Şimdi Ara

LG 50PH670S VE 60PH670S PLAZMA TV KULÜBÜ (289. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.682
Cevap
70
Favori
370.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thugsta

arladaşlar bende plazma ve led arasında kalan biri olarak size şöyle bir soru sormak istiyorum kimse üstüne alınmasın ynlış anlamasın

şimdi soruyorum 50ph670s ile 50lb670v fiyatları eşit olsa hangisine karar verirsiniz yani ikiside aynı para olsa led mi plasmamı ben onu merak ediyorum bunca yorum yapanlardan teşekkürler...

Gündüz de çok tv izlenen ve çok ışık alan bir oda için led, çoğunlukla akşamları tv izleniyorsa plazma derim. Gündüz çok tv izlenen ve az ışık alan bir oda için de plazma sorun çıkartmaz. Smart önemliyse lb670v'ye kayabilir ibre webostan dolayı. Lakin fiyattan ötürü plazma ağır basar diye düşünüyorum. 50pb690v (2014 plazma) 1600 civarına alınabiliyor. 1500 civarına ph670s (2013) bulursanız eski seriyi de alabilirsiniz, tasarım ve menü dışında bir fark yok, panel aynı.
  • İyi Akşamlar,
    Lg plazmanın yeni modelini bir bucuk ay önce aldım. Tvde dizi film izlerken karanlık ortamda ve siyah ekranda altyazıların geçtiği yerde soluk şeritler gördüm bu durum normal midir? karanlık ortamda siyah ekrana bakınca bazı izler görülüyor. Orbiter özelliği devamlı açık ve ekran ışık ayarları 70te. Bu izler kalıcı değil ekran yıkama yapınca gidiyor.
  • 50" PB690V alarak kulübe katıldım ben de. SD görüntü kalitesi dışında tatmin etti beni plazma sdlerde çok iyidir muhabbetinden dolayı beklentilerim yükselmişti. 32" led vardı evde çok bir farkını göremedim malesef. Ayarları 80 civarında kullanıyorum, şu dünya kupası zamanında rodaj falan yapmam valla
  • Şimdi birşey dikkatimi çekti, menüde yakından alt ve üst taraflardaki gri-siyah arası olan kısımda piksellerin hareket ettiğini görüyorum parazitlenme gibi bir görüntü var. İzleme mesafesinden farkedilmiyor ama 0-30cm arasında görüyorum. Yakından da dikkat etmeden gözükmüyor ama dikkat edince piksellerdeki hareketi görüyorum. Normal midir bu durum?

Postu yazarken araştırdım biraz, dithering deniyormuş bu duruma. Plazmalar için normal diyorlar.
  • Darcyn kullanıcısına yanıt
    Normal hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Normal hocam

Saolon hocam, ben plazmanın çalışma prensibini tam bilmiyorum dolayısıyla ledler gibi tüm piksellerin donuk olmasını bekliyordum görüntünün. Bunda da çoğu piksel donuk ama böyle koyudan başlayarak açığa giden yerlerde ara renklerde bu hareketlenmeyi görüyorum. Biraz tüplü televizyona benzer çalışıyor plazma demekki.
  • Bu normal bir durum zaten izleme mesafesinden hatta 1 metreden bile görülebilecek birşey değil.
  • Orbiter yanık önlemek için çok faydalı bir uygulama.
    ama bence orbiterinde 1-2-3 diye seviyeleri olmalı. İsteyen 0.5 cm - 1cm yada 1.5 cm kaydırma tercihi ile tv izleyebilmeli.
    Tvnin boyutunu ve bazı kanalların logolarının büyüklüklerini göz önüne alırsak
    0.5 cm lik bir kaydırma logoyu tam anlamıyla yerinden oynatmak için yeterli olmayabiliyor.
  • Darcyn kullanıcısına yanıt
    Fakat çok yakın bir mesafeye gelince görülüyor bu.
    Bunu farketmek için bu durumu bilmek lazım bence. Tesadüfen internet kablosunu takarken gördüm tv nin içinden birşey cama vuruyormuş gibi :) ama dediğim gibi kablo takacak kadar yakındım tv ye

