Şimdi Ara

LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.559
Cevap
30
Favori
100.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben yansız davranmaya çalıştıkça, iki panelin de eksik ve artı yönlerini belirttikçe VA fanboyluğun kabarıyor. Neymiş cIPS imiş. rtings gibi işinin uzmanı siteler bile şu şundan üstündür diyemiyorken, markalar IPS paneli daha çok üretiyorken hala VA'yı savunuyorsun. Uzun yazan haklı olmuyor. Abiler, ablalar kardeşler, bu fanboy adamın dediklerine kanmayın. Bir VA panel ile IPS paneli yan yana koyup, Maç, Belgesel, Animasyon film izleyin. Kendiniz izleyin, kendiniz yorumlayın. 7/24 film, haber izleyen adam tabii ki VA panel alsın. Bakın ben yorum katmadan yazdım hepsini kendiniz gözlemleyin diyorum. Üniversite okuyan adamım işim gücüm var bu adama da daha cevap vermeyeceğim.
    Ek olarak, Türkiyede satılan en çok pazar payına sahip 4 markanın amiral gemisi LED televizyonları ve kullandığı paneller:
    Sony KD-85XD8505 (IPS) 
    LG 86SM9000PLA (IPS) 
    Samsung 75NU8000 (VA) 
    Philips 75PUS8303/12 (IPS) 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dr.pupa kullanıcısına yanıt
    Fanboyluk yapıp ağlayacağına ,Va panelin yandan görüş acısı sorununun Q80R ve üzeri modeller ile kalktığını (ultra viewing angle) araştırıp bakabilirsin. boş boş yorum yapmak adet olmuş bu İps panel kullanıcılarına galiba. Ayrıca çöp İps panelleri siyah,motion,brightness,renk gamı gibi eksilerine rağmen hala Va ile karşılaştırıyorsan, baştan başla tv hakkında öğrenmeye. çünki hepsini yanlış öğrenmişsin.

• Whowerts kullanıcısına yanıt
    Color Gamutta IPS mi daha iyi VA mı bir daha araştır istersen. Brightness ise TV den TV ye değişir panele bağlı değildir. Mesela üstteki arkadaşın arada kaldığı ru7100 ile um7100 arasında um7100'ün cd cinsinden parlaklığı daha fazla. Saydığın şeylerden bir tek siyahta haklısın ki zaten bunu belirtiyorum. Olmayan şeyleri yazıyorsun. Sana nasıl cevap versem ki? Seninki marka fanboyluğu degil panel fanboyluğu. Geçmiş olsun diyeyim madem. BLOKSUN. Var mı başka VA fanboyu? Hayır bu kadar marka amiral gemilerinde IPS panel çıkarırken, hiçbir yerde IPS paneli gömülmezken neden bu donanımhaberde bu kadar çok VA fanboyu var anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyselak -- 21 Kasım 2019; 9:22:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whowerts

Fanboyluk yapıp ağlayacağına ,Va panelin yandan görüş acısı sorununun Q80R ve üzeri modeller ile kalktığını (ultra viewing angle) araştırıp bakabilirsin. boş boş yorum yapmak adet olmuş bu İps panel kullanıcılarına galiba. Ayrıca çöp İps panelleri siyah,motion,brightness,renk gamı gibi eksilerine rağmen hala Va ile karşılaştırıyorsan, baştan başla tv hakkında öğrenmeye. çünki hepsini yanlış öğrenmişsin.
    Ne yazmışım yukarıda? "Yanlardan izleme kusurlu modellerini önerip duruyorsunuz. q60 - q70 modelinden film izleyin bakalım." q80'den bahseden var mı orada?Daha okuduğunu anlamadan ucuz bilgin ve ergen üslubunla cehaletini ortaya koymuşsun. Dombra bilginle gelmiş bir de burada ahkam kesiyorsun.
    Edepsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.pupa -- 21 Kasım 2019; 11:0:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whowerts

