Şimdi Ara

LG HB906SB 3D Blu-ray Satellite Ev Sinema Sistemi (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.008
Cevap
10
Favori
75.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: volik58

quote:

Orijinalden alıntı: _BLooDLiNe_

Arkadaşlar hiç dlna üzerinden film izlemeyi denediniz mi? Ben izlemeye başladıktan 2 ila 5 dk sonra cihaz kilitleniyor. Bu sorunu yaşayan ve ya çözümünü bilen var mı?

Hocam öncelikle izlediğiniz film 1080p veya 720p mi? eger öyleyse kablosuz bağlantının kalitesinden dolayı yapabiliyor. Yok daha düşük çözünürlük ise halen yapıyorsa ya kablosuz bağlantınızda problem vardır, yada cihazlarınızda.

720 olmayan filmde de yapıyor hocam, kablosuz ağım 300mbps ve cihaz 3/4 çekiyor. Dlna server masaüstü bilgisayarımda ve 906sb ile ayni odadan iPhone ile sorunsuz izleyebiliyorum. Deneme imkanınız varsa rica etsem siz de bir deneyebilirmisiniz, bu sorun kronik mı yoksa benim cihazda mı problem var merak ediyorum. ona gore servise bilgi vereceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikisindende dts ve dolby dijital ses alabilirsin gönül rahatlığıyla ürünü al. ben bir sıkıntı yaşamadım. ama bu ses sistemlerini kullandığın cihazlarında desteklemesi lazım bilgine. mesala receiver'in dts yi desteklemesi lazım. sanırım play station zaten destekliyor.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar hiç dlna üzerinden film izlemeyi denediniz mi? Ben izlemeye başladıktan 2 ila 5 dk sonra cihaz kilitleniyor. Bu sorunu yaşayan ve ya çözümünü bilen var mı?

Hocam öncelikle izlediğiniz film 1080p veya 720p mi? eger öyleyse kablosuz bağlantının kalitesinden dolayı yapabiliyor. Yok daha düşük çözünürlük ise halen yapıyorsa ya kablosuz bağlantınızda problem vardır, yada cihazlarınızda.

720 olmayan filmde de yapıyor hocam, kablosuz ağım 300mbps ve cihaz 3/4 çekiyor. Dlna server masaüstü bilgisayarımda ve 906sb ile ayni odadan iPhone ile sorunsuz izleyebiliyorum. Deneme imkanınız varsa rica etsem siz de bir deneyebilirmisiniz, bu sorun kronik mı yoksa benim cihazda mı problem var merak ediyorum. ona gore servise bilgi vereceğim

HOCAM ben hep kablosuz kullanıyorum zaten.
    ama kablosuz da bilgisayarımda 906sb nin içinden çıkan nero media home kurdum. ondan paylaşım klasörlerimi tanımladım ve o şekilde yapıyorum. dediğim gibi 720p ye kadar sorunsuz izliyorum. 1080p de bazen takılıyor. ama birde filmin codec durumu çok önemli. bazı mkv lerde bit rate çok yüksek olduğundan sıkıntı olduğu oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

HOCAM ben hep kablosuz kullanıyorum zaten.
    ama kablosuz da bilgisayarımda 906sb nin içinden çıkan nero media home kurdum. ondan paylaşım klasörlerimi tanımladım ve o şekilde yapıyorum. dediğim gibi 720p ye kadar sorunsuz izliyorum. 1080p de bazen takılıyor. ama birde filmin codec durumu çok önemli. bazı mkv lerde bit rate çok yüksek olduğundan sıkıntı olduğu oluyor.

O zaman benim cihazda bı sorun var demekki. Birde Nero media ile paylaşım yaptıgım zaman normal dosya paylaşımından daha düşük performans alıyorum.

720p olan 20-25 dklik dizileri sorunsuz izleyebiliyorum ama uzun metrajlı bir film olduğu zaman kilitlenip kalıyor.

Son bir soru, sizin bilgisayarınız da aga kablosuz mu bağlı?

Bu arada "HOCAM" ı neden büyük yazdığınızı anlayamadım

• arkadaşlar ses sistemini bu gün kurma şansım oldu fakat bir kaç sorun mevcut yardımlarınızı bekliyorum.
    1.)Ekolayzır ayarını user Ekolayzır yaptıgımda ses sadece 2 3 kolondan geliyor arkadaki kolonlardan gelmiyor.Hazırda gelen ekolayzırlardan 1 veya 2 tanesinde her taraftan ses geliyor bu konuda ne yapabilirim ?

