daki farklı ext.cihazlardan gelen Audio sinyali ayrıştırıp aktarabilirmi???

işte bunu bilmiyorum!

A-bana göre ayrıştıramaz çünkü bunların yani Panelleri böyle gelişmiş Audio katları yoktur!! yada bu panel bir Scaler v.s de değildir!!
    veya AVR gibi çalışan bir işlevi yoktur/olamaz v.s!!

B-Kul.Kılavuzlarında ben buna ait bir bilgide göremedim yada dikkat etmedim!!

C-neticede bunlar panele yukarıda anlattığımız şekilde bağlanır ve denenir bu kadar basit
    splitted and pass yapıyorsa o zaman çok iyi,ama bana pek ihtimal gibi gelmiyor ve bundan sonrasını Audio cular bilir(AVR kullananlar v.s)

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Kardeş ben işin Audio kısmında "uzman" değilim+

Panel olarak konuşmaktayım;

A-Yeni nesil paneller TFT-LCD/PDP(yinede hepsi değil tabiki) DigitalAudio>>"pass-through" yapmaktadır,örneğin Pany 2009 model PDP lerin yaptığı gibi!

B-yine örneğin benim kullandığım ZF355 lerde ise P-T yoktur ama DigitalAudio out desteği vardır;o da tek bir şartla>>DTV den yayın alırsanız!!

++
    Senin olayında ise birden fazla "DigitalAudio-out portu" olan ext.cihazlar olduğu için;bunları AVR deki veya Ses sistemindeki
    tek Opt.porta bağlama sıkıntısı olduğu içinde sen bu ext.cihazları ilk etapta panele aynı anda HDMI ile bağlamak ve tek bir Opt.kablo ile
    örneğin 3 ext.cihazın Audio sinyallerini panelden çıkarıp AVR/Speak. sisteme aktarmak.....

Şimdi>>>sanırım doğru anladım senin yol haritanı değilmi???

O zaman şu soru aklımıza gelecektir>>>Panel 3 tane HDMI daki farklı ext.cihazlardan gelen Audio sinyali ayrıştırıp aktarabilirmi???

işte bunu bilmiyorum!

A-bana göre ayrıştıramaz çünkü bunların yani Panelleri böyle gelişmiş Audio katları yoktur!! yada bu panel bir Scaler v.s de değildir!!
    veya AVR gibi çalışan bir işlevi yoktur/olamaz v.s!!

B-Kul.Kılavuzlarında ben buna ait bir bilgide göremedim yada dikkat etmedim!!

C-neticede bunlar panele yukarıda anlattığımız şekilde bağlanır ve denenir bu kadar basit
    splitted and pass yapıyorsa o zaman çok iyi,ama bana pek ihtimal gibi gelmiyor ve bundan sonrasını Audio cular bilir(AVR kullananlar v.s)

++

Aynen öyle, ben 3 kaynaktan gelen sesi tv'de birleştirip Ses sistemine yollamayı düşünüyorum. Kaynaklar aynı anda çalışmayacağı için split etmesine gerek olmuyor TV'nin. Yani herhangi bir ayrıştırma yapmasına gerek yok. Daha açık olursam, WDTV açık ise DVD ve Uydu çalışmayacak. TV'de hangi HDMI girişini seçersem o kaynağın sesini alacak.

Yani benim için bu panelin pass özelliği olması gerekiyor, bu özelliği ise sadece DTS için istiyorum

Bu panelin kullanma klavuzunda optik çıkışın 5.1 kanal desteklediği yazıyor. Ayrıca yanılmıyorsam DD de çözüyor ve TV kendisi dışarıya çözerek veriyor kendi speakerından 2 kanal olarak.

Denemek lazım pss thru olup olmadığını görmek için, benim 2 ay kadar bu imkanım yok, bu imkan sahip olanlar denerse sevinirim

• Mantık ve prensip olarak panelde takılı olan ext.3 adet cihazdan,sadece bir tanesi ON ise bu durumda diğer 2 cihazda OFF ta kalıyorsa
    o zaman tek bir Video/Audio kanalı panele gireceği için bu durumda sıkıntı olmaz ve pass gerçekleşir!!

Yinede denemek lazım ama 2 cihaz OFF ise bunu çok rahat pass etmesi gerekecektir!
    ++
  • quote:

Orijinalden alıntı: digitalsistem

Öncelikle cihazın hayırlı olsu.Ürünü İB almışsın.Teknosa fiyatını yazmışsın ancak İB de satılan ürünler kendi imalatları ve orjinal LG garantisi yoktur.Satış yapan bir internet sitesinde bulunan uyarı yazısını aynen aşağıya yazıyorum..Tekrar hayırlı olsun...

Satın aldığınız ürünlerin üretim hatalarına karşı tüm yetkili servisler tarafından garantili olması için mutlaka distribütör ürünleri olması gerektiğini biliyor musunuz?
    Paralel ithalat ürünlerini tercih ettiğiniz takdirde gerektiğinde markaların yetkili teknik servislerinin garantilerinden faydalanamaz, sadece ithalatçı firmanın servis olanaklarından faydalanabilirsiniz Resmi distribütörlerce ithal edilmemiş ürünler Türkiye için üretilmediği ve gerekli altyapı testleri yapılmadığı için bazı fonksiyonlar desteklenmeyebilir.
    Bu nedenle fiyat mukayesesi yaparken GARANTİ kapsamında alacağınız hizmetleri mutlaka araştırınız
    !

