Şimdi Ara

LG 49UH770v Kullanıcı Klubü (Tek Başlık) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
33
Favori
73.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eXPLoSioN26

Bugün kargodan teslim aldım. Evlilik nedeniyle aldığım için boş evde bir başına duruyor

LG yetkili servisi kurulum için kendi mi arıyor biz mi arıyoruz? Bir de kurulumu 20-25 ağustos da yaptırmam lazım çünkü evde henüz merkezi sistem uydu vs yok.

hocam ben de seninle hemen hemen aynı tarihlerde kurulum yaptıracağım. ben beyaz eşyalarımı da lg den aldım. aradım lg müşteri hizmetlerini en geç ne zaman kurulum yaptırabilirim diye. tek tek ürün kodlarını ve nereden aldığımı sordu. numaram ve adıma kayıt açtı çeyiz paketi olarak tanımladı ve 6 ay içinde ücretsiz kurulum yaptırabilirsiniz dedi. garanti de kurulumla başlayacakmış. yarın 4446543 ü arayıp çeyiz olarak tanımlatın istediğiniz zaman kurdurun. tv de kutunun yanında bandrolün orada garanti belgesi ve bandrol kutunun içindedir yazıyormu diye sordular. sanırım tr garantili olması oradan anlaşılıyor.

• cihat_ozturk kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz numaradan müşteri hizmetlerini aradım, çeyiz olarak 6 ay boyunca kurulum yaptırabilirsiniz dedi. Aradığınızda 2 iş günü içerisinde yapılacağını söyledi. Kutuda darbe hasar da yoktu bu arada.

Kurulum esnasında yapılması gereken testlerle ilgili de video bulsak güzel olur
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt
    Servise tebrikler.

Neyseki ilk seferinde module'u ters takarken zarar vermemis.

Problemin giderildigine sevindim, iyi gunlerde kullanin.
  • nekbey kullanıcısına yanıt
    TV'yi acip kapatmayi denediniz mi?

Default settings geregi TV'yi power off yaptiginizda TV aslinda stand-by'a yani uyku mode'una geciyor. Bu sebeble TV'niz gercek anlamda acilip kapanmiyor. Gercek anlamda TV'yi kapatip acmak icin 2 yontem var; (1) settings'den degisiklik yapabilirsiniz (2) TV'yi guc kablosunu cikartip, bir sure bekleyip (1-2 dk), sonrasinda tekrardan guc kablosunu takabilirsiniz.

TV'yi kapatip actiktan sonra da problem devam ediyor mu (bahsettiginiz 2-3 sn sonra algilama durumu)?

Birde bu problem devamli mi oluyor yoksa zaman zaman mi oluyor? Tesekkurler.

Iyi gunler.
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Evet, urun ailesindeki sinif acisindan, kullanilan, desteklenen teknolojiler acisinda oldukca fark var.

Ozetle, 650 ile karsilastirildiginda tavsiyem UH770v 'dir (detaya, nedenlerine inmeden kisaca belirtiyorum).

Not: Ayni soruyu UH770v ile bir ust model UH850v icin sormus olsaydiniz cevabim (tavsiyem) UH770v olurdu (yine detaya, nedenlerine inmeden kisaca belirtiyorum, detaylar konusunda eger sorunuz olursa cevaplayabilirim).

Iyi gunler.
  • perestişkar P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bu modellerde edge-lit local dimming var, bu sebeble ornegin ekran siyah iken pointer vs. 'de gordugunuz edge-lit local dimming 'in bir sonucu olusan "sizmadir" (halo effect'dir). Tabii bu durum bazi arkadaslar tarafindan ozellikle karanlik ortamlarda fark edilsede bu durum normaldir, bir sorun degildir (kullanilan teknoloji geregi). Sizin de belirttiginiz uzere arkadaslara cozum olarak TV settings calibration yapmalarini (her TV'de oldugu gibi) onemle tavsiye ederim. Goruntusu kalitesi ve "isik sizmasi" (halo effect) vs. gibi konularda bariz iyilesmeler / kaybolmalar olacaktir.

