Şimdi Ara

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (318. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.366
Cevap
252
Favori
339.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #17
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TV'lerin nerdeyse hepsinin ethernet hızı gigabit değil 100 Mbps'dır. Aldığınız hız genel ihtiyaç için yeterlidir aslında. Daha fazla hız almak isterseniz TV'niz kablosuz 802.11ac standardını destekliyor, modem/router'ınızın görüş açısı iyiyse kablosuz daha fazla hız alabilirsiniz. Ayrıca bir ara LG TV'lerde USB3.0 gigabit ethernet adaptörleri ile USB'den dahili ethernetin üstünde hız alınabildiği tespit edilmişti, imkan varsa onuda test edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 27 Ocak 2025; 2:59:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

Evet kablosuz hız 230 mbitlere çıktı meraktan soruyorun o dediğiniz LG ethernet gigabit USB 3.0 nerden bulabilirim link var mı çok teşekkür cevap için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kel_bakkal K kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim konuya Theo usta bu videosunda değiniyor:

HDTVTestyoutube
    How to Turbo-Boost Your TV's Internet Connection Speed (Works on LG & Sony TVs)
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=PIef8iRZhLE

Bahsettiğim ürünlere internette "USB 3.0 to ethernet" diye aratarak ulaşabilirsiniz. Markasının LG olması şart değil, hatta LG'nin böyle ürünü var mıdır onu da bilmiyorum. Videoda da farklı marka ürün test edilmiş zaten.

Sadece ethernet fonksiyonu olan ürüne bir örnek:

amazon
    TP-Link UE306, USB 3.0 dan Gigabit Ethernet Dönüştürücü
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09FDRMZ73

Ethernetin haricinde USB 3.0 çoklayıcı fonksiyonuda olan ürünler mevcut. Harici kullanım amacınıza uyarsa bu ürünü de öneririm. Böylelikle TV'nin tek olan USB portu meşgul edilmemiş, çoğaltılmış olur. Üzerindeki type-c portu USB'lerin ekstra güç istediği durumlarda, örneğin yüksek kapasiteli HDD bağladığınızda kullanılır.

Ayrıca bu adaptörü Android sistemler tanımaktadır. OTG adaptörleri ile Android sistemli telefon/tablete bağlandığında onlarada kablolu ethernet bağlantısı sağlamış olursunuz.

amazon
    UGREEN 3 Usb 3.0 Bağlantı Noktası Ethernet Adaptörü 1000Mbps Ile Usb Hub, Windows 11/10/8, Mac Os, Vb. Ile Uyumlu Alüminyum Gövde.
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0956BLF4S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 27 Ocak 2025; 10:33:36 >

TV'ye server olarak kullanmayacaksanız (zaten kuramazsınız) 100mps den fazlasıyla hiç ihtiyacınız olmayacak.

Blu-Ray medyayı takılmadan yağ gibi oynatıyor, çok kez tecrübe ettim. Ayrıca TV'de USB3 yok biliyorum, benim modelde yok ve oda 100mbps ile sınırlı kalır ki daha yüksek hızlara ihtiyacı yok cihazın.

O parayı daha faydalı bir şeye harcamanızı öneririm :)

• GuGuuuK kullanıcısına yanıt

USB 2.0 portuna USB 3.0 gigabit ethernet adaptörü takılırsa 320mbit hıza çıkabiliyor.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Eyvallah, 1gb görmez ve aslında onu kastettim. Bu cihazlar SOC denen cpu-gpu-ram bir arada çip kullanır ve USB3 yoksa 1gb ethernette yoktur veri yolu buna uygun değildir, ayrıca büyük çoğunluğu 1gb ethernet ile USB3 portu aynı kanalda kullanır yani USB3 ile 1gb ethernet portunu paylaşır. USB3 meşkulse ethernet portunda hız düşer.

Yine usb2 portunuda durum aynıdır.

Bence gereksiz bir yatırım olacaktır ama tabi "bence"

• Peki bu durumda 1000 Mbps hızın avantajı ethernet kablo ile yaşanmazsa Wi-Fi bağlantı mı yapmak daha mantıklı olur? Modem tv'nin yanında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackice_serkan kullanıcısına yanıt

Sormanız gereken soru bence 1000mbps avantaj mı, yada avantajı ne?

Evinde serverim var, Media server ayrıca ve tüm cihazlar ethernet portu ile bağlı servera (mobil cihazlar hariç) 3 küsür yılık tecrübemde Tv'de 100mbps darboğaz yaşamadım.

