Aynı anda local networküme de bağladım ve bilgisayardaki media player kütüphanesine kaydettiğim filmleri görebildim.
Mkv uzantılı bir filmi açtım, çalıştırdı fakat alt yazıyı görmedi. Alt yazı menüsünü görebiliyorum ama boş geliyor menü.
Film ile alt yazı aynı isimde.. Uzantısı .srt alt yazının...
Sizce neden alt yazıyı göremedim? LG yi aradım, sorumu sordum sabahleyin, geri arayacağız dediler ama halen aramadılar..
Ben bu playerı tamamen bu amaçla aldım, şimdi alt yazı çalışmazsa pek bir işe yaramayacak :(
Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden..
fikri olan yok mu arkadaşlar??
Bende bu cihazdan almayı düşünüyorum. Sorununuzun çözümünü merakla bekliyorum. Mkv içinde ojrinal altyazı gömülümü acaba? Sonradan yanına kaydettiğinizle çakışıyor olabilir mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: Candy_Man
Bende bu cihazdan almayı düşünüyorum. Sorununuzun çözümünü merakla bekliyorum. Mkv içinde ojrinal altyazı gömülümü acaba? Sonradan yanına kaydettiğinizle çakışıyor olabilir mi ?
enteresan bir sorun,bende bu cihazdan var bazı mkv lerde alt yazı görünüyor bazılarında görünmüyordu,alt yazı görünen mkv lere mkvmergegui ile baktığımda gömülü alt yazı olmadığını gördüm,mkv içinde gömülü alt yazı yoksa aynı klasördeki aynı isimdeki altyazı dosyasını gösteriyor,eğer gömülü alt yazı varsa dışardaki alt yazı dosyasına bakmıyor sadece gömülü alt yazı dosyalarını gösteriyor.
mkvmergegui ile istenilen altyazı dosyası mkv ye ilave edilip sorun çözülebilir,ben bu şekilde yaptım,hatta kumanda ile alt yazı dosyasının üzerine gelip tik attığımdada alt yazıyı göstermemişti.
bende lg 47 lw4500 3d tv var simplink özelliği sayesinde tek kumanda ile tv yi ve bp420 kumanda edilebiliyor,görüntü kalitesi ve internet smart özellikleri gayet iyi tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: cetates
quote:
Orijinalden alıntı: Candy_Man
enteresan bir sorun,bende bu cihazdan var bazı mkv lerde alt yazı görünüyor bazılarında görünmüyordu,alt yazı görünen mkv lere mkvmergegui ile baktığımda gömülü alt yazı olmadığını gördüm,mkv içinde gömülü alt yazı yoksa aynı klasördeki aynı isimdeki altyazı dosyasını gösteriyor,eğer gömülü alt yazı varsa dışardaki alt yazı dosyasına bakmıyor sadece gömülü alt yazı dosyalarını gösteriyor.
mkvmergegui ile istenilen altyazı dosyası mkv ye ilave edilip sorun çözülebilir,ben bu şekilde yaptım,hatta kumanda ile alt yazı dosyasının üzerine gelip tik attığımdada alt yazıyı göstermemişti.
bende lg 47 lw4500 3d tv var simplink özelliği sayesinde tek kumanda ile tv yi ve bp420 kumanda edilebiliyor,görüntü kalitesi ve internet smart özellikleri gayet iyi tavsiye ederim.
Tam düşündüğüm gibi olmuş. Bende alıcam ama vatanda 249tl. ereyon'dan alsam mı diyorum hiç tanımadığım bir yer. kararsızım şuanda ereyonda 189 tL
Ankara Cepa da Kutup A.Ş.den 239 tl ye aldım,ereyon da kalmamış.
Tecrübelerime göre LG ANSI dışında altyazı gösteremiyor. ANSI'ye döndürmek için: 1. Altyazı dosyasını açın 2. File/Dosya --> Farklı kaydet (save as) 3. Açılan kutuda "encoding" kutusu ANSI yapınız.
Uyarı: Altyazı içinde faklı karakterler varsa, mesela kimileri şarkı sözleri için nota işareti koyuyor, ya da İspanyolca/Fransızca kelimelerdeki aksan işaretleri. Altyazı bu karakterleri içeriyorsa, ANSI'ye döndürüp, kaydet emri verdiğinizde önünüze uyarı penceresi açılacak. Tamam kaydet derseniz bu işaretleri garip şekilde döndürüp, okumayı zor hale getirecek. Valla ben nota işaretini ayıklıyorum ama diğerlerini öyle bırakıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme