teknosada ne kadar bilmiyorum ama ben hizlial dan aldım 799TL sistem görünüş olarak ses olarak çok güzel ama ben asıl Dolby TrueHD ve DTS-HD sesler için almıştım ancak bu sesleri sadece bluray disk takıldığında destekliyormuş böyle saçma bişey görmedim o zaman HDMI girşlerin ne anlamı var o yüzden ben geri iade etmeyi düşünüyorum
yanlıs biliyorsun... Dolby TrueHD ve DTS-HD sesleri istiyorsan gelen kaynagin bu ses formatlardan olması gerekir... Yeni video codecleri olan video ve ses klipleri bul netten... O zaman ses siteminden dahada verim alırsın...
128 kb standart bir mp3 dinleyipte, cihazdan abartı verim bekleme.... Ses istiyorsan kaliteli olan blueray takip izliceksin. o zaman seslerin tadina varirsin...
arkadaş sen benim yazdıklarımı nasıl okudun çok merak ediyorum cihaz Dolby TrueHD ve DTS-HD ses formatlarını çözemiyor sadece kendi oynatıcısına bluray disk takınca çözüyor harici bir media playerden HDMI ile aktarılan bu sesleri çözemiyor tamamen aldatmaca yani birde bu ses fortmatlarını destekliyor yazıyor bu nasıl destekse merak etme ben mp3 dinlemiyorum gerçek True HD ve DTS-HD sesleri denedim DTS-HD leri DTS e downmix yapıyor TrueHD leri ise hiç çözemiyor
arkadaşım ben de sırf indirdiğim filmlerden dts sesleri alabilmek için bu sistemi düşünüyorum, dediğine göre media playerdan hdmı ile bu sesleri aktaramıyorsun, bir de şunu dener misin: 1) media playerdan optik kablo ile sisteme sesi aktarmayı dene, 2) Bir de bluray takınca çözüyor demişsin ya, harici hdd ten film oynatma özelliği de var yanlış bilmiyorsam, bir de dts kaynaklı bir filmi harici hdd i direk sisteme bağlayarak dener misin? böyle dts ses alabilirsin diye umuyorum çünkü bluraydeki dtsi sistem direk kendisi çözmüş oluyor, harici hdd i de direk sisteme bağladığımızdan çözer diye umuyorum. hem belki sana yardımcı olabilmişimdir hem de ben de almayı düşiündüğüm için bu söylediklerimi merak ediyorum ona göre alacağım..
kardeş zaten DTS de bi sorun yok onu hertürlü alıyorsun ben TrueHD ve DTS-HD sesleri alamıyorum onları sadece kendi oynatıcısında çözüyormuş harici bir player(Media Player,Playstation,PC gibi) ile iletilen bu sesleri çözemiyor eğer sadece DTS istiyorsan bu ürünü alabilirsin ama ben senin yerinde olsam bunu değilde DVD li modeli olan HT1200TA modelini alırım 499TL şuan bence eğer TrueHD ve DTS-HD sesleri çözemedikten sonra bunun ondan hiçbir farkı yok
haydaaa olmadı şimdi. media playerdan yada pc den gönderdiğimiz TrueHD ve DTS-HD sesleri duyamıyoruz :S yani doğrumu anladım anladım da öyle olmadığını söyleyin off be kaç aydır bunu alacam diye araşştırıp duruyordum :s Sony BDV-E690 nasıl aceba. harddiskten gelen TrueHD ve DTS-HD sesleri duyabilir miyiz ki :S yada TrueHD ve DTS-HD sesleri pc den media oynatıcıdan gönderdiğimizde TrueHD ve DTS-HD olarak duyacağımız bi sistem var mı. amaan tüm moralim bozuldu.
quote:
Orijinalden alıntı: xxiii
haydaaa olmadı şimdi. media playerdan yada pc den gönderdiğimiz TrueHD ve DTS-HD sesleri duyamıyoruz :S yani doğrumu anladım anladım da öyle olmadığını söyleyin off be kaç aydır bunu alacam diye araşştırıp duruyordum :s Sony BDV-E690 nasıl aceba. harddiskten gelen TrueHD ve DTS-HD sesleri duyabilir miyiz ki :S yada TrueHD ve DTS-HD sesleri pc den media oynatıcıdan gönderdiğimizde TrueHD ve DTS-HD olarak duyacağımız bi sistem var mı. amaan tüm moralim bozuldu.
evet kardeş bende çok büyük hayal kırıklığına uğradım hemen geri iade ettim şimdi amfili giriş seviyesinde bir sistem topluyorum bence en iyi çözüm
quote:
Orijinalden alıntı: bkblt85
quote:
evet kardeş bende çok büyük hayal kırıklığına uğradım hemen geri iade ettim şimdi amfili giriş seviyesinde bir sistem topluyorum bence en iyi çözüm
ne güzel araştırmalarım bitti derken bugün tekrar araştırmalara başladım. lg bh9520tw süpermiş diye okudum. 5.1 (9.1 ses veiyormuş) acayip bişe diyorlar ama şuanda 1800 filan, çok para. bende bi ara avr li düşündüm ama onlarda koca koca kolonlu. bana göre bu LG lerin kolonları şık. ince kibar, avr alsak bide koca kolonlar, küçük hoparlörde hoş değil. LG ler tam ideal. ama bilmiyorum arkadaşın birisi bh9520tw yi 1400e almış. biraz bekleyeceğim o fiyatlara düşsün baktım düşmüyor bende artık bi avr li alırım napalım. blue-ray playerlı olması bana çokta lazım değil aslında olmadı iso oynatan bi player alırım (Egreat R6S 3D Bluray ISO Player) filan gibi ama işte ses. aslında hiç bi sistemi dinleme fırsatım olmadı pekte bilgili değilim ama işte burda her konuyu okuya okuya o iyiymiş bu süpermiş karar vermeye çalışıyorum. sen amfili sistemi topla bakalım nasıl bişe olacak yorumlarına bakarım belki bende senin yolundan giderim...
quote:
quote:
quote:
ne güzel araştırmalarım bitti derken bugün tekrar araştırmalara başladım. lg bh9520tw süpermiş diye okudum. 5.1 (9.1 ses veiyormuş) acayip bişe diyorlar ama şuanda 1800 filan, çok para. bende bi ara avr li düşündüm ama onlarda koca koca kolonlu. bana göre bu LG lerin kolonları şık. ince kibar, avr alsak bide koca kolonlar, küçük hoparlörde hoş değil. LG ler tam ideal. ama bilmiyorum arkadaşın birisi bh9520tw yi 1400e almış. biraz bekleyeceğim o fiyatlara düşsün baktım düşmüyor bende artık bi avr li alırım napalım. blue-ray playerlı olması bana çokta lazım değil aslında olmadı iso oynatan bi player alırım (Egreat R6S 3D Bluray ISO Player) filan gibi ama işte ses. aslında hiç bi sistemi dinleme fırsatım olmadı pekte bilgili değilim ama işte burda her konuyu okuya okuya o iyiymiş bu süpermiş karar vermeye çalışıyorum. sen amfili sistemi topla bakalım nasıl bişe olacak yorumlarına bakarım belki bende senin yolundan giderim...
kardeş doğru belki ses daha iyide olabilir daha kötüde olabilir ama ilerde değişiklik yapma şansın var amfiyi beğenmezsin yeni amfi alırsın hoparlörler yetersiz gelirse yeni hoparlörler alırsın yani istediğin gibi upgrade yapma şansın var ama hazır sistemlerde bu şansın yok ben birazda bu yüzden amfili sistemleri tercih ettim pioneer VSX-520 ve es3tb hoparlör seti siparişi verdim gelsin yorumlarımı yazarım ama sonuçta pioneer kötü bişey beklemiyorum
Arkadaşlar Samsung ses sistemlerinde TrueHD ve DTS-HD sesleri çözen tek marka. Ama bende panasonic vardı. Popcorn Hour a200 modeli medai tank ile bluray veya mkv dosyalarını TrueHD ve DTS-HD sorun olmadan optic kablo ile aktarabilioyrdum. Şimdi test eden arkadaşa soruyorum mkv dosyaları direk kendi playerından oynattığında ses gelmiyor mu? Harici bir kaynaktan gönderme yaptınız mı? Ayrıca filmlerde altyazı nasıl? Font büyüklüğü, arka plan rengi, senkronizasyon yani 3-5 saniye ileri alma gibi özellikleri var mı? Lütfen cevabınıza göre bende bu modeli alacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: tasanmt20
Arkadaşlar Samsung ses sistemlerinde TrueHD ve DTS-HD sesleri çözen tek marka. Ama bende panasonic vardı. Popcorn Hour a200 modeli medai tank ile bluray veya mkv dosyalarını TrueHD ve DTS-HD sorun olmadan optic kablo ile aktarabilioyrdum. Şimdi test eden arkadaşa soruyorum mkv dosyaları direk kendi playerından oynattığında ses gelmiyor mu? Harici bir kaynaktan gönderme yaptınız mı? Ayrıca filmlerde altyazı nasıl? Font büyüklüğü, arka plan rengi, senkronizasyon yani 3-5 saniye ileri alma gibi özellikleri var mı? Lütfen cevabınıza göre bende bu modeli alacağım.
kardeş bende Egreat R6S media player vardı onunla TrueHD ve DTS-HD sesleri direk çözmeden gönderiyordum hiç bir şekilde ses gelmiyordu usb den kendi playerinde de DTS-HD leri DTS olarak veriyordu TrueHD leri ise desteklenmeyen ses formatı deyip hiç açmıyordusen samsung larada çok güvenme bence onlarda bu şekildedir birde sen TrueHD ve DTS-HD sesleri optikten asla gönderemezsin senin player kendi çözüp DTS ve PCM olarak gönderiyordur.
quote:
quote:
kardeş bende Egreat R6S media player vardı onunla TrueHD ve DTS-HD sesleri direk çözmeden gönderiyordum hiç bir şekilde ses gelmiyordu usb den kendi playerinde de DTS-HD leri DTS olarak veriyordu TrueHD leri ise desteklenmeyen ses formatı deyip hiç açmıyordusen samsung larada çok güvenme bence onlarda bu şekildedir birde sen TrueHD ve DTS-HD sesleri optikten asla gönderemezsin senin player kendi çözüp DTS ve PCM olarak gönderiyordur.
TrueHD ve DTS-HD sesleri alabileceğimiz bir ses sistmei yok mu? Ayrıca alt yazı desteği nasıldı? Ben mkv uzantılı film izleeyi seviyorum. Dublajlı film izlemem. Popcorn Hour media tankın alt yazı özellikleri güzeldi. Font ve senkronizasyon ayarı yapılabiliyordu. Bu tür alt yazı desteği sorunsuz olan bir ev sinema sistemi bilioyr musunuz?
quote:
quote:
quote:
TrueHD ve DTS-HD sesleri alabileceğimiz bir ses sistmei yok mu? Ayrıca alt yazı desteği nasıldı? Ben mkv uzantılı film izleeyi seviyorum. Dublajlı film izlemem. Popcorn Hour media tankın alt yazı özellikleri güzeldi. Font ve senkronizasyon ayarı yapılabiliyordu. Bu tür alt yazı desteği sorunsuz olan bir ev sinema sistemi bilioyr musunuz?
bence film izlemek istiyorsan harici bir media player şart bu sistemlerde media player pek kullanışlı olmuyor.ben HD sesleri çözebilen hazır bir sistem bilmiyorum(harici bir player ile gönderilen yoksa kendi playerinde orjinal disk takarsan çözüyormuş) ben amfili bir sistem topluyorum media player olarakta Egreat R6S kullanıyorum bence en iyi çözüm bu şekilde
bende bundan almayı düşünüyorum..Ben pc yi HDMI dan LCD deye bağladım filmlerimi öyle izliyorum.Bu sisteme pc bağlanıyormu , full hd veya divx filmleri filmin 5.1 sesi varsa izlenirmi..Arka haporlörle kablosuz diyor.bunlar bir aparat takıncamı çalışıyor.bilgisi olan varmı?
Arkadaşlar, bende LG 1100 RE ile Sony BDVE 690 arasında kaldım. Bu iki modelden hangisini önerirsiniz ? yardım lütfen..
dün Sony Teknosada 850 TL'ye düşmüştü :(
quote:
Orijinalden alıntı: 22091978
Arkadaşlar, bende LG 1100 RE ile Sony BDVE 690 arasında kaldım. Bu iki modelden hangisini önerirsiniz ? yardım lütfen..
dün Sony Teknosada 850 TL'ye düşmüştü :(
tower hoparlör istemediğim için 519 TL'ye HB1100MK aldım. RE'nin küçük hoparlörlü hali.
Ama tower isteseydim ve aynı fiyata ise kesinlikle sony alırdım...
1100RE aldiktan sonra hangi durumda kac kanaldan ses aliyoruz diye incemele yaptim cunku her durumda 5 kanaldan ses gelmiyor.
a) tum baglantilarda (LAN, USB, HDMI, DVD/BD)
b) tum kaynaklarda (audio, video)
c) tum ses efektlerinde (natural, bypass, bass blast, clear voice, virtual, game, night, up scaler, natural plus, loudness
d) tum kanal sayilarinda (2, 4, 5)
inceledim.
bir tablo haline getirdim. bunu excel tablosu ya da excel tablosundan cevrilmis imaj dosyasi olarak mesaja ekleyebiliyor muyum? evetse ekleyecegim de...
kac kanalli audio/video dosyasi oynatirsak, sound effect'in hangi seceneginde kac hoparlorden ses aliriz'in tablosu ekte:
quote:
Orijinalden alıntı: teodonanim
kac kanalli audio/video dosyasi oynatirsak, sound effect'in hangi seceneginde kac hoparlorden ses aliriz'in tablosu ekte:
/>
benim bundan cikardigim sonuc su, 5.1 olmayan video ya da (genelde tabii) muzik dinledigimiz zaman, asil kayit oyle yapilmis olmamasina ragmen, bizi cevreleyecek (surround) sekilde nasil dinlerizi ogrenmek istedim, , ki sound efffect'i neye ayarlayacagimi bileyim...
muzik de dinlesek, video da izlesek, gorunen o ki sadece bass blast ve natural plus'ta 5 hoparlorden ses alabiliyoruz. clearvoice ve night, 2 kanali 5 yerine 3, game ise 5 yerine 4 yapiyor. bypass, natural, up scaler, virtual secenekleri ise kanal sayisini degistirmiyor 2/4 olarak birakiyor.bypass zaten ben bana gelen sesi islemeden disari veririm diyor. onu disarida birakalim, hangi cihazda dinlesek o sesi aliriz zaten.
digerlerine gelince natural, up scaler ve virtual, loudness'tan;
1) virtual, merkez kanali guclendiriyor diyor ingilizce kullanim kilavuzuna gore, ama 2 kanalli ve 4 kanalli kaynaklarda zaten virtual ayarinda merkez hoparlor devreye girip kanal sayisini 3 veya 5 yapmiyor goruyorsunuz. yani bu aciklama sadece 5 kanal icin gecerli. ozetle 2 kanalda virtual'i da yok sayabilirsiniz.
2) natural sesi yumusatiyor sanirim (tahminin dusuk ve yuksek frekanslarin hepsini yaklasik orta volume duzeyine cekip aralarindaki volume farkini azaltiyordur).
3) loudness ise, ayni seyi orta volume duzeyinde degil yuksek volume duzeyinde yapiyordur.
4) up scaler sesi enhance ederim yani kalitesini gelistiririm diyor ama bunu nasil yapiyor bilmiyoruz...
ozetle, bu sistemi ozellikle kaliteli muzik dinlemek icin kullandigimizda + kanal sayisi degismesin orijinal haliyle stereo dinleyeyim diyorsak, en "mantikli" gorunen up scaler gorunuyor.
yok ben muzik de olsa klasik stereo degil her tarafimdan surround duymak istiyorum diyorsak, o zaman sunlardan birini sececegiz:
1) natural plus (kilavuza gore yumusatilmis 2 kanalli natural'in 5 hoparlorden ses verecek sekilde dagitilmis olani)
2) baslari guclendiren (onlerde guclendirilmis bas demis kilavuz ama benim deneyimim bu is icin arka hoparlorlerin kullanildigi)
bunlar ise mantiksal bakma sekli. ama muzik, duygu isi, herkes kendine gore sevdigi ayari secebilir tabii...
quote:
Orijinalden alıntı: teodonanim
/>
Bir durum daha kesfettim. onu da yazayim. ilginc bir sekilde eger bir film dosyasinin ses kanal sayisi gercekte 2 oldugu halde 1100 sistemine teknik olarak 5 kanal olarak gorunuyorsa, sistem onu 5 kanal olarak algiladigindan 2 kanaldan yukarida farkli sound effect seceneklerinde listeledigim 3/4/5 kanala yukseltme yapmiyor. siz ne yaparsaniz yapin onu 2 kanal olarak duyuyorsunuz...
bu iki durumda oldu bana
1) bir film dosyasi, 1100'un title/popup menu'sunden veya bilgisayar araciligiyla bulundugu hard disk icindeki folder'daki dosyanin uzerine mouse ile giderek teknik bilgilerine baktigimda 5 kanal gorunuyordu (eger erisiminiz varsa, bahsettigim film godfather chronological saga fan edit) dosyayi oynatmaya basladigimda da 1100'un info/display tusuyla bilgilerine baktigimda yine 5 kanal gorunuyordu. ama gelin gorun ki sadece 2 hoparlorden ses cikiyordu. yani film aslinda iki kanal olmasina ragmen, nasil oluyor bilmiyorum bu daha ileri duzeyde bir konu, teknik olarak 5 kanal gosteriyor kendini. o yuzden de bilgisi oyle gorunuyor.
2) gercekten de 2 kanal sesi olan bir film dosyasini, bir bilgisayarda oynatip, sadece ses ve goruntusunu HDMI ile 1100'e ilettiginizde, bilgisayarinizin HDMI portunun audio ayarlarini yaparken, bu porttan ses cikisini 2/4/5 kanal mi vereyim ayarinda, 5 kanal ver derseniz, aslinda 2 ses kanali olan bu film, 1100'e 5 ses kanali varmis gibi iletiliyor. oysa gercekte 2 kanal ses mevcut. ama 1100 bilgisayarin HDMI out'undan gelen bilgiyi teknik olarak 5 kanal olarak algiladigindan, yine aslinda 2 kanal sesi olan bu filmin kanal sayisini 3/4/5'e yukseltmiyor. siz de 2 kanal sesli olarak izliyorsunuz filmi. yani sadece 2 on hoparlorden ses geliyor.
tum sound effect'lerde tek tek denedim bu iki durumu. hepsinde de sadece 2 kanaldan ses geldi.
ilk ornekte yapabileceginiz hic bir sey yok film dosyasinin kendisi 5 kanal gorunuyor cunku. film dosyasina gomulu olan 5 kanal ses bilgisini degistiremezsiniz. 1100 bunu her durumda 5 kanal olarak gorup aslinda 2 kanal gelen sesi 3/4/5 kanala yukseltemeyecektir.
ancak ikinci ornekte yapabileceginiz bir sey var. yani 2 ses kanalli filmi play etme isini bilgisayardan yapiyorsaniz o zaman bilgisayarin HDMI audio out ayarini mutlaka 2 kanala ayarlayin ki 1100 de, kendine gelen sesin 2 kanalli oldugunu anlayip bunu 3/4/5 kanala yukseltsin.
Arkadaşlar ben LG HT1200TA modelini aldım. Çünkü media oynatıcım var ve flimleri ordan izliyorum. Ses konusunda oldukça iyi. Şöyle bir sorum var. Şimdi aldığım bu sistemin oynatıcı TureHD ve DTS-HD'leri çözmüyor. Ben oynatıcının yerine bi hifi sistem alsam (Sony STR-DH520 gibi) hoparlörleri de bu sisteme bağlasam TureHD ve DTS-HD sesleri alabilirim değil mi? Bu konularda biraz yabancıyım bilgilendirecek arkadaşlara teşekkürler şimdiden
arkadaşlar yokmudur yardımcı olabilecek?
Arkadaşlar LG HB1100RE şu an Darty'de 599 TL fiyatta. Kaçırmak istemiyorsanız alın hemen, ben aldım kurulduktan sonra detaylı bir inceleme yapacağım. Eğer DTS sesleri HDMI'dan aktarmıyorsa iade edeceğim. Çok işkillendirdiniz beni ama bakalım.
Not: Darty kampanyası 20 Ocak 2013'e kadar geçerli.
tüh acele etmesem 1200TA modeli yerine bunu alırdım :( ama artık çok geç...