Şimdi Ara

LG HT904TA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
3
Favori
73.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende h.b dan 700 tl ye aldım.Yalnız bi sorum olacak bişey izlemeye kalktığım zaman hem orjnal hemde türkçe dublajlı ses konuşmalarından 1-2 saniye geç geliyo orjinal dvd olmasına rağmen bunun bi çözümü var mı yoksa bi hatamıdır?cevaplarsanız çok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

quote:

Orijinalden alıntı: hexa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hexa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayhifi

HDMI kopya korumalarından dolayı hdmi dan downscale görüntü alamazsınız.

şimdi anlatmak istedıgını tam anlayamadım biraz acabilirmisin? hdmi den her turlu goruntu alınıyor cıhazda ancak sadece hdmi cozunurluk ayarı calısmıyor, yanı kaynak hdmı aletten ne gelırse onu verıyor yani + - birsey yapmıyor goruntuye , soylemek ıstedıgın bumudur?

sizden ricam ps3 ünüzü hdmi ile lg904 e bağlayıp scart veya s video outla lcd tv veya varsa crt tüplü tv ye bağladığınızda görüntü alıyormusunuz tek sorum budur. 1 deneme yapıp buraya yazarsanız alıcam seti, kull. kılavuzunda yapar gibi anlatmış . bulunduğum şehirde vatan yok dışarıdan aldırıcam iadesi falan zor olur benim için. sizin yorumlarınıza göre alıcam.

hdmi alet bagladıgın zaman sadece hdmi cıkısından goruntu ses alabılıyorsun
    scart taktıgımda ( lg ses sistemi tv arasında) sadece dvd player ve usb kısmında goruntu gelıyor, ayrıca bu ses sisteminin scart ı hem tv ye ses goruntu aktarıyor ( usb ve dvd player modda) hemde baska bir aletten uydu vs gibi scart uzernden ses alabılıyor, yanı scart ı ses almak ıcın de kullanabılıyorsunuz ;)

yani dediginiz gibi bir sey olmuyor ne yazıkkı, ses sistemine hdmi alet baglıyorsanız sadece hdmi cıkısından goruntuyu tv ye aktarabılıyorsunuz ses ile birlikte tabiiki ;)

ilgin ve yaptığın deneme için çok teşekkür ederim kagan06,

benim laptopta hdmi + optik çıkış var ama lcd almıyorum inatla :)

bu gidişle lg904 ile birlikte ya lcd alıcam ya da media player, salonda mkv izlemek için bakalım hangisi ağır basacak

maddi durumunuz ve tercıhlerınızle alakalı bir durum, bende para olsa suan kendı odama da 47 inc lcd alıcam :D

media player şart yada ps3 şart ;) gercı laptop var dıyorsunuz optık hdmı cıkısı olan bı laptop ta suankı tum fılmlerı rahatca oynatır dıye dusunuyıorum,

bu durumda ayrıca media player almanıza gerek yok win7 kurun media center baglayın ,birde tv kartı aldınızmı skystar filan işiniz tamamdırr herturlu yayını sıfreyı macı falan filanı ızlersınız :D

iyi aksamlar...

aklıma takıldı, acaba hdmi upscale in bütün çözünürlük ayarlarında denedinizmi diger outlardan görüntü almaya çalışırken _?

• Laptop'ı hdmi ile bağlayıp 5.1 ses alabilen var mı?
  • ben ht904ta ev sinema sistemini almak istiyorum. ben bu ürünü bilgisayarıma baglamak istiyorum ana kartımda optik cıkıs mevcut aratırdıgım kadarıyla optık cıkıstan baglantı yapmamız lagzımmıs iki sorum olacak

1.almam gerken kablo hangısı
    1.link http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270535&CS_Category=_KABLOLAR892&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU#
    2. link http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270538&CS_Category=_KABLOLAR892&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU#
    2. sorum ise internetten almayı dusunuyorum ve oturdugum şehirde servis yok kurulumunu nasıl yapabiliirm kendim yaparsam sorun olurmu yardım edecek arkadaslara şimdiden tessekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin82 -- 5 Kasım 2009; 16:08:32 >

