Selamlar,benim bu cihazla ilgili bir sorum olucaktı, bilen biri cevaplarsa çok sevinirim ona göre aleti alıp almamaya karar vericem.Şimdi benim HDMi çıkışlı bir laptop'um var fakat ses kartımın 5.1 ses desteği yani optic çıkışı yok bu nedenle laptop'a harici optic çıkışlı ses kartı almayı düşünüyordum.Forumda okuduğum üzere bu cihazın hdmi giriş-çıkışı var.Öğrenmek istediğim laptop'un hdmi çıkışını HT904TA'a nın hdmi girişine bağladıktan sonra hdmi çıkışınıda televizyonuma bağlamam halinde, Dolby Digital ve DTS codec'li filmlerin seslerini hdmi kablo üzerinden (optic kablo kullanmadan) 5.1 olarak dinleyebilir miyim?
Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürlerimi sunarım...
Bu konu daha önce başka bir topikte daha tartışılmıştı.Tıkla. Sizin anladığınız gibi olamıyor maalesef, hdmi girişten gelen görüntü başka bir çıkışa(kompozit, komponent vb.) çevrilemiyor. Yine hdmi çıkıştan almak zorundasınız.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.Fakat bir yanlış anlaşılma var galiba, ben hdmi girişi başka bir çıkışa çevirmek istemiyorum sadece bilgisayardan çıkan hdmi kablosu ile Dolby-DTS sesi HT904TA'ya taşıyabiliyor muyuz diye sormuştum....Yani laptopta bulunan ATI4650'nin hdmi çıkışından aldığım hdmi kablonun hem hd görüntü hemde dolby-dts ses taşımasını bekliyorum.Böylelikle gelen digital ses HT904TA tarafından çözülecek ve 5.1 olarak çalınacak,;görüntü ise HT904TA'nın hmdi çıkışı üzerinden lcd'nin hdmi girişine taşınacak.Bu durumda bilgisayardan film izlemek istediğimde tek hdmi kablosu bağlayarak sesi 5.1 görüntüyüde Hd olarak izleyebileceğim.Tabii bir yanlışım yoksa....
quote:
Orijinalden alıntı: eronur
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.Fakat bir yanlış anlaşılma var galiba, ben hdmi girişi başka bir çıkışa çevirmek istemiyorum sadece bilgisayardan çıkan hdmi kablosu ile Dolby-DTS sesi HT904TA'ya taşıyabiliyor muyuz diye sormuştum....Yani laptopta bulunan ATI4650'nin hdmi çıkışından aldığım hdmi kablonun hem hd görüntü hemde dolby-dts ses taşımasını bekliyorum.Böylelikle gelen digital ses HT904TA tarafından çözülecek ve 5.1 olarak çalınacak,;görüntü ise HT904TA'nın hmdi çıkışı üzerinden lcd'nin hdmi girişine taşınacak.Bu durumda bilgisayardan film izlemek istediğimde tek hdmi kablosu bağlayarak sesi 5.1 görüntüyüde Hd olarak izleyebileceğim.Tabii bir yanlışım yoksa....
kardeş pc denemedım ancak anlattıklarına gore yeterlı olması lazım ;)
bende de ati HD2600XT ddr4 ekran kartı var ama deneyıp yazarım, salona pc cıkartmam lazım :D
ama senın laptop tan cıkan hdmı ses tasıyormu o onemlı olan, cunkı alet her turlu hdmi den sesı goruntuyu kabul eder ;)
Bu cihazı en uygun nereden buluruz ?
quote:
Orijinalden alıntı: unpop
Bu cihazı en uygun nereden buluruz ?
ben bimeksten 697 ye aldım,
ama world kartla yada bonus ile vatan bilgisayarın magzasına gidip 677 ye alanlar var 1 oncekı sayfada soylemısler,
ama ınternet adresınde yok sanırım o fıyat sadece magzada var ;)
ayrıca unpop seni hatırlıyorum sende ses sistemi arayanlardandın benim gibi , ki hala arıyorsun sanıyorum, bu alet benım işimi gordu, ps3 de filan dts lerı hallettım media server ile bile dts ses alabılıyorum ;)
yani fiyat pahalı gelmez dersen tavsiye ederim usb den de 2 gb a kadar filmleri izleyebiliyorum, 2 gb uzerı okumuyor, mkv tabii ki oynatmıyor
HDMI kopya korumalarından dolayı hdmi dan downscale görüntü alamazsınız.
Cihazın arka paneli şu şekilde sanırım, burada görünmeyen 1 çıkış cihazda varsa elinde olanlar 1 foto koyabilir mi_?
quote:
Orijinalden alıntı: kagan06
quote:
Orijinalden alıntı: ayhifi
şimdi anlatmak istedıgını tam anlayamadım biraz acabilirmisin? hdmi den her turlu goruntu alınıyor cıhazda ancak sadece hdmi cozunurluk ayarı calısmıyor, yanı kaynak hdmı aletten ne gelırse onu verıyor yani + - birsey yapmıyor goruntuye , soylemek ıstedıgın bumudur?
sizden ricam ps3 ünüzü hdmi ile lg904 e bağlayıp scart veya s video outla lcd tv veya varsa crt tüplü tv ye bağladığınızda görüntü alıyormusunuz tek sorum budur. 1 deneme yapıp buraya yazarsanız alıcam seti, kull. kılavuzunda yapar gibi anlatmış . bulunduğum şehirde vatan yok dışarıdan aldırıcam iadesi falan zor olur benim için. sizin yorumlarınıza göre alıcam.
quote:
Bu konu daha önce başka bir topikte daha tartışılmıştı.Tıkla. Sizin anladığınız gibi olamıyor maalesef, hdmi girişten gelen görüntü başka bir çıkışa(kompozit, komponent vb.) çevrilemiyor. Yine hdmi çıkıştan almak zorundasınız.
İlginize teşekkürler. konuyu inceliyorum.
Kagan06 cevap için teşekkürler,aslında haklısınız eğer cihaz diğer hdmi kaynaklardan gelen sesi çözebiliyorsa önemli olan ATI 4650'nin hdmi çıkışı üzerinden sesi taşıyıp taşımadığı.Ati'nin sitesinde özelliklere bakınca 7.1'e kadar destekliyor diyor...Neyse ben zaten cihazı almadan en kötü mağazaya gidip laptop'u bağlayıp denemeyi düşünüyorum,umarım mağaza personeli sorun çıkarmaz.... http://www.amd.com/uk/products/notebook/graphics/ati-mobility-hd-4000/Pages/ati-mobility-hd-4000.aspx "HDMI – Enjoy the latest audio technologies using HDMI stream with full HD video and 7.1 digital surround sound support. Also, xvYCC support allows the user to enjoy a wide range of color when connected to a capable HDTV."
Benim cevabım kağan arkadaşaydı eronur, bir yanlış anlaşılma yok. Senin soruna gelirsek notebook un ses ayarlarından hdmi out seçersen ses digital olarak 904 e gidecektir. Bu sayede de sistemden dolby ve dts ses alabilirsin.
Kagan06 cevap için teşekkürler,aslında haklısınız eğer cihaz diğer hdmi kaynaklardan gelen sesi çözebiliyorsa önemli olan ATI 4650'nin hdmi çıkışı üzerinden sesi taşıyıp taşımadığı.Ati'nin sitesinde özelliklere bakınca 7.1'e kadar destekliyor diyor...Neyse ben zaten cihazı almadan en kötü mağazaya gidip laptop'u bağlayıp denemeyi düşünüyorum,umarım mağaza personeli sorun çıkarmaz.... http://www.amd.com/uk/products/notebook/graphics/ati-mobility-hd-4000/Pages/ati-mobility-hd-4000.aspx "HDMI – Enjoy the latest audio technologies using HDMI stream with full HD video and 7.1 digital surround sound support. Also, xvYCC support allows the user to enjoy a wide range of color when connected to a capable HDTV."
kardeş merak etme benim ekran kartım 2 yıllık bir kart olmasına ragmen ses verıyorsa emın ol senınkı rahatca verecektır sesi ;) laptop la deneyebılırsın magzada ama ayarları bıraz ugrastırabılır ses alamazssan bı yerde yanlıs yapotın demektır ;)
merak etme o ekran kartıyla ses alırsın ses sisteminden ;) en kotu ıhtımal anakartının optık out vardır onu baglarsın;)
quote:
Orijinalden alıntı: burakkader
Selamlar herkese,
904 aracılığı ile izlemek üzere en uygun indirilebilecek dosya formatını arıyorum.
Simpsons Movie 2007 DivX6 720p DTSHD 3Audio BDRiP-CHD, mesela. divx, dts audio. Şimdi divx6 xvid mi oluyor, 904 bunu oynatır mı, yoksa netten indirmek üzere, ,dosya boyutundan bağımsız, maksimum kalite için ne önerirsiniz?
oyle dosylaraı ızleyemessınız arkadasım, bu alet max 800x600 cozunurluk destekler ve divx playerdır, yanı .avi .divx .xvid dosyalarını birde .vob dosyalarını cozunurluklerı 800x600 gecmezsse izlersiniz ;)
yani yuksek cozunurluk mkv ,hd , izlemek isterseniz ayrı bir alet kullanmanız gerekır ( ps3-pc veya mkv playerlar)
quote:
Orijinalden alıntı: hexa
quote:
quote:
şimdi anlatmak istedıgını tam anlayamadım biraz acabilirmisin? hdmi den her turlu goruntu alınıyor cıhazda ancak sadece hdmi cozunurluk ayarı calısmıyor, yanı kaynak hdmı aletten ne gelırse onu verıyor yani + - birsey yapmıyor goruntuye , soylemek ıstedıgın bumudur?
