Şimdi Ara

[[[---LG E500 KULÜBÜ---]]] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.651
Cevap
9
Favori
169.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • R500'lerde READY BOST özelliği var.Acaba bizim E500'lerde READY BOST özelliği var mı?
  • arkadaşlar bu aletin fan ayarı var mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

R500'lerde READY BOST özelliği var.Acaba bizim E500'lerde READY BOST özelliği var mı?

Bu özellik işletim sistemiyle kullandığın flash diske bağlı. Mesela XP de bu özellik yokken Vista da var. Vista da bilgisayara herhangi bir harici bellek ( USB bellek ya da SD Card mesela) taktığınızda karşınıza gelen Otomatik Kullan menüsünde altta, ya da bilgisayarımda aygıtın simgesine sağ tıkladığınızda gelen menüde "Ready Boost" sekmesinde aygıtın ready boost için kullanılıp kullanılmayacağını, kullanıldığı zaman ne kadarlık yerinin kullanılacağını ayarlayabilirsiniz.

Fakat her usb disk ready boost için kullanılamıyor. Bunun için yeterince hızlı olması gerekiyor. Vista okuma-yazma hızını test ettikten sonra bu işleme onay veriyor ya da ready boost için kullanılamaz diyor. Mesela benim koç gibi (sandığım) 1gb twinmos flash diski bu işlem için uygun görmeyen Vista, bi Vodafone tanıtımında bedava dağıtılan dandik 256 mb flash diski kullanabiliyor.

• Arkadaşlar ben işim icabı sabit olarak her hafta yolculuk yapıyorum ve terminalde de ücretsiz kablosuz bağlantı var.Zaten bunu da birazda buyüzden almıştım. Beklemelerde nete gireyim diye ama tanımlanamayan ağ diyor ve bağlantı kurmasına rağmen nete girmiyor. Bana ağı özel konuma getir diye uyarı verdi ortaktan özele getirdim ama yine nafile. İşyerimdeki şifreli bağlantıyı çok güzel kullanıyorum ama bu termineldeki bağlantıdan bitürlü nete bağlanmıyor. Görünüşe göre ağ tanımsız olduğu için böyle bir sorun çıkarıyor. Valla tüm hevesim kursağımda kaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fibo_11235813

quote:

R500'lerde READY BOST özelliği var.Acaba bizim E500'lerde READY BOST özelliği var mı?

Bu özellik işletim sistemiyle kullandığın flash diske bağlı. Mesela XP de bu özellik yokken Vista da var. Vista da bilgisayara herhangi bir harici bellek ( USB bellek ya da SD Card mesela) taktığınızda karşınıza gelen Otomatik Kullan menüsünde altta, ya da bilgisayarımda aygıtın simgesine sağ tıkladığınızda gelen menüde "Ready Boost" sekmesinde aygıtın ready boost için kullanılıp kullanılmayacağını, kullanıldığı zaman ne kadarlık yerinin kullanılacağını ayarlayabilirsiniz.

Fakat her usb disk ready boost için kullanılamıyor. Bunun için yeterince hızlı olması gerekiyor. Vista okuma-yazma hızını test ettikten sonra bu işleme onay veriyor ya da ready boost için kullanılamaz diyor. Mesela benim koç gibi (sandığım) 1gb twinmos flash diski bu işlem için uygun görmeyen Vista, bi Vodafone tanıtımında bedava dağıtılan dandik 256 mb flash diski kullanabiliyor.

ROBSON özelliği donanımsal bir özellik değil mi?Bizim E500'lerde ROBSON var mı yok mu acaba?ROBSON'un XP ile uyumsuz olduğunu ve çalışmadığını biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 18 Mart 2008; 11:16:21 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fibo_11235813

quote:

ROBSON özelliği donanımsal bir özellik değil mi?Bizim E500'lerde ROBSON var mı yok mu acaba?ROBSON'un XP ile uyumsuz olduğunu ve çalışmadığını biliyorum.

Ready boost diye sormuştun da o yüzden yanlış anlaşılma olmuş. E500 lerde robson yok diye biliyorum. En azından UAP22T modelinde yok.

• arkadaşlar bende yeni LG E500-UAPSPT aldım birkaç sorum olacak yardımcı olan olur ise sevinrim
    1-fan hiç susmuyor daha önce hep centrino kullandım onda gerektikçe çalışıyodu bu maşallah hiç susumuyo bi ayarı varmı ?
    2-vistada olan şu boot özelliği varmı flash kartları bellek olarak kullanma özelliği
  • Arkadaşlar ready boost özelliği Vista'ya özgü değil mi ? Yani modelle alakası yok diye biliyorum...