• 1. kabloyu alman gerekiyor.
    kurulumu cok basit cihazin.
    kitapcigini ac ve oku yeterli. hersey cok basit. ben zaten servisi aramadim bile. bekleyemezdim o kadar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakbul30

Laptop'ı hdmi ile bağlayıp 5.1 ses alabilen var mı?

optic yada hdmi cikisin varsa ses alabilirsin
    ben her turlu codec ile test ettim. pc ile mukemmel calisiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hwa

quote:

Orijinalden alıntı: hakbul30

Laptop'ı hdmi ile bağlayıp 5.1 ses alabilen var mı?

optic yada hdmi cikisin varsa ses alabilirsin
    ben her turlu codec ile test ettim. pc ile mukemmel calisiyor.

Hocam ses alınabiliyor da, 5.1 mi, yoksa stereo mu veriyor.
  • 5.1 için söyledim zaten. hdmi veya optic ile bağlantı yapmalısın.
  • pc den optıkte bagladım hdmi de bagladım windows 7 de 5.1 ses alamadım, ayrıca lg ses sıstemınde dts yazısınıda denedıgım tum dts seslerde goremedım ;)

belki win 7 den dolayı ama ben yapamadım valla :D anakartın optık cıkısınada bagladım ekran kartımın hdmi ile de denedım alabılen nasıl aldıgını yazarsa cok sevinirim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin82

ben ht904ta ev sinema sistemini almak istiyorum. ben bu ürünü bilgisayarıma baglamak istiyorum ana kartımda optik cıkıs mevcut aratırdıgım kadarıyla optık cıkıstan baglantı yapmamız lagzımmıs iki sorum olacak

1.almam gerken kablo hangısı
    1.link http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270535&CS_Category=_KABLOLAR892&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU#
    2. link http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270538&CS_Category=_KABLOLAR892&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU#
    2. sorum ise internetten almayı dusunuyorum ve oturdugum şehirde servis yok kurulumunu nasıl yapabiliirm kendim yaparsam sorun olurmu yardım edecek arkadaslara şimdiden tessekkurler.

kardeş bu verdıgım siteye uye olup da ordakı musterı hızmetlerıne donanımhaber forum uye adını yollarsan ek indirim kazanıyorsun

optık kablo aldım cok saglam bı kabloo , gidip teknosa ya para verme ;)

http://www.ttaf-consumer.com/Fiber-Optik-Toslink-Kablo-Mini-3-5mm-Adaptor-ile-birlikte-1-5-Metre-85030,PR-1556.html

7 tl ye gelıyo sanırım, cok saglam kalın kalıtelı bı kablo bence bunu al kargo ile 10-11 tutar baska kablo ıhtıyacn da varsa bu sıteden almanı onerırım ;)

• Şu an imzamdaki sistem optic ile bağlı. DTS ve Dolby hiçbir sorun yaşamıyorum. İşletim sistemim win7 x64. Eğer pc'de bir sorun olmazsa bluray ve dolby'nin 7.1 ileri düzeylerini bile 5.1 e uyarlayıp çalabiliyor. Pc işinde önemli olan PC'den sesin düzgün çıkıp çıkmadığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwa -- 6 Kasım 2009; 13:26:42 >
  • quote:

Şu an imzamdaki sistem optic ile bağlı. DTS ve Dolby hiçbir sorun yaşamıyorum. İşletim sistemim win7 x64. Eğer pc'de bir sorun olmazsa bluray ve dolby'nin 7.1 ileri düzeylerini bile 5.1 e uyarlayıp çalabiliyor. Pc işinde önemli olan PC'den sesin düzgün çıkıp çıkmadığı.

kardeş filmleri hangi player ile dts ses alabılıyorsun?
    bende tonla mkv dts film var ama dts yazısını hic goremedım lg 904 te pc optıkten baglı ıken?

windows kendı ses ayarlarında bakıyorum 2 kanallı 48 khz studyo kalıtesı var ama 5 kanallı secenek ne yazıkkı yok?

