Şimdi Ara

LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
30
Favori
100.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 55uk6470 modelini dün sipariş verdim inşallah memnun kalırız varmı kullananlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tassa kullanıcısına yanıt
    Ah ah hocam keşke sipariş vermeyeydiniz. 4 bin bandında bide satıyorlar utanmadan. Iade sansiniz varsa direk 55ru7400 veya 58pus7304 modeli alın.fiyatlar benzer. Aslında bu ikiside şu anki paraları haketmiyor ama yinede aldiginiz ve lg nin Ips panelli çoplerinden daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Whowerts

Ah ah hocam keşke sipariş vermeyeydiniz. 4 bin bandında bide satıyorlar utanmadan. Iade sansiniz varsa direk 55ru7400 veya 58pus7304 modeli alın.fiyatlar benzer. Aslında bu ikiside şu anki paraları haketmiyor ama yinede aldiginiz ve lg nin Ips panelli çoplerinden daha iyidir.
    Lg nin ips panelli çöpleri derken hocam? Bende sm8600 alacağım inş. Lg nin oled dışındaki tv leri çok mu kötü?

• nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle reis. Özeti tamda dediğin gibi.
    Oled hariç Lg tv'ler "K o c c a m a n bir çöp". Bunun sana goresi bana göresi yok. Samsung ips cıkarsın Qled hariç onada çöp deriz. Sony alt modellerine zaten ips diye çöp diyoruz.
    Yani bu Marka ile ilgili bir şey değil. Anlamayanlara duyrulur..

• Whowerts kullanıcısına yanıt
    Bo konuşmalar bana hiçte yabancı gelmiyor....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smolwarf S kullanıcısına yanıt
    Bu kerizliklerde bana hiç yabancı gelmiyor. 😂

• quote:

Hocam tam 3999 lira odedim.Zaten ben pek evde kalmıyorum evde annem babam kullanacak bende işte eve geldiğim zamanlar internete felan girerim internetten film felan açarım iş yapar diye düşünüyorum o yüzden hem bilinen marka hemde normal fiyat olmasından tercih ettim bakalım gelince yorumlarım.
  • @Whowerts adlı kullanıcının dediklerini kaale almayın. Her yere yazıyor LG'nin IPS panelleri çöp diye. Profilini az incelerseniz fanboyluğa ne kadar yatkın biri olduğunu görürsünüz.
  • Küçük odada bilgisayara monitör görevi yapacak, ağırlıklı olarak lightroom, photoshop gibi fotoğraf yazılımları kullanılacak bunun dışında film ve dizi izlemek üzere renkleri doğru gösteren 40-43" bir TV arıyorum.

LGde
    43UK6470
    43UK6300
    43UM7100PLB
    43UK6950PLB
    43UM7450
    modellerini görüyorum seçenekler arasında.

Bu ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz? Bu fiyat aralığında başka öneriniz varsa o da olur.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyselak

@Whowerts adlı kullanıcının dediklerini kaale almayın. Her yere yazıyor LG'nin IPS panelleri çöp diye. Profilini az incelerseniz fanboyluğa ne kadar yatkın biri olduğunu görürsünüz.
    dallass olarak tv bölümünde
    Vasat ötesi ışık-kontrast-siyah performansına sahip İPS panellere ÇÖP diyen ilk kişiyim
    Bu çöp panellerin asla ama asla film ve oyunculara hitap etmeyeceğini tam 6 yıldır örnekleriyle anlatıyorum.
    Kaale alıp almamaları forumdaşlarımızın takdirine kalmış...

Bu söylemlerimden yola çıkarak araştırarak yada bu panelleri alıp acı tecrübeler yaşayarak bu konuda yorum yapan arkadaşları yargılamayınız
    Önce sizde bu ips panelleri araştırın sonra gelin yine konuşuruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 19 Kasım 2019; 21:49:42 >
  • dallass kullanıcısına yanıt
    Araştırmam yapılık zaten merak olmasın. Yazdığım her yazıya da kaynakça da eklerim. Tartışma başlatmadan önce şunu soruyoru: Sizin vasat ötesi tabirini yaptığınız şey LG'nin UM serisi için çıkardığı paneller mi yoksa tüm IPS paneller mi? (Tahminim 6 yıldır dediğinize göre tüm IPS panellerden bahsediyorsunuz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyselak -- 19 Kasım 2019; 21:59:34 >
  • 35MMUTLU35 kullanıcısına yanıt
    Fiyatlarını da göz önüne alarak (kumanda işinize yaramayacaksa) 43um7100 öneriyorum. Ve altını çizerek yazdığınız renkleri doğru göstersin yazınıza istinaden IPS panelden kesinlikle şaşmamanızı öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyselak -- 19 Kasım 2019; 22:3:11 >
  • heyselak H kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Büyük olasılıkla 43um7100 alacağım. Son olarak aklıma takılan VA paneli elinden geldiğince geliştirmiş Samsung 43RU7400 konusunda ne dersiniz? Teşekkürler.
  • quote:

