Şimdi Ara

LG x130 Sdd Güncellemesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Son zamanlarda kendime bir laptop bakıyordum fakat fiyatların çok pahalı olduğunu gördüm ve evde bulduğum eski bir laptop'u güncellemeye karar verdim. Bulduğum laptop lg x130. İşlemcisinin çok zayıf olduğunu biliyorum fakat yine de bir elden geçirmekte fayda var deyip Bellek boyutunu 2GB'a yükselttim. İşletim sistemi kısmına gelince Windows 10 Threshold 1'i Tercih ettim. Çeşitli ayarlar yaparak sistemi hızlandırdım. Corecodec ve K-lite codec pack yükledim. 720P videoları çok rahat oynatıyor.

İşte asıl konuya geliyoruz...

Netbook'un hdd'si çok yavaş. 80 MB/S Okuması ve 79 MB/S Yazması var. Durum böyle olunca da bir hdd güncellemesi yapmanın kararına vardım. Fakat sizce ssd almak abartı mı olur ? Belirlediğim bir ssd var. Kingston A400 SSDNow 240GB Ssd'sini takınca gözle görülür büyük bir artış olur mu ? Amacım bilgisayarın biraz daha hızlanmasını sağlamak asılnda.

Bu arada işlemcisi çok ısınıyor. Boşta iken 68 dereceleri görüyorum. Termal macun yenilenmesi ve fan temizlenmesi sonrasına 50 dereceye kadar düşer mi ?
    İlgilenen arkadaşlar için Teşekkürler

• Arkadaşlar ?
  • konudan ziyade hangi bütçe ile hangi laptoplara baktığını merak ettim
  • Aslında 1 veya 1.5 sene sonra kaliteli bir laptop alacağım. Bu yüzden beni az da olsa idare edebilecek bir notebook gerek. Eğer ssd alırsam para biriktireceğim ve yeni bir notebook alacağım.
  • Ssd siparişini dün verdim. Gelince netbook'a takacağım ve tecrübelerimi sizinle paylaşacağım
  • Evet, ssd siparişi salı akşamı elime ulaştı. Ssd'yi bilgisayara taktım ve windows 10 32 bit versiyonunu kurdum. Daha sonra ise güncel sürücüleri yükledim. Programlar + codecler vs hepsi tamam. Bu arada bilgisayar sata 1 imiş. Ben sata 2 olduğunu düşünerek almış. Neyse, sata 2'deki kadar performans artışı alamasam da yinde de ssd 150mb/sn okuma ve yazma değerlerine sahip. ( sonuçlar arada sırada değişebiliyor )

Önceki disk sata 2 olmasına rağmen ( garip biliyorum fakat sata 2 ) 80mb/sn okuma ve yazma hızları alıyordum. E hal böyle olunca gözle görülür bir performans artışı gördüm. Uygulamalar, programlar çok hızlı açılıp çok hızlı tepki veriyor. Windows 10 'u 7 saniyede açıyor.
  • Evet, gayet memnunum, çok hızlı çalışıyor. Yaklaşık 1-2 haftadır kullanıyorum. Almanızı öneririm...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG x140 Recovery problem
    14 yıl önce açıldı
    Casper bios güncelleme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.