Şimdi Ara

LG HB1100RE 3D Blu-ray Ev Sinema Sistemi nasıldır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
3
Favori
24.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hoparlör içinde silikon kullanılıyorsa silikonun sicim şeklinde uzaması nedeniyle de olabilir mi acaba? aldığım yeri aradım, teşhirdeki üründe yokmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aramazmert

quote:

Orijinalden alıntı: tigris25

Sisteme harddisk bağlayarak blu ray film izlenmiyor malesef. Arkadaşların dediği gibi sistem hd master ve dts hd sesleri çözemiyor.
    Ama bunun için bir çözüm var. Uzun süre aradıktan sonra buldum. Splash Pro EX isisli proğramı bilgisayarınıza yüklüyorsunuz. Bilgisayarı cihaza hdmi 1 bağlıyorsunuz. Ve harddiski bilgisayar bağlayıp blu ray filminizi splash pro ile açıyorsunuz. Ve muhteşem md master seslere ulaşıyorsunuz.
    Tıpkı benim bu akşam Avatar filmini izlerken ulaştığım gibi. :))

Nasil oynatamiyor hocam ? Ben kacinci defa usb uzerinden en az 10 gb lik blu ray dts codecli filmleri izliyorum. Bir sikinti cikmadan.

arazmert 10 15 gb lık filmlerde sıkıntı yok sisten onları açıyor. Ancak benim dediğim hd master kodekli en an 35 40 gb lık filmler.

• quote:

arazmert 10 15 gb lık filmlerde sıkıntı yok sisten onları açıyor. Ancak benim dediğim hd master kodekli en an 35 40 gb lık filmler.

Hocam imkansız. Ben DTS codec türünde çok film izledim bir sorun çıkmıyor. 35-40 GB'lik filmleri indirmedim. Özelden link at indirip deniyeyim. Ama eğer optic kablo ile aktarıyorsan zaten çözemez. Diğer aldıklarında downscale edilmiş seslerdir.
  • quote:

quote:

Hocam imkansız. Ben DTS codec türünde çok film izledim bir sorun çıkmıyor. 35-40 GB'lik filmleri indirmedim. Özelden link at indirip deniyeyim. Ama eğer optic kablo ile aktarıyorsan zaten çözemez. Diğer aldıklarında downscale edilmiş seslerdir.

ArkadSin kastettigi normal dts degil sanirim. True hd ve hd master daha ust codecler. Diger baslikta bu setteki playerin sadece orjinal bluray takildiginda bu seviyedeki kodekleri cosdugunu ancak usb uzerinden gelenleri (35-40gb filmlerdeki) cozmedigini okumustum. Belkide sadece downscale edip dts hd yerine dts veriyordur. Sahsi kanaatim bu seviyedeki set ile zaten aradaki farkin belli olmayacagi. Hifi set olsa o zaman fak belirginlesir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

ArkadSin kastettigi normal dts degil sanirim. True hd ve hd master daha ust codecler. Diger baslikta bu setteki playerin sadece orjinal bluray takildiginda bu seviyedeki kodekleri cosdugunu ancak usb uzerinden gelenleri (35-40gb filmlerdeki) cozmedigini okumustum. Belkide sadece downscale edip dts hd yerine dts veriyordur. Sahsi kanaatim bu seviyedeki set ile zaten aradaki farkin belli olmayacagi. Hifi set olsa o zaman fak belirginlesir.

Şimdi oldu işte. Eğer True HD veya HD Master ya da daha üst seviyede codec'li filmleri açmayabilir. Denemedim. Ama bana özelden gönderirse bu filmlerin linklerini indirip denerim. Muhtemel downscale edip veriyordur sesleri. Bana da mantıklı gelen bu.
  • quote:

quote:

Şimdi oldu işte. Eğer True HD veya HD Master ya da daha üst seviyede codec'li filmleri açmayabilir. Denemedim. Ama bana özelden gönderirse bu filmlerin linklerini indirip denerim. Muhtemel downscale edip veriyordur sesleri. Bana da mantıklı gelen bu.

bastan oyle yazmis zaten zaten. dolby true hd ve dts hd master audio sadece optik disklerden cozuluyor. usb hard diskten veya hdmi inputtan cozulmuyor. cunku onlarin kullandigi chip farkli. bunun mantigi su olabilir "toplamda kac kisi hard diskten hdmi'dan 50gb'lik film izler ki? bunlar sadece bluray'in diskinden izlerler".