2.) NovaCam HD Box , kullanıyorum bağlantımı şu şekilde yaptım ama ses sisteminde input u arc getirdigimde herhangi birşey acılmıyor yazı geliyor.
    TV de arc desteği mevcut (46D7000 Samsung)

Bağlantım şu şekilde ; Hd uydu alıcısı ses sisteminin hdmi 1 ne takılı, Ses sisteminin hdmi out dan da tv nin arc girişine takılı.
    Bir de ayriyetten tv deki sesi aktarmıyordu yani tv nin usb den film takıp izlemek istediigimde sadece tv den ses geliyordu optical kabloylada ses sistemi tv arasında bağlantı yaptım.Bu şekilde tv den ve görüntüyü ve ses sisteminden sesi alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualWorld -- 15 Mayıs 2012; 1:16:11 >
  • Arkadaşlar sonun da sistemi kurabildim.
    r6s ses sistemine hdmi ile,
    lw4500 ü optikle ses sistemine bağladım.
    r6s üzerinden ses çıkışını raw olarak değiştirdim.
    tüm filmleri sorunsuz seyrediyorum.

Teledünyada trt hd , bbc hd ve ng hd dolby sesle yayın yapmakta ve üçünü de beğendim.
    ayrıca sistemden seçimle arka kolonlardan da ses almayı sağlamak mümkün.

Bendeki model hb1100 mk 2012 üretimi
    906 ile görüntü aynı
    ancak oynatmadığı filme rastlamadım iso lar hariç.
    bu ise sorun değil r6s hepsini hallediyor.

Ama bence hb 1100 ün playerı kaliteli eksi tarafı alt yazılarda ne büyüklük ne de renk seceneğinin bulunmaması
    tam bir saçmalık. lg nin ürettiği ürünlere karşı son derece ilgisiz olduğunu düşünüyorum.
    r6s sahibi olduğum için kafaya takmıyorum.

düşünsenize tv de dts yok ama altyazıda secenek mevcut.
    playerda dts var altyazı büyütme yok . kepazelik başka bişi değil.

sesle ilgili diyebileceğim basını kuvvetli bulmadığım . oturma odasında kullandığım sistemle karşılaştırıyorum
    o daha küçük bir odada çalıştığı için yanılıyor da olabilirim.

Sizler sormak istediğim bir şey var.
    acaba center ı lw 4500 üzerine yerleştirmenin bir yolu var mı?
    logitechin mandallı modelleri var dı? onun gibi ya da benzeri bir yol?

• quote:

Orijinalden alıntı: moneta

Arkadaşlar sonun da sistemi kurabildim.
    r6s ses sistemine hdmi ile,
    lw4500 ü optikle ses sistemine bağladım.
    r6s üzerinden ses çıkışını raw olarak değiştirdim.
    tüm filmleri sorunsuz seyrediyorum.

Teledünyada trt hd , bbc hd ve ng hd dolby sesle yayın yapmakta ve üçünü de beğendim.
    ayrıca sistemden seçimle arka kolonlardan da ses almayı sağlamak mümkün.

Bendeki model hb1100 mk 2012 üretimi
    906 ile görüntü aynı
    ancak oynatmadığı filme rastlamadım iso lar hariç.
    bu ise sorun değil r6s hepsini hallediyor.

Ama bence hb 1100 ün playerı kaliteli eksi tarafı alt yazılarda ne büyüklük ne de renk seceneğinin bulunmaması
    tam bir saçmalık. lg nin ürettiği ürünlere karşı son derece ilgisiz olduğunu düşünüyorum.
    r6s sahibi olduğum için kafaya takmıyorum.

düşünsenize tv de dts yok ama altyazıda secenek mevcut.
    playerda dts var altyazı büyütme yok . kepazelik başka bişi değil.

sesle ilgili diyebileceğim basını kuvvetli bulmadığım . oturma odasında kullandığım sistemle karşılaştırıyorum
    o daha küçük bir odada çalıştığı için yanılıyor da olabilirim.

Sizler sormak istediğim bir şey var.
    acaba center ı lw 4500 üzerine yerleştirmenin bir yolu var mı?
    logitechin mandallı modelleri var dı? onun gibi ya da benzeri bir yol?

Arkadaşım küçük altyazı sorunu genelde tüm ses sistemlerinde mevcut.Bende başka marka var altyazılar küçük.Mkvmerge programı ile filme gömersen biraz daha büyük çıkmakta.

• Iyi aksamlar arkadaslar , sonunda bende aldigim sistemi tam olmasada kurabildim , aldigi parayi sonuna kadar hakeden bir sistem yanliz ben kurulumda sorun yasiyorum , sistemle beraber ps3 , hd teledunya ve pc kullanicam , tv samsung 40c650 , baglanti icin tavsiyeniz nedir ?

