Şimdi Ara

LG 2022 MODEL OLED TV'ler [A2/B2/CS/C2/G2/Z2] [ANA KONU] (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.060
Cevap
175
Favori
307.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: WatchAndLearnn

İhtiyacım açıkçası led tv lerde olan ışık sızması ve bulutlanmaların tarihe karışması olede geçmek ve renklerin kontrastın falan haliyle lede göre daha iyi olduğunu biliyorum yani %100 parlaklıkta sdr/hdr farketmez film izlemek ve %100 parlaklıkta olsa bile ışık sızması bulutlanmaları yaşamamak ( oledlerde zaten yok bu biliyorum ). Kısacası lg marka almak istiyorum ilk oled tv mi. Lakin C1 den beri bekliyorum ölü pixel sorunları ekran yanması gibi bir çok sorunu çıkıyor lakin artık düzelttiler deniliyor bu sorunları artık yavaştan uygun fiyat performans bir oled olsun istiyorum ama lg marka istiyorum azıcık ta oledlerin kralını üreten lg firmasından uygun bir oled olsun. O yüzden LG nin C serileri orta segment galiba hoşuma gidiyor. CS serisi var birde sanırsam daha uygun fiyatlı lakin ekranı 60hz olması lazım onların olmuşken de dediğiniz gibi 8 10 sene uzun kullanayım en azından 120hz veya yeni C5 lerde 144hz olmuş yüksek tazeleme olsun da ileride ps6 pro falan çıkarsa dlss falan gibi özellikler ekleneceği konuşuluyor 4k da 120fps falan oyun oynayabilelim biraz uzun vadeli yatırım olsun anlamında ihtiyacım var. Bu da lg de C serisine tekabül ediyor hem orta bir cihaz hem dizi film oyunda da tatmin etsin istiyorum belgesel spor vs türünde de iyi performans sergiliyor sanırsam. Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)

Geç bakabildim hocam.

Evet LG OLED genel olarak bir numara.

OLED'in katkılarından biri, görüntüye derinlik ve keskinlik katması. En çok oyunlarda anlaşılan bir olay. Onu da en iyi yapan gene LG OLED'ler. Zira OLED'e özel işlemcileri var.

Ömür konusunda ise, 2021'deki Evo panelle ciddi gelişme yapıldı. Artık, ilk 30000 saat görüntüde bir yıpranma - kayıp oluşmuyor denebilir.

Şurda bahsetmiştim: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160039654

WOLED, bu konuda QD-OLED'ten daha iyi gibi. Yanık anlamında değilse de, parlaklığı ve rengi koruma anlamında WOLED daha iyi duruyor.

------------------------

Yukarıda ben de uzun yazdım. Normalde, o cevap verdiğim profildeki birini daha önce engellemiş olurdum. Heralde fazla mesaj yazmıyor diye önemsememişim. Neyse geç olsun güç olmasın 

Mesela şurda da, MLA'yı sadece max parlaklık ve volümü arttıran bir şey gibi yazmış: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160316918

Oysa MLA, renkleri her durumda daha canlı yapar. Loş sahnelerde de daha doygun ve doğru görünür. Bunu daha önce belirtmemize rağmen, yanlış bilgi veriyor.

Tabi G5'teki RGB Tandem'den sonra MLA panelin önemi kaldı mı diceksiniz:

Büyük bir kampanya görmesi durumunda LG G4 hala alınabilir. Veya 55 inç isteyenler için Philips 909 güzel olabilir. Philips, 2025'te 55 inç Tandem modeli getirmezse, 909 daha da anlam kazanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Ocak 2025; 2:0:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• C2 son güncelleme sonrası arayüz kanal uygulama geçişleri iyiydi . Bugün sanki kasma mevcut sizde nasıl durum

• İyi geceler arkadaşlar. LG C2 ekrandaki uygulamalarda en sonda Arapça yazan bir uygulama var. Ben siliyorum nasıl oluyorsa tekrar kuruluyor. Neden oluyor anlamadım. Bir de ekran uygulama dolu bunla ı kaldırma imkanı yok mu acaba?

• shinji mikami kullanıcısına yanıt

Bizde satılan Lg c2 modelinde kumanda bazlı bu arap programı ekli geliyor. Kumandanıza bakın görürsünüz malum 3. dünya bölgesine postalanmamızın sonuçları.

Euro ve Us kumandalarda arap programı yerine daha işlevsel içerik ekli oluyor, bu yüzden sanırım onu silseniz de Tv'ye gömülü olduğu için yeniden yüklenir. Kalıcı silme yolu vardır elbet ama uğraşmaya değmez. Onu en sona taşıyın hem bu şekilde görüntü kirliliği de yapmaz.

Diğer sorunuza gelirsem Tv ayarlar - Destek içinden Bellek Optimizeri çalıştır gereksiz ve uzun süre kullanılmayan programları kendisi temizleyecektir. Elle silmenizde olası ama bazı uygulamalar (Netflix-Disney+ vs.) gömülü ve silinmez.

• # Ace # kullanıcısına yanıt

Hocam bilgi için çok teşekkür ederim.

• Burası tam yeri değil ama yine de bilgisi olan birisi vardır diye burada sormak istedim. C2'ye Moonlight kurmak istiyorum.

https://moonlight-stream.org

https://github.com/mariotaku/moonlight-tv#download

Ipk dosyası var, ayrıca dev-manager-desktop ile de kurulabiliyormuş. (sideloaded ipk şeklinde)

https://github.com/webosbrew/dev-manager-desktop

Daha önce böyle bir kurulum yapmamıştım. Doğru anladıysam LG Developer hesabına ihtiyacım olacak. Bu hesap ücretsiz alınabiliyor zannediyorum. Edindiğim bilgiler kısaca aşağıdaki gibi. Yanlış olan bir bilgi var mı? Daha önce denemiş ve bilgisi olan birisi yönlendirebilirse sevinirim.