Ayrıca, XP içinde bir program aracılığı ile kullanılabiliyor.

Ben LG R500 kullanıyorum...Ayrıca Robson R500 lerde var gözüküyor ama bir türlü göremedik R 500 kulübünü de ziyaret ederseniz, bu konuyla ilgili yorumları okursunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 19 Mart 2008; 9:00:15 >
  • Arkadaşlar

http://forum.donanimhaber.com/m_21245539/mpage_5/key_//tm.htm#21968792

bayağı bir bilgi buldum ve foruma yazdım ama bilgiden çok iyice aklım karıştı doğrusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: lgsulo

arkadaşlar bana yardımcı olacak kardeş arkadaş yokmu

sorun mouse yada touchpad de olabilir. touchpadi devre dışı bırakmayı dene ve farklı bir usb mouse kullanmayı denee sorun bunlarda olabilir...
  • arkadaslar bırseye dıkkatınızı cekmek ıstıyorum pcnın uzerınde pil durdugunda ilk gun %100 yaızyor ikinci gun%99 dıye hergun bır tane dusuyor bu sızde de oluyormu ne bu halamı pildemı sorun var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: casper_7

arkadaslar bırseye dıkkatınızı cekmek ıstıyorum pcnın uzerınde pil durdugunda ilk gun %100 yaızyor ikinci gun%99 dıye hergun bır tane dusuyor bu sızde de oluyormu ne bu halamı pildemı sorun var..

Günde %1 düşüş normal diyorlar arkadaşım.

Ama ben haftada bir şarj deşarj işlemi yapıyorum. 1 haftada %2 düşüyor, nazar değmesin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neso

arkadaşlar bende yeni LG E500-UAPSPT aldım birkaç sorum olacak yardımcı olan olur ise sevinrim
    1-fan hiç susmuyor daha önce hep centrino kullandım onda gerektikçe çalışıyodu bu maşallah hiç susumuyo bi ayarı varmı ?
    2-vistada olan şu boot özelliği varmı flash kartları bellek olarak kullanma özelliği

Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanı dilerim bende lg e500-uapspt modelini kullanıyorum fan bende gayet normal hatta 3 gündür kapatmıyorum downland yapıyorum ben dikkat çekici herhangi bir fan sesi duymuyorum, ready boot özelliği var.. Fan sesi yüksek perfarmans gerektiren program yada oyunlarda hissedilir şekilde çalışıyor..
  • Karışık bi konu bu ready boost- ROBSON meselesi. O yüzden bazı kavramların anlamlarını yazıp, Intelin makalesinden çevirilerle anlatmaya çalışıyım.

Aslında herşeyin temeli Vistanın getirdiği 3 yenilik: READY BOOST, SUPERFETCH ve READY DRIVE...

Öncelikle ready Boost Vista işletim sisteminin getirmiş olduğu bir yenilik. Bilgisayara takılan memory card, usb bellek gibi hafıza ürünlerini RAM gibi kullanmasına yarayan teknoloji. Tabii ki asla esas RAM in yerini tutmaz. Sonuçta USB belleğe yazdım okudum diyene kadar RAM e dünyaları yazarsınız.

SuperFetch gene vistayla gelen ve kullanıcının lehine olan bir teknoloji. Sık kullandığınız programları ayırt eden vista bu programlara öncelik sırası veriyor ve daha sonra bu programları( daha doğrusu bu programların sık kullanılan dosyalarını) bilgisayar açılışında yani program çalışmadan RAM e "önyüklüyor". Önyüklüyor çünkü bu direk o programları RAM e atmak şeklinde olmuyor büyük ihtimalle. Fakat bu program çalışabilir diye de bi şekilde aklında tutuyor ki hemen çalıştırabilrisin. Bunu yanısıra antivirus programları da dahil arkaplanda çalışan diğer programların önceliğini de düşürüyor ki ne yapıyorsanız daha rahat yapın!. Fakat bilgisayar boştayken de bu programlardaha öncelikli çalışıp işlerini görüyorlar ve siz gelince tekrar sizin programınız öncelikli çalışacak şekilde ayarlanıyorlar. Tamamen RAM yönetimi.

Bir de ReadyDrive var. Bu da efsanevi melez disklerle ilgili. Melez disk hard diske bir de flash disk eklendiğini düşünün, işte o. Flash disk sistem açılışı söz konusuyken mekanik parçalar içeren sabit diskten daha hızlıdır. Melez disklerde sistmin açılışı için gereken dosyalar flash memory kısmına yazılarak normalden daha hızlı bir sistem açılışı sağlanabilir. Vista bu teknolojiyi destekliyor. Ready drive da bu.

