Şimdi Ara

LG G4 Sahibiyim Samsung Nx Mini Alırsam Aralarında Fazla Fark Olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nx mini ile çekilen fotoğrafların cep telefonundan farklı olmayacağını söylüyorlar doğrumudur acaba ?

• Nike Tyson kullanıcısına yanıt
    nx minin avantajı sensörü biraz daha büyük cep telefondan başka bir artısı da lensi değişebiliyor olması.
    şimdi lg g4 ün nasıl fotoğraflar çektiğini bilmem,ama RAW fotoğraf çekebiliyor, G4 ün fotoğrafı kötü bile olsa RAW çektiğin mütdetçe ve fotoğraf net bulanık olmadığı müddetçe o fotoğrafı photoshopta rahatlıkla güzel hale getirebilirsin. ben merak ettiğim için g4 ün RAW fotoğraflarını indirdim. lightroom da falan oynadım biraz evet kötü fotoğrafı iyi hale getirebildim.
    benim şuanki telefonum bozulsun ilk işim gidip lg g4 almak olacak.
  • Nike Tyson kullanıcısına yanıt
    Kim söylüyor? Link var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    valla ben söylemiyorum benden bilme
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Yok ya ne alakası var? :) Senin öyle bir şey demeyeceğini biliyorum.

Dslrların telefon kamerasından farkını bilmeyen milyonlarca insan olduğuna göre NX mini için de telefondan farklı çekmez diyen kişilerin olması doğal. Görünüm itibariyle basit bir kompakt makine gibi zaten. Yalnız bunu söyleyen kişilerin meseleye uzak oldukları aşikar. Bilmedikleri konularda bile görüş belirtenler en sinir olduğum insanlar.

Geçen televizyon almaya gittim ve orada da böyle bir tiple karşılaştım. Ben televizyondan çok anlamam ama bakmam gereken özellikleri falan genişçe araştırdım ve gittim. Orada adamın biriyle karşılaştım ve tam bu kafada. Televizyonda Samsung ve Philips'ten şaşmazmış. En son aldığı televizyonu da alalı 5 sene olmuş :) 5 senede firmalar en tepeye çıkıyor ve en tepedeki batabiliyor. Adama markadan ziyade bakması gereken özellikleri anlattım ve ona daha uygun olan LG marka bir tane önerdim ama adam yine de aynı fiyatlı fakat biraz daha düşük özellikteki bir televizyonu tercih etti. Muhtemelen bir arkadaşı veya yakını şu markadan şaşmam demiş ve onun kafasına uyarak hiçbir özelliğine bakmadan o markayı aldı çünkü kendi fikri olmadığı belliydi. Sonuçta arkadaşına mı inanacak yoksa teknomarkette gördüğü adama mı? Böyle şaşmam diyenlerin şaştığını da çok gördüm ayrıca.

• Fotograf makinelerinin sensorleri cep telefonlarina gore daha buyuk oldugundan cekilen fotoğraflar cep telefonlarina gore daha iyidir yani sensor buyudukce fotografta kalite artar ama sensorle olacak iste degil kompozisyonda onemli sonucta kompozisyon kotu ise dunyanin en iyi en pahali makinesi olsada kompozisyon kotu oldugundan kaybeder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Yok ya ne alakası var? :) Senin öyle bir şey demeyeceğini biliyorum.

Dslrların telefon kamerasından farkını bilmeyen milyonlarca insan olduğuna göre NX mini için de telefondan farklı çekmez diyen kişilerin olması doğal. Görünüm itibariyle basit bir kompakt makine gibi zaten. Yalnız bunu söyleyen kişilerin meseleye uzak oldukları aşikar. Bilmedikleri konularda bile görüş belirtenler en sinir olduğum insanlar.