• 40 C 650'de bldiğim kadarı ile arc yok, 3 cihazı da hdmi ile tv'ye bağlayıp tv'yi optik kablo ile HB906'ya bağlamanız en pratik çözüm gibi duruyor. Ses sistem,ne 2 cihazı hdmi ile bağlayabilirsiniz, ama 3. cihaz boşta kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualWorld

arkadaşlar ses sistemini bu gün kurma şansım oldu fakat bir kaç sorun mevcut yardımlarınızı bekliyorum.
    1.)Ekolayzır ayarını user Ekolayzır yaptıgımda ses sadece 2 3 kolondan geliyor arkadaki kolonlardan gelmiyor.Hazırda gelen ekolayzırlardan 1 veya 2 tanesinde her taraftan ses geliyor bu konuda ne yapabilirim ?

2.) NovaCam HD Box , kullanıyorum bağlantımı şu şekilde yaptım ama ses sisteminde input u arc getirdigimde herhangi birşey acılmıyor yazı geliyor.
    TV de arc desteği mevcut (46D7000 Samsung)

Bağlantım şu şekilde ; Hd uydu alıcısı ses sisteminin hdmi 1 ne takılı, Ses sisteminin hdmi out dan da tv nin arc girişine takılı.
    Bir de ayriyetten tv deki sesi aktarmıyordu yani tv nin usb den film takıp izlemek istediigimde sadece tv den ses geliyordu optical kabloylada ses sistemi tv arasında bağlantı yaptım.Bu şekilde tv den ve görüntüyü ve ses sisteminden sesi alabiliyorum.

ses modunu naturel plus yap 6 kanal ses alırsın.

harici uydu alıcının arc özelliği yoktur. bu nedenle ses sistemi üzerinden geçirsen bile arc olmaz.

ses sistemi tv ile hdmı 1 sen sadece arc yapar.

• Kafana yatmış olabilir ama bulup alamayacaksın, dünden beri karıştırmadığım yer kalmadı LG HB906SB hiç bir yerde yok. Vatan'da mağazada var mesajına da inanma. Bostancı Vatan'da 15 dakika Türkiye'nin 4 yanına telefonla sordular. Hiç bir yerde yok. Teknosa Nautilius'ta teşhir var 1 tane. 6-7 aydır açıktaymış 699 TL. Ben başka da bulamadım...
  • bu kötü oldu yha nerden bulcaz :S
  • Ps 3 u 1.4 hdmi kablo ile direk alete , uydunet ve pcyi tvye baglayip optik kablo ile alete bagladim , yanliz ps3 te pcm 3 2.1 ile sesi cozuyor , bunun onune gecemedim

• teşhir ürünü var yha hep napsak alsakmı acaba temiz bir tane teşhir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonntini

teşhir ürünü var yha hep napsak alsakmı acaba temiz bir tane teşhir :)

Valla ben Aralık ayında TV yi teşhir almıştım.
    açılalı 3-4 gün oldu dediler. Başka da yoktu zaten.
    inceledim, baktım, ettim gittim, testleri yaptım hiçbir sorun yok.
    aldım eve geldim kurdum o günden beri de bir sorun yaşamadım çok şükür.
    Tabii sen de yaşamayacaksın diye bir kural yok ama teşhir deyip de hor gözle bakmayın.
    bir ürün teşhirde sergileniyorsa o üründe hiçbir problem yoktur.
    problemli ürünü teşhire koyup millete göstermezler.

• peki test olarak ne yaptınız bende alıcam bugun ama çok anlamam ?
  • Size 3-4 gün oldu açılalı demişler, benim sorduğum cihaz 6-7 aydır açıkmış. Hoparlörlerde falan ciddi tozlanma var. Başına ne geldi bilmek mümkün değil. Adam gibi bir indirim yapsalar tamam diyip alacağım ama 6-7 aydır ortalıkta duran makineye de 699 TL diyor adamlar, insan enayi gibi hissediyor kendini..
  • LG HB1100MK bu modelle olan farkını bilen yokmu arkadaşlar ona göre bu ürünü bekliyim vatan %25 indirim yapıldımı alıyım diyorum .
  • Bence 1100MK modelini bekle. Benimde tercihim 1100mk olacak. 906sb den çok farkı olmadığı söylensede sonradan çıkan bir teknolojinin, eskisinden iyi olacağı kanaatindeyim. Ayrıca LG müşteri hizmetleri ile görüştüğümde 1100MK modelinin 906SB ye göre daha fazla codec içerdiğini söyledi. Vatan bilgisayarda %25 indirimle 650-700 arası gibi bir rakama düşeceğini tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.