ama bana sorarsaniz hele de film izlerken (dolby true hd veya dts hd master audio) ile (dolby digital veya dts)in farki bir kulagin fark edemeyecegi kadar azdir. goruntudeki 720p HD ve 1080p full hd arasinda olan gibi. o yuzden cok dert etmemek gerekir ozel bir takinti yoksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: teodonanim

quote:

quote:

bastan oyle yazmis zaten zaten. dolby true hd ve dts hd master audio sadece optik disklerden cozuluyor. usb hard diskten veya hdmi inputtan cozulmuyor. cunku onlarin kullandigi chip farkli. bunun mantigi su olabilir "toplamda kac kisi hard diskten hdmi'dan 50gb'lik film izler ki? bunlar sadece bluray'in diskinden izlerler".

ama bana sorarsaniz hele de film izlerken (dolby true hd veya dts hd master audio) ile (dolby digital veya dts)in farki bir kulagin fark edemeyecegi kadar azdir. goruntudeki 720p HD ve 1080p full hd arasinda olan gibi. o yuzden cok dert etmemek gerekir ozel bir takinti yoksa.

Orasi oyle. Ama cozmemesi kotu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemka2012

quote:

Orijinalden alıntı: myd33

Arkadaşlar benim bu sistem hakkında merak ettiğim konu 3D sound desteğini sadece orjinal blu-ray film seyrederken mi veriyor yoksa mkv blu-ray rip 3d film izlerkende veriyor mu? Birde ben LG LM960V led tv almayı düşünüyorum sonuç itibari ile bu tvlerde mkv oynatabiliyor. Bu seti almam 3D Blu-ray oynatıcısına gereksiz yere para vermem anlamına gelir mi? Medya oynatıcısı olmayan 3D ses veren bir ses sistemi var mı? Çok mu soru sordum? :)

Olaya şöyle bakın.
    Müzik sistemleri yanlarında anfi olmadan çalışmazlar. Prof müzik sistemleri de alsanız hoparlörleri anfiye bağlarsınız. Anfi olmazsa olmazdır yani.
    Bu cihaz ise anfiye bi de bluray oynatıcı eklemiş. Yani ya bluray, ya dvd oynatıcı mutlaka anfi gören parçaya ihtiyacınız var.

film modları (sci fi, adventure, theater vs vs..) bi nevi prologic gibi gerçekte 5.1 olmayan sesi yapay olarak o modun ses özelliklerine göre tüm hoparlörlere mi dağıtıyor yoksa gerçekte dolby digital olan sesin karakterini mi değiştiriyor? Örneğin divx bir film izlerken en gerçekçi efekti hangi modda alabiliriz?

• arkadaşlar merhaba, LG HB-1100RE ses sistemi aldım. Henüz 1 haftalık :) Lg tv mi hdmi den ve xbox360 ı sesi optikten alacak şekilde bağladım ve sonuç mükemmel. Fakat ben birşey sormak istiyorum, dün akşam kopya dvd den bir dizinin sezon bölümleri içinde (.avi ve .srt olacak sekilde kayıtlı) olan dvd yi veri diski olarak görüp oynatmadı. Benzer şekildeki dvd lerimin hiçbirini oynatamadım. Kullanım kılavuzunda uzantısı bu olanları ve daha birçoklarını destekliyor ama yinede oynatmadı. Neden olduğunu algılayamadığım için herhangi bir çözüm üretemedimde, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Ben de yakın zaman da almayı düşünüyorum. Yanında 42LM660S ya da 47LM660S ile iyi bir set olacağını düşünüyorum.
  • arkadaşlar bir sorum olacak bu konulara biraz yabancıyım bende bu modelde karar kılmak üzereyim ben ses sisteminin normal yayınlarda da ses vermesini istiyorum bu mümkünmüdür ayrıca tv'ye hdmi ile bağlı media playerım var ses sistemini tv ye optik kablo ile bağladığımda 5.1 sesi alabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skyline_GTR

arkadaşlar bir sorum olacak bu konulara biraz yabancıyım bende bu modelde karar kılmak üzereyim ben ses sisteminin normal yayınlarda da ses vermesini istiyorum bu mümkünmüdür ayrıca tv'ye hdmi ile bağlı media playerım var ses sistemini tv ye optik kablo ile bağladığımda 5.1 sesi alabilirmiyim

