Şimdi Ara

LG 2022 MODEL OLED TV'ler [A2/B2/CS/C2/G2/Z2] [ANA KONU] (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.067
Cevap
174
Favori
308.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada: CES'te HDMI 2.2 tanıtıldı; fakat 2025 modellerde HDMI 2.2 olmayacak.

C8-C9'daki durum tekrarlanabilir. Onda da, esas değişim C8'de yapılmış (Alpha 9 ve yeni panel), HDMI 2.1 C9'la eklenmişti.

Şimdi de, panelde önemli değişim G5 ve 910'da olacak. HDMI 2.2'yi 2026'da eklerler.

Tabi HDMI 2.2, 2.1 kadar önemli olmayacak. Fakat elinde C2 gibi TV'si olanlar 2026'yı beklesin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aramızda LG 42LX3Q 42 inç oled kullanan var mı? Kullanım alanım ps5 pro ve diğer multimedya kanalları (Netflix, Amazon prime vb.)
    Sanıyorum 2022 model ve lg c2 paneli var bunda da.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

2025 C5 tv lerde de MLA veya Evo panel değiller mi? Yani sıfırdan oled alacak birisi daha uygun fiyatlı, oyun falan oynamıyorsa pek fazla genel kullanım dizi/film, belgesel, spor, arada oyun oynayacam derse C5 almamalı mı? G ler pahalı oluyor ve sanırsam 55 inç yokmuş artık G serisinde.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

woled devrini lg bile dayanamadı kapattı artık mla olsa ne olur evo panel olsa ne olur hocam yıl oldu 2025 wrgb oled mi alacaksınız?

• şu son güncelleme bende inanılmaz kasma yapıyor. Kanal değiştiriyorum ses var görüntü 1-2 sn sonra geliyor menüden renk değiştiriyorum aynı şekilde 1-2 sn geçiyor hızlanacağına yavaşladı :D

• GotSome kullanıcısına yanıt

LG C1 den itibaren kullanılan C5 e kadar olan cühazların ekranı hangi oled? Ne alacağız peki 2025 senesinde? 2025 serisinde de OLED değilmi bunlar?

Sıfırdan alacak birisi C5 alabilir. Gayet iyi TV.

Ancak dediğim gibi, C9 gibi modellerden C5'e upgrade etmek mantıklı olmaz. (Boyut büyütmeyi saymazsak.)

Zira C5'te de, MLA'sız düz WOLED panel var. C9'un üzerine, ömür ve bir miktar parlaklık artışı dışında çok fark getirmez.

G3 ve G4'te MLA katmanlı WOLED, G5'te 4-Stack Tandem WOLED'e geçildi. Ayrıca, heatsink'e sahipler.

MLA'da, parlaklık, renk canlılığı ve görüş açısı ciddi arttı. 4-Stack'te ise, parlaklık-renk gene ciddi artacak ve bu sefer renk gamutu da yükselecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ocak 2025; 17:33:47 >
  • GotSome kullanıcısına yanıt

LG WOLED devrini kapatmadı. G5'te de Wrgb WOLED panel olacak. G5'in farkı, 4-stack Tandem yapısına geçilmesi. Bu sayede, MLA olmamasına rağmen, G4'teki MLA'lı 3-stack panelden ciddi oranda daha parlak ve canlı olacak. Renk gamutu da ilk kez yükselecek.

"Olsa ne olur" dediğiniz MLA da büyük gelişme getirmişti. Renk canlılığı ve parlaklık ciddi arttı. META algoritması ek katkı sağladı. Görüş açısı QD-OLED gibi oldu vb. Yani normalde panel değişimiyle sağlanacak farklar oldu.

C serisindeki düz MLA'sız paneller de iyi. Renk dahil gayet güzel görüntü veriyorlar. Üstelik görüntü işlemcileri Samsung'tan iyi. Daha kontrastlı ve derinlik algısı yüksek görüntü veriyorlar.

Ben, C'ler gibi düz panel olan G1'den, G4'e geçmiştim. G4'te evet renkler fark etti; ama G1'in renkleri ve görüntüsünden de gayet memnundum.

---------------

QD-OLED olayı güzel, ama biraz fazla hype'landı. QD'lerin, Samsung'un daha geri görüntü işlemcilerine değecek kadar getirisi yok. Zaten LG G3-G4'ün de renkleri baya iyi. Üstüne Alpha 11'le, işlemciyi daha da ileri taşıdılar. Şimdi de, G5'teki 4-Stack'le tekrar ciddi evrim geçirecek.