Bu mesaj silindi.
    Ergen üslubuna bak.Bir de bu cümleler ile insanlara tavsiyede mi bulunuyorsun sen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.pupa -- 21 Kasım 2019; 10:19:44 >
  • heyselak H kullanıcısına yanıt
    Şimdi baştaki cümlenden bilginin 0 olduğu belli oldu. Cümlede aynen söyle demişim ;
    "Ayrıca çöp İps panelleri siyah,motion,brightness,renk gamı gibi eksilerine rağmen hala Va ile karşılaştırıyorsan"" diye devam etmişim.
    Burada az algılama kabileyetin varsa, Va ile kıyasladığım ve Va panele göre daha eski bir seviyede kaldığını belirttiğimi anlarsın.Ayrıca Renk gamı denildiğinde Renk skalası ve genişliği yani (hacmi) de dahil edilir. Şimdi bakalım aynı segment ve fiyattaki 4Tv ye ;
    Sk9500 vs Q8Fn.
    LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019]

Sk9000 Q7Fn.

Sk8000 vs Q6Fn

Xf9005 Sm9500

Üstteki puanlamalar Va panele, alttakilerde İps panele ait. Ayrıca bu seneki Samsung ve Sony Va panellerle aynı segment ve fiyattaki İps paneller ""benzer Renk ""gamlarına sahip. Hani nerede İps panelin daha iyi olduğu nokta??
    Ayrıca 2. bir saçmaladığın nokta. Madem Brightness tv ye göre değişir, bana bir Oled tv nin nit oranının,başka bir Oled tv'den çok farklı olduğunu ispatlasana. Veya Sony Va panelin diğer bir Sony Va tv'den farklı olduguna.
    Zaten Brightnessin %100 panelle alakalı olduguna dair birşey demiyoruz .Paneldeki yansıma faktörü bile Brightnessi etkiler ama İps panellerin daha soluk oldugu ve renk gamında Va panellerden iyi olmadığı kesin zaten benim iddiam burada.Sadece Lg bu seneki Çöp üst segment İps panellerde max nit değerlerini harika seviyeye çıkardı bu seneki tv 'leri hak yememek adına bu iddiadan hariç sayabiliriz.
    Siyah konusuna hiç değinmeye gerek bile bana kalsa Siyah konusu bile İps almamak için sebep ama neyse. zira siyah durumunun aksini iddia eden zaten tv forumundan hızlıca uzaklaşsın.
    3. Saçmaladığın yer"" Bu kadar marka amiral gemilerinde İps panel cıkarırken"" demen.
    Git bi önce amiral gemisi neymiş onu öğren. Lg hariç amiral gemisi modellerinde İps panel cıkaran bir marka yok. Philips ve yerli markalarımızı katmıyorum zira onların ne yaptığı belli değil ve maliyet durumu göz önünde olduğundan, İps panel kullanmak durumundalar. Tcl Vizio Samsung Sony Panasonic Hisense vs gibi markalar hep Va panel kullanıyor. İps panelin en çok kullanıldığı yer Pc mönitörleri ve Akıllı telefon bunuda öğrenmiş ol.
    Ayrıca hiçbir yerde İps panel gömülmüyor lafı, senin bu forum sınırlarında kaldığını gösterir ki zaten şaşırmıyorum. Aç bi Rtings Hd tv ve Avs forum sayfalarını oku. Yabancı sayfa diye çekinme otomatik translate var zorlanmazsın.
    Son olarak panelin fanboyu olmaz marka fanboyu olur ki zira sen ve senin gibi İps magdurları gayet panelini değil tv'sini savunuyorlar. Lg'nin bulaşık makinesi bölümüne yazayım yine oraya damlıyorlar. Şu zamana kadar forumda 200 den fazla mesajım var ki bu sayı, Samsungu yani aldığı malı yersiz yere savunan tipler( örnek Rnnn)' den çok daha az. Sebebi de yıllardır forumda olmama rağmen, sizin gibi fanboylar ve malını yersiz yere savunan tiplerle uğraşmamak içindi. Ama gel gör üstteki pupamıdır pipimidir yoruma embesilce atlıyor sen kaale almayın falan hayırdır sen kimsin de beni kaale almamalarını telkin ediyorsun.? Özel mesaj bölümümde benden tv tavsiye isteyenlerin sayısı senin toplam mesaj sayından fazla hala burada ne zırvalıyorsun. Sağolsunlar bilinçli kullanıcılar kaale alıp soruyorlar ve bende ,bakın algıla ve algılasınlar diye büyük harflerle yazıyorum ; ""Bende , MARKACILIK YAPMAYIP, HER MARKADAN TV LERİ ÖNERİYORUM."""
    Şimdi git ötede ağla vaktimi bu kadar ayırdığım yeter.

