Şimdi Ara

LG HB906TA-TAW 3D Blu-Ray Home Theatre (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
4
Favori
41.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sistemi aldım kurulum yapıldı yukarda da yazdım sanırım görmediniz büyük bir sıkıntı yaşadım mp3 dosyalarını görmüyordu. lg Türkiye yi aradım bimexi aradım servisi aradım foruma yazdım bir türlü cevap alamadım bimexten değişim talebinde bulundum sonrasındada kurcalarken sorunu çözdüm :) şimdi gayet memnunum bağlantı içinde 1.4 kablo aldım goldmaster ama optik bağlantı ve uydu bağlantısı hakkında sorularım olacak servis tv yi hdmi ile bağladı uyduyu lr ile bağladı uyduyu sanırım bir optik kablo alırsam optiğe bağlayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikrethoca

sistemi aldım kurulum yapıldı yukarda da yazdım sanırım görmediniz büyük bir sıkıntı yaşadım mp3 dosyalarını görmüyordu. lg Türkiye yi aradım bimexi aradım servisi aradım foruma yazdım bir türlü cevap alamadım bimexten değişim talebinde bulundum sonrasındada kurcalarken sorunu çözdüm :) şimdi gayet memnunum bağlantı içinde 1.4 kablo aldım goldmaster ama optik bağlantı ve uydu bağlantısı hakkında sorularım olacak servis tv yi hdmi ile bağladı uyduyu lr ile bağladı uyduyu sanırım bir optik kablo alırsam optiğe bağlayabilirim

Evet şimdi gördüm atlamışım yazdığını.
    Lr kablo ile sesleri eş zamanlı alamayabilirsin bu yüzden kullandığın receiver da optik çıkış varsa onunla bağla, HDMI çıkışı varsa zaten en iyi onunla bağlamak olur. Bende HDMI çıkışlı bi Receiver var ve onu HDMI ile direk TV ye bağladım, optik ses kablosu ile de ses sistemine bağladım. Çünkü TV yi sürekli ses sisteminden kullanmadığım için gerek görmedim ama gerektiğinde ise TV nin sesini kısıp ses sistemini açtığım zaman sesi ses sisteminden alıyorum bence çok kullanışlı oldu benim için.

• kardeş herşeyin acemiliği acemilik şimdi şöyle sorayım bluyer player arc yani tv de birinci hdmi ye bağlı burda sorun yok recever ise 2 nolu hdmi ye hdmi olarak bağlı şimdi servis bunu taktıgında receverin sesini 5+1 den alamadığı için LR ile bağladı burada iki sorum var eğer ayarı varsa hdmi hdmi receverden ses gelirmi? yoksa optik kablo alıp recever bluraymi bağlamalıyım optic kablo olarakda hangi marka önerirsiniz
  • quote:

kardeş herşeyin acemiliği acemilik şimdi şöyle sorayım bluyer player arc yani tv de birinci hdmi ye bağlı burda sorun yok recever ise 2 nolu hdmi ye hdmi olarak bağlı şimdi servis bunu taktıgında receverin sesini 5+1 den alamadığı için LR ile bağladı burada iki sorum var eğer ayarı varsa hdmi hdmi receverden ses gelirmi? yoksa optik kablo alıp recever bluraymi bağlamalıyım optic kablo olarakda hangi marka önerirsiniz

Sen receiver dan ses sisteminin HDMI out girişine bağla tvyide ses sisteminin HDMI IN girişine bağla TV yi aç ses sitemindende output dan bağladığın HDMI noktasını ayarla sesi 5+1 den alırsın. Ama ses sistemi kapalıyken sadece tv izleyemezsin. Bu dediğimin aynısını eğer PS3 gibi bişey varsa ses sisteminin diğer out noktasına bağlarsan görüntü ve ses alırsın.