sende nasıl ayarlar ,ben beceremedım valla:D
  • ses kartını 2 tane görmesi lazım. Birincisi Mevcut ses kartı 2 kanal verir. (En azından bendeki usb S-Link 7.1 ses kartı öyle) diğeri Digital Out diye bi seçenek. Win7 de Denetim masasınada SES kısmında bunlar görünüyor ve özelliklerini tıklayınca DTS DolbyDigital ve WMA çevresel ses testleri çıkıyor. Bu testler esnasında haporlerlerden sırası ile ses çıkarken Sistem ekranında DTS Dolby Digitial gibi yazılarda çıkıyor.. (Bendeki Çevresel WMA desteklemedi). Video player programında ses çıkış sürücüleri görünüyordur. Burdan Digital Out u seçmelisin ki böylece veri direk olarak optik den sisteme gitsin (By Pass diyorlar galiba )..
  • quote:

5.1 için söyledim zaten. hdmi veya optic ile bağlantı yapmalısın.

İyi o zaman. Aradığım sinema sistemini buldum demektir.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

ses kartını 2 tane görmesi lazım. Birincisi Mevcut ses kartı 2 kanal verir. (En azından bendeki usb S-Link 7.1 ses kartı öyle) diğeri Digital Out diye bi seçenek. Win7 de Denetim masasınada SES kısmında bunlar görünüyor ve özelliklerini tıklayınca DTS DolbyDigital ve WMA çevresel ses testleri çıkıyor. Bu testler esnasında haporlerlerden sırası ile ses çıkarken Sistem ekranında DTS Dolby Digitial gibi yazılarda çıkıyor.. (Bendeki Çevresel WMA desteklemedi). Video player programında ses çıkış sürücüleri görünüyordur. Burdan Digital Out u seçmelisin ki böylece veri direk olarak optik den sisteme gitsin (By Pass diyorlar galiba )..

saolasın kardeş yardmlarn ıcın, benm codeclermle alakalı bı sorn sanrm, neyse oylesıne salona cıkarmıstm pc yı , olmasada sorn diil, bende o dedigin testlerde dts ses te ses sisteminde kırmızı dts yazısı cıkıyor ama fılmlerde alamadım demekkı soun codec ayarlarında, 64 bit kullanıyorum bende neyse artık sımdı ıyıce bozmayayım ayarlarını assagıya ındırınce orda calısmaz bu sefer :D

cok teşekkurler, birde yukarda onerdıgım kabloyu alın cok saglam bu fıyata bulamazssınız ben carefourdan dandık optık kabloya 12 tl vermıstım :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

ses kartını 2 tane görmesi lazım. Birincisi Mevcut ses kartı 2 kanal verir. (En azından bendeki usb S-Link 7.1 ses kartı öyle) diğeri Digital Out diye bi seçenek. Win7 de Denetim masasınada SES kısmında bunlar görünüyor ve özelliklerini tıklayınca DTS DolbyDigital ve WMA çevresel ses testleri çıkıyor. Bu testler esnasında haporlerlerden sırası ile ses çıkarken Sistem ekranında DTS Dolby Digitial gibi yazılarda çıkıyor.. (Bendeki Çevresel WMA desteklemedi). Video player programında ses çıkış sürücüleri görünüyordur. Burdan Digital Out u seçmelisin ki böylece veri direk olarak optik den sisteme gitsin (By Pass diyorlar galiba )..

saolasın kardeş yardmlarn ıcın, benm codeclermle alakalı bı sorn sanrm, neyse oylesıne salona cıkarmıstm pc yı , olmasada sorn diil, bende o dedigin testlerde dts ses te ses sisteminde kırmızı dts yazısı cıkıyor ama fılmlerde alamadım demekkı soun codec ayarlarında, 64 bit kullanıyorum bende neyse artık sımdı ıyıce bozmayayım ayarlarını assagıya ındırınce orda calısmaz bu sefer :D

cok teşekkurler, birde yukarda onerdıgım kabloyu alın cok saglam bu fıyata bulamazssınız ben carefourdan dandık optık kabloya 12 tl vermıstım :D

Bu codecle alakalı bişi değil. Zira optikden direk geçtiği için codek hiç işlem yapmıyor bu sese. (Sesle ilgili codecde olmasa çalışır yani) Video izlerken yapman gerekn tek şey var o da video playerin ses seçeneğinden digital çıkışı seçmek o kadar. Video player olarak ne kullanıyorsun? Bendekine benzer bişi ise ayarlarda yardımcı olabilirim..

