Selamlar, OLED55CS6LA kullanıyorum. Ps5te oyun performansından bir türlü memnun değilim. Kasmalar oluyor. Kullandığınız, önerebileceğiniz ayar var mıdır? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (301. sayfa)
-
-
Kasma dediğiniz şey çıkış aygıtı (tv, monitör yada projeksiyon gibi) cihazlar ile alakalı değil, cihazın kendisinden kaynaklıdır.
Tv'de oyun moduna aldığınıza emin olun. Zaten ALLM, Freesync, VRR gibi cihazların desteklediği tüm teknolojiler otomatik çalışıyor.
-
Alakası yok. Arkadaşın dediği şeyi çok iyi anladım tvnin ayarları ile oynadığın zaman çok daha akıcı bir görüntüye sahip oluyorsun. Kırılmalar, dalgalanmaların önüne geçiyorsun. Evde olsam ayarları gönderirdim fakat evde değilim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ayar dediğiniz oyun modu ve oyun modunun dışı olabilir. Zaten konsol ve pc bağlandığında ALLM otomatik olarak oyun moduna alır. Almıyorsa siz oyun moduna geçersiniz.
Bu mod dışında görüntü işleme teknolojileri çalıştığından input lag artar. VRR yada freesync çalışmaz ise sizi "kasma" olarak yanılgıya düşürür.
-
Hocam allm vs senin kadar teknik bilgiye sahip değilim fakat c3 tvde, ps5’i kullanırken oyun modu açık tvnin defult ayarları ile gerçekten kötü bir görüntü alıyordum ve kırılmalar , parlaklıkta patlamalar yaşıyordum daha sonra oyun modunu kapatıp tvdeki standart görüntünü modunu kurcalayarak ve HDR kapatarak çok daha iyi bir görüntüye ulaştım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siz farkında olmadan giriş gecikmesine sebep olmuşsunuz. Gözünüze güzel görünüyor olması doğru ayar olduğu anlamına gelmiyor maalesef. Fazladan 79ms eklemiş oluyorsunuz. Bir oyuncu için kabul edilemez bir sayı.
Input Lag
1080p @ 60Hz
10.4 ms
1080p @ 60Hz Outside Game Mode
89.7 ms
1080p @ 120Hz
5.7 ms
1080p @ 144Hz
N/A
1440p @ 60Hz
10.5 ms
1440p @ 120Hz
5.4 ms
1440p @ 144Hz
N/A
4k @ 60Hz
10.3 ms
4k @ 60Hz + 10-Bit HDR
10.5 ms
4k @ 60Hz @ 4:4:4
10.2 ms
4k @ 60Hz Outside Game Mode
89.6 ms
4k @ 60Hz With Interpolation
77.5 ms
4k @ 120Hz
5.5 ms
rtıngs.comLG C3 OLED Review (OLED42C3PUA, OLED48C3PUA, OLED55C3PUA, OLED65C3PUA, OLED77C3PUA, OLED83C3PUA)https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c3-oledKalibrasyon yapacaksanız;
-
C3 de fifa 24 aniden parlaklik azalip artmasi neyden kaynaklanir .Oyun modu hdr dinamik tonlama acik enerji tassaruf modu kapali 4.4.4 acik
Rodaj suresi 1 ay mi? Oled parlaklik 85de kullaniyorum .Piksel temizleme yaptm 10 dk falan surdu tv kapali iken yapti 1 saat falan surmuyor mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba LG 65G1 Oled kullanıcısıyım sadece beyaz sahnelerde kar sahnesi vb. ekranın sol tarafında özellikle sol alt tarafta pembe bir leke çıkıyor ben bunu sadece beyaz sahnelerde görüyorum belki başka sahnelerde de oluyordur ama beyaz belli ediyor baya. Başka sahnelerde herhangi bir sıkıntı yok tv de Böyle bir sorun yaşayan oldu mu ve yaşadıysa nasıl bir çözüm üretti veya ne yapmamı tavsiye edersiniz, panel değişimi yaparlarsa falan bir sorun yaşarmıyım birde baya eskidi artık parçası varmıdır bu arada TV nin garantisi bitti fakat Koç Pazarlamadan aldığımda 5 yıl sigorta yaptırmıştım.
-
Parlaklık kafasına göre mi değişiyor yoksa belli tür sahnelerde mi? Video çekebilirsen daha iyi anlaşılır.
Piksel tazelemenin süresini 2022 modellerden itibaren düşürmüşler. Nerdeyse standart tazeleme süresine inmiş. Bunun karşılığında, otomatik yaptığı aralık 2000 saatten 500 saate düşürüldü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mac oynanirken oluyor diger ana menude sabit .Hlg youtube dan denk geldim baya iyi goruntusu oyun modunda aciliyosa onu denesem bu sefer input lag artar mi?
Parlaklık, sahanın ekranı kapladığı durumlarda düşüyorsa, ABL (Automatic Brightness Limiter) devreye giriyor olabilir. ABL, üst segment her TV'de olan, ısınma ve güç tüketimini sınırlayan bir özellik. OLED'lerde daha agresif ayarlandığı için, o tür durumlarda da devreye girebilir.
Gizli menüden HLG açarak daha yüksek parlaklık alınabilir, ama ABL'yi değiştirmez. Ayrıca, HLG'de Hud parlaklığı artar. Oyunda Hud parlaklığı ayarı yoksa, uzun vadede burn-in açısından iyi olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Ağustos 2024; 18:42:30 >
Hocam detay anlaşılmadı sanırım. Oyun modunda takılmalar oluyor ve canlıya geçiyorum çok akıcı bir görüntü oluyor. Bu durum netflixte 4k film izlerken de geçerli. Film modunda görüntünün akıcılığı ile canlıda kesinlikle bir değil. Kalibrasyon kısmını bir deneyeyim
Canlı mod'a geçince akıcı olmuyor. Görüntü ayarlarının en altında De-judder ayarı açık oluyor ve kare atlamalarını işleyecek bir teknoloji açılıyor. Görüntü işlenerek size sunuluyor. Siz de akıcı sanıyorsunuz halbuki input lag artıyor.
-
ABL servis menusunden kapaniyor mu? Reddit biseyler yazmislar anlamadim da
Eksi puan olarak rating sitesinde ABL demisler
ABL kapatılamıyor hocam. TV'lerin donanımı o ABL oranına göre tasarlanıyor.
Servis menüsünden ASBL kapatılabiliyor. (Automatic Static Brightness Limiter). Ancak o da faydalı bir burn-in önlemi. Görüntünün çoğu statikse, genel parlaklığı kısıyor.
PC - masaüstü kullanımında ASBL devreye girebildiği için kapamak isteyenler oluyor. Normal kullanımda kapamaya gerek yok. Zaten servis menüsünde değişim yapmak garantiyi riske atar. Ayar değiştirilirse TV log tutuyor. Ayar geri alınsa bile log kayıtlı kalıyor.
Keske baska tv alsaydim zamanla alisirim yada
Hocam bir video atar mısın? Fifa'da o kadar agresif ABL girmemesi lazım. Başka bir sorun olabilir.
ABL genelde, oyunlarda gökyüzüne falan bakınca belli olur. Onun dışında anlaşıldığı durumlar azdır.
Video ceksemde cok anlasilmaz hocam cok öyle cok parlaklik azalmiyoda kararma hafif oluyor alismam lazim
Hocam bende aynı problemi yasıyorum siz düzeltebildiniz mi ?
-
Arkadaşlar YouTube açıkken ekran kapalı modu neden açamıyoruz. Sony tv de bu özelliği kullanabiliyoruz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X