LG R590 U-AAA2BT Notebook kullanmaktaydım.İ3 2.13 GHz işlemci ,4 gb DDR3 ram, gt 335 m ekran kartı var.Fakat bilgisayardan memnun değilim.32 bit windows 7 kurmuşlar 4 gb ram in 3 gb ını kullanabiliyorum bu nasıl bir mantık anlayamadım?Bu özellikteki bilgisayarın FİFA 11 oynarken donmasını anlayamıyorum,donma oyunun başında oluyor.1-2 saat oynasamda donsa anlarım.laptop çok ısınmıyorda arkadaşlarımın diğer marka laptopları çok daha fazla ısınıyor ama donma benim pc kadar olmuyor.benim laptopta mı sorun var anlayamadım.biraz araştırdım ama diğer kullanıcıların böyle sorunlarla pek karşılaşmadığını anladım.bi fikir verebilecek olan var mı?pc yi teknosadan aldım geri götürsem windows 7 64 bit yüklerler mi?yada ben yüklesem garantiden çıkar mı?64 bit yüklesem söylediğim sorundan kurtulabilirmiyim???
Sorununuz ilginç, önce Ekran kartı driverlerini güncelleyin, olmazsa Windows'u değiştirin.
Garantiden Windows'u kullanıcı kurdu diye çıkan bilgisayar görmedim, sonuçta bilgisayar ve parçalar garantili, Windows sadece parçaları çalıştırmak için. Garantide problem olmaz.
ekran kartını nasıl güncelleyebilirim?ayrıca donma sorunu büyük ihtimalle ısınmadan diye düşünüyorum windows u değiştirsem düzelirmi acaba?
arkadaşım burdan http://www.nvidia.co.uk/object/notebook-win7-winvista-260.99-whql-driver-uk.html ekran kartının güncel sürücüsünün indir kur önce. ama bu yetmez bilgisayarındaki tüm parçalar için güncel sürücüleri kullanman bilgisayarından en üst performansı alman için gereklidir. bende de LGr590 var i5 430 serisi ben sildim gelen windowsu ( 32 bit olduğu için ki benim de ram 4 gb ) 64 bit win7 kurdum üzerine. canavar gibi çalışıyor bende de gt 335 var ve oyunlarda da gayet iyi performans veriyor. bence sende sorun yazılımsal. sürücülerini güncelle öyle dene. bir de şu konu var oynadığın oyun orjinal mi. eğer orjinal değilse aldığın oyun da arızalı olabilir. çok karşılaştım böyle sorunlarla belirteyim. mümkünse başka bir medya ortamından oyunu tekrar kur dene . kolay gelsin
herzaman donmuyor bazen donuyor bende onu anlayamadım zaten sinirimi bozuyo pc atasım geliyo ama dediklerinizi bi deneyeceğim.
Öncelikle hiçbir yazılım garanti dışı bırakmaz siz notebook'un içini açmadığınız sürece
Aşağıdaki yazılım ile bilgisayarınızı test edebilirmisiniz?Notebook Donanımlarınızın stabil çalışıp çalışmadıgınıda bu sayede görebilirsiniz.
Ayrıca Memtest (Ram)- HDTUNE(Harddisk) isimli test yazılımları ile test etmenizde fayda var.O programlarıda aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
HD-tune ile error scan yaparak disk üzerinde badsektör taraması gerçekleştirirsiniz.eğer hatalı bir sektör var ise buda oyununuzun geç yüklenmesine sebep olacaktık. Mem test ile Ram'lerinizin stabil çalışıp çalışmadıgını görebilirsiniz.Bu test sahip oldugunuz bellek boyutuna doğru orantılı şekilde artacaktır. Burn in test ile ise bilgisayarınız üzerindeki tüm donanımları teste tabi tutabilirsiniz.
Ek olarak oynadıgınız oyunun update'lerini yapmanızda fayda var.bunuda eklemek isterim.
hepinize yardımlarınız için teşekkürler.hepinizin dediğini tek yek uygulamaya çalışıyorum ama donma sadece bir oyunda yani fifa 11 de değil mesela grid de yada wrc de falan da oluyor.
BurnINtest i yaptım network ve sound da sorun çıktı diğerlerinde hata falan çıkmadı. network de: "No permisson to open RAW network socket".sound da : "Failed to play back MIDI via sequancer" diye hata verdi.diğer testi de indirir indirmez deneyip sonuçları yazacağım...
problem halledilmiştir.yardımınız için teşekkürler...
bende de aynı laptop var, geçen sene almıştm 3 4 ay sonra donma sorunu olmaya başladı, aniden donuyor fanı falan çalışıyor ekran öle kalıyordu, garantiye werdim formatlamşlar seste sorun wardı ses kartını değiştirmişler ses düzeldi ama donma sorunu halen dewam ediyor niye böyle bi sorun war anlamış değilim. herhangi bi thmininiz war mı? teşkrlr..
quote:
Orijinalden alıntı: hamdd
problem halledilmiştir.yardımınız için teşekkürler...
Hocam çözüm hakkında bilgi verebilirmisiniz? yukardaki arkadaşların tavsiyelerinimi uyguladınız?
en sonunda fan durdu garantiye gönderdim hallettiler. fan tam çalışmıyordu galiba. birde ben böyle yavaş laptop görmedim. kronik sorunları var çözemedim gitti.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme