Şimdi Ara

LG HB1100RE 3D Blu-ray Ev Sinema Sistemi nasıldır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
3
Favori
24.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallahi hocam almayan bin pişman. Olsun 1200TA'da iyidir .
  • quote:

Ama bende panasonic vardı. Popcorn Hour a200 modeli medai tank ile bluray veya mkv dosyalarını TrueHD ve DTS-HD sorun olmadan optic kablo ile aktarabilioyrdum.

Bu tip yeni nesil formatlari optik kablo ile aktaramazsin. HDMI yada analog multichannel baglanti gerekir.
  • Bu sistemde kulaklık çıkışı yok değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

Ama bende panasonic vardı. Popcorn Hour a200 modeli medai tank ile bluray veya mkv dosyalarını TrueHD ve DTS-HD sorun olmadan optic kablo ile aktarabilioyrdum.

Bu tip yeni nesil formatlari optik kablo ile aktaramazsin. HDMI yada analog multichannel baglanti gerekir.

şöyle bişey var.. bende darksinemaniaxs media oynatıcı var. Optic kablo ile sesi LG 1200TA DVD playera bağlıyorum ve DTS-HD ve TrueHD sesleri alabiliyorum... bi sıkıntı yok yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamRiver

quote:

quote:

şöyle bişey var.. bende darksinemaniaxs media oynatıcı var. Optic kablo ile sesi LG 1200TA DVD playera bağlıyorum ve DTS-HD ve TrueHD sesleri alabiliyorum... bi sıkıntı yok yani

Mumkun degil. Downscale edilmis ses aliyorsun. Ses sistemin stereo bile olsa gene ses alirsin bu demek degilki dts hd yada true hd ses aliyorsun. Yeni nesil formatlari sadece HDMI ile aktarabilirsin. Yada kaynakta cozup analog multi ch ile. Baska bir baglanti sekli yok bu formatlar icin.

quote:

DTS-HD Master Audio may be transported to AV receivers in 5.1, 6.1 or 7.1 channels, at lossless quality, in one of three ways depending on player and/or receiver support[5]:
    Over 6, 7 or 8 RCA connectors as analog audio, using the player's internal decoder and digital-to-analog converter (DAC).
    Over HDMI 1.1 (or higher) connections as 6-, 7- or 8-channel linear PCM, using the player's decoder and the AV receiver's DAC.
    Over HDMI 1.3 (or higher) connections as the original DTS-HD Master Audio bitstream, with decoding and DAC both done by the AV receiver.

quote:

Dolby TrueHD may be transported to AV receivers in 5.1 or 7.1 channels, at lossless quality, in one of three ways depending on player and/or receiver support[3]:
    Over 6 or 8 RCA connectors as analog audio, using the player's internal decoder and digital-to-analog converter (DAC).
    Over HDMI 1.1 (or higher) connections as 6 or 8-channel Linear PCM, using the player's decoder and the AV receiver's DAC.
    Over HDMI 1.3 (or higher) connections as the original TrueHD bitstream, with decoding and DAC both done by the AV receiver.

Wiki den alintidir. Kaynaklar:

http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_TrueHD

• Arkadaşlar bende sistemi yeni aldım. Ses kalitesi çok güzel. Ancak blu ray filmlerle ilgili bir sorum olacak.
    Blu ray filmler playerda geç mi açılır yoksa bu genelde olan bir şeymidir? Beklemekten kastım plarer diski okuyup filmin menüsü ekrana gelene kadar 10-15 saniyelik bir süre geçiyor.
  • Bir sorum daha var. Cihaza optikten HD Smart bağladım. Sesin dolby gelmesi hangi ayarları yapmak gerekiyor?
  • quote:

Mumkun degil. Downscale edilmis ses aliyorsun. Ses sistemin stereo bile olsa gene ses alirsin bu demek degilki dts hd yada true hd ses aliyorsun. Yeni nesil formatlari sadece HDMI ile aktarabilirsin. Yada kaynakta cozup analog multi ch ile. Baska bir baglanti sekli yok bu formatlar icin.

peki benim bağlantıyı ne şekilde yapmam gerek? DVD playerde sadece HDMI out var. in yok! dsmart, media oynatıcım ve tv'yi hepsini ortak şekilde hoparlörlerden ses almam nasl mümkün olur? bilgilendirirsen sevinirim
  • Yapacak birsey yok. Normal dts ve dd olarak ses alacaksin.

Onun icin diyoruz zaten bu tip sistemlere para vermeyin diye.

Arada duzgun bir amfi olsaydi takardin hdmi girislere oldu bitti.

Bu tip sistemler sadece kendi playerlari ile duzgun ses verirler.

Bu arada ses sistemini kontrol ettim zaten sisteminde yeni nesil ses formatlari icin decoder yok. Normal dts ve dd decoderleri mevcut. Sanirim sen normal dts ve dd ile yeni nesil dts master ve truehd dolby formatlarini karistiriyorsun bunlar ayni seyler degil.

http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-HT1200TA-dvd-ev-sinema-sistemi

Ses Formatları

Dobly Digital
    DTS

Var
    Var

• quote:

Yapacak birsey yok. Normal dts ve dd olarak ses alacaksin.

Onun icin diyoruz zaten bu tip sistemlere para vermeyin diye.

Arada duzgun bir amfi olsaydi takardin hdmi girislere oldu bitti.

Bu tip sistemler sadece kendi playerlari ile duzgun ses verirler.

Bu arada ses sistemini kontrol ettim zaten sisteminde yeni nesil ses formatlari icin decoder yok. Normal dts ve dd decoderleri mevcut. Sanirim sen normal dts ve dd ile yeni nesil dts master ve truehd dolby formatlarini karistiriyorsun bunlar ayni seyler degil.

http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-HT1200TA-dvd-ev-sinema-sistemi

Ses Formatları

Dobly Digital
    DTS

Var
    Var

yok karıştırmıyorum. farklı şeyler olduğunu biliyorum. şimdi benim merak ettiğim şey şu; bende dark cinemaniaxs media oynatıcı var. Bu oynatıcı TureHD ve DTS-HD sesleri destekliyor. filmleri de haliyle bu media oynatıcım ile izliyorum. Sesi de optic kablo ile DVD playera bağlıyorum ve DVD playerdan aux opt çıkışı ile sesi alıyorum. demo world sitesinden her türlü test video ve seslerini indirdim ve tüm sesler geldi. dediğiniz gibi de olabilir. DTS-HD'yi normal DTS olarak True-HD'yide normal dolby digital olarak alıyorumdur belkide. ama normalde DVD'nin led ekranında sesin değiştirildiğine dair bir ibare belirmesi lazım değilmidir? sonuçta sesi çözümleyen benim medai oynatıcı. optic kablo bağlantısı sadece çıkan sesi hoparlöre vermemi sağlamıyormu acaba?

• Optic baglanti bu yeni nesil ses formatlarini tasiyamiyor. Yani spdif baglanti bu yeni nesil ses formatlarinin full sinyalini aktarabilmesi mumkun degil. Senin aldigin ses temel dts yada dd. Tum sesler elbette gelir zaten o konuda sikinti yok fakat bu demek degilki sesler dts master geliyor.. Normal dts seklinde geliyor. Cunku o ses zaten dts core sinyallerinide barindiriyor. Yani dts master ses zaten hem temel dts sesi hemde uzentilarini yani dts master halini barindiriyor.

Sadece HDMI baglanti ile yada kaynakta cozulerek 6 ayri analog kablo ile aktarilabiliyor. Bunlar haricinde anlayinki aldiginiz ses yeni nesil degil kesinlikle.

Zaten kafana takmanada gerek yok cunku bu tarz bir sistemde dts ile dts masterin farkini anlayamazsin bile. Hakkini verebilecek bir sistem olursa isler degisir.

Burada hepsi cok guzel skeilde aciklanmis:
    http://bluray.highdefdigest.com/news/show/Joshua_Zyber/High-Def_FAQ:_Blu-ray_and_HD_DVD_Audio_Explained/1064

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 22 Ocak 2013; 22:55:31 >

• Bende darty kampayasından almıştım ertesi gün kafama takıldı mağazaya usb hdd ile gittim bir dts müzik ile gittim taktım ama sesi çalamadı vızıltı şeklinde ses geldi.Tabi böyle olunca hemen ürünü iade ettim ve pioneer avr ev sinema sistemi aldım bencede bu ürüne öyle çok fazla paralar kesinlikle vermeyim lakin 450-500 civarlarına alınabilir diye düşünüyorum
  • quote:

lakin 450-500 civarlarına alınabilir diye düşünüyorum

En fazla.. Bu tip paket sistemlere daha fazla para vermeyin.
  • teşekkür ederim bilgiler için.. tam anlamıyla kavradım durumu. ileride receiver değişikliğine gidebilirim. bir avr de alabilirim. şimdilik ses yeterli geliyor. dediğiniz gibi hoparlörlerde zaten kaliteli olması lazımki farklı anlayabileyim.. teşekkürler bilgilendirme için.
  • Bende Darty kampanyasından aldım ses sistemini. Dün kuruldu ilk izlenimlerim usb üzerinden oynattığım filmlerde yankı yapması. Ses ayarlarını değiştirdim ama olmuyor. Optic kablom yok. Bağlantıyı şöyle yaptım:

D-Smart HD HDMI Kablo ile ---> Ses sisteminin HDMI IN 1 Port'una ---> Ses sisteminin HDMI Out Port'undan ---> Televizyonun HDMI 1 Port'una çıktım.

Böylece televizyon seslerini, ses sisteminden alabiliyorum. Kurmaya gelen servis bana optic kablo satmak için şu an için optic kablo kullanmadığınız için televizyondan ses alamazsınız dedi . Dedim siz merak etmeyin gerek yok. Gittikten sonra bu bağlantıyı yaptım bildiğim için.

Yankı olayı canımı sıktı. Onu araştıracağım. Ama bu akşam USB üzerinden Legend of The Guardians The Owls of GaHoole 3D 1080P Blu-Ray H-SBS x264 DTS Dual filmini deneyeceğim. Bakalım neler olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamRiver

teşekkür ederim bilgiler için.. tam anlamıyla kavradım durumu. ileride receiver değişikliğine gidebilirim. bir avr de alabilirim. şimdilik ses yeterli geliyor. dediğiniz gibi hoparlörlerde zaten kaliteli olması lazımki farklı anlayabileyim.. teşekkürler bilgilendirme için.

Bende tesekkur ederim bilgileri anladigin icin. Burada cogu kisiye bunlari yazdigimizda karsilik olarak hazimsizlardan hakaret aliyoruz.
  • Dediğim filmi biraz önce izledim. DTS codec'i çözebiliyor. Elbette HDMI bağlantısı ile. Ama bir sıkıntı yok. Mükemmel bir seyir keyfi aldım. Aynen sinemada gibiydik. Evdekiler çok beğendi.
  • Sisteme harddisk bağlayarak blu ray film izlenmiyor malesef. Arkadaşların dediği gibi sistem hd master ve dts hd sesleri çözemiyor.
    Ama bunun için bir çözüm var. Uzun süre aradıktan sonra buldum. Splash Pro EX isisli proğramı bilgisayarınıza yüklüyorsunuz. Bilgisayarı cihaza hdmi 1 bağlıyorsunuz. Ve harddiski bilgisayar bağlayıp blu ray filminizi splash pro ile açıyorsunuz. Ve muhteşem md master seslere ulaşıyorsunuz.
    Tıpkı benim bu akşam Avatar filmini izlerken ulaştığım gibi. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigris25

Sisteme harddisk bağlayarak blu ray film izlenmiyor malesef. Arkadaşların dediği gibi sistem hd master ve dts hd sesleri çözemiyor.
    Ama bunun için bir çözüm var. Uzun süre aradıktan sonra buldum. Splash Pro EX isisli proğramı bilgisayarınıza yüklüyorsunuz. Bilgisayarı cihaza hdmi 1 bağlıyorsunuz. Ve harddiski bilgisayar bağlayıp blu ray filminizi splash pro ile açıyorsunuz. Ve muhteşem md master seslere ulaşıyorsunuz.
    Tıpkı benim bu akşam Avatar filmini izlerken ulaştığım gibi. :))

Nasil oynatamiyor hocam ? Ben kacinci defa usb uzerinden en az 10 gb lik blu ray dts codecli filmleri izliyorum. Bir sikinti cikmadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar,
    Cumartesi ben de Vatan'dan HB1100RE aldım, 799 TL ye. Evde kurarken aklıma geldi çocuklar Subwoofer hoparlör yuvasına(subwoofer izerinde bulunan delik) birşey atması durumunda kolay açılabilir mi diye bakayım dedim, açıkcası açılabilecek gibi değil ve servis şart gözüküyor. Ancak delikten baktığımda içeride ince bir misina gibi gergin bir tel gördüm. Bu tel tüm subwooferlarda var mıdı, ne işe yarar, koparsa ne olur, bilgisi olan arkadaşlardan yanıt bekliyorum.
    Teşekkürler,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.