sizden ricam ps3 ünüzü hdmi ile lg904 e bağlayıp scart veya s video outla lcd tv veya varsa crt tüplü tv ye bağladığınızda görüntü alıyormusunuz tek sorum budur. 1 deneme yapıp buraya yazarsanız alıcam seti, kull. kılavuzunda yapar gibi anlatmış . bulunduğum şehirde vatan yok dışarıdan aldırıcam iadesi falan zor olur benim için. sizin yorumlarınıza göre alıcam.
hdmi alet bagladıgın zaman sadece hdmi cıkısından goruntu ses alabılıyorsun scart taktıgımda ( lg ses sistemi tv arasında) sadece dvd player ve usb kısmında goruntu gelıyor, ayrıca bu ses sisteminin scart ı hem tv ye ses goruntu aktarıyor ( usb ve dvd player modda) hemde baska bir aletten uydu vs gibi scart uzernden ses alabılıyor, yanı scart ı ses almak ıcın de kullanabılıyorsunuz ;)
yani dediginiz gibi bir sey olmuyor ne yazıkkı, ses sistemine hdmi alet baglıyorsanız sadece hdmi cıkısından goruntuyu tv ye aktarabılıyorsunuz ses ile birlikte tabiiki ;)
Kagan06 kardeş, dediğin gibi umarım beklediğimiz gibi hmdi üzerinden sesi taşır ati 4650 ,ne yazikki laptop'un ses kartının digital çıkışı yok o yüzden hdmi üzerinde bu kadar duruyorum , o yüzden denemeden almakta istemiyorum ,herhalde en güzel çözüm laptopu götürüp sistemi mağazada deneyip öyle satın almak...
quote:
Orijinalden alıntı: eronur
Kagan06 kardeş, dediğin gibi umarım beklediğimiz gibi hmdi üzerinden sesi taşır ati 4650 ,ne yazikki laptop'un ses kartının digital çıkışı yok o yüzden hdmi üzerinde bu kadar duruyorum , o yüzden denemeden almakta istemiyorum ,herhalde en güzel çözüm laptopu götürüp sistemi mağazada deneyip öyle satın almak...
hee senın ekran kartı laptop ıcınde,
onu bılemıyorum kardess sen iyice ogrenn, ama laptop larda optık cıkıs zaten yok, onun yerıne kucuk kulaklık cıkısı digital seslerı aktarabılıyor yadnı spdıf ozellıgınde dıye bılıyorum benım 3 yıl oncekı laptop oleydı :D
senınkıde bence oyledır ;) ama optık to 3.5mm kablo alman gerekebılır bence bu ıhtımalıde degerlendırr ;)
quote:
quote:
quote:
quote:
hdmi alet bagladıgın zaman sadece hdmi cıkısından goruntu ses alabılıyorsun scart taktıgımda ( lg ses sistemi tv arasında) sadece dvd player ve usb kısmında goruntu gelıyor, ayrıca bu ses sisteminin scart ı hem tv ye ses goruntu aktarıyor ( usb ve dvd player modda) hemde baska bir aletten uydu vs gibi scart uzernden ses alabılıyor, yanı scart ı ses almak ıcın de kullanabılıyorsunuz ;)
yani dediginiz gibi bir sey olmuyor ne yazıkkı, ses sistemine hdmi alet baglıyorsanız sadece hdmi cıkısından goruntuyu tv ye aktarabılıyorsunuz ses ile birlikte tabiiki ;)
ilgin ve yaptığın deneme için çok teşekkür ederim kagan06,
benim laptopta hdmi + optik çıkış var ama lcd almıyorum inatla :)
bu gidişle lg904 ile birlikte ya lcd alıcam ya da media player, salonda mkv izlemek için bakalım hangisi ağır basacak
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
ilgin ve yaptığın deneme için çok teşekkür ederim kagan06,
benim laptopta hdmi + optik çıkış var ama lcd almıyorum inatla :)
bu gidişle lg904 ile birlikte ya lcd alıcam ya da media player, salonda mkv izlemek için bakalım hangisi ağır basacak
maddi durumunuz ve tercıhlerınızle alakalı bir durum, bende para olsa suan kendı odama da 47 inc lcd alıcam :D
media player şart yada ps3 şart ;) gercı laptop var dıyorsunuz optık hdmı cıkısı olan bı laptop ta suankı tum fılmlerı rahatca oynatır dıye dusunuyıorum,
bu durumda ayrıca media player almanıza gerek yok win7 kurun media center baglayın ,birde tv kartı aldınızmı skystar filan işiniz tamamdırr herturlu yayını sıfreyı macı falan filanı ızlersınız :D