Şimdi Ara

LG KM900 ARENA [Firmware Update+SSS+Offline GPS+(S-Class Crack Rehberi Eklendi)] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
0
Favori
122.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrah.dincer

quote:

Orijinalden alıntı: oranj

bakalım p yi yüklüyorum şimdi yorumlarını yaparım birazdan

Daha önce Almanya nın P versiyonunu yüklediysen eğer İngiltere için olan P versiyonu ile aralarında nerdeyse hiç fark yok. Yani ben göremedim açıkçası İngiltere P yüklü şu an bende. Öncesinde Almanya P vardı hiç bir şey değişmedi yüklemeden sonra.

Sanki biraz daha hızlı telefon TR g ye göre daha iyi gibi bence denesin herkes tavsiye ederim 3 sn de filan dönüyor artık yani 1 sn den biraz daha az hızlandı ama bakalım yeni sürümler çıktıkca güzellesecektir adam gibi web tarayıcısı olsa güzel olacak ama yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hi-Tech-Man

web tarayıcıda herhangi bi siteden video izleniyormu bu telefonda? mesela youtube, google video?
    birde rapidden dosya indiriliyormu?

Kendi tarayıcısından wireless ile izlemeye izin vermiyor 3G ile izlenebilir ama ülkemizde youtube yasak olduğu için izleyemiyorsun 3G den zaten izlenebilsede wireless dururken 3G den girmek çok da mantıklı değil. Bolt browser programıyla izlenebiliyor saece oda 3gp ye çevirip öyle izletiyor o yüzden görüntü kalitesi düşüyor.

Youtubeyi geç,Face'deki videolara izin veriyor mu,yada Gametrailers'e,yada İzlesene.com'a?

• bu telefonda video izlenmiyor arkadaslar video için almayın boşuna youtubedeki videolarıda sadece gösteriyor diyebiliriz oda hiç birşey anlasılmıyor
  • son p versiyonunun galiba radyo sorunu var radyo dinlerken 10 sn de bir takılıyor 20 sn telefon kitleniyor sonra gene düzeliyor ancak periyodik olarak 10 sn çalısıp 20 sn kitleniyor başka böyle sorun yaşayan varmı?
  • quote:

son p versiyonunun galiba radyo sorunu var radyo dinlerken 10 sn de bir takılıyor 20 sn telefon kitleniyor sonra gene düzeliyor ancak periyodik olarak 10 sn çalısıp 20 sn kitleniyor başka böyle sorun yaşayan varmı?

İngiltere P versiyonunu kullanıyorum ve radyoda bir sorun yok dinleyebiliyorum takılmadan. Factory reset atmayı dene bir. Telefona genelde yazılım yükledikten sonra önerilen bir şey çünkü factory reset. Ben factory reset atmadım bu arada ama normal çalışıyor kitlenme yok yani.
  • Yurt dışındaki forumlardan firmware modifikasyonu ile ilgili bir video ekleyeyim dedim henüz final haline gelmediği için linki yayınlanmadı ama.

Final haline gelip yayınlanınca test edicem sonra eklerim konuya linkini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah.dincer -- 29 Ekim 2009; 1:38:13 >

• Arkadaşlar bu gün media markt dan siyah renk bir lg arena aldım yanında bir de silikon kılıf çıktı çok beğendim bu telefoni alacaklara tavsiye ederim bu mesajı da telefondan yazdım browser kullanımı filan da bana çok rahat geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

Arkadaşlar bu gün media markt dan siyah renk bir lg arena aldım yanında bir de silikon kılıf çıktı çok beğendim bu telefoni alacaklara tavsiye ederim bu mesajı da telefondan yazdım browser kullanımı filan da bana çok rahat geldi

hoş geldin o zaman aramıza iphone da kullanan biri olarak artık aralarındaki iyi-kötü farkları yazarsın buraya
  • emrah arkadaşım bir konuda yardımını rica edeceğim.
    bu mgmaps programı jad(signed) dosyası ile bir türlü kuramadım. Sürekli yükleme sonunda " kimlik doğrulanamadı" hata mesajı veriyor. Sadece jar dosyası ile kurulum yaptığımda ise her girişte ve her zoom yapışımda sürekli olarak "telefondaki bilgilere ulaşılacak izin veriyor musunuz?" gibi bir mesaja ok vermek zorunda kalıyorum ve sürekli olarak bu mesaja (en az 5-6) kez ok demek zorunda kalıyorum. Bunun sebebi anladığı kadarıyla signed jad dosyası ile yükleme yapılmadığından.
    ancak o dosyası kurarkende sürekki kimlik doğrulamadı mesajı alıyorum. iki dosyayı aynı klasöre attım ama yine kurulmuyor.

Bunu kuran birisi varsa anlatsın lütfen..

teşekkürler şimdiden
  • Emrah madem farklardan bahsetmemi istemişsin hemen kısaca bir iki kelam edeyim. Bundan önce renoir, i8910 hd ve iphone 3gs kullandım. Iphone'u mali sebeplerden satmak zorunda kaldı fakat onun yerine daha makul fiyatlı ve fonksiyonel olan arenayı tercih ettim.
    Ben bu karşılaştırmayı i8910,iphone 3gs ve arena arasında yapayım.

Kamera:
    Hiç tartışması bile yapılmaz bunun. Şu an piyasanın en iyi kameralı telefonları LG'de çünkü kullandığı lens harikadır. Bunu hem 3gs ye hem de i8910'a kıyasla söylüyorum.

Web browser:

Bu konuda da tartışmasız iphone üstün ama sadece hız konusunda. Yoksa multi-touch özelliğine sahip olan arenanın browser'ı harika gerçekten.i8910 ile kanser olduğum günleri hatırladıkça daha da bir zevk alıyorum bu telefondan.

Stabilite:

Telefonu aldığımdan beri bir kez kilitlemeyi başardım fakat uğraşa uğraşa.Yani wifi açtım, bt açtım, bir kaç fotoğraf çektim, müzik dinledim radyoya girip çıktım ve en sonunda profil değiştirirken dondu bataryayı çıkarıp taktım. Bunun haricinde bir kasılma falan olmadı. Üstelik hafıza kartı yok ve 8gb'lık hafızanın 6 gb'ı doldu. Buna rağmen hiçbir şeyde kasılma yapmıyor.Ama bir iki java oyunda aşırı ağırlaştı. Yani stabilite konusunda 1.3GS, 2.Arena, 3.i8910

Dokunmatik hassasiyeti ve fonksiyonelliği:

i8910 modelinin de dokunmatiği gayet iyiydi fakat arena iphone'a kıyasla süper. Gerçekten capacitive ekranın hakkını veriyor. Multi-touch süper zaten. Üstelik telefon nasıl yapıyorsa yanlış dokunuşlarda tepki vermiyor.Mesela browserda bir kutucuğa yazı yazmak için tıklayacakken yanlışlıkla altında veya yanında bir resime tıklarsanız resmi açmıyor bekletiyor.Ama aynı resme daha ortadan bir yerden tıklarsanız şak diye açıveriyor.Bu konuda iphone'dan daha iyi olduğu noktalar bile var.

Müzik performansı:
    Bu konuda dış sese bakarsak 1.i8910 2.Arena 3.3GS ama kulaklık sesinde ise 1.3GS 2.Arena 3.i8910

İşletim sistemi:
    Bu konuda iphone bariz önde hatta i8910 ve arena listeye bile giremez onun yanında. Ama i8910 ve arena arasında ise arena yine geride kalıyor çünkü i8910 symbian. Fakat bildiğiniz gibi arenaya androidi entegre etmeye çalışıyorlar. Ne kadar verimli olur bilinmez ama telefonu uçuracağı kesin. Fakat burada işletim sistemlerinin fonksiyonelliğini tartışırsak sıralama 1.3GS 2.Arena 3.i8910 olur.Çünkü symbian henüz dokunmatiğe alışamadı ve belli noktalarda çok ağır kalıyor.İnsanı sinir hastası etmesi açısından birebir. Arena'da ise java olmanın getirdiği bir akıcılık ve hafiflik söz konusu. S-calss arayüzü de telefonun kullanımını çok daha kolay ve zevkli hale getiriyor.

Batarya ömrü:
    Bu konuda arena hakkında bir şey söylemem zor, malum daha bir günü dolmadı alalı. Ama i8910 ve 3GS arasında çok bariz bir fark yok. İkisi de ortalama 2 gün rahat gidiyor. Arena'nın işletim sistemini göz önüne alırsak, normal bir kullanımda bu telefonda 2 günü çıkarabilir diye düşünüyorum.