* Ipk kurabilmek için hangi yolu kullanırsam kullanayım sonuçta bir LG Dev hesabına ihtiyacım olacak. Çünkü tv'de developer mode aktif olmalı ve bunun için LG Dev hesabı gerekiyor.

* LG Dev hesabı ücretsiz

* LG Dev hesabıyla kurulan bir uygulama 1000 saatlik sayaç dolduğunda otomatik silinecek.

* Garanti sürem doldu ancak yine de cihazı bozmak istemem :) Gerçekten güvendiğim bir Ipk kurduğum sürece bu işlemlerin TV'ye bir zararı olmaz.

* TV'deki mevcut kurulum, uygulamalar, veriler ve ayarlar etkilenmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 5 Şubat 2025; 19:48:34 >

• c2 için dün güncelleme bilgisi geldi .58 oldu sürüm .53 tü demi öncesi aklımda kalmamış. Renkler gene artmış gibi geldi bana. ama transfer bıdısınada olabilir kıp kırmızıydı baktığım kanal :D

• LG c2 sanırım iki senelik bir model olmuş oldu. Peki bu en son model C 4 e göre Teknolojisi çok eskidi mi yoksa hâlâ çok iyi bir tv midir? Teşekkürler

• bodysolid B kullanıcısına yanıt
    Alacaksan eski, zaten kullanıyorsan yeni.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni güncelleme var. Televizyonum G2.

LG 2022 MODEL OLED TV'ler [A2/B2/CS/C2/G2/Z2] [ANA KONU]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 23.20.58 güncellemesi geldi C2 ye

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt

C2 nedir. Benim tv lg50na NO766QA tv hangi sınıfa girer.

• h_k_yavuz H kullanıcısına yanıt

Oled C2 modeli

• 65 c2 modeli woled mi qd oled midir?

bendeki 65c2 deki sesli mesaj yazdırma özelliği samsung olde tv de var mı?

youtube a sesli olarak bişey söylüyorum buluyor. pratik bir özellik. tek tek harflere basmak zor kumanda ile

sanki lg nin bu tür özellikleri daha gelişmişti eskiden samsung a göre

halen öyle midir bilemiyorum

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt

ben yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum değişiklik göremedim menüdeki kasmalar devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hEro_

Burası tam yeri değil ama yine de bilgisi olan birisi vardır diye burada sormak istedim. C2'ye Moonlight kurmak istiyorum.

https://moonlight-stream.org

https://github.com/mariotaku/moonlight-tv#download

Ipk dosyası var, ayrıca dev-manager-desktop ile de kurulabiliyormuş. (sideloaded ipk şeklinde)

https://github.com/webosbrew/dev-manager-desktop

Daha önce böyle bir kurulum yapmamıştım. Doğru anladıysam LG Developer hesabına ihtiyacım olacak. Bu hesap ücretsiz alınabiliyor zannediyorum. Edindiğim bilgiler kısaca aşağıdaki gibi. Yanlış olan bir bilgi var mı? Daha önce denemiş ve bilgisi olan birisi yönlendirebilirse sevinirim.

* Ipk kurabilmek için hangi yolu kullanırsam kullanayım sonuçta bir LG Dev hesabına ihtiyacım olacak. Çünkü tv'de developer mode aktif olmalı ve bunun için LG Dev hesabı gerekiyor.

* LG Dev hesabı ücretsiz

* LG Dev hesabıyla kurulan bir uygulama 1000 saatlik sayaç dolduğunda otomatik silinecek.

* Garanti sürem doldu ancak yine de cihazı bozmak istemem :) Gerçekten güvendiğim bir Ipk kurduğum sürece bu işlemlerin TV'ye bir zararı olmaz.

* TV'deki mevcut kurulum, uygulamalar, veriler ve ayarlar etkilenmeyecek.

dev-mod aktif edip dev-manager-desktop ile moonlight-tv kullanıp biraz kullandım. Gayet güzel oldu bir sorun yok.

Bu sayede diğer odadaki desktop pc'yi televizyona stream edip konsol gibi kullanabiliyorum. PC ve televizyon dışında bir şeye ihtiyaç olmuyor.

• Merhabalar. 'Ses seviyesi sınırı modu' ayarının ne olduğunu bilen var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

alttaki linkteki lg c5 ve g5 fotoğrafına bakarsanız acaba g5 e özel bir mat ekran mı yapmışlar samsung s95d gibi?

şu an alacak olsanız samsung s95d mi alırdınız yoksa lg g4 mü? yoksa g5 ve samsung s95f çıkması mı beklenmeli?

ben c2 kullanan birisiyim. o zamandan beri çok şey değişti mi size göre, yeni nesile geçmeye değer mi?

çünkü değiştirme imkanım var. yoksa masrafa gerek yok mu dersiniz?

teşekkürler

LG 2022 MODEL OLED TV'ler [A2/B2/CS/C2/G2/Z2] [ANA KONU]
    LG 2022 MODEL OLED TV'ler [A2/B2/CS/C2/G2/Z2] [ANA KONU]flatpanelshd
    LG's 2025 G5 OLED TV certified with 165Hz support
    https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1732525816

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 25 Şubat 2025; 9:37:28 >
  • 
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.