• Tv nin 4 tarafındada logo izleri kaldı
    Servis geldi. Normal plazma bu dedi gitti.
    Olay bundan ibaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerbaris

Tv nin 4 tarafındada logo izleri kaldı
    Olay bundan ibaret.

geçmiş olsun üzücü bir durum 4 tarafından nasıl logo izleri kaldı kanal logo izleri falan mı??? renk yıkama yaptınızmı? tv yi orbiterde kullanın sürekli... elektirik sıkıntınız var ise akım korumalı piriz ve regülatör alın bu önlemleri alın ama ilk önce renk yıkaması yapın ve orbiter seçili olsun akabinde bu işlemler bitince tv yi kapatın çekin fişden gece sabaha kadar kapalı dursun tv belki düzelir veya azalabilir...
  • Dizi izlerken altyazılarin olduğu yerde karanlık ortam ve siyah sahnelerde soluk bir şerit şeklinde iz kalıyor bi durum normal mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

quote:

Orijinalden alıntı: sezerbaris

Tv nin 4 tarafındada logo izleri kaldı
    Olay bundan ibaret.

geçmiş olsun üzücü bir durum 4 tarafından nasıl logo izleri kaldı kanal logo izleri falan mı??? renk yıkama yaptınızmı? tv yi orbiterde kullanın sürekli... elektirik sıkıntınız var ise akım korumalı piriz ve regülatör alın bu önlemleri alın ama ilk önce renk yıkaması yapın ve orbiter seçili olsun akabinde bu işlemler bitince tv yi kapatın çekin fişden gece sabaha kadar kapalı dursun tv belki düzelir veya azalabilir...

Renk yıkaması yaptım 2 gün boyunca.
    Tv regülatöre bağlı daima.
    Orbiter de kullanılıyor.
    İlk 200 saate dikkat edildi.
    Maalesef sonuç bu.

• Piksellerdeki kumlamanın amacı iz kalma olasılığını en aza indirmek. Yani plazmalarda bu eklenmiş bir özellik çalışma tarzı değil. Eski nesil panasoniclerde mesela bu yok. Pikseller gayet statik.

Akım korumalı priz hiçbir şekilde logo yanığından kurtarmaz, bu bir şehir efsanesi. Sırf burada çok sıkı savunuluyor diye yabancı forumlara da baktım. Kullanmak kötü birşey değil ama bunu alıp takınca hiçbirşey olmaz sanıp tedbirsiz olmayın. O korumalı prizlerin koruma sağlayan devreleri yıllardan beridir üretilen tüm smps tip güç kaynağı içeren cihazlarda bulunur standart bir özelliktir. Ek olarak bağlanması elbette daha iyi koruma düzeyini arttırır ama neden korur :

Ani elektrik gidip gelmesi durumundaki anlık gerilim sıçramalarından
    Motor benzeri bobin içeren özellikle güçlü cihazların devreye girme anlarındaki gerilim sıçramalarından
    Yıldırım düşmesi durumunda şebekeye oluşabilecek gerilim sıçramalarından

Hala logo yanığını engelleyebileceğini sanıyorsanız üreticiler yıllardır plazmalarındaki yanık oluşma riskini yok etmek için bu sistemi tvlerine kat be kat güçlü olarak yerleştirip sorunu kökünden çözerlerdi. Bu iş artık ticaret, birisi 10 liralık çoklu prize 2-3 ek eleman koyup 50 tl ye satıyor. Bu işte iyi kar var. Paranız bol ise sorun yok ama servisler dahi artık işin kolayını bulmuş size satmak için gözünüzü korkutuyorlar 2000 tl lik cihaz 50 tl için riske atmayayım diyorsunuz ama çamaşır makinesindeki rezistans kireç kaplanmasın diye kutusu bilmem kaç tl lik kireç önleyiciye yıllık 100-200 tl verip 20-30 tllik rezistansı üstelik kaç yılda kaplanacağı ve bozulsa bile para etmeyeceği halde korumaya benziyor.
  • sezerbaris kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam nasıl oldu bilgi verirmisiniz kaç saat aynı kanalda kaldı ?