• tşk barahirr kardeş bu servise gelenler tam kek ya dediğin gibi zaten hdmi hdmi kablo bağlı sadece simp linkten 5+1 göstermek gerekiyormuş.Boşı boşuna lr kablosu takmışlar Kabloyu çıkarttım zaten hiçbir fonksiyonu yokmuş :(Bu sorunu hallettik şimdi ethernet bağlantısına gelelim :) biryerde okumuştum etherneti tv ye bağlarsan ses sitemi de görüyo diye denedim olmadı başka bir yolu var mı 906 yı kablosuz bağladım ama 3d filmlerde donmalar oldu. Bunun yanı sıra nero 4 le bağlandığımda saw 7 nin alt yazısını sbs iken tam 3d iken ekranda ikiye bölüyor tv nin playerinde sorun yok harici hdd ie de denedim ondada aynı sorun var.Bir de şu optic bağlantı hakkında görüşlerinizi alayım şimdiden teşekkürler
  • quote:

tşk barahirr kardeş bu servise gelenler tam kek ya dediğin gibi zaten hdmi hdmi kablo bağlı sadece simp linkten 5+1 göstermek gerekiyormuş.Boşı boşuna lr kablosu takmışlar Kabloyu çıkarttım zaten hiçbir fonksiyonu yokmuş :(Bu sorunu hallettik şimdi ethernet bağlantısına gelelim :) biryerde okumuştum etherneti tv ye bağlarsan ses sitemi de görüyo diye denedim olmadı başka bir yolu var mı 906 yı kablosuz bağladım ama 3d filmlerde donmalar oldu. Bunun yanı sıra nero 4 le bağlandığımda saw 7 nin alt yazısını sbs iken tam 3d iken ekranda ikiye bölüyor tv nin playerinde sorun yok harici hdd ie de denedim ondada aynı sorun var.Bir de şu optic bağlantı hakkında görüşlerinizi alayım şimdiden teşekkürler

Servise gerek yok demiştim sana :)
    Açıkcası ben sırf bu donmalar yüzünden wi-fi olmasına rağmen modemi ses sistemine yakın bi yere taşıdım ve kısmen donmaları hallettim.
    Wi-fi modem in hızıyla alakalı olsa gerek 100bm/sn olan modellerde sıkıntı olmadığını bi yerde okumuştum ama deniyemedim malesef. Tavsiyem modeme kablo ile bağlanıp tekrar deneme.
    Nero home ile bikaç kez film oynattım ama pek işime yarayan bi özellik değil. Ben receiver olarak Dreambox HD800s modelini kullanıyorum ve o da modem üzerinden IP alıyor ve çok enteresandır bugün farkettim ses sistemi onuda gördü ve onun harddiskinden verileri çalabiliyor.
     LG HB906TA-TAW 3D Blu-Ray Home Theatre
    3D olayına henüz vakıf değilim TV önce almam gerek :)
    Optik konusundaki sorunu anlamadım.

Bu arada bende Fatihdeyim şehremini :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barahirr -- 18 Aralık 2011; 1:22:08 >

• wi-fi den vazgeçtim :) tv olmadığı için sorunum tam anlaşılmamış şimdi bende lg tv de var ondada ethernet ve wi-fi bağlantı özelliği mevcut ethernet kablosunu tv ye bağlarsam aradaki kablo bağlantılarından dolayı 906 ta da da bunu kullanacağımı sanıyorum ama olmadı onada porttan ayrı bir kablo çekmek gerekecek galiba altyazı konusunuda nette araştırıyorum sbs filmlerde altyazı ekranın iki tarafında ist gelince :9 o eskidendi şimdi ist değilim profilden düzxeltsem mi acaba :)
  • quote:

wi-fi den vazgeçtim :) tv olmadığı için sorunum tam anlaşılmamış şimdi bende lg tv de var ondada ethernet ve wi-fi bağlantı özelliği mevcut ethernet kablosunu tv ye bağlarsam aradaki kablo bağlantılarından dolayı 906 ta da da bunu kullanacağımı sanıyorum ama olmadı onada porttan ayrı bir kablo çekmek gerekecek galiba altyazı konusunuda nette araştırıyorum sbs filmlerde altyazı ekranın iki tarafında ist gelince :9 o eskidendi şimdi ist değilim profilden düzxeltsem mi acaba :)

Noktalama işaretleri kullanmadığın için ve tam olarak net anlatmadığın için pek anlamıyorum demek istediğin şeyi.
    Sen tv ile ses sistemi arasına network kablosuyla iletişim sağlamak istiyosun sanırım? Eğer böyle ise ne yapmak istiyosun ileşitim sağlıyıp ? Tv nin HDD si mi varda oradan film falanmı oynatmak isitosun anlıyamadım :)

