Şimdi Ara

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (297. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.368
Cevap
252
Favori
339.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim,biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.Tv:77C2

Digitürk kullanıyorum,bu güne kadar herhangi bir sorun yoktu,LG'nin sihirli kumandasıyla da gayet mutlu mesuttuk,kanalları vs herşeyi buradan kontrol ediyordum,set üstü kutusu olanlar bilir.

Ta ki 2 gün evvel bir oyun moduna basayım dememle ortalık karıştı,kutu gitti geldi vs,neyse kutuyu prizden çek vs çözdüm gibi ama bu seferde kutu ne zaman standby'e girse geri açıldığında görüntü gelmemeye başladı.

Şu an hiç bir şekilde Digitürk'ü görmüyor TV,Sinyal yok ekranında öyle bekliyor,HDMI 1-2-3 hepsini değiştirdim,kabloyu değiştirdim yine yok.Sinyal yok kutunuzu açalım mı diye sorduğunda evet diyorum bu sefer kutu yeşil yani açık olmasına rağmen kapatıp kırmızı yapıyor :) Mesela daha demin aç kapa vs yaparak bir şekilde '' Digitürk açılıyor '' yazısı geldi açıldı,bu seferde renkler aşırı bozuktu,digitürk'ün ayarlarından 1080i olarak düzelttim görüntü düzeldi ama bu seferde ses yoktu.Tekrar aç kapa yaptım yine sinyal yok :)

Hadi dedim '' Cok amaçlı kumanda '' olarak kullanmayayım ama yine değişen bir şey olmadı. HDMI 3 Digitürk Set üstü kutu olarak gözüküyor ama yine görüntü yok.

Acaba diyorum kutu mu eski kaldı,tv mi çok güncel olunca bir uyumsuzluk oluştu (WEBOS23),TV'nin HDMI ayarlarına girip '' Simplink '' kapadım,HDMI Deep Colour aç kapa vs yaptım düzelmiyor.

Önerisi olan var mı?

• Devoin kullanıcısına yanıt

Cihazı sökün. Ev gösterge panelinde sağ üstteki üç noktaya basıp - düzenle, girişleri düzenle kısmında ilgili HDMI kısmını HDMI 3 olarak sıfırlayın.

Televizyon ayarlarında hızlı başlat kapalı duruma getirin.

Harici cihazın ve televizyonun elektrik bağlantısını kesin. 5dk bekleyin.

Cihazı bağlayın. Elektrik verin. Sonra televizyona elektrik verip açın.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Cok teşekkürler.

Işe yaramadı :(

Iki defa denedim hatta,ilkinde kutuyu elektriğe bağlayıp (kanal rakamı gelene kadar bekledim,digitürk her kapatıp açmada rA-1-yatay çizgiler update olması gerek,onu yapıyor,sonra kanal rakamları gelir) bekledim sonra Tv'yi prize takıp açtım.

Ikinci seferinde ise prize takar takmaz o aşamaları beklemeden Tv'yi açtım ama yok yine olmadı..

Cok garip ya hakikaten,saçma sapan bir şey.

Digitürk servisi çağırdım,insallah sorun kutudandır yoksa boş boş yok Tv'in hdmi'ı bozuk yok kablon bozuk akıllar verecekler.

Hazır servis gelmişken kutu yerine modül isteyin 👍🏻...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

Güzel fikir bir deneyeyim şansımı :) Kesin modül yok diyecekler ama denemekten zarar gelmez.Gerçi +Plus kutu var bende,modülde durdurma geri sarma yoksa işime çok yaramaz.

Digitürk tecrübem hiç olmadı ama soundbar sayfasının bazı model Digitürk kutularının HDMI-CEC sorunlarına sebep olduğu paylaşılmıştı, belki yaşadığınızı sorunun sebebi de budur. İnce işçilik ile HDMI kablosundaki bir telin bükülüp iptal edilmesi ile çözüldüğüde yazıldı.
    Hepsi bir yana modül daha kullanışlı gelmişti gözüme. Tek kumanda konforu, kanalların taşınabilir olması falan cazip özellikler. Tam ihtiyacınızı karşılayabilirmi bilmiyorum ama durdurma, geri sarma USB'ye bağlanacak bir HDD ile çözülür.

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Muhtemelen öyle bir durum söz konusu,özellikle diğer cihazları tekrar denedim farklı hdmi portlarında onlarda sorun yok.Insan supheye düşüyor hdmi soketlerimi bozuldu diye :)

Cok teşekkürler tekrardan fikir için,yarın bir gelsinler soracağım modülü.

Yarın update geçerim tekrardan,belki sorun yaşayanlara çözüm olmuş olur.

• Güncelleme geçeyim..

Geldi bugün Digitürk,önce bendeki Plus Sagemcom kutunun yenisini denedi,sonuç alamadık,ardından 4K kutu getireyim dedi,onuda denedik oda olmadı,telefonla diğer arkadaşını aradı '' LG Oled '' diyince oda ona Plus kutularda uyumsuzluk başladığını bir kaç Samsung modelinde de aynısı olduğunu söyledi.

Cözüm ise Vestel üretimi cüzdan kadar düz kutuyu koyarak alabildik,hiç bir özelliği yok :)

Muhtemelen HDMI protokolünde bir uyumsuzluk başladı,ee dedim düzeltmeyecekmisiniz '' Yok dedi,samsungcular 1.5 senedir '' bekliyormuş,bişi düzelmez abi dedi,cozum olarak en basic kutuyu takıp gidiyoruz dedi.

Modülü de sordum,onun içinde Antendeki LHR değişmeliymiş,uğraşmak istemedim,yan oda üyeliğide bozulacaktı çünkü..

Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan,belki ileride başına böyle bişi gelen olursa fikir vermiş olsun diye yazdım..

Aslında böyle durumlarda araya HDMI switch yada soundbar gibi bir cihaz koyup televizyona dolaylı yoldan bağlantı yapmayı denemek lazım. Belli ki direkt bağlantıda sorunları olan cihazlar.

• LG 50NANO796 model tv miz var kanallarla ilgili bazı sorunlar yaşıyoruz, kendi hazır listesi üzerinden arattığımda show tv ve kanal d sinyal yok hatası veriyor

uydu üzerinden arattığımda bu kanallar gösteriyor fakat bu sefer de trt 1 de falan sorun oluyor, kanal ayarlamalarıyla ilgili nasıl bir yol çizebilirim son günlerde hiç böyle bir problem yaşayan oldu mu acaba?

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Geç dönebildim kusura bakmayın..

Keşke cihaz bendeyken bir de öyle deneseydim,neyse artık bir şekilde hallolmuş oldu.Usb stick taktım,onlada durdurabiliyorum yayını.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende de Lg g1 var ayni uyduya bagli vestel tv de var son 1 -2 haftadir bir bakiyorsun trt ler tutmuyor sd yayinlari tutuyor gecen aksam fransa maxi vardi hd ilk defa tuttu mesela ya uyduda bir sikinti var yada benim ayarlarda cok anlamsİ sekilde calisiyor

• xsalix kullanıcısına yanıt

Maç sınırlamaları sebebiyle TRT frekans değiştiriyor. Tv'de bir sorun yok.

• Arkadaşlar 55G16 model televizyonumda ekranda yanık oluştu. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu panel değişimi midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsad1905 -- 20 Haziran 2024; 11:23:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsad1905 G kullanıcısına yanıt

OLED bakım menüsünden 1 saatlik piksel tazelemeyi yapınca düzelmiyorsa, panel değişimi şart.

Yanığın fotoğrafını atar mısınız? G1'de dayanıklı Evo paneller var. Aynı sabit içerikleri, yüksek parlaklıkta uzun süre izlemek şeklinde bir kullanım yoksa yanmaması gerekirdi.

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Aslında parlaklık ayarına vs dikkat ettim ama bu şekilde yanık oluştu. Sol üstte trt çocuk yazısı da ekranda kalmış, çocuklar biz yokken açıp izlemişler, o çok önemli değil ama bu ortadaki yanık izlediğim yayınlarda da belli oluyor. Temizleme ile de gitmiyor maalesef.

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu

Kötü olmuş hocam. Umarım garantisi vardır. Garanti yoksa, LG TR genelde yüksek ücretler talep ediyor.

Garanti bittiyse ve LG yardımcı olmazsa, THH'ye, 10 yıllık kullanım ömründe böyle bir sorun olamayacağını belirterek, gizli ayıp gerekçesiyle başvurun. Başvuruda ek olarak, G1'e ABD ve İngiltere'de 5 yıl panel garantisi verildiğini yazarsanız, lehinize karar çıkma ihtimali artar.

Yine de, Evo panelde bu seviyede bir burn-in beklemezdim. Siz yokken, canlı moda alıp uzun süre izlemek gibi kullanım durumları olmuş olabilir. Ya da panel ve piksel tazeleme sisteminde bir problem vardır. Bu seviyede burn-in eğer hızlı bir şekilde oluştuysa, kesinlikle normal değil.

Veri olması amacıyla soruyorum: Kullanım saatine bakar mısınız? TV'ye flash bellek takıp, kumandadan mavi tuşa art arda 10 kere basınca, kullanım süresini dk cinsinden atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Haziran 2024; 22:31:37 >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Yaklaşık 2.5 yıl civarında bu duruma geldi hocam, kanal logosu vs olsa, ekranda uzun süre kaldı diye düşünerek normal diyebilirim ama ekranın büyük bölümünde böyle bir iz kalması bana da normal gelmedi. Ekran süresini eve gidince bakar yazarım.

Geçmiş olsun tv'nin 2.5 senede bu hale gelmesi düşündürücü LG G1 serisi tepe bir model.

Tamamdır hocam. Ürünü sıfır olarak aldığınıza eminsiniz değil mi? Teşhir - iade durumu kesinlikle yoktu?

Sıfır alındıysa, sizinkinde bence ya panel ya da piksel tazeleme sisteminde bir arıza olmuştur. (Tazelemeyi hep stand-by'da eksiksiz yaptığını varsayıyorum.)

Biraz sorgular gibi yazdım, kusura bakmayın👍 Özel kasa tasarımıyla soğutulan bir WBE panelde burn-in görmek, özellikle o seviyede görmek ilgimi çekti. Eski C6 - C7'lerdeki gibi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Haziran 2024; 15:48:27 >
  • 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.