Ilaveten arkadaslara tavsiyem settings'leri calibre ederken "deneme yanilma" yontemi ile degilde, bu konudaki model specific yazilari takip etmeleridir.

Not: Internet'de LG UH770v icin optimum calibration settings'lerini belirten cesitli yazilar var. Calibration sirasinda bu yazilar esas alinabilir.

Iyi gunler.

• Istisnasiz her TV'de az veya cok "sizma" diye tabir edebilecegimiz ("halo effect") aydinlanmalar vardir.
    Tum markalarin high-end modellerinde bile durum boyledir, vardir (kullanilan teknoloji geregi).
    Ancak OLED TV'lerde bu durum yokdur (kullanilan farkli teknoloji geregi) ve OLED TV'lerin fiyatlari oldukca yuksektir.
    Ornegin asagidaki link'deki video'da Samsung ve LG'nin top high end modelleri karsilastirilmaktadir.
    Ozellikle 05:05 dk'dan itibaren izlenirse logo etrafindaki isik sizmasinin Samsung'un high end modelinde bile oldugu gorulmektedir.
    Video'daki LG TV ise OLED teknolojisini kullandigi icin icin logo etrafinda isik sizmasi bulunmamaktadir.

http://www.digitaltrend...9600-vs-samsung-js9500/

Not 1: Bunlari 2 farkli marka TV ureticisini karsilastirmak icin degil kullanilan 2 farkli teknolojiyi karsilastirmak amaciyla belirtiyorum.
    Not 2: Tum marka TV'lerde TV settings'leri calibre edilerek bu etki mimumum'a indirilebilir / azaltilabilir.

Iyi gunler.

• purple_rain P kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam güzel bir bilgilendirme oldu.
  • Ben tesekkur ederim :)
  • Arkadaşlar merhabalar bugün bizde LG bayisinden 55 inç UH770V aldık yarın kurulum olacak ilk izlenimlerini paylaşacağım yarın akşam 3D kullanmayacağımız için 850V tercih etmedik yaklaşık 500 TL bir fark vardı gerek duymadık bu yüzden 770V modelini tercih ettik.
  • maalesef geçen hafta aldığım bu üründe inanılmaz derecede rahatsız eden vertical banding, gölgelenme hatası var. detaylıca inceledim ve Led TV'lerde üretim hatası olarak kronik bir hataymış. özellikle futbol maçlarında ortaya çıkıyor. bir futbol delisi olarak çok üzüldüm ve maalesef çözümü yok.

üretim hatası olduğu için değişim de ise yaramayacaktır, iade talep edeceğim. almadan önce veya aldıysanız kurulumda muhakkak vertical banding hatasına baktırın.

ayrıca konuyla ilgili iade haricinde çözüm önerisi olan varsa da yazarsa sevinirim.

teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda "uretim hatasi" degilde, kullanilan teknolojinin sonucu vertical bending durumu az veya cok (izleyici tarafindan farkedilir veya farkedilmez) tum LED TV'lerde bulunuyor.
    Size oncelikle ve onemle tavsiyem TV'nizi setting'leri araciligi ile calibre etmenizdir. Goruntusu kalitesi, belirttiginiz "vertical banding", "isik sizmasi" (halo effect) vs. gibi konularda bariz iyilesmeler / kaybolmalar olacaktir.
    Ilaveten arkadaslara tavsiyem settings'leri calibre ederken "deneme yanilma" yontemi ile degilde, bu konudaki model specific yazilari takip etmeleridir.
    Not: Ornegin; internet'de LG UH770v icin optimum calibration settings'lerini belirten cesitli yazilar var. Calibration sirasinda bu yazilar esas alinabilir.