yani ben bu aleti ib den alsam lg garantisi kapsamında değilmi sorunmu yaşarım

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Bilişim

Bu arada bu modelin bugunku fiyati: 1426 TL KDV dahil.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42PQ6000-PLAZMA-TV,8743.html

1 ay gibi bir sürede fiyatın bu kadar yükselmesi normalmi ve nedeni nedir acaba sadece kur oynamasımı

çünkü şuanki fiyat 1.747,91 TL ve sanırım stok yok
  • ürün istanbul bilişim'de stokta yokmuş :( var mı önerebileceğiniz şöyle ucuz bir yer hemen nakit 2 adet almak istiyorum? biri bana biri arkadaşıma...
  • nakit 1850 ye lg türkiye garantili var istersen
  • nerde var birader bi bakayım?

quote:

Orijinalden alıntı: apoykalips

nakit 1850 ye lg türkiye garantili var istersen
  • izmirde bahçelievlerde bi lg bayisinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade__

quote:

Orijinalden alıntı: digitalsistem

Öncelikle cihazın hayırlı olsu.Ürünü İB almışsın.Teknosa fiyatını yazmışsın ancak İB de satılan ürünler kendi imalatları ve orjinal LG garantisi yoktur.Satış yapan bir internet sitesinde bulunan uyarı yazısını aynen aşağıya yazıyorum..Tekrar hayırlı olsun...

Satın aldığınız ürünlerin üretim hatalarına karşı tüm yetkili servisler tarafından garantili olması için mutlaka distribütör ürünleri olması gerektiğini biliyor musunuz?
    Paralel ithalat ürünlerini tercih ettiğiniz takdirde gerektiğinde markaların yetkili teknik servislerinin garantilerinden faydalanamaz, sadece ithalatçı firmanın servis olanaklarından faydalanabilirsiniz Resmi distribütörlerce ithal edilmemiş ürünler Türkiye için üretilmediği ve gerekli altyapı testleri yapılmadığı için bazı fonksiyonlar desteklenmeyebilir.
    Bu nedenle fiyat mukayesesi yaparken GARANTİ kapsamında alacağınız hizmetleri mutlaka araştırınız
    !

yani ben bu aleti ib den alsam lg garantisi kapsamında değilmi sorunmu yaşarım

aynen öyle muhtemelen ver kargoya gelsin ib merkez teknik servise derler..

• Darty mağazalarında 1799 TLye satılıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetce19 -- 14 Eylül 2009; 16:03:15 >
  • en son nakit 1700e lg türkiye garantili buldum... asma aparatı hariç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mspulur -- 14 Eylül 2009; 16:10:29 >
  • Merhaba değerli LG dostları...

Sanırım tv göze geldi ekranla ilgili bir sorun tesbit ettim ve İstanbul bilişime mail attım bakalım sonuç ne olacak..

Bu şeklide ib`yide test etme şansım olacak..

Konu şu

Sayın yetkili.

Yaklaşık 1,5 ay kadar önce m.köy mağazanızdan satın almış olduğım LGPQ6000 model tv yi sorunsuz şekilde kullanmaktaydım fakat dün itibari ile usb belleğinden film izlemek için gerekli aparatı taktıktan sonra ekranın sol üst kısmında çerçeveye bitişik bölgede 10 cm lik çizgi şeklinde bir ekran hatası olduğunu farkettim usb den kaynaklı olabileceğini düşündüm laptop bağlayıp dvd çalıştırdım sonuç aynı izlenilen film esnasında üst kısımda bahsettiğim sorun devam etmekte.

Bununla ilgili gerekli tesbitin yapılıp tv nin değişimini talep ediyorum hiçbir şekilde paneli açtırıp bir onarım yapılmasını kabul etmiyorum bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekatmer -- 15 Eylül 2009; 10:05:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekatmer

Merhaba değerli LG dostları...

Sanırım tv göze geldi ekranla ilgili bir sorun tesbit ettim ve İstanbul bilişime mail attım bakalım sonuç ne olacak..

Bu şeklide ib`yide test etme şansım olacak..

Konu şu

Sayın yetkili.

Yaklaşık 1,5 ay kadar önce m.köy mağazanızdan satın almış olduğım LGPQ6000 model tv yi sorunsuz şekilde kullanmaktaydım fakat dün itibari ile usb belleğinden film izlemek için gerekli aparatı taktıktan sonra ekranın sol üst kısmında çerçeveye bitişik bölgede 10 cm lik çizgi şeklinde bir ekran hatası olduğunu farkettim usb den kaynaklı olabileceğini düşündüm laptop bağlayıp dvd çalıştırdım sonuç aynı izlenilen film esnasında üst kısımda bahsettiğim sorun devam etmekte.

Bununla ilgili gerekli tesbitin yapılıp tv nin değişimini talep ediyorum hiçbir şekilde paneli açtırıp bir onarım yapılmasını kabul etmiyorum bilginize.

Bu arada telefonlada tekbik servise durumu bildirdim gelip kontrol edeceklermiş bakalım sonucu paylaşırım sizlerle.

• Bu arada biriside beni arayıp bu televizyondan alacağım dedi tavsiye ediyormusun diye..

Bende kesinikle al bu fiyata bundan donanımlısını bulamazsın dedim..

Sankim İB bana prim verecek

Bu arada yaptığım bu iyi reklem gibi bir çok noktaya eli uzanan birisi olarak çok aktif şekilde karalamada yapabilirim demedi demeyin

Hele dur bi bakalım teknik servis Serdar bey şu elemanı gönderip Tv ye baktıracakmış durum netleşsin ozaman detayları paylaşırız.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.