Şimdi Ara

LG E2360V-PN İNCELEME (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
23.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HDMI bağlantı kullanıp ati ayarlarını paylaşabilecek olan varmı ?

Birde bugün başıma FIFA 11'de yağmurlu havadan oynarken beyaz rengin aşırı derecede parladığını farkettim.Oyuncuların ve stadın çok farklı şekillere büründüğünü gözlemledim.Bu sadece bendemi oldu ?
  • Arkadaşlar bu monitorü aldığıma lanet etmeye başlayacağım. Renkler süper ama yazılar çok kötü. Özelliklede mavi renkli yazılar resmen gözümün içine giriyo. Bu mavi rengi çok parlak. Helede benim gibi yazılım mühendisi olan arkadaşlar için çok kötü. Kod yazarken başım dönüyor. Dizüstümdeki dandik renklere hasret kaldım valla. Windows7 nin clearType özelliği falanda fayda etmiyor. Bide yazıların etrafında pembe noktalar var sanki. Yazının okunabilirliğine etki ediyor. Ne yapmak lazım. Fikri olan varmı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oflisinan -- 11 Mayıs 2011; 1:18:10 >
  • şu çıtlama sesi benimkinden de geliyor, sanırım sebebi monitörü kapatmadan bilgisayarı kapatmak. güç tarasuf modundan çıkınca ses geliyor. yada benim dikkatimi böyle çekti
  • Ben de bu monitörü vatanbilgisayar.com dan 404 TL ye aldım. (1 hafta önce)

Monitör çok nazik bir yapıda, çok toz tutuyor, sağ tarafı ısınıyor !

23 inç, full hd led, ince tasarımı ve fiyatı cazip yönleri...

Ben monitörü DVI bağladımönce fabrika ayarlarına ayarladım...
    Sonra CD den RENK PROFİLİ dosyasını yükledim...

Parlaklık: 88
    Kontrast: 71
    Keskinlik: 5
    Preset: 6500K
    Gamma1

Ati CCC panelinden de:
    - Basic video color : OFF
    - İmage Scaling: ENABLE

- Display color > Color Tempature Control: 6500K

şeklinde renklerde de sorunsuz kullanıyorum...

Ama aklım Samsung PX2370 de kaldı :)

• Hayırlı olsun hocam. Cd'de renk profili nerede? Ben göremedim öyle bir şey...
  • arkadaşlar şu çıt sesi ilk zamanlar bendede oldu ve zamanla geçti....
  • İnş çabuk geçer ya. Kulağıma çok takılıyor. Monitörü kırmak istiyorum sırf o sesden dolayı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamsen

arkadaşlar şu çıt sesi ilk zamanlar bendede oldu ve zamanla geçti....

http://www.lg.com/us/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=E2360V-PN&initialTab=drivers&targetPage=support-product-profile#
  • quote:

Orijinalden alıntı: Web King

HDMI bağlantı kullanıp ati ayarlarını paylaşabilecek olan varmı ?

Birde bugün başıma FIFA 11'de yağmurlu havadan oynarken beyaz rengin aşırı derecede parladığını farkettim.Oyuncuların ve stadın çok farklı şekillere büründüğünü gözlemledim.Bu sadece bendemi oldu ?

ayarlar daha önceki sayfalarda paylaşıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamsen

wrongway---- değerli arkadaşım eğer dediğim gibi olmadı ise normal prifil yerine PRESET--SRGB yi seçebilirsin.Renkler daha bir canlı duruyor..

ben kendi ayarlarımla memnunum zaten onda sorun yok ama senin verdiklerini denemek istemiştim sadece :)
  • Onlar istediğim gibi olmadı ama kendim yaptım bir şeyler.Şuanlık memnunum gibi.
  • Arkadaşlar Bu çıt sesi sorunu benim başıma HİÇ gelmedi Yanlız herkezin başına gelen sağ tarafın ısınması soorunu bendede var sanırım elektronik aksamı bu tarafta rahat olmak alzım sonuçta LG bu Sağlam İş Yapar

Monitörü Kullanıyorum Tek Şikayetim 60 hz Olusu 1920 * 1080 kullanıyorum oda normal deyip geçiyorum gözümü fazla yormuyor ha birde burda ayarları paylaşan arkadaşlara bir önerim var

Lütfen paylaştıgınız ayarlardaki bağlantı şeklimide yazın ki millet bu ne abi deyip kendi ayalarını kaybetmesin Dvi hdmi vga gibi

Benim Yavrunun resimleri yukarıda
  • Monitör 13.05.2011 00:40 itibari ile uçmuş bir fiyata satılıyor vatanbilgisayarda
     LG E2360V-PN İNCELEME
  • Arkadaşlar başımdan geçen olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Buradaki amacım kesinlikle LG nin kalitesini sorgulamak değil. Olanı olduğu gibi anlatmaktır. Ben de herkes gibi uzun araştırmalarım sonucu ve fiyatınında uygun olması sebebiyle Pazar günü VatanBilgisayar LG E2360V Led monitorunu satın aldım. Orada baktığımda renkler çok canlı gelmişti. Eve geldim monitor u kurdum ve başladım kullanmaya. Kullandıkça anladımki renkleri orjinal renginde göstermiyor. Turuncu rengini sarıya yakın gösteriyor. Mavi renklerinde ise bir pembelik oluyor. Fotolardaki insan yüzlerini sarılık olmuş gibi gösteriyor. Aynı şey filmlerde var. Renk ayarları ile düzeliyor fakat bu sefer diğer renkler bozuluyor. Renkler çok canlı ama dediğim gibi renkleri karıştırıyor. 4 gündür bu monitor e ayar yapmaktan canım çıktı. Fakat bir türlü istediğim gibi olmadı. HDMI kablosu falan da fayda etmedi. Bende bugun monitorü aldım ve Vatan Bilgisayara götürdüm. Orada teknik servisteki arkadaş monitorü kurdu ekrana baktı ve bana monitor de sorun olmadığını söyledi. Bu arada arkadaşların sorundan kastı ekranda çizgi,ölü piksel veya çalışmaması gibi bişeylermiş. Bende diğer çeşitli resimleri hem bu monitorde hemde diğer monitorlerde gösterip aradaki farkı anlamalarını sağladım. Dikkatli bakmadığınızda resimde sorun gözükmüyor. Resmi %1000 gibi büyültüp resimdeki pixellerin rengi üzerinde kontrol yaptığnız zaman sorun kabak gibi ortaya çıkıyor. İşin garip yanı oradaki tüm LG E2360V lerde bu böyleydi. Ve şu ana kadar 620 civarı satış yapmış. Kimse böyle bir şikayette bulunmamış. Bu yüzden bu arıza olamazmış. Hem böyle söylüyolar. Hemde renkler konusunda bana hak veriyolar. Monitorü LG ye gönderip lg nin inceleyip hatalı üretim olup olmadığına onların karar vereceklerini o şekilde paramı iade edebileceklerini söylediler. Bende kabul etmedim. Çünkü monitor lg ye gidecek de onlar test edecekte. 1 ay da ancak geri dönerler. O yüzden açıkcası uğraşmak istemedim. Sağolsun oradaki arkadaş başka ürünle değiştirebileceğimi söyledi. Geçtim montor standının karşısına 10 farklı resim ve 3 video ile oradaki bütün monitorleri test ettim. Bana göre LED monitorlerde en iyisi Asus monitorüydü. Renkleri tam olduğu gibi gösteriyor. Samsung PX2370 de asus a yakın bir kalitesi vardı. Burada bahsettiğim sadece renk. Diğer özellikleri hakkında bir bilgim yok. Bunların fiyatları pahalı olduğu için tercih etmedim. Bütün monitorleri incelerken Samsung LCD B2230N modeli gözüme çarptı. Tabi ben sadece görüntüye odaklandığım için bunun lcd olduğunu ve sadece analog çıkışı olduğundan haberim yoktu. Ama renkler mükemmeldi. Fiyatıda LG ye göre çok uygundu. Bu monitorü aldım. LG de belki oyunlarda ghost olmuyor olabilir yada nerden bilim filmlerde karanlık sahneleri çok iyi gösteriyor olabilir ve karalenme sorunu olmayabilir. Bunlar artısı. Ama renkleri doğru göstermedikten sonra bunların hiçbir önemi yok benim için. Bunun sebebide bana göre arkadaki led aydınlatmak ışıklarından kaynanabileceğini düşünüyorun. Arkadan gelen ışık rengi bozuyor bence. AOC bile LG den kat kat daha iyi renk kalitesine sahip. Ama onun da sağlamlığı konusunda bişey söyleyemem. Herneyse... Buradan çıkan sonuç arkadaşlar bizzat herşeyi ile test ettim. Monitor alacaksanız sakın LG almayın. Paranızın durumuna göre Asus veya Samsung düşünün derim.