ROBSON, Intelin geliştirdiği "turbo memory" teknolojisinin adı. Bu aleti bilgisayarın içine donanım olarak yerleştirilmiş bir usb bellek gibi düşünebiliriz. Şimdilik 512 MB ve 1GB seçenekleri olan bu alet PCIexpress yuvasına takılıyor. USB belleklerin zayıf tarafı hafıza kısnmının değil de arabirim yani bilgisayarla iletişim kuran kısımlarının darboğaz oluşturması. Böyle bir diski daha hızlı transfer yapabilen PCIexpress yuvasına takarsak daha verimli olur. İşte ROBSON da tam olarak bu. Dahili bir flash disk. USb belleklerden de daha az enerji sarfediyor. Ve sadece Vista da çalışıyor.

Peki ne işe yarıyor. Vistanın sunduğu bütün bu yenilikleri barındırıyor. Yani, siz bu aleti (alet demiyim ya, ROBSON diyim)

1)Ready Boost için vistaya RAM gibi kullandırabilirsiniz. Hem de Flash bellekten daha hızlı yan RAM e daha yakın bi hızda ve daha az eneri harcayarak.
    2)SuperFetch için ne kadar çok RAM varsa o kadar iyi. ROBSON da sık kullanılan dosyaların depolanması için kullanılabiliyor.
    3)ROBSON+normal hard disk sanki tek bir melez diskmiş gibi kullanılabiliyor ve Vista açılış dosyaları ROBSON da saklanabiliyor.

Bunların sonucunda da sık kullanılan dosyalar iki kat hızlı açılırken Vista açılış zamanı da %20 kısalıyor. (Intele göre) Tüm bunlar olurken de sabit disk daha az kullanıldığı için enerjiden de tasarruf edilmiş olunuyor.

He bunlar ne kadar doğru, ne kadar pratikte olan şeyler bilmiyorum. HP ve SONY bu teknolojiyi kullanmayacağını açıkladı. 10 dolarlık SD kart kullanarak da 50 dolara mal olan ROBSON la aşşağı yukarı eş bir kazanımın söz konusu olduğunu iddaa ettiler. HP bu paraya RAM koyarım daha iyi demiş. Aslında Intel'in de makalelerinde en çok üstünde durduğu konular hız ve sabit diskin daha az kullanımından doğan enerji tasarrufu. Ama bunlar gerçekten de ek RAM le en iyi şekilde karşılanabilir.

ROBSON aşşağı yukarı böyle bişey işte. Merak eden varsa Microsoft un sitesinden bu teknolojileri, Interlin sitesinden de ROBSON (yeni adıyla Intel Turbo Memory) ile ilgili yazıları intelin sitesinden bulabilir.

• ARKADAŞLAR LG E500-UAPSPT MODELİ İLE ACER AS5920 MODELLLERİ ARASINDA KARARSIZ KALDIM. ASLINDA İLK LAPTOBUM OLACAĞI İÇİN BU FİYAT CİVARLARINDA BAŞKA ALTERNATİFLERDE ONERİRSENİZ SEVİNİRİM. AMA MESAJI BURAYA ATTIĞIMDAN DA ANLAŞILCAĞI GİBİ AKLIM LG DEN YANA LGE500-UAPSPT FİYAT OLARAK BENİM SINIRIMDA TAM..AYRICA ÖZELLİKLE EKRAN KALİTESİ İLK ONCELİKLERİMDEN.
    AKLIMI KARIŞTIRAN BURDAKİ LG SAHİBİ ARKADAŞLARIN 8600 GF UN 8400 OZELLİKLERİNİ TAŞIDIĞINI SOLEMESİ VE ACER MARKA BİLGİSAYARIN GF8600 GS OLMASI. BU KONULARDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM BİRDE LG NİN İZMİRDE YETERLİ YETKİLİ SERVİSİ VAR MI KULLANAN ARKADAŞLARDAN OĞRENMEK İSTERİM.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 25 Şubat 2009; 10:27:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: UNIALTAY