LG, OLED işinde daha istikrarlı gidiyor. Gelişmeleri, şova girmeden ve gereksiz tavizler vermeden yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ocak 2025; 7:59:1 >

Senin G4 1 senede demode oldu. G5 hem daha yoğun renkler daha parlak ve mavi ışık yayılımı daha az. Göz sağlığı için daha başarılı bir panel

Seneye G6 tandem + mla olarak çıkar

C6 ise tandem oled standart olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 22 Ocak 2025; 11:19:37 >

G5 alınabilir ama fiyatı pahalı olur. Yada 1 sene daha bekle c6 al.

• Ben hala GX kullanıyorum komple bozulana kadar da kullanmaya devam edeceğim. Malum cep telefonu değil bu her yıl değiştirelim. Satması ayrı montajı ayrı dert gittiği yere kadar kullanmanızı öneririm.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt
    C5 atlanabilir mi yani?

• wollfy31 kullanıcısına yanıt

C5 eski nesil panel olacak.

C6 yı bekle veya paraya kıy G5 al. Samsung s90d modelinide alabilirsim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 22 Ocak 2025; 20:46:25 >
    C5 eski panel… ben de şu 42 Oled flex almak için kart ekstresinin kesilmesini bekliyordum. C2 paneli veya ona yakın bir panel varmış 42-48 arası bakıyorum ps5 pro için ve Netflix için. G5 desem 55 inç bile gelmeyecekmiş.

65 G4 bile 100 binin üzerinde bir fiyatı var 65 G5 muhtemelen çok daha pahalı olacak. 55 inç gelmeyecek sanırsam. TV için o kadar bütçesi olmayanlar ve sıfırdan OLED almayı düşünenler C5 alırsa üzülür mü 55 inç C5 en azından 70 bin tl bandında falan olur tabi çıktığı ay dolar kuruna bağlı olarak değişir lakin şuanda 55 C4 ler 60 bin bandındaysa 55 C5 ler 70 bin bandında olur muhtemelen. Yada bu seneyi de pas geçip C6 beklenmeli mi sıfırdan OLED almak isteyenler için. Çok daha yenilik sunulabilir C6 modelinde. Lakin türkiye ekonomisi ne olur ne biter bilinmez.

• Merhabalar, bende lg50na NO766QA tv var. Dün güncelleme den sonra tv yi açtığımda canlı kanallar değil, kumanda da ev butonuna bastığımız zaman çıkan ekran( aşağıda foto da da var) çıkmaya başladı. Canlı kanallara geçmek illa canlı tv yayıni seçmek gerekiyor. Bu durumdan nasıl kurtulurum. Tv açıldığında canlı tv çıksın karşıma. Resim ekleyemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_k_yavuz -- 23 Ocak 2025; 19:40:12 >

Mesajda gerekli bilgileri vermiştim. Sana TV'mle ilgili fikir sorduğumu hatırlamıyorum.

C'deki düz paneller bile gayet güzel görüntü veriyor. G4 niye demode olsun  O da zaten, 2 yıllık G3'ün iyileştirilmiş versiyonuydu. Normalde G3'ü alacakken, oyun modunun düzeltilmesi ve diğer iyileştirmeler için G4'ü beklemiştik.

Bu kadar tüketimci olmak iyi değil. Netteki abartılı kıyaslamalar veya mağazaların canlı mod demolarına göre yorum yapılmamalı. Normalde izlediğimiz içerikler öyle değil. Mesela bazı durumlarda, G1'in görüntüsü G4'ten daha hoşuma gidiyordu.

-------------------

G4'ü 77 yerine 65 alma sebebim de, panellerin yakında değişecek olmasıydı. Yok panel için G5'i bekleseydim, bu sefer de HDMI 2.2 için "G6"yı beklemek isteyecektim. HDMI bizim için önemli.

Ayrıca, G6'da da, G4'teki gibi, panel gelişimi sonrası iyileştirme ve düzeltmeler yapılabilir.

Seneye G6'da HDMI 2.2'ye geçilirse, o zaman panel ve boyut upgrade'ini düşünürüm. Veya Playstation 6 sonrasını bekleyip, QD-LED gibi farklı panellere geçebiliriz.

-------------------

LG G5'e dair, forumdaki ilk bilgileri şu mesajda vermiştim. Geçen Haziran ayında da, şu makaleyi paylaşmıştım. G5, elbette G4'ten çok daha iyi olacak.

Yukardaki mesajımı, "LG Wrgb'yi bıraktı" dendiği için yazdım. Bir de, MLA olayı yanlış anlaşılıyor. MLA renkleri her durumda geliştirir. Yani parlaklık 0'ken kıyaslasanız bile, renkleri düz panelden daha canlı ve doygun verir. MLA'da renk gamutu artmıyor, ama renk volümü ve Color Booster algoritması sayesinde renkler gelişiyor.

Not: MLA, G6'da da olmayabilir. Zira 4-Stack Tandem'in doğası gereği, ışıktaki kayıplar zaten standart panelden azdır. Görüş açısı da, Tandem'de native haliyle kusursuzdur.

Yani MLA'nın getirisi, maliyetine değmeyebilir. QD-OLED'te de, benzer sebeple kullanılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Ocak 2025; 0:4:18 >

• wollfy31 kullanıcısına yanıt

Evet, 42 Flex fena durmuyor.

55 inç isteyenler, kampanya olursa Philips 909'u düşünebilir. Paneli G4'le aynı.

Samsung S90D'nin 55 inç'i alınmaz. Zira TR'de, 55 olanda WOLED panel var. WOLED olunca LG C4 - C5 alınır. Görüntü işlemesi ve diğer birçok konuda, Samsung'tan iyi.

S90D'de sadece 65 inç olan QD-OLED. 65 isteyenler için güzel bir model.

-------------------

Bu arada, yukarda biraz uzun yazdım. Zira @aliveli90 nick'li arkadaş daha önce de o tür mesajlar atıyordu.

--- Mesela şu link'te, LG, G2 alanlara iyi kazık attı demiş: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158675547

--- Şurda, LG G3 çıkınca, MLA'dan önceki panellere teknolojik çöp demiş: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155729873

Daha sonra, aynı konudaki son mesajında, MLA gereksiz, eski panelden alın demiş. (İkisi de yanlış ve abartılı.)

--- Şurda da, iyi niyetle yazan Burak Bey'e ithamda bulunmuş. Burak Bey açıklama yapmasına rağmen ithamlarını arttırmış: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158675763

İnsanlar TV'lere yüklü paralar ödüyor. Uzun kullanmak için alıyor. Bölümde birisinin çıkıp sürekli çöp oldu, kazık attı gibi mesajlar atması ve yanlış bilgiler vermesi rahatsız edici. Buna tepki olarak yazdım.

Ben upgrade'ci olduğum için çok rahatsız olmam; ama normal biri TV'leri 5-10 yıl kullanmak için alır. Onları rahatsız edebilir.

Bütün LG OLED'ler çok iyi görüntü verir. Parlaklık - canlılık gibi şeyleri bir ekstra olarak düşünün. Zaten o farklar bazen isabetin bozulmasına yol açar. Farkları tam görmek için DTM açmak gerekir. Görüntü overbrighten ve oversaturated olabilir.

Sıfırdan alan birini C5 üzmez hocam.

Zaten Samsung da, TR'deki 55 inç S90D'lerde, düz WOLED kullandı. S90F de aynı olursa, başka alternatifiniz olmaz.

(Belki Philips 910'un 55 inç'i gelir. Onda G5'teki panel olcak. Fakat fiyatı C5'ten yüksek.)

C6'da ise, hem Tandem panel hem HDMI 2.2'ye geçilebilir. Beklemek mantıklı olabilir. İhtiyaçlarınıza bağlı.

2025 modellerin incelemeleri gelince daha iyi anlarız. Mart'ta incelemeler düşmeye başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Ocak 2025; 23:54:39 >

İhtiyacım açıkçası led tv lerde olan ışık sızması ve bulutlanmaların tarihe karışması olede geçmek ve renklerin kontrastın falan haliyle lede göre daha iyi olduğunu biliyorum yani %100 parlaklıkta sdr/hdr farketmez film izlemek ve %100 parlaklıkta olsa bile ışık sızması bulutlanmaları yaşamamak ( oledlerde zaten yok bu biliyorum ). Kısacası lg marka almak istiyorum ilk oled tv mi. Lakin C1 den beri bekliyorum ölü pixel sorunları ekran yanması gibi bir çok sorunu çıkıyor lakin artık düzelttiler deniliyor bu sorunları artık yavaştan uygun fiyat performans bir oled olsun istiyorum ama lg marka istiyorum azıcık ta oledlerin kralını üreten lg firmasından uygun bir oled olsun. O yüzden LG nin C serileri orta segment galiba hoşuma gidiyor. CS serisi var birde sanırsam daha uygun fiyatlı lakin ekranı 60hz olması lazım onların olmuşken de dediğiniz gibi 8 10 sene uzun kullanayım en azından 120hz veya yeni C5 lerde 144hz olmuş yüksek tazeleme olsun da ileride ps6 pro falan çıkarsa dlss falan gibi özellikler ekleneceği konuşuluyor 4k da 120fps falan oyun oynayabilelim biraz uzun vadeli yatırım olsun anlamında ihtiyacım var. Bu da lg de C serisine tekabül ediyor hem orta bir cihaz hem dizi film oyunda da tatmin etsin istiyorum belgesel spor vs türünde de iyi performans sergiliyor sanırsam. Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)

• 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.