• teşekkürler bilgi için ama lgnin bence bu modelinde renk sorunu var gibi. imzamdaki modelde hiç böyle bir şikayet görmedim ben kullanıyorum renkler gayet doğru ve canlı artı konulardada hiç raslamadım renk şikayetine bendeki modelin bence lgye yanaşmayın demek yanlış çünkü bu model sorunluysa her modeli aynı olamaz. bu arada imzanı bari değiştir lg monitör var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Mayıs 2011; 1:39:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

teşekkürler bilgi için ama lgnin bence bu modelinde renk sorunu var gibi. imzamdaki modelde hiç böyle bir şikayet görmedim ben kullanıyorum renkler gayet doğru ve canlı artı konulardada hiç raslamadım renk şikayetine bendeki modelin bence lgye yanaşmayın demek yanlış çünkü bu model sorunluysa her modeli aynı olamaz. bu arada imzanı bari değiştir lg monitör var

İmzamı değişmeyi unutmuşum. :) Saol uyardığın için. Ben incelerken şunu gördüm. LG nin tüm modellerindeki renkler beni tatmin etmedi. Samsung veya Asus renkleri daha iyiydi. Tabi karar alıcak kişinin. Şurası yanlış anlaşılmasın. Bu sorunun LG nin bütün modellerinde olduğunu kastetmedim. Sadece E2360V modelinde var. Bana göre Samsung B2230N nin renk kalitesi LG nin E2250V den daha iyiydi.İkiside 21,5". Samsung olanın özellikleri LG ye göre daha az ama daha ucuz. Dediğim gibi kalite olarak bana göre LG den daha iyi. O yüzden LG yi tavsiye etmiyorum. Tabi son karar yine alacak kişinin.

• bende bu kanıya vardım çünkü bu modelde renk ayarından şikayet baya var. benim modelde renk bile ayarlamadım çünkü soluk renk yoktu sadece kısmak için auto mode yaptım gözümü alıyordu canlılıktan renk olayına gelirsek her markanın kendine has renk tonu vardır hepsi farklı tonlardadır birbirini tutmayabilir buda normaldir, örnek tüplü tvde sony renk olarak farklıdır philipsde farklıdır hatta sony daha canlıdır ama buda philips dandik anlamına gelmez aynı tonda olması zor bence ama lgnin bu modelini araştırmak gerek bence eğer şikayet aynıysa ozaman sorun vardır tabi bence sen keşke varsa lgnin farklı 2 modelini karşılaştırsaydın yani bu modelle belkide ozaman anlaşılırdı sorunlumu. kalitede iddialı konuşmam çünkü lg baya yol aldı monitörde güzel işler çıkarıyor fiyat ve kalite açısından. he cd romda lg mi asusmu dersen asus derim lg cd rom almam. samsungda da sorunlu monitörlerde var ondanda şikayet eden var, asusda dahil bu yüzden o kaliteli bu değil denemez bu markalara hadi bir örnek daha hdd de samsungdan başkasını almam ama cd romunu asla almam artı monitörüde pahalı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Mayıs 2011; 3:35:03 >

• Ben boşuna mı Samsung diye bir taraflarımı yırtıyorum. Mitoo Abin bekleme de Samsung dan şaşmayacak gel TA950 geelll
  • Gün geçtikçe alışıyorum... renk ayarları sorununu hallettim kendime göre, cam gibi maaşAllah gayet başarılı şuan... Sorun yok

Birde FullHD wallpaper sitesi tavsiye edeyim:http://www.hdwallpapers.in/1920x1080_hd-wallpapers-r.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceeport123 -- 17 Mayıs 2011; 13:16:16 >
  • lg e2360v monitörüm var bimde 8 liraya hdmi kablo var ucuz geldi
    her hdmi kablo aynımıdır
    aynı işimi yapar
    o kabloyu alsam monitöre taksam sorun çıkarırmı
    paketinin üstünde hdmi 1.3 yazıyordu
    acil cevabınızı bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.