< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
LG OLED B9 Kullanıcıları (27. sayfa)
-
-
Müzik setini sığması için yan mı koydunuz 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynen gövde hiç bir yere sığmıyor anca böyle sığdı :=)
dedigini< sound bara baktımda beni çok aşar zaten settende memnunum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 10 Temmuz 2021; 22:59:57 > -
Herkese selam,
Samsung galaxy s20 fe model telefonumdaki interneti mobil erişim noktası ile tv ye aktarmak istiyorum 2.4 ghz seçersem tv bağlanıyor ama 5 ghz yi seçersem tv bağlantıyı görmüyor çözümü hakkında bilgisi olana varsa yardımcı olursa sevinirim.
İlave bir durum daha var telefonda hız testi yapıyorum 100 mbitiin üstünde hız alıyorum 2.4 ghz ile bağlanınca tvdekinhız testi en fazla 20-25 mbit gösteriyor telefona laptop yada başka ceple bağlanıp hız testini yaptıgımda gene 100 mbitin üstünde hız alıyorum konuyla ilgili bilgisi olanlardan destek bekliyorum. Tv de hızlı başlatı kapattım ama işe yaramadı tvyi sıfırlayıp denemedim henüz. Telefon hattım turkcell telde sıkıntı yok bugün mediamarkta gittim orada denedim ordaki tv 5ghz olarak telefonumu gördü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cihazdaki kablosuz modülün 5 ghz özelliği var ama dediğiniz gibi 5 ghz'de görmüyor. Sanırım 5 ghz'i widi, chromecast gibi ekran paylaşımında kullanıyor.
Diğer yandan hız testi için ne kullandınız? speedtest yanlış ölçüyor, çoğu sitede speedtest eklentisi kullanıyor. Benim tespit ettiğim turk.net'in hız testi doğru gösteriyor. Netflix kurulu ise ağ bilgisinden de hızı görebilirsiniz.
Cevap için teşekkürler.
Birsürü test sayfasıyla denedim buna türknette dahil testte sıkıntı yok eminim çünkü normal evdeki wifiyle bağlanıp test yaptıgımda dogru sonuç veriyor. Bence bir detay var kaçırıyoruz gibime geliyor. Yarın lg yi arayıp sorucam. Evde 10 senelik samsung tv var şiir gibi bağlanıyor hatta nextstar receverim var o bile bağlanıyor :) 10bin tl lik son model tv bağlanmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün LG Türkiye ile konuştum cihazın 5 GHZ internet bağlantısını desteklediğini söylediler.
Bağlanamıyorum ne yapmam lazım dedim sadece televizyonu sıfırlayp tekrar bağlanmayı deneyin dediler bunun dışında tvde herhangi bir ayar yokmuş eğer sorun çözülmezse servis gönderelim dediler. Başka bir çözüm sunamıyorlar.
Ben istemedim tabi 2.4 çalışıyorsa benim tvde sorun yoktur gelecekler sağlam tvyi kurcalayıp başka birşeyini bozacaklar götürmemiz lazım diyecekler taşırken çizecekler edecek bide sorunu çözmeden kim bilir ne zaman geri verirler:)
Şuan yazılım güncellemeleri geldikçe düzeleceğini umuyorum ve bekliyorum.
Eğer imkanı olan varsa wifi sini 5 ghz ye ayarlayıp bağlanmayı deneyebilirmi başkalarındada aynı sorun olacakmı merak ettim.
-
5g için wifi kanalınızı 36 ya ayarlayıp denemenizi tavsiye ederim. Ben modemin 5 ghz ine rahat bağlanıyorum. Hiç bir sıkıntı yok. Telefon da 5ghz belki 100 ve üzeri kanaldan yayın yapıyorsa görmeyebilir. Modem 5ghz de denediniz mi ?
Benim wifideki hızım 16mbit (tarifem o zaten) tv dende o kadar hız alıyorum sorunum yok.
Telefonu bağlayamıyorum telefondada bahsettiğiniz ayarlar yok malesef.
-
Bende de Samsung S10 plus var. Sizin için telefondan 5ghz paylaşımı açtım. Bende de görmüyor. O yüzden içiniz rahat olsun TV de bir sorun yok. 2.4 ghz görüyor sadece telefon için.
İlginiz için teşekkür ederim..
-
Denedim erişim noktasını 5 ghz yaptım 5ghz görüyor . Yaptığım tek şey erişim noktasını 2.4 ghz den 5ghz ye getirdim . Başka hiç bir ayara karışmadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 28 Temmuz 2021; 10:3:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benimki ile arasındaki tek fark şifre.
Sizde şifre yok bende var.
Yabancı sitelerden bakarken şifreyi değiştir filan demişlerdi ne alaka demiştim olabilirmi acaba sanmıyorum ama akşam birde öyle deneyeyim.
Teşekkür ederim.
-
Sorununuzla direkt ilgili değil ama şöyle bir güncel videoya denk geldim başkalarının işine de yarar diye paylaşıyorum. Özetle; videoda usb 3.0 gigabit ethernet ile tv'yi internete bağlıyorlar dahili lan bağlantısının çok üstünde verim alıyorlar. Normalde usb etherneti bağladığınızda bilinmeyen aygıt bildirimi beliriyor ve ayarlarda internet bağlantısı olduğu ile ilgili herhangi ibare gözükmüyor ama videodaki gibi Netflix'de ağ bağlatısı testi yaptığınızda daha yüksek hız alıyorsunuz. Ayrıca internet gezginin de çalıştığına şahit oluyorsunuz. Ben elimdeki Dark marka gigabit ethernet'li USB 3.0 çoklayıcı adaptör ile yaptım oldu. İnternetim 50mbps VDSL olduğu için videodaki gibi uçuk sonuçlar almadım. Dahili LAN bağlantısı ile Netflix testinde 50mbps alırken adaptör ile 54mbps sonuç aldım (internet gezgini ile speedtest sonucu ise 20mbps ile 30mbps). Özetle TV'miz USB 3.0 gigabit ethernet bağlantısını destekliyor diyebiliriz:
HDTVTestyoutubeHow to Turbo-Boost Your TV's Internet Connection Speed (Works on LG & Sony TVs)https://www.youtube.com/watch?v=PIef8iRZhLE&feature=youtu.be
Kullandığım adaptör:amazonDark DK AC USB330GL USB 3 3-Port Hub ve Gigabit Ethernet Adaptör İkisi bir arada USB Adaptörhttps://www.amazon.com.tr/dp/B07CKBNWDX/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_ADAQP5655YEYTGHHPD96
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 3 Ağustos 2021; 13:1:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam çok güzel bir bilgi paylaşmaşsınız. Aslında bu durum en çok ağ dan 4k içerikler aktarırken işe yarayacaktır. Türkiye de max internet hızı 100 mbps olduğu için tv nin kendi 100 mbit ethernet arayüzü yeterli oluyor. Bu arada bende kendi deneyimimi aktarayım. 4K Bluray Remux 80 gb lik filmleri Ağ üzerinden TV nin etherneti aracılığı ile donma takılma olmadan izleyebiliyorum. Yani tv nin etherneti saniye de yaklaşık 12 mb lik veri transferini kabul ediyor. Dolayısıyla 4K Remux bile izlemiş olsanız donma veya takılma olmadan rahat izleniyor. Ama keşke şu tv de Gbit ethernet portu olsaydı. Hala yeni tv lere bile usb 2.0 ve 100 mbit ethernet portu koyuyorlar. Bu kadar yüksek paralar ödediğimiz tv ler bunlar.
Evet dediğiniz doğru...
Ben tüm indirme ve TV'de izleme için android sistemli telefonumu kullanıyorum. Bilgisayara indirme o büyük dosyaları USB'ye kopyalama gibi zaman kayıpları yaşamıyorsunuz. TV'de izlemek için (ayrıca internetten indirme için) telefonun OTG özelliğinden istifade ederek bahsettiğim ethernet adaptörü ile DLNA bağlantısı kurarak yapıyorum. Yukarıda bir mesajımda da bahsetmiştim, küçük basit bir Android uygulaması ile takılmadan remux filmleri izleyebiliyorsunuz. Android telefon kullanıyorsanız şiddetle tavsiye ederim:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/148866092#148866092
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 3 Ağustos 2021; 15:21:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Anladım sizin yöntem de baya kullanışlı aslında belki sadece hafıza yeterli olmayacağı için bir kaç film indirip izleyip silmeniz gerekiyor. Bende de 2tb hdd laptopa bağlı torrentten direkt hdd ye iniyor ztn bir islem yapmıyorum. Laptop 5ghz bandından Keenetic Ultra router a bağlı tv de ethernet ile bağlı. Laptop da hem samba Server hemde lg smartshare ile Dlna paylasimi açarak ağ da paylaşım yapıyorum. İçerik izlemek istersem laptop u açıyorum. Hdd yi direkt router a da bağlayıp paylaşım yapabilirim ama bu sefer de Laptop da indir router a hdd yi taşı filan uğraşmak daha zor oluyor.
Siz sistemi kurmuşsunuz 🙂.
Eskiden arşivci idim ama şimdi izliyorum ve siliyorum. Çok çok beğendiğim bir ikisini, ola ki başkası ile de paylaşırım diye tutuyorum. Telefonun 256GB hafızası var, 128GB'da hafıza kartı takılı mevcut işlerim için yeterli. Yalnız şunu keşfettim telefonun dahili hafızalar ı yazma/okuma olarak çok hızlı; bilgisayardaki SSD gibi düşünebilirsiniz. Harici hafıza kartı Lexar; zamanında iyi bir para vermiştim: 128GB-Class 10, UHS-I (U3), 667x (up to 100MB/s okuma, 90MB/s yazma) olmasına rağmen UFS 3.0 standartında Samsung Note 10 plus'ın dahili hafızası ile yarışamadı.
İndirme hızında yazmanında etkisi oluyor. Telefonda Flud kullanıyorum. Güncel medya indirirken 6mbps'i buluyor. Flash diske aktarmaktan hızlı oluyor gibi 😁...
Hocam bende de Samsung S10 Plus ve Sizin Lexar in aynı modelinin 512 gb olanı var. Aslında hafıza kartında sorun yok. Sorun telefonların hafıza kartı okucusunda, samsung eski model chip kullanmış. Yani usb 3.0 yerine usb 2.0 okuyor gibi düşünebilirsiniz. Dahili hafıza ile harici hafıza kartı artık günümüz de yarisamiyor. Dahili hafıza ssd hızlarını sunuyor. Muhtemelen sizin telefonun Sd kart okuyucusu da bizim ki gibi. Ben testlerimi hem telefon üzerinden sd kart test app leri ile yaptım. Hemde usb 3.0 kablo ile laptopa bağlayarak veri transferi yaptım. Hafıza kartı vaat ettiği hızı telefonun üzerinde iken veremiyor. Ama aynı hafıza kartını Ugreen Usb 3.0 kart okuyucuya direkt takıp laptop a baglarsam çok daha yüksek vaat ettiği hızları yakalıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X