• dr.pupa kullanıcısına yanıt
    Cümlelerim adamına göre değişir ve sende bu vasıftan yoksun olduğundan, sonuna kadar haklıyım. Önce az insan olsan, benim ilk baştaki İps yorumuma üslupsuzca saldırmazsın. İnsan gibi yazarsın,insan gibi cevap alırsın. Ayrıca burada tartışılan konu Va panel ile İps panel. Banane senin başkalarıyla yaptığın Q70 Q80 ayrımından. Q80 ve Q90 Va panel değil mi.? Dolayısıyla bu sorun ortadan kalkmıştır. Bu forumda insanlara sataşarak laf yiceğine ve mort olacağına, az edeplice yorum yazar ve doğru bilgi edinir, dost kazanırsın herkes sana tv hakkında veya başka alanda soru sorar seni ciddiye alır. Şimdi insan gibi yorumlarımdan kaybol..

• Ps4 inceleme çekme niyetindeyim arkadaşlar, incelemede nelerin olmasını istersiniz buradan yazarsanız çekerken onlara dikkat edeyim, ya da direk özel mesaj atsanız daha da iyi olur, buradaki yönlendirmeler doğrultusunda bir inceleme olsun,
    Yoksa kendi adıma açıp ps4 ü gow5'ten bear saber'a hepsini tek tel oynayıp geçicem 😁
    (55sm8200)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • heyselak H kullanıcısına yanıt
    Sony 85XD8505 sahibiyim. XD8505 serilerinde 55,65 ve 75 inçleri IPS 85 ise VA üretilmiştir. Saygılar

• tw1s kullanıcısına yanıt
    Düzeltme için teşkkürler. Yanlış bakmışım. Bu konuda diyecek bir şey yok adam kazandı Ama herhalde IPS çöp olsa 75 inch lik TV'yi çöpe çevirmezler yorumunu yapabiliriz.

• Edit: Film içi altyazılı ve altyazısız resimler.

Herkese iyi aksamlar. Günlerdir hastalıklarla boğuştuğum için testleri tam anlamiyla ve hafif karanlık ortamda anca yapabildim.
    Televizyonum 49SM9600. Kurulumun yapıldıgı gün servisle beraner gündüz şartlarında yaptığım testlerde dimming dahil gayet memnun kalmıştım. Ancak bugün yaptığım bu hafif karanlık ortam testlerinde dimming sonuçlarından pek memnun kaldığım söylenemez.
    LG, kendi yaptığı karşılaştırmalarda eski teknoloji Edge aydınlatma ile SM8600 deki aydınlatma arasındaki farkı gayet açık bir şekilde belirtmiş.
    Fakat resimlerde de gördüğünüz gibi eski teknoloji Edge olan sanki benim 49SM8600 gibi, öyle değil mi? Yoksa yanıldığım bir yada daha fazla nokta mi var?
    Fikirleriniz benim için çok değerli. Her yoruma açığım. Saygılar, sevgiler....

LG Resmî Karşılaştırması:

LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019]

Kendi 49Sm8600:
    LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019]

Bunlar da tat vermeyen film performansı; altyazı gelince local dimming değil full dimming yapıyor...
    LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemirror84 -- 14 Aralık 2019; 0:59:1 >

• LG 49UK6470 49" 124 Ekran 4K Uhd Led Televizyon Arkadaşlar bu televizyon nasıldır. Tavsiye edermisiniz. amazon tr de 3300 tl. bu fiyata başka tv tavsiyeniz olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluemirror84

Edit: Film içi altyazılı ve altyazısız resimler.

