Bende iki aydır Vu kullanıcısıyım. daha önce Galaxy S kullandım eşime devredince geçiş yaptım. Optimus Vu Genel olarak çok güzel bir telefon. Şarj dayanımı , görüntü kalitesi , hızı ,kullanılan malzemelerin kalitesine kadar tüm kuruşunu hakeden bir cihaz.Görenlerin şaşkınlıklarıda ayrı bir olay hiç görmedikleri bir tasarım olduğu için çoğuna ilginç geliyor. Bütün özellikleri benim ihtiyaçlarımı karşılayacak seviyede fakat telefonu aldığımdan beri aklıma takılan bir sorun vardı Sabit kapak ve pil. İşletim sistemi donduğunda Galaxy S de pili çıkarıveriyordum sistemi yeniden başlatıyordum .Bu cihazda öyle bir şansımızın olmayacağını herkes biliyor . Android kilitlenmeyen bir işletim sistemi değil çoğu uygulamada kitlenmeler olabiliyor.Dün benim başıma dün ilk defa bir kilitlenme geldi ve Telefonu ne yaptıysam kapatamadım. Tuş takımı devre dışı kaldı. Ekran öylece donuk vaziyette kaldı.Belki bir tuş kombinesi vardır diye birkaç deneme yaptım ama olmadı .Bende kapağını zor güç açtım ama pilin kutuplarıda vidalı bir vaziyette olduğu için çıkartmadım. Bıraktım telefonu kendi halinde şarjı bitip kapanınca geri açtım öyle düzeldi.Bu tip bir saçmalığın kolayca düzeltilememesi çok büyük bir sıkıntı full şarj varken takılsa telefon iki gün kapanmasını mı bekleyecek millet bilemedim . Böyle bir sıkıntıyla karşılaşan sorunun çözümünü bilen varsa paylaşsın ki hiç olmadık bir yerde ortada kalmayalım...
quote:
Orijinalden alıntı: BoCeKzzz
Bende iki aydır Vu kullanıcısıyım. daha önce Galaxy S kullandım eşime devredince geçiş yaptım. Optimus Vu Genel olarak çok güzel bir telefon. Şarj dayanımı , görüntü kalitesi , hızı ,kullanılan malzemelerin kalitesine kadar tüm kuruşunu hakeden bir cihaz.Görenlerin şaşkınlıklarıda ayrı bir olay hiç görmedikleri bir tasarım olduğu için çoğuna ilginç geliyor. Bütün özellikleri benim ihtiyaçlarımı karşılayacak seviyede fakat telefonu aldığımdan beri aklıma takılan bir sorun vardı Sabit kapak ve pil. İşletim sistemi donduğunda Galaxy S de pili çıkarıveriyordum sistemi yeniden başlatıyordum .Bu cihazda öyle bir şansımızın olmayacağını herkes biliyor . Android kilitlenmeyen bir işletim sistemi değil çoğu uygulamada kitlenmeler olabiliyor.Dün benim başıma dün ilk defa bir kilitlenme geldi ve Telefonu ne yaptıysam kapatamadım. Tuş takımı devre dışı kaldı. Ekran öylece donuk vaziyette kaldı.Belki bir tuş kombinesi vardır diye birkaç deneme yaptım ama olmadı .Bende kapağını zor güç açtım ama pilin kutuplarıda vidalı bir vaziyette olduğu için çıkartmadım. Bıraktım telefonu kendi halinde şarjı bitip kapanınca geri açtım öyle düzeldi.Bu tip bir saçmalığın kolayca düzeltilememesi çok büyük bir sıkıntı full şarj varken takılsa telefon iki gün kapanmasını mı bekleyecek millet bilemedim . Böyle bir sıkıntıyla karşılaşan sorunun çözümünü bilen varsa paylaşsın ki hiç olmadık bir yerde ortada kalmayalım...