• Herkese öncelikle selamlar arkadaşlar...
    Benim bazı sorularım olucaktı ben bu sayfayı baştan sona okudum ama bazı yerlerde takıldım çünki biçok şeyi sizin kadar iyi bilmiyorum...:)
    Sizlerden ricam ben bazı sorular sorıyım sizlerde bana bu olur yada olmaz diyin lütfen çünki bu sistemi almam bu keiterlere bağlı...

Öncelikle bir samsung 7 serisi tv ye sahibim ve tv içinde zaten bir media centre bulunmakta ve usb girişinden harici disk bağlayıp filimleri izleyebiliyorum... Tek derdim mkv uzantılı filmlerde ses codekleri açılmıyor DTS ses alabilmem için bir anfiye ihtiyacım olduğunu bildirdiler... Şimdi buraya kadar sabırla okuyan arkadaşlarıma teşekür ediyorum ve bası sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim...

1- benim için en önemli husus demin dediğim gibi mkv uzantılı filmleri tvden zaten açıcam ama bu sistemden sesleri alabilirmiyim?

2- HDMI çıkışı var demişsiniz ama bazı sitelerde görünmüyor emin olmak için tekrar sormam gerekiyor...

3- evde bu sisteme bağlamam gereken aletler

uydu alıcısı
    ps3
    tv

bunların bağlantılarını ne şekilde gerçekleştirebilirim

4- Benim tek derdim filmleri usb den açmak istediğimde ses codeki desteklemediğinden açılmıyor diyor bu sistemle bu problemi aşabilirmiyim yoksa bu sistemde işe yaramazmı asl sesin güzel gelmesi veya sesin yüksek çıkması gibi sistemin güzel yanlarından daha önemli...

Bu yazıyı sabırla okuyup cevaplayan arkadalşara şimdiden teşekkür ederim...

• Codecle alakali aslinda. Codeclerin cogu default olarak 2 kanal ses veriyor. O yuzdende ayar yapmak gerekebiliyor.
  • arkadaşlar herkese selamlar.Yazılarıdan okuduğum kadarıyla üründen herkes memnun.Bende uzun zamandır sinema sistemi almak istiyordum bu üründe karar verdim gibi.hediye çekimle beraber 596 milyona falan geliyo hepsiburada dan.Sizce fiyat iyi mi?Birde bende zaten lg lcd mevcut.Çokta memunum.Ps3 ve digitürk kullanıyorum ve ayrıca dvd falanda izliyeceğim.Benim sizlere sormak istediğim şu:

ben bu ürünü aldıktan sonra eksta herhangi bir kablo almalımıyım bana bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • Champi10
    Ben bu sisteme sahip değilim ancak elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

1. sorun için televizyonun mkv oynatıyor ancak sesi çözemiyor ise (optik çıkış varsa)
    sisteme optik kablo ile aktarıp çözdürmen mümkün olabilir kesin emin olamıyorum. Ancak flash diske bir
    mkv film atıp bu sistemin kurulu olduğu bi elektromarkete (mediamarkt, elektroworld vb) gidip deneyebilirsin.
    Ya da senin tv ne ve bu sisteme sahip biri varsa deneyebilir.
    2. sorunun cevabı ise yukarıda var aslında ama yazayım. Sistemde biri giriş biri çıkış iki adet hdmi bağlantı mevcut
    bu da demektirki sisteme yanlızca bir adet hdmi cihaz bağlayabilirsin.
    3. soru için yine sistemdeki bağlantı türlerini yazalım ve hangileri ile bağlayabileceğine bakalım.
    hdmi in : senin bağlayacaklarının hiçbiri şimdilik uymuyor.
    optik in: ps3 ve tv. artık hangisini kullanıyorsan onu tak çıkar yapmak zorundasın.
    analog in: uydu alıcısını buradan bağlayabilirsin.

Migraine!

Tabiki gerekiyor. PS3 için optik kablo, digiturk için analog iki ucu kımızı beyaz rca kablo, ayrıca hdmi notebook
    falan bağlamayı düşünüyosan bir de hdmi kablo alman gerekecek. Cihazın tv ile olan bağlantısı için gerekli
    hdmi kablonun kutudan çıktığını alan arkadaşlar yazmış.

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.