• kardeş ethernetle tv ye bağlanıyorum. fakat biryerde ethernet kabloyla bağlanıldığı zaman playerinde bu bağlantıyı algılayacağını okumuştum fakat algılamıyor şimdi dlna özelliğini kullanmak için yani senin dediğin gibi pc deki içeriğe nero 4 le erişmek için hem playere hem tv ye ayrı ayrı ethernet kablosumu çekmek lazım yoksa başka yolu var mı? Bunu neden sorduğuma gelince örneğin top girrl videosunu tv nin playeri oynatırken 906 oynatmıyor
  • arkadaşlar LG HB906TA ile LG HT906TA modelleri arasındaki farklar nelerdir acaba
  • HB906TA 3D Blu-ray Ev Sinema Sistemi
    HT906TA DVD Ev Sinema Sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: theBC

HB906TA 3D Blu-ray Ev Sinema Sistemi
    HT906TA DVD Ev Sinema Sistemi

yani HB906TA olan modeli tercih etmek daha ileriye dönük bir sistem olacaktır öylemi

HT906TA ile sadece dvd filmleri izleyebiliriz sanırım doğrumudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poseidongs -- 21 Aralık 2011; 9:38:50 >
  • 3d bluray satın alıp izlemeyeceksen almayabilirsin.
  • 3d bluray evde izleyeceğimi pek sanmıyorum

fakat LG HT906TA yı araştırırken şöyle bir konuya rastladım ve bazı arkadaşlar ht906ta modelinde ses için Dolby Prologic özelliği olmadığından hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtmişler, sizin bu özellikle ilgili yorumunuz nedir

http://forum.donanimhaber.com/m_51056595/tm.htm

fakat nette bazı sitelerde gördümkü özelliklerde Dolby Prologic olduğu yazılı, bu nasıl oluyor anlamadım nerede bir yanlış var sizce

linkler
    http://www.teknolojix.com/?urun-16561-LG-HT906TA-1100W-HDMI-5-1--KULE-SES-SiSTEMi.html
    http://www.dijitall.com/urun/lg-ht906ta-ev-sinema-sistemi.aspx
    http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/amfi__receiver/449/110100369/lg_ht906ta_amphi_receiver_compact

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poseidongs -- 21 Aralık 2011; 12:46:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: poseidongs

3d bluray evde izleyeceğimi pek sanmıyorum

fakat LG HT906TA yı araştırırken şöyle bir konuya rastladım ve bazı arkadaşlar ht906ta modelinde ses için Dolby Prologic özelliği olmadığından hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtmişler, sizin bu özellikle ilgili yorumunuz nedir

fakat nette bazı sitelerde gördümkü özelliklerde Dolby Prologic olduğu yazılı, bu nasıl oluyor anlamadım nerede bir yanlış var sizce

linkler
    http://www.teknolojix.com/?urun-16561-LG-HT906TA-1100W-HDMI-5-1--KULE-SES-SiSTEMi.html
    http://www.dijitall.com/urun/lg-ht906ta-ev-sinema-sistemi.aspx
    http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/amfi__receiver/449/110100369/lg_ht906ta_amphi_receiver_compact

899 yl ye dvd niye alıcan son sistemi al hb 906 kuleli model teknosada geçen cumartesi 899 tl 12 taksitti eski teknoloji dvd mi kaldı
    artık 1080p mkv devri

sakın ola aynı paraya dvd li sistem alma

bende 906sb var sorucaklarını yaz yardım cı olurum

• parlamenter;

bu linkteki bazı arkadaşlar Dolby Prologic özelliği olmadığından dolayı yaşadıkları hayal kırıklıklarından söz etmişler, senin yorumun nedir konuyla ilgili

alakan için çok teşekkür ederim
  • bir de teknosada şuan HB906TA 1250 TL maalesef

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/dvd_li/94/110100378/lg_hb906ta_ev_sinema_sistemi

ayrıca teknosa 1000 W yazmış ben 1100 W biliyorum bu ürünü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poseidongs -- 21 Aralık 2011; 18:04:09 >
  • quote:

parlamenter;

bu linkteki bazı arkadaşlar Dolby Prologic özelliği olmadığından dolayı yaşadıkları hayal kırıklıklarından söz etmişler, senin yorumun nedir konuyla ilgili