Valla enteresan bir noktaya parmak basmışsınız... Sabit bataryalı telefonlar kilitlenme durumunda sıkıntı yaratıyor demekki,ama ben hangi telefonu kullandıysam mutlaka 2 günde bir kapatıp açtım. Telefon yeniden açılınca kendine geliyor. Yoksa pilin bitmesini beklemekten başka çare yok sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: ugur_hy
quote:
Orijinalden alıntı: Lepanto
Merhaba arkadaşlar. Telefonun etrafındaki çerçeve metal mi yoksa metal gibi görünen plastik mi? Batarya verilerinizi ekleyebilir misiniz acaba ayarlar menüsünden, ekran kısmına dokunup oradaki istatistiği de ekleyebilirseniz sevinirim. Bir de kutudan çıkan kılıfı merak ettim ben, nasıl bir kılıf o, fotoğrafı var mı ekleyebilir misiniz? Telefon birden bire dikkatimi çekti de fiyatı da cezbedici olunca
Merhaba hocam, telefonun çevresindeki maddeyi tam olarak bilmiyorum ama metal olduğunu düşünüyorum, elde öyle bir his veriyor bence. Pil performansı ekran görüntülerini de ekledim
Kılıf oldukça hoş, ben zaman zaman kılıflı zaman zaman kılıfsız kullanıyorum. Onun fotoğrafı da çok yakında burda olur
Cihaz cidden sağlam görünüyor da biraz fazla geniş yahu, 90mm genişliği var ve daha dar yapabilirlermiş çünkü Vu 2'nin genişliği 85mm. Ayrıca telefon ince de 8.5mm ile, böyle değişik modeller ilgimi çeker bazen bu da ilgimi çekti durup dururken
Cevaplar için teşekkürler hocam peki pil kısmında ekrana dokunduğunuzda yazan süre ne kadar oluyor ortalama, yani telefon bir şarjla ekranı kaç saat açık tutabiliyor ortalama kullanımınızda? Kılıfı da merak ettim bu arada
quote:
Orijinalden alıntı: endyfox
dün itibaiyle bende vu kullanıcsyım telefonçok hoşuma gitti(one x imi aratmadı)lakin pill olayı beni çok hayrete düşürdü.ilk kullanmdan dolayımı acaba 4saatte bitti yahu kocamn telefn koysana şuna 3000 lik pil.anlamadm gitti valla
Aramıza hoşgeldiniz hocam, güle güle kullanın.
Açıkcası benim de tek sıkıntım pil. Bir günü zor çıkartıyor. Forumda da sürekli pil performansı paylaşımları istemem bu yüzden.
Bu arada ilk kullanımdan sonra biraz artma oluyor ama çok büyük bir artış beklemeyin
quote:
Orijinalden alıntı: muratso2
Öncelikle çerçeve metal değil,galaxy s3 veya note2 gibi metal görünümü verilmiş sert plastik .Pil konusunda ise bu büyüklükteki ekrana göre oldukça iyi sayılır.Sabah şarj edip iyi sayılabilecek bir yoğunlukta kullanmama rağmen akşam eve kadar yetiyor.Performans ise günlük kullanımda fazlasıyla yeterli(oyun yüklemeyen birisi için ve hiç oyun oynamadığım için )Hiç takılma olmadan stabil bir şekilde çalıştı şimdiye kadar .Antutu da birkaç denemede 13600 puan gördü bana yeterli.Normal kullanımda da oğlumdaki note 2 den gözle görülür bir fark görmedim ama zaten farklar performans isteyen uygulamalarda bellli olur.Telefonun birçok özelliğinden fazlasıyla memnunum ancak kutuda gelen kılıf kullanışsız.Hoş Samsung Note için üretilen aynı tipteki kılıflar da aynı .Servisle konuştuğumda başka tipte orjinal kılıflar geleceğini söylediler.Zaten Yeni bir telefon Ebay'da bile çok fazla aksesuar yok.Arayüzde de bazı kullanışsız noktalar var,mesela bildirim tonu mail veya diğer bildirimler için ayrı ayrı seçilemiyor.Yazılım güncellemesi planında VU'da var ama Türkiye'ye ne zaman gelir belli değil.Bildiğim kadarıyla Sim kartsız modeli Amerika'da VS950 koduyla satılıyor.Antenli olan ise Kore'deki bazı tv yayınlarını almak için o şekilde üretilmiş.
Pil konusu dışında tüm fikirlerinizi katılıyorum hocam
Valla enteresan bir noktaya parmak basmışsınız... Sabit bataryalı telefonlar kilitlenme durumunda sıkıntı yaratıyor demekki,ama ben hangi telefonu kullandıysam mutlaka 2 günde bir kapatıp açtım. Telefon yeniden açılınca kendine geliyor. Yoksa pilin bitmesini beklemekten başka çare yok sanırım
Ben ise yekpare kasa tasarımının daha sağlamlık hissi verdiğini ve daha hoş durduğunu düşünenlerdenim.
Pilin değiştirilmesi evet iyi olabilirdi belki ama böyle çok daha sağlamlık hissi veriyor.
Donma konusunda da;
Bu modeli Türkiye'ye geldiğinde ilk alanlardanım ve böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. Anlık donmalar bile yok denecek kadar az oluyor.
quote:
quote:
quote:
Merhaba arkadaşlar. Telefonun etrafındaki çerçeve metal mi yoksa metal gibi görünen plastik mi? Batarya verilerinizi ekleyebilir misiniz acaba ayarlar menüsünden, ekran kısmına dokunup oradaki istatistiği de ekleyebilirseniz sevinirim. Bir de kutudan çıkan kılıfı merak ettim ben, nasıl bir kılıf o, fotoğrafı var mı ekleyebilir misiniz? Telefon birden bire dikkatimi çekti de fiyatı da cezbedici olunca
Merhaba hocam, telefonun çevresindeki maddeyi tam olarak bilmiyorum ama metal olduğunu düşünüyorum, elde öyle bir his veriyor bence. Pil performansı ekran görüntülerini de ekledim
Kılıf oldukça hoş, ben zaman zaman kılıflı zaman zaman kılıfsız kullanıyorum. Onun fotoğrafı da çok yakında burda olur
Cihaz cidden sağlam görünüyor da biraz fazla geniş yahu, 90mm genişliği var ve daha dar yapabilirlermiş çünkü Vu 2'nin genişliği 85mm. Ayrıca telefon ince de 8.5mm ile, böyle değişik modeller ilgimi çeker bazen bu da ilgimi çekti durup dururken
Cevaplar için teşekkürler hocam peki pil kısmında ekrana dokunduğunuzda yazan süre ne kadar oluyor ortalama, yani telefon bir şarjla ekranı kaç saat açık tutabiliyor ortalama kullanımınızda? Kılıfı da merak ettim bu arada
Aslında cihazın tek kusuru bence pili.
Şöyle söyleyebilirim;
Ekran parlaklığı %30, veri trafiği açık, senkronizasyon açık, gps açık, ön tuş ışıkları kapalı ortalama kullanım ile sabah 09:30' dan, 23:00'a kadar zor götürüyor.
Benim de ekran parlaklığı %50 senkronizasyon ,veri trafiği açık,gps kapalı,wi-fi sürekli açık,ön tuş açık,yaklaşık 1 saat telde konuşma .Saat 21 'de şarja yeniden taktım.
telefon sıkıntı vermeye başladı yvaştan ne usb otg ile bellek açabiliyorum nede tv ilehdmı baglantısı yapabilyorum.sinir oldum valla....
quote:
Orijinalden alıntı: muratso2
Benim de ekran parlaklığı %50 senkronizasyon ,veri trafiği açık,gps kapalı,wi-fi sürekli açık,ön tuş açık,yaklaşık 1 saat telde konuşma .Saat 21 'de şarja yeniden taktım.
kaçta şarjdan çekiyorsunuz peki?
quote:
telefon sıkıntı vermeye başladı yvaştan ne usb otg ile bellek açabiliyorum nede tv ilehdmı baglantısı yapabilyorum.sinir oldum valla....
hiç usb otg denemedim ama hdm ile tv bağlantısını gayet başarılı yapabildim.
dün başka bir konuda okumustum lg lerde usb otg kullanılamıyr diye ve umarım bu durum jb güncellemesi ile düzelir tabi gelirse...tv bağlantısını nasıl ve netür bi kablo ile yaptığınızı anlatırsanz sevinirim...
tv bağlantısnı hallettim umarım lg de güncellemesi ile otg sorununu çözer...
quote:
Aslında cihazın tek kusuru bence pili.
Şöyle söyleyebilirim;
Ekran parlaklığı %30, veri trafiği açık, senkronizasyon açık, gps açık, ön tuş ışıkları kapalı ortalama kullanım ile sabah 09:30' dan, 23:00'a kadar zor götürüyor.
Pil önemli bir husus bence, bilgi için teşekkürler hocam.
arkadaşlar bu cihazın güncelleştirme alma konusundaki durumu nedir birde piyasadaki en ağır oyunları kaldırabilir mi?
quote:
tv bağlantısnı hallettim umarım lg de güncellemesi ile otg sorununu çözer...
ben de öyle umuyorum hocam
quote:
Orijinalden alıntı: MertAtilgan
arkadaşlar bu cihazın güncelleştirme alma konusundaki durumu nedir birde piyasadaki en ağır oyunları kaldırabilir mi?
LG'nin yazılım güncellemesi planında VU'da var ama Türkiye'ye gelir mi ya da ne zaman gelir belli değil.
Jelly Bean belirsizliği ve şarj süresinin pek yeterli olmadığı çok konuşuluyor bu ürün için, objektif yorumlayabilecekler var mı bu kriterleri?
yazalıp çizilenlere bakıcak olursak jb güncellemesini almamız zor görünüyor..bence cihaza root yetkisi verme üzerinde duralım derim.yapan varmı acaba ben yapmayıdüşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: MertAtilgan
oyun konusunda hiçbir şüphe olmasın kafanda yaklaşık 1yıl htc one x kullandım.chipset,cpu,gpu aynı.vu şuan için tüm oyunları açar