Aynen öyle reis. Özeti tamda dediğin gibi.
    Oled hariç Lg tv'ler "K o c c a m a n bir çöp". Bunun sana goresi bana göresi yok. Samsung ips cıkarsın Qled hariç onada çöp deriz. Sony alt modellerine zaten ips diye çöp diyoruz.
    Yani bu Marka ile ilgili bir şey değil. Anlamayanlara duyrulur..
    Bomboş yorum yapmışsın.Samsung'un çöp açılı VA panellerini övün durun bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dallass

dallass olarak tv bölümünde
    Vasat ötesi ışık-kontrast-siyah performansına sahip İPS panellere ÇÖP diyen ilk kişiyim
    Bu çöp panellerin asla ama asla film ve oyunculara hitap etmeyeceğini tam 6 yıldır örnekleriyle anlatıyorum.
    Kaale alıp almamaları forumdaşlarımızın takdirine kalmış...

Bu söylemlerimden yola çıkarak araştırarak yada bu panelleri alıp acı tecrübeler yaşayarak bu konuda yorum yapan arkadaşları yargılamayınız
    Önce sizde bu ips panelleri araştırın sonra gelin yine konuşuruz.

Alıntıları Göster
    İnsanlara Samsung'un yanlardan izleme kusurlu modellerini önerip duruyorsunuz.q60 - q70 modelinden film izleyin bakalım.Altyazılarda titreme sorunu olduuğunu görürsünüz.Bunları gözardı edip bir de bilmişlik taslıyorsunuz.4 kişilik aileye tv önerin bakalım.Va panellerde yanlardan tv izlemeye çalışan biri flu görüntüden başka bir şey göremez.Forumun tasdikli Samsung promoterlığını yapıyorsun ve bu kimsenin gözünden kaçmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.pupa

İnsanlara Samsung'un yanlardan izleme kusurlu modellerini önerip duruyorsunuz.q60 - q70 modelinden film izleyin bakalım.Altyazılarda titreme sorunu olduuğunu görürsünüz.Bunları gözardı edip bir de bilmişlik taslıyorsunuz.4 kişilik aileye tv önerin bakalım.Va panellerde yanlardan tv izlemeye çalışan biri flu görüntüden başka bir şey göremez.Forumun tasdikli Samsung promoterlığını yapıyorsun ve bu kimsenin gözünden kaçmıyor.

Alıntıları Göster
    Pupa
    Bu forumda laftan anlamayan sayılı üyelerdensin
    Sana aynı mesaja benzer defalarca mesaj yazdım ama Nuh diyor Peygamber demiyorsun..

Bizzat kullanıcıların umrunda olmayan şu yandan bakış muhabbeti ile yüksek ışık kontrast ve siyah performansından vazgeçerek,
    Sırf açısal görüntü bir tık daha iyi diye gidip çöplük ışık, kontrast ve siyahlara sahip bir ips panel almak,
    Ferrari alabilecekken "bu çok yakıyormuş ben buna yakıt dayandıramam" diyip, gidip tüplü Reno megan almakla aynı şey olur...

Yahu eğer sen lg ips satıcısı vs değilsen tüm dünya olmak üzre benim haklı olduğumu çok çok iyi biliyorsun
    Ama için içinde muhalefet olunca beyaza siyah deme hastalığı var bizde
    VA ve İPS arasındaki o devasa farkları gösteren Rtings teki çarşaf çarşaf resimler bir yana,
    Aç ara sıra Avsforumu oku adamlar ips paneli adam yerine koymuyorlar...

Sana daha öncede dediğim gibi
    Burak gibi "eğer" lg ile bir bağlantın yoksa
    Ve film ve oyun için çok değil yarın bir panel ihtiyacın olsa,
    Bırak İPS panellere bakmayı yanından bile geçmessin,
    İlk bakacağın marka farketmeksizin VA paneller olacaktır...

