Yaklaşık 1 aydır C3 48 kullanıyorum televizyondan çok memnunum fakat uygun ayarları bulana kadar epey uğraştım. Yaşadığım ufak şeylerden bahsedersem enerji tasarrufunu minimumda bile tutsam televizyon çok fazla parlaklık kısıyor gece sorun olmuyor ama gündüz parlaklık çok düşüyor o yüzden enerji tasarrufunu kapalı tutuyorum. Diğer konu ise futbol maçlarında kamera çok hızlı hareket ettiğinde yeşil saha üzerinde titreme oluyor mesela trt'de sorun yok iken d-smart'ın spor smart kanalında çok belirgin oluyor, yayın kalitesine göre bu titreme değişiyor sanırım, kullandığım cihaz d-smart'ın pace kutusu 2012 yılının eski bir cihazı hdmi versiyonu kaynaklı olabileceğini de düşünüyorum, digitürk başvurusu yaptım orada test edeceğim bir de. |
LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (303. sayfa)
-
-
Bu servis kumandası c3 ile uyum saglar mı ?
www.n11.comWeko Ks Lg Lcd Led Tv Servis Kumandası Wk-17226 Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/weko-ks-lg-lcd-led-tv-servis-kumandasi-wk-17226-3462761?magaza=ankabilgisayar -
Beyler bu taramayı arada birmi yapmalıyız yoksa her 4 saatte birmi yapalım ben tv yi hiç 4 saat kullanmıyorum 2 en fazla 3 saat kullanıyorum bu durumda tarama yapmıyor degilmi kendim arada bir tarama yapsam bir sıkıntı olurmu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movistar73 -- 7 Ağustos 2024; 1:43:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tazelemeyi, toplam 4 saati doldurunca yapıyor hocam. Mesela 3 saat + 2 saat kullandıktan sonra kapatınca tazelemeye başlar. Tazelemenin süresi de, kullanım şeklinize göre değişiyor.
Bunun dışında, bir de uzun tazeleme var. 2021 ve öncesi modellerde 2000 saatte bir, 2022'den itibaren 500 saatte bir yapıyor. Eski modellerde 1 saat sürüyordu. Yenilerde 10 dk sürüyor.
Hem uzun hem kısa tazelemeyi manuel yapabilirsiniz. Şu menüden yapılıyor:
- Üstteki iki seçenek uzun tazelemeyi yapar. İlkinde siz TV'yi kapatınca başlar. İkincide direkt başlar.
Bu uzun tazelemeyi ihtiyaç duymadıkça yapmayın. Sadece, vertical banding, image retention gibi sorunlar varsa ve kısa tazelemede düzelmediyse yapın. Fazla yapılırsa paneli yıpratabilir.
- Alttaki ise, 4 saatte bir yaptığı kısa tazelemeyi yapar. Ona normalde ihtiyaç duymazsınız ama yeni alınan TV'de, panelde şeritler falan varsa, onu düzeltmek için yapılabilir. Kurulumu yapan servis gitmeden yapın, panelde sorun olup olmadığını beraber görmüş olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Ağustos 2024; 13:5:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler hocam sizin demek istediğiniz ekransa sorun çıkmadığı sürece tazeleme yapmayın zaten kendisi yapıyor taramayı diyorsunuz degilmi doğrumu anladım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movistar73 -- 7 Ağustos 2024; 13:20:31 >
Aynen hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin yazdıklarınızı burada görünce bu HD+ denilen şeyin ne olduğuna biraz baktım. Sadece Almanya'da Astra uydusu ya da iptv üzerinden yayın yapan bir platform olduğunu öğrendim. Bizdeki d-smart ya da Digitürk'ün CI+ modül kartlarıyla kullanımı gibi bir olay. Biz kanal arama yaparken modül kullanıyorsak menüden D-Smart Digitürk seçip ona göre devam ediyoruz ya. Size gelen HD+ güncellemesi de menüye benzer bir seçenek ekliyor. Ekstra olarak yayın içeriğindeki bir geliştirme, format değişimi vs gibi bir teknik konu değilmiş.
Televizyonu kapatıp bir süre geçtikten sonra fişi çekip 10 saniye kadar bekleyip tekrar açarsanız sorununuz düzelir.
-
Deneyeceğim çok teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Servis moduna girip tpc gsr ayarlarini kapattim ama tv kapatip acarken reboot sistemi ile aciyor hersey siliniyor kanallar dahil yeni tv kurulumu istiyor ne yapmak lazim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arnold Schwarzenegger -- 12 Ağustos 2024; 15:4:1 >
48" C3 için askı aparatı önerebilir misiniz?
-
iyi ve stabil internetin varsa cihazlarla kutularla uğraşma hocam, indir webos uygulamasını ona abone ol. ( ya da varsa mi, apple tv gibi medya oynatıcın )
-
Topun titrememesi için hangi profili izliyorsanız Gelişmiş Ayarlar- Berraklık - TruMotion ayarını Kullanıcı seçimi yapın. De-judder 0, De-blur 10 yapın.
De-judder ayarı arttıkça hızlı paslarda yada kayan ekranda top ara ara kaybolur. 3'e kadar fena olmuyor ama ben sıfırda kullanıyorum.
-
Top titremesi yok sahanın farklı desenlerinde hızlı hareketlerde titreme vardı ama sorun uydu alıcısı kaynaklıymış d-smart kullanıyordum digitürk uydu alıcısı bağlayınca sorun düzeldi.
-
Bence en sağlıklısı yayınları CI+ modül ile izlemek. En güzel görüntüyü öyle alırsınız. Digiturk bu konuda çok yardımcı olmuyor. İlla ki kutu ile izlemenizi istiyor ama müşteri hizmetlerini arayıp ısırarcı olursanız modül ile izleyebilirsiniz. Hem fazla kumandadan da kurtulmuş olursunuz.
Modül sevmiyorum ben üstad kanal listesi düzenlemek falan zor geliyor
-
Zaten Digitürk kurulumu yaparsan kanallar kutuda olduğu gibi çıkıyor. Sonra istersen değiştir, istersen aynı sıralama dursun. Ben kablo TV kullanıyorum. Kanal arama yapınca kutu ile aynı sıralama çıktı. Ben değiştirdim sonradan.
Olmazsa değiştireyim dediğiniz gibi servis modül yok elimizde demişti ama zorlayalım bir bakalım.
-
Kanal listesini USB belleğe atıp PC'de ChanSort uygulaması ile düzenleyip tekrar geri yükleyebilirsiniz. TV'de düzenlemek meşakkatli ama PC'de düzenlemek oldukça kolay 👍🏻...
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158854372
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X