Şimdi Ara

LG 50PH670S VE 60PH670S PLAZMA TV KULÜBÜ (294. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
6.680
Cevap
70
Favori
370.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 ay kadar önce 60PH670S almıştım. O kadar dikkat etmeme rağmen (orbiter sürekli açık, ekran parlaklığı kısık, aynı kanal 1 saatten fazla izlenmiyor vb.) sağ altta 15 gün önce CN(Carton Network) logosu yapıştı kaldı. O Kanalı artık açmadığım halde 15 günden beri gitmedi. Renk yıkama fayda etmedi. Çok açık renklerde belli oluyor. Tv çok iyi olmasına rağmen soğudum.
  • cesceyms C kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun olmustu, Dizimax logosu 2-3 ay kadar kaldı fakat sonrasında gitti.. Cok kafaya takmamaya calıs zamanla geçiyor,
  • çok kafaya takarsanız servisle konuşun, belli bir ücret karşılığına temizliyorlarmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesceyms

4 ay kadar önce 60PH670S almıştım. O kadar dikkat etmeme rağmen (orbiter sürekli açık, ekran parlaklığı kısık, aynı kanal 1 saatten fazla izlenmiyor vb.) sağ altta 15 gün önce CN(Carton Network) logosu yapıştı kaldı. O Kanalı artık açmadığım halde 15 günden beri gitmedi. Renk yıkama fayda etmedi. Çok açık renklerde belli oluyor. Tv çok iyi olmasına rağmen soğudum.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=92102361&p=18&f=761 burda emree41 arkadasimizin bir yazisi var logo yanigi icin deneyen arkadaslarda ise yaramis denemediysen denemekte fayda vardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yapmadığım kalmadı gitmiyo loga yanığı. Servis yıkaması falanda yok.
    Servis yıkamayla geçmez diyo.
    Ayrıca önceden vardı zamanla geçti diyen arkadaşlar şu ölü piksel testinde kullanılan program varya. Değişik renklerin ekrana verildiği onla baksınlar bakalım geçmişmi. Kesinlikle geçmiyo. Benimkiler şu an açık yeşil ekranda görülüyo sadece.

• Bakın arkadaşlar logo yanığı ile ilgili teknik olarak açıklama yapacağım geçip geçmeyeceğini anlayacaksınız:

1- Geçici logo yanığı (image retention) yani görüntünün sürekli görüntülenen kısımlarının geçici olarak görünmesi : Bu durumda sürekli enerjilenen görüntü piksellerini oluşturan fosfor noktacıkları bir süre daha depoladıkları enerji sayesinde parıldamaya devam ederler. Örneğin karanlık bir ortamda iken tv yi kapattığınızda görüntünün bazı kısımlarının da hala parıldamaya devam ettiğini görürsünüz bu olay piksel bazında meydana geldiği için kısa sürede kendiliğinden yok olur.

2-Kalıcı logo yanığı (burn-in) bu durumda ise sürekli aynı görüntüyü veren kısımlardaki piksellerdeki kimyasal maddeler buharlaşarak karşılarındaki ekran çeperine sıvanırlar. Hani bazılarınız görmüştür arabalarda yada el fenerlerinde çalışama voltajlarından biraz daha fazla voltaj ile çalışan lambaların iç yüzeyi siyahlaşır hatta uzun süre çalışabilenlerinde parlak bir kaplama meydana gelir iç kısımdan. İşte bu tip durumlarda metaller (fosforda metallar grubundandır) vakumlu ortamda elektrik alanının ve ısının etkisi ile buharlaşır ve elektronların çekildiği anodun şeffaf olarak üzerinde bulunduğu ön çeperdeki cama içten yapışır. LCD hesap makinesi, saat gibi monokrom ekranları parçalayanlar varsa bilirler elektrodlar şeffaf olarak ince hatlar şeklinde cama gerçekleştirilmiştir plazmada da aynı şekildedir. Bu elekronlarla beraber enerjilenip serbest hale geçen atomlar hızla anoda çekilir ve anodun olduğu yerde sabit kalırlar.
    İşte bu nedenle kalıcı yanı açık renk zeminlerde daha belirgin görünen lekeler ortaya çıkar bunları asla silemezsiniz, yok edemezsiniz.