Server çıkışı 100mbps olsaydı bu sorundu işte çünkü bir çok cihaza servis yapacak ve bu paylaşımda sorunlar çokça olacaktı. TV'nin görevi sadece tek kanal veri almak başka bir görevi yok 100mbps de oldukça yeterli (keşke 1000mbps olsaydı ama yok) zaten mühendislerde bunu düşünmüş, kim bilir ne kadar saat testler sonucu yetterli görmüşler.

Düzenleme:

Kendimle çelişmemek adına (keşke 1000mbps olsaydı ama yok) surmunu açmak isterim :D

Hep daha güçlüsnü ister insan oğlu yetsin ama yetmesin fazla olsun ne zararı var deriz ya hani ve hep bir üst model vs. İşte o pisikolojik eşik içindi o "olsaydı keşke"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 27 Ocak 2025; 11:10:38 >

Teşekkür ederim bilgi için. Modem tv'ye yakın olduğu için kablolu bağlantı yapmıştım. Kablonun psikolojik rahatlığı da var biraz sanırım. Bağlı dursun bu durumda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackice_serkan kullanıcısına yanıt

Aynen, kablo candır :p bende nedense kablodan vazgeçemiyorum hep, en azından havadaki dalgalanma dan etkilenmiyor hep 100 :) stabil.

• Herkese cevapları için teşekkürler ben yeni fiber internet baglattim haliyle heyacanliyim kelebekler uçuşuyor her yerde 😃 ben sadece Tivibu YouTube tarzı şeylerde beklemeden tak diye açmasını istemiştim kaldı ki uygulamada hız testinde 230 mbiti gördüm ama YouTube da 8k görüntüde en azından videoda öyle söylüyor meraklısı için istatistik de 107mbit falan görüyor zaten 230 un 107 sini kullanıyor uygulama ileride bakalım neler çıkar çok teşekkürler herkese cevapları için

Hayırlı olsun güle güle kullanın, TV mi 8K yeterliliği yok görüntü olarak pek fark göremezsiniz ama internet hızınız 8k ya hazır, bende arada test etmeden kendimi alamam.

Mevcut 4k teknolojisi tüm TV kanalkarın 4k geçeli tamamlandığında 8k yatırımı yapmaya başlaya biliriz ama bu kaç sene sonra olur pek belli değil. Tahminim bir 5-6 sene beklemek gerekecek. TV istasyonlarının FHD yayınına geçiş süreci benim için ip ucu, yol haritası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu

TV de soldan sağa doğru yatay şeritler olmaya başladı ismi nedir bilmiyorum ama sanırım 4,5 yıldır kullandığım GX model oled tv nin rahmetli olmasına fazla zaman kalmadı:(

Up. Bu sorunu yaşayan yok mu beyler?

YouTube da adventureeveryday diye bir kanal ABD yol videoları çekiyor 2160p video kalitesi ama diğer kanallarda gördüğüm 2160p lerden daha güzel bir görüntü kendiside 8k yazıyor video başlıklarına ondan 8k dedim neyse takilma falan yok gayet güzel şimdilik tekrar teşekkürler 👌

• Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu yaşarken görüntü kaynağınız nedir? HDMI ise kablo ve HDMI portlarına odaklanmak gerekir. Hem uydu hem de HDMI'da yapıyorsa panelden şüphe edilebilir.

Yine de herşeyden önce uydu dahil kablo ile olan tüm girişlerin bağlantısını kesin. TV'yi tam kapat yapıp, fişini çekin ve bir süre bekleyin. Fişini takıp dahili hafızasındaki resim ve video ile testler yapın, aynı sorun yaşanıyor mu inceleyin. Yine oluyorsa panel arızası kuvvetle muhtemeldir, servis çağırın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 27 Ocak 2025; 14:56:59 >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Gerekli testleri yaptım panelin ömrü bitmek üzere. Servislik bir durum yok daha önceden çağırmıştım zaten panel değişimi yeni tv parası. Gittiği yere kadar kullanırım biraz daha yeni model alırsam bu sefer Samsung deneyeceğim S90D alabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Kullanım saati ne kadar oldu?

• Murtey M kullanıcısına yanıt
    Nerede yazıyor bakmadım hiç?

• TV'ye USB flash takıp, kumandadan mavi tuşa art arda 10 kere basınca bilgileri atıyor.

• Evet servisten dönüş geldi. 2020 model GX oled için yine aynı model ile birebir panel değişimi için 50 bin tl istediler. Bunlar kafayı yemiş kesinlikle. Üstüne 12 bin tl daha katıp 2024 model 55” LG C4 ya da Samsung S90D almak varken 2020 model tv için bu paraları kimse vermez.

• 
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.