merhaba herkese iyi akşamlar! klimayı yeni aldığım ilk yıllar ısıtmada sıfır derecelerde ortalama iki saatte bir defrosa giriyordu,son iki üç senedir bu süre 6,7 saate kadar çıktı.Yani geç defrosa giriyor,ısıtmada sanki düştü gibi.normalmidir ,bir arıza olabilirmi?
Isitma performansiniz iç ortam kadar dış unitenin icinde bulundugu performansa gire degisiklik gosterir. Gec defrosta girmesi ile birlikte eger dis unitenizde buzlanma goruyorsaniz bunu sorun olarak algilayabilirsiniz :)
quote:
Orijinalden alıntı: Ado
Isitma performansiniz iç ortam kadar dış unitenin icinde bulundugu performansa gire degisiklik gosterir. Gec defrosta girmesi ile birlikte eger dis unitenizde buzlanma goruyorsaniz bunu sorun olarak algilayabilirsiniz :)
klimanın gazımı donuyor?buzlanma peteklerindemi oluyor?bu buzlanma iyi giderilemezse ısıtmada sorun olurmu?
luna167
kullanıcısına yanıt
Gaz donmaz hocam, calisma prensibi geregi disnunite kondanser uzerinde olusan nem, sohuk hava ve kondanser faninin etkisi ile buzlanma yapar, eger bu buzlanma cozulmezse sistem normal calismaz
Belirli bir buzlanmanın üstüne çıktığı zaman klima o zaman defrosta girer. Hemen girecek diye bir durum yok. Bu da benim klimam. Bu dereceye kadar buz tuttuğu zaman defrost yapıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: SucukluPeynir
Belirli bir buzlanmanın üstüne çıktığı zaman klima o zaman defrosta girer. Hemen girecek diye bir durum yok. Bu da benim klimam. Bu dereceye kadar buz tuttuğu zaman defrost yapıyor.
benim klima acaba iyi ıstmadığı içinmi defrosa girmiyor?malum buzlanma veya karlanma sıcak ve soğuğun karşılaşması sonucu oluşur.benim klimanın iç ısısı düşük olduğu için ,dolayısıyla iyi ısıtmadığı için defrosa az giriyor veya hiç girmiyor.bu olabilirmi?aslında bunu anlatmaya çalışıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: luna167
quote:
Orijinalden alıntı: SucukluPeynir
benim klima acaba iyi ıstmadığı içinmi defrosa girmiyor?malum buzlanma veya karlanma sıcak ve soğuğun karşılaşması sonucu oluşur.benim klimanın iç ısısı düşük olduğu için ,dolayısıyla iyi ısıtmadığı için defrosa az giriyor veya hiç girmiyor.bu olabilirmi?aslında bunu anlatmaya çalışıyorum.
İyi ısıtmıyor derken neye göre iyi ısıtmıyor? Dış hava klimayı defrost yapacak kadar zorluyorsa klimanız da en az 45.derece hava üflüyor ise sıkıntı yoktur. Tabii dış hava şartları dediğim en az hava 0 derece olmalı. Belki de klimanız inverter ise oda gerektiğinden sıcak olup haliyle duruyordur.