Telefon görüşmesinde ses kalitesi:
    Bu konuda Arena bariz lider. Şu ana kadar en doğal en temiz ve doyurucu seviyede sesi bu telefondan alabildim.

GPS:
    Bu kulvarda i8910 açık ara önde.Hatta i8910'a bir gps cihazı bile diyebilirsiniz. Kocaman ekranı, canlı renkleri, anlaşılır sesi, çok sağlam ve hızlı uydu bağlantısıyla kusursuz bir yol arkadaşı. Ardından tabiki iphone geliyor fakat iphone sadece 3. parti navigasyon programlarının yüklenebilme avantajına sahip. Yoksa gps bağlantısında arena daha başarılı geldi bana. Arenaya da forumda anlatılan harita ve programı yükledim.Sonuç gayet başarılı.

Şimdilik bu kadar. Daha ayrıntılı bir şey sormak isterseniz buyrun...

• quote:

Orijinalden alıntı: eko31068

emrah arkadaşım bir konuda yardımını rica edeceğim.
    bu mgmaps programı jad(signed) dosyası ile bir türlü kuramadım. Sürekli yükleme sonunda " kimlik doğrulanamadı" hata mesajı veriyor. Sadece jar dosyası ile kurulum yaptığımda ise her girişte ve her zoom yapışımda sürekli olarak "telefondaki bilgilere ulaşılacak izin veriyor musunuz?" gibi bir mesaja ok vermek zorunda kalıyorum ve sürekli olarak bu mesaja (en az 5-6) kez ok demek zorunda kalıyorum. Bunun sebebi anladığı kadarıyla signed jad dosyası ile yükleme yapılmadığından.
    ancak o dosyası kurarkende sürekki kimlik doğrulamadı mesajı alıyorum. iki dosyayı aynı klasöre attım ama yine kurulmuyor.

teşekkürler şimdiden

Ben şu anda MGMaps version 1.42.01-lg, released on August 24th, 2009 LG Touchscreen olan versiyonu kullanıyorum. signed jad ve jar yazan dosyaları indirdim. İkisinide other klasörüne kopyalayıp signed jad dosyası üzerinden kurulum yaptım ve kurdu programı. Sadece açılışta bir kere izin veriyormusunuz diye sordu onada her zaman izin ver dediğim için bir dahaki açılışlarda sormuyor artık. Ne açılışta ne de zoom yaparken izin veriyormusun diye sormuyor yani bende. Dediğin uyarıyla karşılaşmadım hiç kurulum esnasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah.dincer -- 25 Ekim 2009; 22:37:27 >

• quote:

quote:

teşekkürler şimdiden

Ben şu anda MGMaps version 1.42.01-lg, released on August 24th, 2009 LG Touchscreen olan versiyonu kullanıyorum. signed jad ve jar yazan dosyaları indirdim. İkisinide other klasörüne kopyalayıp signed jad dosyası üzerinden kurulum yaptım ve kurdu programı. Sadece açılışta bir kere izin veriyormusunuz diye sordu onada her zaman izin ver dediğim için bir dahaki açılışlarda sormuyor artık. Ne açılışta ne de zoom yaparken izin veriyormusun diye sormuyor yani bende. Dediğin uyarıyla karşılaşmadım hiç kurulum esnasında.

Arkadaşlar ben hala bu gps olayını çalıştıramadım google map i acıyorum internete baglı iken ban tam yermi göstermiyor 500 metre diyor 700 metre diyor bir turlu çalıştıramadım forumlarda yazılan ayarlarıda yaptım ama bir sonuç alamadım bana bir yardımcı olsun arkadaşlar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Xnail

quote:

quote:

teşekkürler şimdiden

Arkadaşlar ben hala bu gps olayını çalıştıramadım google map i acıyorum internete baglı iken ban tam yermi göstermiyor 500 metre diyor 700 metre diyor bir turlu çalıştıramadım forumlarda yazılan ayarlarıda yaptım ama bir sonuç alamadım bana bir yardımcı olsun arkadaşlar teşekkürler

Öncelikle Bağlantı ayrlarında GPS türü olarak Tek başına yı seçmelisin. Daha sonra dışarıya açık alanda bir yere çıkıp 1809#*900# tuşlayıp telefondan açılan menüden önce OTHERS sonra da A-GPS test yazan yere girmen gerekiyor.

Burada Settingsten

GPS Type=Standalone
    Fix Type=Tracking
    Operation Mode=Autonomous
    SLP Mode=LGE SLP

seçmelisin.

Daha sonra Get position yazana tıklıyorsun ardındanda GO tuşuna. Bulunduğun yere göre uyduları bulmaya başlayacak. Bu işlem yaklaşık 15-20 dk sürüyor.

Yeterince uydu bulup işlemi bitirince artık buradan çıkabilirsin.

Google mapsi dışarda hiç denemdim çünkü internet bağlantısı olmadan çalışmıyor. Ama Mgmaps ile offline olarak 10-15 sn gibi bir sürede yerimi buldu uydudan ve yürüdüğüm zamanda gene 10-15 sn de bir yerimi güncelliyordu.

Bazı versiyonlarda GPS düzgün çalışmıyor yalnız. Hangi versiyonu kullandığınıda yazarsan belki versiyon değiştirmen gerekiyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah.dincer -- 26 Ekim 2009; 16:15:25 >

• çözümü buldum. anlamsız bir yöntem ama ama sorun çözüldü. aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olmak amacıyla paylaşmak istedik.

öncelikle gmaps uygulamasını siliyoruz. Sonra telefon ayarlardan birincil deopolama alanını telefon hafızası yapıp programı kuruyoruz. Sonra tekrar depolama alanı kart olarak seçebilirsiniz. Dediğim gibi anlamsız bir şey ama sonunda bu yöntemle kurabildim.

Şimdi yeni bir problemim var. Yığın depolama olarak pc ye bağlanıp jad ve jar uzantısı olarak attığım dosyaları telefondan bulamıyorum. Telefonu tekrar pcye bağlandığımda dosyalar yerli yerinde duruyor. Tekrar pc suite modla falanda denedim ama ne telefon hafızasına ne de karta atmış olduğum jad ve jar java dosyaları telefonda bulamıyorum . Bu sorunu yaşayan ve çözen var mdıır?
  • Selamlar.

Geçenlerde ibb trafik uygulaması için yetkililere mail atmıştım. %85 de kalıp programı çalıştıramadığım konusunu onlara belirtmiştim.

Ertesi günü beni arayıp konuyla ilgileneceklerini, önce LG den km900 modelini talep edeceklerini onlardan bir geri dönüş olmaz ise benim telefonu onlara test amacıyla gönderip gönderemeyeceğimi sordular, elimden geleni yaparım dedim.

1 hafta sonrasında tekrardan aradılar, problemin bendeki vodafone hat ve eski ibb trafik versiyonunu kullandığımdan kaynaklandığını, yeni sürümü km900 e göre de uyarlayıp 1 hafta 10 güne kadar vodafone ile anlaşmalı olarak download edebileceğini söylediler.

Benim en çok kullandığım uygulama ibb trafik olduğundan gayet güzel bir gelişme olacak.

Ayrıca şarj olayında da ortalama 3 gün kullanıyorum. Telefon oturdukça ve şarj olayını düzenli bir şekilde yaptıkça ve de kullanıma bağlı olarak ortalama normal konuşma, sms ile 3 gün kadar kullanabiliyorum.

• quote:

çözümü buldum. anlamsız bir yöntem ama ama sorun çözüldü. aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olmak amacıyla paylaşmak istedik.

öncelikle gmaps uygulamasını siliyoruz. Sonra telefon ayarlardan birincil deopolama alanını telefon hafızası yapıp programı kuruyoruz. Sonra tekrar depolama alanı kart olarak seçebilirsiniz. Dediğim gibi anlamsız bir şey ama sonunda bu yöntemle kurabildim.

Şimdi yeni bir problemim var. Yığın depolama olarak pc ye bağlanıp jad ve jar uzantısı olarak attığım dosyaları telefondan bulamıyorum. Telefonu tekrar pcye bağlandığımda dosyalar yerli yerinde duruyor. Tekrar pc suite modla falanda denedim ama ne telefon hafızasına ne de karta atmış olduğum jad ve jar java dosyaları telefonda bulamıyorum . Bu sorunu yaşayan ve çözen var mdıır?

jar ve jad uzantılı dosyaları tam olarak hangi klasöre atıyorsun? Kendi hafızasında others klasörüne atınca görüyor çünkü sadece jar ve jad dosyalarını. Onun dışında bir klasöre atıyorsan o yüzden göremiyor olabilirsin.