Herkese iyi aksamlar. Günlerdir hastalıklarla boğuştuğum için testleri tam anlamiyla ve hafif karanlık ortamda anca yapabildim.
    Televizyonum 49SM9600. Kurulumun yapıldıgı gün servisle beraner gündüz şartlarında yaptığım testlerde dimming dahil gayet memnun kalmıştım. Ancak bugün yaptığım bu hafif karanlık ortam testlerinde dimming sonuçlarından pek memnun kaldığım söylenemez.
    LG, kendi yaptığı karşılaştırmalarda eski teknoloji Edge aydınlatma ile SM8600 deki aydınlatma arasındaki farkı gayet açık bir şekilde belirtmiş.
    Fakat resimlerde de gördüğünüz gibi eski teknoloji Edge olan sanki benim 49SM8600 gibi, öyle değil mi? Yoksa yanıldığım bir yada daha fazla nokta mi var?
    Fikirleriniz benim için çok değerli. Her yoruma açığım. Saygılar, sevgiler....

LG Resmî Karşılaştırması:

Kendi 49Sm8600:

Bunlar da tat vermeyen film performansı; altyazı gelince local dimming değil full dimming yapıyor...
    Şu çöplük ips panelleri alnayın deyince adımıza etmedik hakaretler kalmıyor.

Arkadaşlar tamam bilerek ve isteyerek sırf air kumanda, türkçe yapay zeka, ambilight gibi bazı multimedia özellikleri için gidip ips panelli marka model alın ama
    Sözümona Nanosel manosel diye övülen bu panellerden ne ışık, ne kontrast, nede siyah performansı beklemeyin
    Bu paneller asla ama asla, filmci,oyuncu ve detaycı kesime hitap edemezler...

bluemirror84 kardeşim
    Sen bu resimleri birde şu LG TV TAVSİYE 2019 Modeller konusunda da paylaş
    Orada çok ilgili bir satıcı arkadaş var, belki bu modeli almanda rolü bile vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 14 Aralık 2019; 22:31:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Şu çöplük ips panelleri alnayın deyince adımıza etmedik hakaretler kalmıyor.

Arkadaşlar tamam bilerek ve isteyerek sırf air kumanda, türkçe yapay zeka, ambilight gibi bazı multimedia özellikleri için gidip ips panelli marka model alın ama
    Sözümona Nanosel manosel diye övülen bu panellerden ne ışık, ne kontrast, nede siyah performansı beklemeyin
    Bu paneller asla ama asla, filmci,oyuncu ve detaycı kesime hitap edemezler...

bluemirror84 kardeşim
    Sen bu resimleri birde şu LG TV TAVSİYE 2019 Modeller konusunda da paylaş
    Orada çok ilgili bir satıcı arkadaş var, belki bu modeli almanda rolü bile vardır...

Alıntıları Göster
    Yaw samsung biraz yüksekti hem genelde yandan açılı izliyorum, bu yüzden eski televizyon markam olan LG yi seçtim. Çok iyi tarafları var. Hatta tek memnun kalmadığım yanı bu dimming oldu. Burada -eğer bendeki TV problemli değilse- büyük bir dolandırıcılık var, açık açık söylüyorum. Resimlerde görünenle bendeki görüntüyü Allah rızası içim herkes tarafsızca baksın. Hatta kırmızı balıklı olan video LGnin resmi tanıtım videosu, bunu youtube'ta izleyin. Soldaki balık eski TV tabiri cazise, sağdaki balık bendeki 49SM8600 de olması gereken. Ama vallah de tallahi de billahi de tam tersi. Bendeki görüntü soldaki, bunun da ispatı ahan da burda. İnanmayan olursa da biyerden canlı yayın yapayım. Aldık, bi halt yedik ama inşallah iade alırlar. Not olarak sitelerinde almayız demiş teknosa bey ama bakıcaz. sence alırlar mı hocam 14 gün dolmadı.??