Uydudan gelen yayınlarda ses sisteminden 5.1 almak istiyorsanız Natural Plus seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Optikle sesi alabilirsiniz lakin yeni nesil formatları çözemezsiniz.
  • quote:

quote:

arkadaşlar bir sorum olacak bu konulara biraz yabancıyım bende bu modelde karar kılmak üzereyim ben ses sisteminin normal yayınlarda da ses vermesini istiyorum bu mümkünmüdür ayrıca tv'ye hdmi ile bağlı media playerım var ses sistemini tv ye optik kablo ile bağladığımda 5.1 sesi alabilirmiyim

Uydudan gelen yayınlarda ses sisteminden 5.1 almak istiyorsanız Natural Plus seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Optikle sesi alabilirsiniz lakin yeni nesil formatları çözemezsiniz.

ilk cevabınız için teşekkür ederim ikinci yanıt olarak ben merak ettiğim konu kullandığım media player ile zaten ses formatlarını çözerek alıyorum şuan kullandığım media player ı kullanmaya devam etmek istiyorum ses sistemiyle beraber örneğin ben sesi mevcut media player dan hdmi ile tv ye tv den de optik kablo ile ses sistemine bu şekilde 5.1 ses alabilirmiyim yani elimde media player olduğu için ses sisteminin codecleri çözmesini beklemiyorum

• quote:

ilk cevabınız için teşekkür ederim ikinci yanıt olarak ben merak ettiğim konu kullandığım media player ile zaten ses formatlarını çözerek alıyorum şuan kullandığım media player ı kullanmaya devam etmek istiyorum ses sistemiyle beraber örneğin ben sesi mevcut media player dan hdmi ile tv ye tv den de optik kablo ile ses sistemine bu şekilde 5.1 ses alabilirmiyim yani elimde media player olduğu için ses sisteminin codecleri çözmesini beklemiyorum

Hocam o dediğin şekilde uğraşma. En basit yol şöyle olur:

Media Player'dan ---> HDMI ile ses sisteminin HDMI IN1'ine ---> Ses sisteminin HDMI Out'undan ---> Televizyonun HDMI portuna bağlantı yaparak sıkıntısız kullanabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Hocam o dediğin şekilde uğraşma. En basit yol şöyle olur:

Media Player'dan ---> HDMI ile ses sisteminin HDMI IN1'ine ---> Ses sisteminin HDMI Out'undan ---> Televizyonun HDMI portuna bağlantı yaparak sıkıntısız kullanabilirsiniz.

cevabınız için çok teşekkür ederim benim için hem çok aydınlatıcı ve açıklayıcı oldu aklımda soru işareti kalmadı ses sisteminede karar verdim mi bu iş tamamdır

• quote:

cevabınız için çok teşekkür ederim benim için hem çok aydınlatıcı ve açıklayıcı oldu aklımda soru işareti kalmadı ses sisteminede karar verdim mi bu iş tamamdır

Estağfurullah hocam önemli değil.

Bence bu ses sistemini alın. Kaçırmayın derim ben kullanıyorum gayet memnunum.
  • bende sistemi aldım evime.. inceledikçe aktaracağım ayrıntıları.. :pp

• ya kafamı o kadar karıştırdınız ki

biri gitmiş farklı modelin özelikklerini koymuş biri demiş Dts Hd çözmüyor bilmemne

adam gibi bi orjinal avatar filimini falan takıp dts HD deneyen yokmu ?

adam bunları desteklio diye sitesine yazmış

LPCM
    Dobly Digital
    Dobly Digital Plus
    Dobly TrueHD
    DTS
    DTS-HD High Resolution Audio
    DTS-HD Master Audio Essential
    MPEG 1/2 L2
    MP3
    ID3 Tag
    WMA
    AAC

ahada link

http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-HB1100RE-blu-ray-ev-sinema-sistemi

kendim denemedim ilk fırsatta bi mağazada deniyeceğim

• Gittim denedim hem vatanda hem teknosada tatmin olmadım.. Belki açtıkları şeyle alakalı ama tatmin etmedi beni, cerwin vega 2 kulem 2-3 kat daha iyi ses veriyor , hafta sonu gidip tekrar test etmek istiyorum.. En iyi sesi hangi formatta alabilirim ?
  • En iyi. Dts hd de alırsın terminator 2 blu ray i öneririm yok böyle bi ses

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.