Gelelim şu şahsımı samsung markası ile yanyana getirme çırpınışlarına
    Yine bu konudada sana uzun açıklamalar yaptım ama biraz balık hafızalıyız hemen herşeyi unutuyoruz.

Lg'ler ips panel, oledler hem çok pahalı hemde logo yanığı riski var

Philips alt modelleri yine ips sadece bazı üst modellerde VA kullanıyor ama bu markanın işletim sistemi hantal, fazla sorun çıkarıyor,panel içine toz alma vakası dahi yaşandı.

Sony evet çok sevdiğim ve önerdiğim bir marka ancak yine bu markada 8 segment ve alt modeller dahi malesef yine İPS panel,
    Sadece 9 segment pabeli VA ama oda çok pahalı her bütçeye uymuyor uyanlara zaten öneriyorum.

Yerli mallar Arçelik/Grundig geneli ips sadece bazı modelleri VA ama işletim sistemleri zayıf
    Vestel ise güzel işler yapsada bir standartları ciddiyetleri yok, bir modeli alıyorsun o model evde kolisinden açıldığı zaman ipste çıkabilir VA'da bu durum şansa kalmış...

Durum böyle olsada, tüm bu markaları ise kriterleri uyuşanlara şimdiye değin yüzlerce kez önerdim...

Gelelim Samsung'a ve neden daha fazla adı geçtiğine
    Adamların alt üst segmentler dahi her bütçeye uygun panellerinin %100'ü VA panel hatta oled işine girip yanık derdiyle uğraşıp riske gireceğine VA panelleri geliştirerek ortaya QLED teknolojisi çıkardı iyide yaptı
    Keza işletim sistemi Tizen desen stabilite açısında çok çok başarılı,
    Ee geriye ne kaldı
    Panel desen güzel
    İşletim sistemi desen yine öyle
    Yani ortada/yukarda görüldüğü gibi, 10'larca değil elimizin altında son derece kısıtlı beş parmağının beşini geçmeyecek markalar var
    İçlerinden birisi çıkıp tüm ihtiyaca ve her cebe hitap ediyorsa bu bizim suçumuz mu?

Siz/ler bizlere çeşitli yakıştırmalar yapacağınıza, gidin diğer markalara email yoluyla yüklenin, "Maliyetten kaçıp neden cİPS panel üretiyorsunuz?" diye.

Ha elbette İps panellerde alınmaz değildir renkler ve zevkler tatışılmaz,
    Mesela film ve oyun için değilde günlük kullanım için alınabilir yada hatta benim bizzat önerdiğim gibi mutfak ve ya işyerleri için idealdir..

Neymiş promotormüşüm
    Promotör ve satıcı dediğin adam bu konuyu açan Burak gibi olur
    Hem işyerini hem telefonunu paylaşır,
    Sen benim bir işyeri, telefon yada belirli bir site linki paylaştığımı gördün mü göremezsin!
    Ben sadece Teknosever biri olarak, forumdaşlarımıza bilmedikleri bir çok konuda "karşılıksız" olarak yardımcı olan biriyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 20 Kasım 2019; 16:29:58 >

• 35MMUTLU35 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. 43ru7100 ile 43um7100 arasındaki en belirgin fark panel farkıdır. Diğer işletm sistemi, akıllı kumanda gibi küçük farkları da göz önünde bulundurursanız işin içinden çıkamazsınız. Panel tercihinde bulunarak arasında seçim yapınız. Hatta en yakın elektronik mağazasına (iki model de yaygın olduğu icin çoğunda bulunur) gidip kendiniz incelemenizi öneririm. Benim gözlemlerimle; Teknosa amblemi UM7100 modelinde portakal turuncusu iken RU7400 modelinde sarıya çalan bir renkti. Fakat siyah detaylarının (Karanlık alanlardaki detaylar) RU7400 modelinde daha iyi olduğunu söyleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyselak -- 20 Kasım 2019; 16:8:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Pupa
    Bu forumda laftan anlamayan sayılı üyelerdensin
    Sana aynı mesaja benzer defalarca mesaj yazdım ama Nuh diyor Peygamber demiyorsun..

Bizzat kullanıcıların umrunda olmayan şu yandan bakış muhabbeti ile yüksek ışık kontrast ve siyah performansından vazgeçerek,
    Sırf açısal görüntü bir tık daha iyi diye gidip çöplük ışık, kontrast ve siyahlara sahip bir ips panel almak,
    Ferrari alabilecekken "bu çok yakıyormuş ben buna yakıt dayandıramam" diyip, gidip tüplü Reno megan almakla aynı şey olur...