Yeni nesil plazmalarda görüntü kumlamalı olarak ekrana getirilir yakından bakarsanız görürsünüz ama büyük ve özellikle tek renkli (emisyonun en fazla olduğu beyaz renkte) sabit görüntü bunlara neden olabilir. Bazı kanallar logolarını yarı saydam yapıyorlar ama çoğu parlak beyaz renkte yayınlıyorlar.

Nisan ayından bu yana ben, Aralık 2013 den beri annem bu tv yi kullanıyoruz kalıcı oluşmadı zira ayarları hem panel ışığı hem de parlaklık olarak yeterli gelen en düşük dereceye ayarladım.

Teknik olarak yapılabilecek pek birşey yok maalesef servise de boş yere para bayılmayın.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekküler ben ilk zamanlar panele çok yükleniyordum maç spor modu falan derken izlemesi
    Çok zevkli oluyordu da "cartoon network" logosu belli belirsiz çok az kaldi aslında normal TV izlerken gözükmüyor da düz renklerde çok az belli oluyor aslinda ben yerini bildiğinden görüyorum benim dişımda farkina varan yok düzenli renk yikama yaparim orbiterdir regulatördür falan ama işde hiç olmasa iyidi ama neyse... Birde şu ücretsiz hd kanallara geçebilirsek çok iyi olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Bilgiler için teşekküler ben ilk zamanlar panele çok yükleniyordum maç spor modu falan derken izlemesi
    Çok zevkli oluyordu da "cartoon network" logosu belli belirsiz çok az kaldi aslında normal TV izlerken gözükmüyor da düz renklerde çok az belli oluyor aslinda ben yerini bildiğinden görüyorum benim dişımda farkina varan yok düzenli renk yikama yaparim orbiterdir regulatördür falan ama işde hiç olmasa iyidi ama neyse... Birde şu ücretsiz hd kanallara geçebilirsek çok iyi olacak...

Sanki benim Televizyondan bahsettin Aynı kanal aynı sorun.
  • cesceyms C kullanıcısına yanıt
    Yapacak bir şey yok kullanacaz... Ben memnunum TV den...

• bu tv ye sıralı kanal listesi nerden bulur - nasıl düzenler ve nasıl atabılırım
  • Merhaba bnm tv de normal yayin ,smart menu ve fotolarda bir sorun yok ama olu piksel testinde tam ekran beyaZ,yesil fusya renkte siyah lekelenmeler var ekranda kararti gibi duzensiz . Hata midir bu sizde de boyle mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_dr -- 26 Temmuz 2014; 15:37:43 >
  • yakşalık 6 aydır kullanıyorum tv yi.50 inc olanı var bende.Standart ayarlarında kullanıyorum aynı kanalda 5 -6 saat kaldığı oluyor ve hiç dikkat etmeden kullanıyorum.Renk yıkama felan yapmıyorum hiç bir şekilde yanık izi olmadı.Tv den inanılmaz menununm.Bu tv yi donanımhaberdeki bu konu sayeinde aldım.Alacak arkadaşlara tavsiye ederim.Artık led tv ler çok yapay çok basit geliyor gözüme
  • Merhabalar, 60ph670s modeline niyetlendim, kısmetse. Çok iyi bir fiyata az kullanılmış teşhir ürünü olacak kısmetse. Burn in ve diğer testleri yapmadan almayacağız tabii ki. Uygun fiyata gözlük önerir misiniz? 4 tane de gözlük alacağım, malum kutudan gözlük çıkmıyor.

