LG HT305SU Home theatre aldım ve 32LG5700 LCD televizyonum var. Benim yapmak istediğim teledünya yayınlarının sesini ses sisteminden almak ve hdmi ile tv'ye bağladığım laptop'da izlediğim filmlerin sesini yine ses sisteminden alabilmek. Ses sistemi dvdplayer'ında optik giriş yok. 2 Adet AUX girişi var. TV'de optik çıkış var. Optik çıkış aux girişi konnektörü bir ürün mevcut mu? Nasıl bir bağlantı yapabilirim? Ses sisteminin videosuhttp://www.youtube.com/watch?v=8k7IJO6IDew ( arkadaki girişler gösteriyor)
P.S. Sabırsızlık yapıp benim gibi Logitech Z5500 yerine dandik bir sistem alırsanız böyle uğraşırsınız işte
çok basit teledünya alıcısının arkasına bakın mutlaka L-R çıkışları vardır beyaz kırmızı çıkışlar L-R çıkışı alıp ses siteminizin aux bağlantısının jak veya L-R oluşuna göre değişir kablo alıp takın . Laptop un çıkışı 3.5 jak tır gene ses sisteminize bağlı olarak bir ucu jak diğer ucu L-R veya hut ses sisteminizin 2. aux girişi ne tür bağlantıdaysa ona göre kablo alın. Örneğin Au x1 teledünya ses sistemin aux 1 i seçin Aux 2 laptop kumandadan 2ye basın ses laptopdan çıksın. Hdmı kabloylada tv ye görüntü verirsiniz olur biter 2 ses kablosu 1 görüntü kablosuna bakıyo.