• Hocam ayni kanal olayi da degil 4 kosedede logo yaniklari var. Ekrana cesitli renkler verip kontrol edin. Cok kolay olusuyor bu yaniklar. Lg ye telefonda ettim. Adamlar cok normal bir durum oldugunu soyluyorlar ve yapacak bisey yok diyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Şans hocam bu işler demek ki bu kadar önlemde tam koruma sağlamiyor gereken her şeyi yapmişsiniz... Söylenecek fazla söz yok umarim geçer...

• Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katilmakla birlikte ben her zaman diyorum önlem önlem önlem... Kökünden kesin çözüm diye sanirim zaten kimse söyleyemez mesela benim bulunduğun semtdede ve apt de elektrik düzeni sorunlu hani yanik falan geçtim bunlari elektirikten sorun olmasin diye cihazlarimda kullaniyorum öte yandan plazma TV ler daha hassas olduğu söyleniyor önlemlerimizi aliyoruz ama bakin arkadaş da almiş ama yanik olmuş maalesef led TV ye göre bana göre çok daha iyi görüntü veriyor ama bi dünyada insani sürekli tedirgin eden sorunları var

• Benim dikkat çekmek istediğim nokta yalan yanlış bilgilerle insanlar kandırılıp parası elinden alınıyor. Çamaşır makinesi olayında da üreticiler tavsiye ediyor, reklamda sözde teknik adamlar söylüyor o zaman doğrudur tüketelim algısı yaratılıyor bunda da öyle.

Eski renkli tvlerin güç kaynakları 70 watt civarı smps, uydu alıcılarının ki 10-30 watt civarı smps, notebookların 80-120 watt güç kaynakları smps, içinde yeri geliyor 1000-1500 dolarlık yani tv parası değerinde donanım besleyen pc güç kaynakları smps en kötüleri 300watt ve bunlarda ucuz olanlarda koruma da yok smps. Bizim tvlerde de yaklaşık 300-400 watt smps.
    Yani narin düşük güçlü küçücük cihazların narin beslemeleri 7/24 prizde dayanıyor da bizim tvlerin mi dayanmayacak. Merak etmeyin dayanır. Elektronik şans işidir kullanılan bir parça tolerans sınırlarının alt ucundadır bozulur üstelik koruma prizi olduğu ve cihaz kapalı olduğu halde bu olabilir. Ben kullanılmasın demiyorum ama teknoloji marketlerindeki süslü püslü pahalı olanlarını değil kaliteli markaların makul fiyatlılarını alın. Artan parayı firmalara değil boğazınıza harcayın yazıktır. Bende 60", aynı binada annemde 50" var bu kadar işin içindeyim 20 yıldır ekmeğimi elektronikten kazanıyorum o prizi yapmak için gereken malzemeler bile elimde bolca var 15 dk mı alır ama uğraşmaya değer bulmuyorum. Bu kadar da güveniyorum. Burada eminim %99 umuz kolay para kazanmıyor. Hiçbirinizi şahsen tanımam ama paranızın da boşa gitmesi beni üzer.
    hocam geçmiş olsun,
    birşeyi merak ediyorum, bilgi verirseniz sevinirim..
    Yayınları dahili uydu alıcısı ile mi izliyorsunuz yoksa dışsal bir yayın kutusu (dmart, teledünya, digitürk vs.) kullanıyor musunuz?

Ben bu sorunun plazmanın zaafiyeti ile birlikte dışsal kutuların etkisiyle ortaya çıkıyor olabileceğini zannediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.