Asalında Dijitürk veya D-Smart seçmekten farklı çünkü HD+ Aktif olunca tv açıldığında bu uygulama ototmatik açılıyor kanal geçişleri bu uygulamanın görünümünde oluyor. Açıkcası Lg kanal yönetiminden daha şık bir tasarımı var. Sadece Türkiyede olduğu için ilk açılıştı HD+ Kanal bulunamadı uyarısı verdiği için iptal ettim. Her açtığımda bu uyarı çıkıyordu çünkü. |
LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (304. sayfa)
-
-
Merhaba
Garantisi yeni biten ama çok az kullanılmış lg 55c2 tv alacağım. Gidip bakıp elden alacağım. Logo veya ekran yanığı yok dedi. Ayrıca ölü pixelde yok dedi. Bu kadar zamandır toplasan 1 ay ancak kullanmışım dedim. Bakarken nelere dikkat edeyim. Ne kadar kullanıldığını öğrenebilirmiyim? Ayrıca c3 ile aralarında dünya kadar fark varmı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TV'nin kaç saat kullanıldığını şu metod ile öğrenebilirsiniz:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/151887414
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben direk menüden bakılıyordur diye düşünüyordum. Yanımız da flash bellek ve pc ile gidip tvye bakmak çok zor :)
Telefonunuz Android ise PC'ye gerek yok, bir OTG Adaptörü ile aracılığı ile flash diski telefonunuza takar, bahsedilen .txt dosyası açar okursunuz. Nerdeyse güncel tüm android telefonların OTG özelliği vardır. OTG adaptörleride çok pahalı şeyler değil. Android telefonunuz yoksa o gün için emanet veya kullanılmayan, yedekte duran bir android telefonda olabilir.
Bunun haricinde ilk mesajda yazan başka metodlarda var ana zahmetli ve ekipman gerektiriyor. Normalde servis elemanlarına özel kumanda ile servis menüsüne girilip bakılabiliyor. Kızıl ötesi sensörü bulunan Android telefonlara kumanda uygulaması kurulup servis kumandası yüklenerek servis menüsü yüklenebiliyor. Bazı çoklu akıllı kumandalar da girebiliyor.
Beyler benim 48c3 ile ilgili bağlantı sorunum var tv 5 5g hızına bağlı bağlantı çok iyi oluyor tv yi kapatıp actigim zaman baylanti hızı çok kötü oluyor 5 6 MB kere kadar düşüyor bağlantı ayarına bağlantı ayarına girince düzeliyor saçma bir şekilde ağ ayarlarına girmedende düzelmiyor 2.4g baglatisinda böyle bir sorun yok gayet düzgün çalışıyor bu bir hatamı acaba diye düşünüyorum varmı bu sorunu yaşayan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movistar73 -- 21 Ağustos 2024; 14:3:34 >
Ben de G4'le 5 GHz bağlantıda sorun yaşıyorum. Çok düşük hız veriyor. G1 kullanırken sorun yoktu.
En iyisi 2.4'te kullanıp geçmek. Zaten TV'lerin ağ kartlarında 100 mbit sınırı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Ağustos 2024; 14:20:49 >
O zaman normal bu durum
Belki modem arayüzünden ayar yapılarak düzeltilebilir. Bir uyumsuzluk var gibi. (Saçma gelse de)
Fakat normal kullanımda 2.4 GHz iş görür. 5 GHz, Geforce Now falan kullanıyorsanız fark yaratır.
Kullanım senaryosuna ve internet hızınıza bağlı olarak bu kesin böyledir demek yanlış olacaktır. Örneğin evde SMB yada DLNA sunucu ile televizyona yüksek boyutlu ve yüksek bitrate'li film dosyalarını paylaşıyorsanız 2.4Ghz yetersiz kalır.
2.4Ghz uzak mesafelerde iyi sonuç verirken yakın mesafelerde 5Ghz kullanmak daha avantajlıdır. Maksimum internet hızınızda bu frekansa bağlı olarak televizyonda değişebilir. 35 yada 50mbit gibi bir bağlantınız varsa çok sorun olmaz ama daha yüksek hızlarda 2.4Ghz de yetersiz kalabilir.
-
5ghz ilk bağlandığında sıkıntı yok ne zamanki tv yi kapatıp açsam baglanti düşüyor 5 6 MB lere
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movistar73 -- 21 Ağustos 2024; 16:32:24 >
Kanal ayarlarına gelip 111111 yaparak gizli menüden kontrol ettiğinizi varsayıyorum. Bir dönem bende de öyle görünüyordu ama gerçek hıza bir etkisi olmuyordu. En son modemden 5Ghz için 44.kanala sabitledim. Bir daha sorun olmadı. Sizde DFS yada otomatik kanal seçimi açık olabilir. Sabit kullandığınız kanal var ise onda da yoğunluk olabilir.
İlave olarak hızlı başlatmayı kapatıp deneme yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 21 Ağustos 2024; 17:25:25 > -
Bende hizida düşüyor hocam 4k videoları açamıyorum dediğinizi evde deneyeceğim teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movistar73 -- 21 Ağustos 2024; 19:3:31 >
Güvenlik adına fotoğrafları paylaşmadan TV'nize özel atanmış seri numararası ve MAC adreslerini silseydiniz keşke...
Hiç öyle düşünmemiştim. Tırstım sildim. Eyvallah. 😁
Dediğinizi yaptım kanallar ayarlarında 1111111 yapınca host diagnostic diye menü cikti ama hiç bir şey yapılmıyor?
Sıfır ayarında 55c2 oled 30bintlye buldum. Sizde fiyat iyi midir?
Adı üstünde, tanılama. Bilgileri kontrol ekranı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X