şöyle ben 3 aydır kullanıyorum lg hb 906 sb 5+1 kulesiz modeli e.wordden 675 tl 10 taksit almıştım bende kuleli modeli istiyordum ama benim aldığım

zaman kuleli modeli yeni piyasaya girmişti ve 1500 tl idi bütçe durumu uymadığından kulesiz olanı aldım

cihazın 7-8 tane ses modu var ayrıca kullanıcı ayar ses modu da var şimdi bende samsung un 5+1 ev sin sistemide var dolbproloğic dediğin stereo sesi 2 kanalı
    ,
    5+1 veriyor bu lg dede şöyle naturelplus ve game modda 5+1 ses alıyorsun yani dolbyproloğic lisansı almamış ama naturelplus modda 5+1 ses veriyor

ben cihazın ses kalitesinden memnunum 3d blurey 1080p mkv 720 p mkv filmler izliyorum ses kalitesi bence çok iyi ön arka höperler gecikme ayarları yapılabiliyor

smart tv var dlna var wifi direct var ıphonedock var arc ses bağlantısı var hdmı yetiyor optik bağlantıya gerek yok lg tv varsa sımplınk ile tek kumanda kullanıyorsun

yani cihazda yok yok

• quote:

bir de teknosada şuan HB906TA 1250 TL maalesef

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/dvd_li/94/110100378/lg_hb906ta_ev_sinema_sistemi

ayrıca teknosa 1000 W yazmış ben 1100 W biliyorum bu ürünü

lg hb 906 ta 3d blurey 5+1 kuleli ev sin sistemi teknosa haramidere torium avm de 17 .12 cumartesi günü 2 adet kapalı kutu vardı
    teknosanın uzun zamandır indirimli sattığı fiata 899 tl 12 ay taksitle veriyordu bu benim hb 906sb nin kuleli modeli

hb 906 ta hb 906 sb bu cihazları alabilirsin ta 899 tl sb 675 tl indirim olduğu zamanki fiatlar bu fiatlardan fazla verilmez teknosanın web sayfası ile

magaza değişir ben 15 günde bir toriumda hem e.wordr hemde teknosya bakarım torium teknosada 2 sefer 899 tl lik fiatı gördüm bizzat

yakınsan torium teknosa ekstra ya bi bak derim belki aynı fiata duruyodur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parlamenter -- 21 Aralık 2011; 19:38:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

quote:

parlamenter;

şöyle ben 3 aydır kullanıyorum lg hb 906 sb 5+1 kulesiz modeli e.wordden 675 tl 10 taksit almıştım bende kuleli modeli istiyordum ama benim aldığım

zaman kuleli modeli yeni piyasaya girmişti ve 1500 tl idi bütçe durumu uymadığından kulesiz olanı aldım

cihazın 7-8 tane ses modu var ayrıca kullanıcı ayar ses modu da var şimdi bende samsung un 5+1 ev sin sistemide var dolbproloğic dediğin stereo sesi 2 kanalı
    ,
    5+1 veriyor bu lg dede şöyle naturelplus ve game modda 5+1 ses alıyorsun yani dolbyproloğic lisansı almamış ama naturelplus modda 5+1 ses veriyor

ben cihazın ses kalitesinden memnunum 3d blurey 1080p mkv 720 p mkv filmler izliyorum ses kalitesi bence çok iyi ön arka höperler gecikme ayarları yapılabiliyor

smart tv var dlna var wifi direct var ıphonedock var arc ses bağlantısı var hdmı yetiyor optik bağlantıya gerek yok lg tv varsa sımplınk ile tek kumanda kullanıyorsun

yani cihazda yok yok

uygun fiyata almışsın zamanında sende sistemi
    bende seninle aynı fikirdeyim kuleli modeli daha fazla beğeniyorum kulesize göre

1-peki hocam başka bir soru sormak istiyorum, aslında benim amacım z5500 almaktı fakat artık sıfır hiçbir yerde olmadığından bulamıyorum ve alternatiflere yöneldim, HB906TA nın sesi z5500 e göre nasıldır, ikiside farklı sistemler biliyorum yalnız HB906TA yı sadece ses bakımından değerlendirmeni rica eder merakla yorumunu beklerim
    2-lg tv yok bende, panasonic 46g20 plazma var uyum sorunu gibi herhangi bir problem yaşamam değil mi

torium avm ye yakın değilim fakat hiç bir yerde 899 tl ye bulamazsam orayada giderim sorun olmaz,
    çok teşekkür ederim değerli yorumların için

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.