ARKADAŞLAR LG E500-UAPSPT MODELİ İLE ACER AS5920 MODELLLERİ ARASINDA KARARSIZ KALDIM. ASLINDA İLK LAPTOBUM OLACAĞI İÇİN BU FİYAT CİVARLARINDA BAŞKA ALTERNATİFLERDE ONERİRSENİZ SEVİNİRİM. AMA MESAJI BURAYA ATTIĞIMDAN DA ANLAŞILCAĞI GİBİ AKLIM LG DEN YANA LGE500-UAPSPT FİYAT OLARAK BENİM SINIRIMDA TAM..AYRICA ÖZELLİKLE EKRAN KALİTESİ İLK ONCELİKLERİMDEN.
    AKLIMI KARIŞTIRAN BURDAKİ LG SAHİBİ ARKADAŞLARIN 8600 GF UN 8400 OZELLİKLERİNİ TAŞIDIĞINI SOLEMESİ VE ACER MARKA BİLGİSAYARIN GF8600 GS OLMASI. BU KONULARDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM BİRDE LG NİN İZMİRDE YETERLİ YETKİLİ SERVİSİ VAR MI KULLANAN ARKADAŞLARDAN OĞRENMEK İSTERİM.

UNIALTAY arkadaşım bende lg e500-uapspt almadan önce senin gibi acer as5920 arasında kalmıştım fakat bu cihazlardan almaya karar vermeden önce bir arkadaşımın tavsiyesi ve fiyat uygunluğu nedeniyle msi ex610 aldım..15 gün içinde arızalandı ve para iadesi alıp yerine asus f3sc 220dr aldım onda da ethernet kartı ve mavi ekran sorunu yaşadım 3 gün sonra onu da iade ettim bu kadar tecrübe ve araştırmalardan sonra lg e500-uapspt aldım şimdilik gayet memnunum süper bir cihaz bence hiç düşünme bu fiyata bu özelliklerden alabileceğin en iyi cihaz bence...Ekran kartı hakkında çok faazla bilgim yok ve benc o kadar da önemli değil cyrisi ortadan çok az ayarlarda oynuyor.cod4 vs... Birazdan xp kuracağım umarım sorun yaşamam bu konuda sizi bilgilendireceğim formattan sonra...

• quote:

UNIALTAY arkadaşım bende lg e500-uapspt almadan önce senin gibi acer as5920 arasında kalmıştım fakat bu cihazlardan almaya karar vermeden önce bir arkadaşımın tavsiyesi ve fiyat uygunluğu nedeniyle msi ex610 aldım..15 gün içinde arızalandı ve para iadesi alıp yerine asus f3sc 220dr aldım onda da ethernet kartı ve mavi ekran sorunu yaşadım 3 gün sonra onu da iade ettim bu kadar tecrübe ve araştırmalardan sonra lg e500-uapspt aldım şimdilik gayet memnunum süper bir cihaz bence hiç düşünme bu fiyata bu özelliklerden alabileceğin en iyi cihaz bence...Ekran kartı hakkında çok faazla bilgim yok ve benc o kadar da önemli değil cyrisi ortadan çok az ayarlarda oynuyor.cod4 vs... Birazdan xp kuracağım umarım sorun yaşamam bu konuda sizi bilgilendireceğim formattan sonra...

ekran kartını 8600 olanı al 8400 ekran kartı 7600 den yavaştır

8400 fossss

• Arkadaşlar e500-uapspt model bilgisayarıma xp kurmak istedim Fakat xp cd sini taktığımda kur windows bileşenlerini kurup pc tekrar açıldığında cd okumama yeniden başlatmak için ctrl+alt+del diye bir uyarı çıkıyor biosta xp cd sini görmesi için yapılaması gereken ayarıda yaptım am xp yi kuramadım...Mecburen tekrar vista kurmak zorunda kaldım şimdi pc açılırken bir kaç saniye görünen lg amblemini göremiyorum yardımınızı bekliyorum...
  • quote:

Arkadaşlar e500-uapspt model bilgisayarıma xp kurmak istedim Fakat xp cd sini taktığımda kur windows bileşenlerini kurup pc tekrar açıldığında cd okumama yeniden başlatmak için ctrl+alt+del diye bir uyarı çıkıyor biosta xp cd sini görmesi için yapılaması gereken ayarıda yaptım am xp yi kuramadım...Mecburen tekrar vista kurmak zorunda kaldım şimdi pc açılırken bir kaç saniye görünen lg amblemini göremiyorum yardımınızı bekliyorum...

tekrar vistayı kur doğru düzgün windows xp drverlerini çıkaramamışlar

windows ta ses hem hoparlörden geliyor hemde kulaklıktan ( 4 gün önce LG sitesinden indirdim )

vistayla idare et 2-3 ay sonra driverler tam olarak yerleşir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 22 Mart 2008; 16:06:00 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.