Şimdi Ara

Lg G2 incelemelerim (ilk kullanici incelemesi:) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
7
Favori
26.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ''G2 için konuşursak donanımsal olarak 4g mevcut Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 çip seti 4g LTE-A desteğine sahip.''
    http://www.qualcomm.com/snapdragon/processors/800-600-400-200/specs
  • Türkiye 'de 4g alt yapısı test aşamasında ve evet yok. Telefonun çip seti donanımsal olarak destekliyor lakin muhtemelen fabrikasyon sürecinde deaktive edilmiş olmalı.
  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt
    MADEM HİÇBİRŞEY BİLMİYORUM BUNUDA GEÇTİM

KOKTURUK said ''G2 için konuşursak donanımsal olarak 4g mevcut Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 çip seti 4g LTE-A desteğine sahip. '' bu cümlenizi LG TÜRKİYE çalışanları ısrarla çürütüyorlar HEM DONANIMSAL OLARAK DESTEKLEMİYOR HEMDE TÜRKİYEDE 4G NETWORKÜ YOK DİYORLAR
    FABRİKASYON SÜRECİNDE DEAKTİVE OLMUŞ DEDİNİZ O HALDE BU TELEFONA İNGİLTERE ROMU YÜKLEDİĞİMİZ TAKDİRDE AKTİVE OLMUŞ OLUR MU?
  • Rom yükleyerek aktif edileceğini sanmıyorum, bu konuda kesin bilgim yok ama zamanla öğreneceğiz.
    peki 4G yi anladıkta radyo neden yokk?
  • Arkadaslar konu aldi yurudu ama bende de sorunlar dag gibi buyudu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c_e_m22 kullanıcısına yanıt
    yapma korkutma bizi...
  • c_e_m22 kullanıcısına yanıt
    ne gibi sorunlar hocam ?
  • Radyo kullanmak isteyen başka telefon alsın diye. Eski Lg Optimus Black (P970) kullanıcısı olarak donanımsal olarak var olan ama bandrol vergisi sebebiyle devre dışı bırakılmış olan radyoyu Avrupa romlarıyla kullanabiliyorduk. Kullanabiliyorduk dedim ama ben hiç radyo kullanmıyordum, kullanan varsa bu özelliği gözeterek telefon seçsin, derdi - sıkıntısı - tasası olmasın. G2 de aynı şekilde radyo donanımsal olarak mevcut ama yazılımsal olarak devre dışı, Optimus Black 'ten tecrübe ile Avrupa romlarıyla radyonun G2 'de kullanılabileceğini varsayabiliriz ama bu garanti değil, zira o da fabrikasyon sürecinde deaktive edilmiş olabilir. Bu durumla ilgili resmi veya gayri resmi yanıtı LG tarafından alamayız, radyo meselesini zamanla öğreneceğiz.
    fabrikasyon sürecinde deaktivelik nasıl oluyor onu anlatır mısınız? donanımı söküp atıyorlar mı?
  • hayır sanmam küçük bi klips tarzı bişey vardır cipin üstünde tahminim. hafıza kartlarında yazma korumasını açmak için gibi olanlardan.
  • Donanımı söküp atmıyorlar zira söküp atması ayrı bir fabrikasyon süreci, donanım içinde tutulur bu daha kolaydır ama türlü teknik işlemlerle veya yazılımsal olarak devre dışı bırakılabilir. Bu türlü işlemlerin ayrıntılarına vakıf değilim elektronik mühendisi arkadaşlar bilgi verebilir.
  • batuhanmekiker kullanıcısına yanıt
    biz telefonun içini açsak o küçük klips tarzı bişeyi aktif edebilir miyiz bu mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: c_e_m22

Arkadaslar konu aldi yurudu ama bende de sorunlar dag gibi buyudu...

ne gibi sorunlar ustad
  • Çipin üstünde veya herhangi yerinde klips vs. yoktur, içini açarak müdahele edeceğimiz aktivasyon zımbırtısı yoktur, bu şekilde mümkün değil. Mikroskopik komponentlere bu şekilde müdahele edemeyiz.
    neden deaktive ediyorlar ki neden kendilerini yoruyorlar deaktive etmek için... nedeni açık ve net gelecekte daha fazla para kazanmak aaaa LG G3 çıkmış hemde 4G si varmış hemen LG G2 yi satalım onu alalım satış stratejisi... umarım avrupa romuyla halledilir yoksa bu pazarda çok kaybı olur
  • Butun konuyu okudum LTE ile alakali com tartisma olmus ben kacirmistim qualcomm a gore var lg ye gore yok

Buna bir ornek vereyim muhtemelen buda aynidir

Yaklasik 3 sene once Turkcell tarafindan satilan HP DM1 laptoplar vardi uzerinde yerlesik sim kart yuvasi olan o simkart modulu qualcomm gobi2 idi

Megersem bu chipset te GPS te varmis ve yazilimla kapatilmis regeditten girip 0 olan anahtar degeri 1 yaparsan GPS te aktifnoluyordu ve pc de navigasyon programlari kullanilabiliyordu

Muhtemelen buda benzee birseydir donanimda var cunku

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajlarınız birbirini tekrar eder mahiyette olsa da ciddi sorduğunuzu umarak cevap veriyorum, donanımsal bir müdahale yerine yazılım üzerinden kimi bileşenleri deaktif ediyorlar.
    Yani bir nevi, işletim sisteminin o donanım için sürücü yüklemesini engelliyorlar, bu da başka bir os yükleyerek aktif hale geitirilemelerine olanak tanıyor.
    Donanımdan müdahale genelde PC bileşenleri için yapılıyor, daha ucuza satabilmek adına CPU ya da GPU'daki işlem birimleri çıkarılıyor...
  • Benimki sadece varsayım eğer öyle bi durum varsa belki mümkün olabilir doğru romla. Ama çok fazla varsayım yapıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.