Iyi gunler.
  • Arkadaşlar televizyon kurulumu bugün yapıldı d-smart üzerinden yayın alıyoruz forumda yazılan tavsiye edilen ayarlarıda yaptım diğer ayarlarıda göz zevkine göre düzenledim ilk izlenimlerin gerçekten çok başarılı özellikle film kanallarında görüntü gerçekten çok başarılı ancak normal kanallarda haberlerde vs görüntüde bulanıklık var gibi oluyor yayından mı acaba tam bir pürüzsüz bir netlik yok gibi geldi ama film vs taktığımızda oldukça güzel hiç bir sorun yok

Haberlerde vs diğer kanallarda bu bant yayın gösterildiğinde özellikle netlik çok zayıf oluyor yüksek ihtimal yayından ama normal mi sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 1 Ağustos 2016; 20:26:20 >
  • srcn09 kullanıcısına yanıt
    bende de aynı sorun var gibi 55uh850v yayından mı kaynaklı diye düşünüyorum. hd yayınlarda bulanıklık var biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetweb

bende de aynı sorun var gibi 55uh850v yayından mı kaynaklı diye düşünüyorum. hd yayınlarda bulanıklık var biraz.

Aynen dediğiniz gibi ama sadece haberlerde olan birşeymiş dün kurulum yapıldıktan sonra her kanalda haberlere denk geldiğim için öyle oldu , akşam filmlerde dizilerde yayın oldukça kaliteliydi çok keyif aldım hatta youtube üzerinden video açıp izledım gerçekten çok başarılı görüntü eski televizyonumdan sona çok farklı geldi

Haberler konusunda da yüksek ihtimal yayın kaliteleri düşük banttan 3G 'den vs kayıt aldıkları için olabilir onun dışında bir sıkıntım yok şu anda

• Selamlar arkadaşlar. Bi sorum olacaktı. Ürünü gittigidiyordan alsam servisi kendim mi çağıracağım ? Ya da bi sıkıntı problem olursa muhattabım lg servis mi olacak yoksa gittigidiyor.com mu ? Teşekkür ederim şimdiden.

• Arkadaşlar 2 tv arasında kaldım biri Samsung 50KU7000 ile lguh770v sizce 400 tl fazla verip lg almaya değer mi
  • Selamun aleykum arkadaşlar, bende bu televizyonu kullanıyorum 3 aydır. Tek sevmediğim yanı kanal geçişlerinin biraz yavaş olması. Vestel marka bir televizyon bunun yarı hızında kanal geçişi sağlıyor neyse çok da problem etmiyorum. Çünkü diğer özellikleri ve kullanımı bunu unutturur biçimde güzel. Işık sızması şikayeti olan arkadaşlar olmuş. Size şöyle söyleyeyim ışık sızması denilen olayın olmadığı yeni nesil ekrana sahip olan (Led-ıps) tv monitor laptop yok arkadaşlar :) Sonuçta arka aydınlatmalı bir panelden izliyorsunuz gayet normal bunun için bu güzel tv yi değiştirmeyin. Smart özelliği, zaten diyecek tek şey var mükemmel. Tv sektöründe Smart ile rakipsiz yapıyor bence. Birde trt4k açılmıyor demişsiniz. Darbe günü 4k uydusunu vurdular yayınları keseyim derken. Birde 4k test yapmak için küçük videoların olduğu bir site vereyim.http://4ksamples.com bu siteden tek açmadığı arılı bir video vardı o. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: axoyahmet

Arkadaşlar 2 tv arasında kaldım biri Samsung 50KU7000 ile lguh770v sizce 400 tl fazla verip lg almaya değer mi

Bende bu iki cihaz arasinda kalmistim ve arastirmalarim sonucu LG yi tercih ettim 55 inc modelini aldim su an da oldukca memnunum tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: iverzan

Selamlar arkadaşlar. Bi sorum olacaktı. Ürünü gittigidiyordan alsam servisi kendim mi çağıracağım ? Ya da bi sıkıntı problem olursa muhattabım lg servis mi olacak yoksa gittigidiyor.com mu ? Teşekkür ederim şimdiden.

Lg garantisi altinda bir tv alirsaniz satina aldiktan sonra muhattap olacaginiz yer direk LG yetkili servistir sikinti olmaz servisi ise eger aldiginiz yer haber vermezse sizin cagirmaniz gerekecektir

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.