Bir de pentouch kalem nereden bulunur, gerekli midir, fiyatı nedir?

• Fiyat..

• fensinn kullanıcısına yanıt
    Beyaz ve gri tonda ekrana tekrar bakın bence. Dikkatle bakarsanız farkedersiniz ince logo izlerini.

• Selam arkadaşlar 19 Mayıs tarihinde kurulumu yapılan televizyonum (50pb690v) bugün 1 saat kadar önce görüntü gitti. Ses geliyor. LG çağrı merkezini aradım, kayıt açtım, Perpadaki merkez servisten pazartesi gelebileceklerini söylediler.
    Kurulumu yapan servisi niye göndermiyosunuz dedim. Prosedür kıl tüy geyiği yaptılar.
    Kurulumu yapanı aradım, merkez servisi bazı vakalarda gönderiyolarmış yetkili servis bu durumda müdahil olamıyormuş. Az önce ekran geri geldi sonra tekrar gitti. Şimdi kapattım biraz bekledim tekrar açtım 1-2 sn kadar görüntü geldi tekrar gitti.

Plazmanın uğruna gittik LG aldık ama mantar oldu bakalım pazartesi ne diyecekler. Bu tarz durumla karşılaşan müşterilerin yazılarını okumuştum. İşin açıkçası benim ne zaman başıma gelicek diye de bekliyordum hafiften. Bugün geldi nihayet.
  • tv ve elektronik isinde birazda şans işi olduguna inanan biriyim.cok iincelersiniz bakarsınız tamam budur deyip eve geitririsiniz 2 gün sonra sorun cıkarmaya baslar , gider direk begenir alır eve getirirsiniz hic sorun cıkarmadan senelerce calısır.uzun zamandır tv almaya niyetim vardı teknosanın onunden gecerken 60ph670s modelinin 1899 tl den satıldıgını gordum.seri sonu ve teshir ürünü oldugu icin bu fiyata oldugunu soylediler.tv de ne ararsan var
    her türlü özellik mevcut neredeyse.magazada inceledim sonra bu konudaki yorumları okuyup almaya karar verdim.2-3 sene beni idare etse yeter.aynı fiyata cok daha kucuk tv ler hatta daha pahalıya satılıyor.fiyatına gore cok üst düzey bir ürün insallah beklentilerimi bosa cıkarmaz.
  • Sevgili Arkadaşlar.

Logitech K400 kablosuz klavyesini aldım.

Yalnız şöyle bir problem var.

Klavyeyi başka bir TV ile kullanırken harika fakat 60PH670S ile hiç bir verim alamıyorum.

Tuş tepkimesi neredeyse 30 sn. yazdıklarım 30 sn sonra görünüyor ve imleç sürekli kayboluyor.

Bu sorunu yaşamış olan başka biri var mı?

Teşekkürler.
  • arkadaşlar akıllı kumanda ara ara çalışmıyor sizde de aynı sorunu yaşayan var mı ? mesala basıyorum tuşlara hhiç bir tepki vermiyor ve kırmızı ışık yanmıyor biraz bekledikten sonra çalışıyor.Zaten tv yi kapatırken kapatma tuşuna en az 5 kere basıyorum sonra kapanıyor.Acaba alıcında mı problem var ? kumanda garanti kapsamına girer mi ?
  • selcukhtb kullanıcısına yanıt
    Selamlar.

Ben K400 ile LG TV'yi doğru dürüst çalıştırabilmiş değilim.

Fakat başka bir TV veya cihaza takınca klavye mükemmel çalışıyor.

60Ph670S ile deneyince

1. bastığım tuşa tepki bazen var bazen hiç yok.
    2. sürekli olarak sanal klavyeyi açıyor
    3. ne yazmaya çalışırsam çalışayım, hangi harfe basarsam basayım ilk önce ekrana "Q" harfi geliyor.

vs.vs.

Sizde bu veya benzeri problemler var mı?

Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.