Yahu eğer sen lg ips satıcısı vs değilsen tüm dünya olmak üzre benim haklı olduğumu çok çok iyi biliyorsun
    Ama için içinde muhalefet olunca beyaza siyah deme hastalığı var bizde
    VA ve İPS arasındaki o devasa farkları gösteren Rtings teki çarşaf çarşaf resimler bir yana,
    Aç ara sıra Avsforumu oku adamlar ips paneli adam yerine koymuyorlar...

Sana daha öncede dediğim gibi
    Burak gibi "eğer" lg ile bir bağlantın yoksa
    Ve film ve oyun için çok değil yarın bir panel ihtiyacın olsa,
    Bırak İPS panellere bakmayı yanından bile geçmessin,
    İlk bakacağın marka farketmeksizin VA paneller olacaktır...

Gelelim şu şahsımı samsung markası ile yanyana getirme çırpınışlarına
    Yine bu konudada sana uzun açıklamalar yaptım ama biraz balık hafızalıyız hemen herşeyi unutuyoruz.

Lg'ler ips panel, oledler hem çok pahalı hemde logo yanığı riski var

Philips alt modelleri yine ips sadece bazı üst modellerde VA kullanıyor ama bu markanın işletim sistemi hantal, fazla sorun çıkarıyor,panel içine toz alma vakası dahi yaşandı.

Sony evet çok sevdiğim ve önerdiğim bir marka ancak yine bu markada 8 segment ve alt modeller dahi malesef yine İPS panel,
    Sadece 9 segment pabeli VA ama oda çok pahalı her bütçeye uymuyor uyanlara zaten öneriyorum.

Yerli mallar Arçelik/Grundig geneli ips sadece bazı modelleri VA ama işletim sistemleri zayıf
    Vestel ise güzel işler yapsada bir standartları ciddiyetleri yok, bir modeli alıyorsun o model evde kolisinden açıldığı zaman ipste çıkabilir VA'da bu durum şansa kalmış...

Durum böyle olsada, tüm bu markaları ise kriterleri uyuşanlara şimdiye değin yüzlerce kez önerdim...

Gelelim Samsung'a ve neden daha fazla adı geçtiğine
    Adamların alt üst segmentler dahi her bütçeye uygun panellerinin %100'ü VA panel hatta oled işine girip yanık derdiyle uğraşıp riske gireceğine VA panelleri geliştirerek ortaya QLED teknolojisi çıkardı iyide yaptı
    Keza işletim sistemi Tizen desen stabilite açısında çok çok başarılı,
    Ee geriye ne kaldı
    Panel desen güzel
    İşletim sistemi desen yine öyle
    Yani ortada/yukarda görüldüğü gibi, 10'larca değil elimizin altında son derece kısıtlı beş parmağının beşini geçmeyecek markalar var
    İçlerinden birisi çıkıp tüm ihtiyaca ve her cebe hitap ediyorsa bu bizim suçumuz mu?

Siz/ler bizlere çeşitli yakıştırmalar yapacağınıza, gidin diğer markalara email yoluyla yüklenin, "Maliyetten kaçıp neden cİPS panel üretiyorsunuz?" diye.

Ha elbette İps panellerde alınmaz değildir renkler ve zevkler tatışılmaz,
    Mesela film ve oyun için değilde günlük kullanım için alınabilir yada hatta benim bizzat önerdiğim gibi mutfak ve ya işyerleri için idealdir..

Neymiş promotormüşüm
    Promotör ve satıcı dediğin adam bu konuyu açan Burak gibi olur
    Hem işyerini hem telefonunu paylaşır,
    Sen benim bir işyeri, telefon yada belirli bir site linki paylaştığımı gördün mü göremezsin!
    Ben sadece Teknosever biri olarak, forumdaşlarımıza bilmedikleri bir çok konuda "karşılıksız" olarak yardımcı olan biriyim...

Alıntıları Göster
    uzun lafın kısası 5000tl bütçeyle hangi markanın hangi modelini önerirsin? Netfilx ve 4k film asıl amaç

• quote:

Orijinalden alıntı: nevruz84

uzun lafın kısası 5000tl bütçeyle hangi markanın hangi modelini önerirsin? Netfilx ve 4k film asıl amaç

Alıntıları Göster
    Nevruz daha öncede yazıştık sen daha panel almadınmı yav

Neyse seçimin çok basit de
    Lg satış konusunda bir başka markayı paylaşmayayım
    TV tavsiyesi konusuna gel...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.