• quote:

Orijinalden alıntı: bluemirror84

Yaw samsung biraz yüksekti hem genelde yandan açılı izliyorum, bu yüzden eski televizyon markam olan LG yi seçtim. Çok iyi tarafları var. Hatta tek memnun kalmadığım yanı bu dimming oldu. Burada -eğer bendeki TV problemli değilse- büyük bir dolandırıcılık var, açık açık söylüyorum. Resimlerde görünenle bendeki görüntüyü Allah rızası içim herkes tarafsızca baksın. Hatta kırmızı balıklı olan video LGnin resmi tanıtım videosu, bunu youtube'ta izleyin. Soldaki balık eski TV tabiri cazise, sağdaki balık bendeki 49SM8600 de olması gereken. Ama vallah de tallahi de billahi de tam tersi. Bendeki görüntü soldaki, bunun da ispatı ahan da burda. İnanmayan olursa da biyerden canlı yayın yapayım. Aldık, bi halt yedik ama inşallah iade alırlar. Not olarak sitelerinde almayız demiş teknosa bey ama bakıcaz. sence alırlar mı hocam 14 gün dolmadı.??

Alıntıları Göster
    Seve seve değilse seve seve alacaklar anladın sen onu...

Site üzerinde iade süreci başlat,
    İade konusunda neden sorusununa sadece ürünü beğenmedim
    bu yüzden uzakdan alışverişdeki yasal hakkımı kullanarak geri iade ediyorum" yaz.
    Normal şartlarda sistem sana kargo numarası vermesi lazım
    Yok vermezlerde işi servise falan yıkmaya çalışırlarsa, elindeki fatura ile birlikte en yakın hakem heyetine git ve onlarada aynı şekilde internetten aldığım ürünü beğenmedim ama geri almamak için ısrar ediyorlar de bu kadar..

Panel görüntüne gelince geldiği yere hemen geri postala.

• dallass kullanıcısına yanıt
    Bunlar seve seve değil de öteki yolla iade alıyorlarmış. Sadece siteye mesaj atabildim, "4077 sayili TKHK da belirtilen mesafeli satış sözleşmesi ile alınan ürünün, aynı sözleşme gereği 14 gün içerisinde iade için bir başvuru kısmı olmalı" diye. Iade miade değişim megisim yok! Yok bir fatura yollamışlar, ondaki iade kısmını doldurup mağazaya götürecekmişim falan filan. Bir de kurulum yapıldıysa geçmiş olsunmuş. Adını söylemiyorum mağazanın, ama baş harfi Teknosa. Görüşeceğiz...

Bu arada Local Dimmingi Kapalı, Düşük, Orta, Yüksek şeklinde ayarlayıp denedim. Düşük hariç diğerleri rezalet. Düşükte iken ise komple aydınlatma yandığı için yanı siyah zemin komple beyazlatildigi için altyazı çıkınca zaten heryer parlak olduğundan gözünüzü almıyor, beyazlama oluyor ama ama farketmiyorsunuz. Tabi renkler tonlar kontrast falan görüntü kötüleşiyor.

• bluemirror84 kullanıcısına yanıt
    Sen paneli Fiziksel mağazadan mı almıştın eyvah eyvah
    O zaman işin hakikaten zor yahu.

Mslesef
    Kanunen koşulsuz 14 gün iade süreci internet gibi uzaktan alışverişlerde geçerlidir...

• dallass kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam. Internetten teknosa.com.tr den aldım. 14 günlük iade hk olmasına rağmen sitede iade süreci baslatamiyorsunuz. Faturada iade kısmı varmış orayı doldurup magazaya götürecekmişiz. Ben böyle saçma iş görmedim. Ben iade etmek istedigimi mesaj yoluyla bildirdim. Tüketici hakem heyeti için de önemli olan bu. Bakalım nezaman cvp verme zahmetini gösterecekler.

• bluemirror84 kullanıcısına yanıt
    Son durum nedir?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.