Apple TV uygulaması gri ekranda kalıyor, açılmıyor. Sildim ve yeniden yükledim ama düzelmedi. Aynı sorunu yaşayan var mı? |
LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (298. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ara ara öyle yapıyor ancak ... (9'un altındaki) tuşa basıp uygulamayı kapat yapıp tekrar açınca açılıyor. Oled bakımdan bellek temizliği de yapın.
-
LG OLED'lerin arayüz özellikleri hakkında bir mini rehber yazdım.
Bu özelliklerin çoğu, son yıllardaki bütün LG OLED'ler için geçerli:
- Kullanım saatini, servis menüsüne girmeden görmek:
USB'ye flash bellek takın. Kumandadaki mavi tuşa art arda 10 kere basın. TV belleğe iki dosya atacak. İkinci dosyada kullanım süresi, dk cinsinden yazıyor.
- Oyunlarda VRR FPS sayacını açmak:
Kumandadan yeşil tuşa art arda 7 kere basın. Köşede VRR info ekranı çıkacak:
Farklı köşede çıkması için, info ekranını kapatıp açın.
- HDMI cihazlarda, SDR içerikleri HDR'ye dönüştürmek:
Görüntü ayarlarında, görüntü modu seçiliyken, kumandadan 1113111'i tuşlayın. Gizli menü çıkacak. EOTF'den HLG'yi seçin.
HLG'nin düzgün çalışması için, cihaz SDR modunda olmalı. Oyunda HDR ayarı varsa o da kapatılmalı.
HLG, oyunlarda ekstra faydalı. Zira SDR'deki oyun modu karanlık. HLG açınca, HDR oyun moduna geçiliyor.
HLG ayrıca, HDR desteği sorunlu olan oyun ve filmlerde işe yarayabilir. BFI'da da, HLG normal HDR'den iyi parlaklık verebilir.
HLG'yi iptal edip SDR'ye dönünce, görüntüde bozulma olabilir. TV'yi kapatıp açınca düzeliyor. Piksel tazeleme yapıyorsa, o bittikten sonra düzeliyor.
- Oyun modundayken 4:4:4 full chroma görüntü almak:
TV normalde, kaynakta 4:4:4 seçili de olsa, onu gerçekte 4:2:2'ye dönüştürüyor. Bu da küçük yazıların netliğini etkiliyor. Yazı netliği PC bağlayanlar için önemli.
Bunun çözümü, input'u PC olarak seçmek. Fakat o zaman parlaklık düşüşü ve input lag artışı olabiliyor.
LG, 2023 modellerden itibaren, HDMI ayarlarına 4:4:4 passthrough seçeneği ekledi. Bunu açınca, yan etki olmadan, oyun modunda 4:4:4 almak mümkünmüş.
Şuradan açılıyor:
Ayarlar - Genel - Harici Aygıtlar - HDMI Ayarları:
Etkisini test edemedim ama gecikmeyi gerçekten koruyor gibi. Zira o özelliği açınca, TV'nin menüleri aşırı kasmaya başlıyor. İşlemci, 4:4:4'te düşük gecikme vermeye kanalize oluyor.
Yalnız, passthrough kapalıyken PC moduna geçince de menüler kasıyor
Yine de, sadece pass açmak parlaklıkta avantaj sağlayabilir.
- PS5'teki soluk görüntü:
Bu bir sorun mu emin değilim. PS5'e özgü de olmayabilir.
Oyunlarda görüntü soluk gelirse, oyun yöneticisinden siyah stabilizörü düşürün. 7 ayarı iyi gibi.
Şurada detaylı anlatmıştım.
- Uygulamaları kısayolla açmak:
Bir uygulamadayken, kumandadaki bir rakam tuşuna basılı tutun. O rakamı kısayol yapabileceksiniz. Rakama basılı tutunca o uygulama açılacak.
Youtube için iyi oluyor. Kumandada Youtube tuşu olmadığı için.
Kısayol özelliği, dahili uydu alıcısındaki kanallar için de kullanılabilir:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Ekim 2024; 22:48:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güzel rehber. Zaman ayırıp uğraşmışsınız.
Yalnız orada not düşmeniz gereken önemli bir nokta var. SDR içeriği HDR izlemeye başladığımızda televizyon normalden çok daha fazla parlaklıkta çok daha uzun süre kullanılmış olacak ve bu da ömrünü önemli ölçüde azaltacaktır. Bu değişikliği yapacaklar için kalın harflerde belirtmekte fayda var.
-
Teşekkürler, dediğiniz şekilde uygulamayı açabildim.
-
Televizyon ayarlarında "Hızlı başlatma" açık olarak geliyor. Hafif uyku modu yani. Stand by gibi ama ağ bağlantısını kesmiyor, uygulamalar arka planda çalışıyor. Ben bu ayarı kapatıyorum.
Televizyonun açılması 10 saniye sürüyor ama her seferinde tamamen kapandığı için bellek de boşalmış oluyor. Uygular arası geçiş yaparsanız 1 önceki uygulama da açık kalıyor. Bu yüzden ... ile uygulamayı kapat şeklinde çıkmak gerekiyor.
-
Evet, HLG'yi film ve oyunlar için kullanmak lazım. Oyunlarda da, HUD'a dikkat etmek gerekli. Oyunun kendi HUD parlaklık ayarı yoksa, HLG'de HUD maks nit değerine çıkabilir. Logo karartma devreye girer ama o da parlaklığı bir yere kadar kısıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Haziran 2024; 15:35:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uygulamaları geri tuşuna basılı tutarak kapatınca da, "uygulama kapat"la aynı işlevi görüyor olması lazım hocam.
O şekilde de olur ama her uygulama çıkılsın mı diye sormuyor.
Aslında benim anlatmak istediğim bir uygulama açıkken menüye basıp başka bir uygulama açılması. Bir önceki arka planda çalışmaya devam ediyor. Tekrar o uygulamayı açmak isteyince kaldığınız yerden kullanmaya devam edebliiyorsunuz.
-
Dostlarım maç izleyeceğim trt spor kanalını açıyorum cı modül yok diyor
nasıl çözebilirim
tv nin kendi uydusu nasıl trt spor u göstermez cı modülü sorar.
Tv ile alakalı bir sorun yok. TRT maçlar yüzünden frekans değiştiriyor. Ayrıca aratıp eklemeniz gerekiyor.
TRT'nin Tabii uygulamasını kurup online izleyebilirsiniz. Uydu ile uğraşmak istemiyorsanız en pratik yol bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 24 Haziran 2024; 22:45:56 > -
Bakınız:
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim
Arkadaşlar selam benim TV birden 4k 120Hz vermeyi bıraktı, bunun üzerine denemediğim şey de kalmadı, adaptörler kablolar farklı cihazlar hepsinde aynı problem var. Yazılım downgrade, hdmi firmware update, fabrika ayarları, servis menüsünden in-stop ile sıfırlama her şeyi denedim.
Hatta ve hatta Macbook, iPhone, Series X bağladığımda görüntü bile alamıyorum hiçbir şekilde çözünürlük FHD olsa dahi. Sadece PC 4k 60Hz, Digiturk 1080 50Hz, Nvidia Shield 4k 60Hz çalışıyor.
Tüm konfigürasyonlar kablolar vs. monitörde sıkıntısız 4k 120Hz e kadar çıkabiliyor. Servise anakart fiyatı sordum 8400 TL dediler bayramdan önce, sizce anakart değiştirilse bu sorun çözülür mü?
arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum. bana tüketici hakem heyeti kararı sonrası G1 yerine G4 verildi. haliyle şu an garantisi yok görünüyor. ben bu tv'yi 5 yıl falan sigortalatabilir miyim? bu sigorta işlerinden de fazla anlamıyorum. bir yol gösterebilir misiniz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni TV'niz hayırlı olsun. Forumda Burak arkadaşımız firma yetkilisidir. Forumda pekçok kişiye satış ve satış ile beraber garanti uzatma işlemi de yapmıştır. Onunla irtibata geçin size yardımcı olabilir, en azından bilgilendirir diye umut ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 27 Haziran 2024; 21:7:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teknosa MediaMarkt gibi mağazalara giderek onlara sorabilirsiniz. Halihazırda ürünler ile birlikte satıyorlar. Yalnızca sigorta paketi satıyorlar ise direkt oradan halledersiniz. Aslında herhangi bir sigorta firmasına bile gitseniz aynı şey. Bankanız bile bu hizmeti veriyor olabilir.
Nihayetinde teknoloji mağazaları da o sigorta firmalarının aracısı. Teknosa'da Gulf sigorta - Gig turkey yazıyor mesela. Haliyle bütçenize en uygun neresi sigorta yapıyorsa araştırıp onu alabilirsiniz.
-
Teşekkürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Tv'nin modeli nedir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X