Geçen televizyon almaya gittim ve orada da böyle bir tiple karşılaştım. Ben televizyondan çok anlamam ama bakmam gereken özellikleri falan genişçe araştırdım ve gittim. Orada adamın biriyle karşılaştım ve tam bu kafada. Televizyonda Samsung ve Philips'ten şaşmazmış. En son aldığı televizyonu da alalı 5 sene olmuş :) 5 senede firmalar en tepeye çıkıyor ve en tepedeki batabiliyor. Adama markadan ziyade bakması gereken özellikleri anlattım ve ona daha uygun olan LG marka bir tane önerdim ama adam yine de aynı fiyatlı fakat biraz daha düşük özellikteki bir televizyonu tercih etti. Muhtemelen bir arkadaşı veya yakını şu markadan şaşmam demiş ve onun kafasına uyarak hiçbir özelliğine bakmadan o markayı aldı çünkü kendi fikri olmadığı belliydi. Sonuçta arkadaşına mı inanacak yoksa teknomarkette gördüğü adama mı? Böyle şaşmam diyenlerin şaştığını da çok gördüm ayrıca.

aha aynı şeyi bugünden beri tartışıyorum adamla aynanız makinelerin dslr dan kötü fotoğraf çektiğini zannedenler var, aynasızları şu küçük sensörlü kompaktlar ile bile karıştırıyorlar.
    diyorum sensör boyutu aynı,işlemci aynı neden DSLR dan kötü çeksin diyorum hala DSLR u savunuyor.
    evet dediğin doğru 5 sene içinde çok şey değişebiliyor, buna en güzel örnek Nokia dır bir zamanlar cep telefonu alanında 1 numaraydı,şimdi iphone,samsung,LG ipi göğüslüyor.
    şimdi aynasız fotoğraf sektöründe sony 1 numara,ama 5 yıl içinde nikon,canon,samsung falan atılım yapıp 1.inciliğe de geçebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Samsung önce devam edip etmeyeceğine karar versin de üst sıralara çıkmayı sonra düşünsün. Vizyonsuzlukları yüzünden NX1 gibi bir makineyi heba ettiler. Çıkalı 2 sene oldu ama tüm sistemler içinde hala açık ara en iyi crop gövde. Diğer aynasızlarına vizör koymayarak kendi ayağına sıktı ve onun sonucunu yaşıyor şimdi. Tanıtımını da iyi yapamadı zaten. Makineleri çok güzel ama pazarlamayı iyi yapamayınca olmuyor işte. Canon ve Nikon'da ise durum tam tersi. Onlar pazarlamalarını mükemmel yaptıkları için hiç acele etmeyip dslr'ların kaymağını yiyorlar. Aynasız sektöründe henüz ciddi atılım yapmalarına gerek yok bence. 5-10 sene içinde ne zaman kuvvetli modellerle girerlerse prestijleri sayesinde hemen üst sıralara oynarlar zaten. Onlar da bunu bildiği için biraz daha dslr kaymağı yedikten sonra girerler aynasızlara. Daha en az 10 sene dslr üst sıralara oynar. Sonrasında aynasızlar arayı açar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 4 Şubat 2016; 1:02:43 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    samsung bir ara Pentax ile ortak bayonet makine üretiyordu,o işten vazgeçmeselerdi (pentax k-20d=samsung gx20) pentax ve samsung pazarda ciddi yere sahip olabilirlerdi. Ayrıca samsung geri çekilme yerine satsalar ya fotoğraf bölümünü. Satsınlar Xiaomi firmasına bak xiaomi piyasayı nasıl ele geçiriyor.
  • Tabiki fark olur, sensörleri arasında boyut olarak uçurum var. Aşağıdaki resimden bakabilirinisz.
     LG G4 Sahibiyim Samsung Nx Mini Alırsam Aralarında Fazla Fark Olurmu?

Aralarında 4 kattan fazla seneör boyutu farkı mevcut.
    G4 mobil fotoğrafçılık anlamında çok başarılı bir cihaz ama bunu tutupta 1" sensörlü makine ile kıyaslayamazsınız.
    G4 te (kendim de kullanıyorum) 1.8 sabit diyaframlı lens ile gece 400 iso larda elde çekim yapmanız mümkün, ama g4 ün 400 iso su nx mini'nin 1600 iso sundan kötüdür (karşılaştırmadım ama bence öyle), tabi iş sadece iso başarısı ile sınırlı değil, bunun bir de detay kısmı var.
    Ayrıca çok övülen 1.8 lensin şöyle bir handikapı var, diyafram sabit olduğundan manzara ve ters ışık çekimlerinde diyaframı kısamadığınızdan dolayı fotoğraflarda çokca flare, parlama, yansıma vs. oluşabiliyor. Bu büyük bir eksiklik benim gözümde.
    Ancak ben yine de memnunum g4'ten, jpeg işleme algoritması iyi çalışıyor, renkleri iyi veriyor, NR başarılı, detayları törpülemeden grenleri yok edebiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.