• arkadaşlar şu gps olayını 15 defa denedım nerdeyse ama olmuyor yazılan herşeyi yapıyorum ama bir türlü bulamıyor yerimi
    acaba bu işlemleri resimli olarak anlatabilirmisiniz ?
    bu gps sorunu versiyondan da kaynaklanabilirmi ?
    Teşekürler.
  • Herkese merhaba,
    Ben tel.in en cok mesaj ve muzik fonksiyonlarini kullaniyorum. Kullandigim tr g surumu muzik konusunda cok basarili gercekten, fakat msj yazarken tel.i yan cevirdigimde ekran yan donmuyor hemen. Yani once yan donuyor,sonra siz tel.i yan tutarken hemen duz hale geciyor siz tel.i yan tutmaniza ragmen. Sonra ben duz ceviriyorum,bu sefer o yan donuyor :D Herkez de var mi acaba bu sorun?
    Farkli firmware surumlerini deneyen arkadaslar bana firmware onerebilirse cok sevinirim.
    Tesekkurler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuuuuck

Herkese merhaba,
    Ben tel.in en cok mesaj ve muzik fonksiyonlarini kullaniyorum. Kullandigim tr g surumu muzik konusunda cok basarili gercekten, fakat msj yazarken tel.i yan cevirdigimde ekran yan donmuyor hemen. Yani once yan donuyor,sonra siz tel.i yan tutarken hemen duz hale geciyor siz tel.i yan tutmaniza ragmen. Sonra ben duz ceviriyorum,bu sefer o yan donuyor :D Herkez de var mi acaba bu sorun?
    Farkli firmware surumlerini deneyen arkadaslar bana firmware onerebilirse cok sevinirim.
    Tesekkurler...

hocam ingiliz p sini dene birde oda yavaş ama yapcak bişey yok katlanıcaz müzik dinlerken ve mesaj yazarken ekranı yan çevirince 4 sn de mesaj dönüyor 5 sn de müzik yani sizinkide böyledir baya yavaş dönüyor bir arkadas 3 gün sarj gidiyor demiş benim 1,5 bilemedin 2 gün gidiyor mesela resim çekiyim diyorum 3-4 tane çekiyorum 3 tane çubuk olan bataryanın 1 tanesi gidiyor yni 40-50 tane resim çeksem bataryası direk biticek günde 5 dk. ya konusurum ya konusmam mesaj çekmem yani çok dokundugum yok telefona ama sarjı 1-1,5 gün gidiyor bakalım yurtdışından siparis ettiğin bataryaalar hala gelmedi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuuuuck

Herkese merhaba,
    Tesekkurler...

hocam ingiliz p sini dene birde oda yavaş ama yapcak bişey yok katlanıcaz müzik dinlerken ve mesaj yazarken ekranı yan çevirince 4 sn de mesaj dönüyor 5 sn de müzik yani sizinkide böyledir baya yavaş dönüyor bir arkadas 3 gün sarj gidiyor demiş benim 1,5 bilemedin 2 gün gidiyor mesela resim çekiyim diyorum 3-4 tane çekiyorum 3 tane çubuk olan bataryanın 1 tanesi gidiyor yni 40-50 tane resim çeksem bataryası direk biticek günde 5 dk. ya konusurum ya konusmam mesaj çekmem yani çok dokundugum yok telefona ama sarjı 1-1,5 gün gidiyor bakalım yurtdışından siparis ettiğin bataryaalar hala gelmedi

1 sn.lik yavasliktan cekinmem de, dedigim olay cok sinir bozucu oluyo :) Tel.i yan ceviriyorm duz oluyo, duz tutuyorm yan oluyo bnmle oynuyo sanki :) Bu dedigim olay da genelde yatarken msj yazmaya calistigimda oluyo, yani otururken tel elimdeyken bisey yok, ama yatarken cevirdigimde dedigim gibi oluyo, acaba tutus acisiyla mi alakali... ya da baska bi firmware denesem duzelir mi... ben bi bos vaktimde deneyeyim o zmn p versiyonunu :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.