Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında bu foruma hiç üye olmak ve cvp yazmak niyetinde değildim,sadece takip ederdim ama görüyorumki bu LG LH serileri hakkında herkez ordan burdan bulduğu bilgileri burada atıp tutuyor.bizzat tecrübe edipte cvp veren yok.o yüzden devreye girmeye karar verdim :)
    tek tek şuna cvp diye yazmıyorum;
    firmware v3.15.00 yükseltmesi sonucu benim gözlemlediğim iyileştirmeler;mkv 1080p ve 720p lerde bazen takılmalar oluyordu,tamamen bu sorun ortadan kalktı.bir kaç mkv dosyasına "geçersiz dosya" demişti,bunlarıda okumaya başladı.100 hz açık olduğunda görüntüde saçma hızlanmalar oluyordu (tv seyrederken) bu sorun düzeldi.kanal araması ve geçişleri hızlandı biraz.servis menüsüne 2 tane ayar eklendi,ne işe yaradıklarını hiç denemedim-cesaret edemedim.yeni firmware ile dts desteği geleceği söyleniyor yurtdışı forumlarında,merakle bekliyorum...

100 hz olayı sanırım pisikolojik,ne tv seyrederken ne HD kanal izlerken,ne flim seyrederken ben aman aman bir fark görmüyorum.abartı fark görenlerin ya gözleri muhteşem,yada ileri seviye superman özelliklerine sahipler...

ses sisteminden hdmı ile ses almaya çalışan arkadaş,smslink özelliğini açıp,dijital çıkış ayarını(tv deki) auto ve pcm olarak denesin,tv'nin ses sistemini algıladığından emin olsun.tv bazen açılıp kapanmalarda dijital ses aktarımını devre dışı bırakabiliyor.bunlar sonuç vermezse dijital çıkıştan ses almayı denesin(tv nin dijital çıkışı+ses sisteminin dijital girişine)....

sormak istedikleriniz olursa artık buralarda olucam :)

• unuttum yazmayı,srt altyazı ile flim seyretmek istediğinizde,kullandığınız harici usb bellek yada hdd olsun,pc'de flim dosyasını ve altyazı dosyasını harici bellek-hdd'ye attıktan sonra pc'den direk kablosunu çekip çıkartmayın.donanımı güvenle kaldır diyerek pc'den hazır kaldırma yapıp,sonra harici bellek-hdd'yi çıkartıp tv'ye takın.altyazıyı görücektir...mkvmerge ile altyazıları flim dosyasına gömerek menü yardımıylada izleyebilirsiniz.
  • @Abyss
    Öncelikle hoşgeldin. Verdiğin güzel ve değerli bilgiler içinde teşekkür ederim.
  • slm , 32 lh 7000 im var.. bu firmware i nerden bulabiliriz bir de varsa mümkünse yükleme talimatı .... riskli bişey değilse benim cihazı güncellemek isterim..
    iyi günler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Abyss

aslında bu foruma hiç üye olmak ve cvp yazmak niyetinde değildim,sadece takip ederdim ama görüyorumki bu LG LH serileri hakkında herkez ordan burdan bulduğu bilgileri burada atıp tutuyor.bizzat tecrübe edipte cvp veren yok.o yüzden devreye girmeye karar verdim :)
    tek tek şuna cvp diye yazmıyorum;
    firmware v3.15.00 yükseltmesi sonucu benim gözlemlediğim iyileştirmeler;mkv 1080p ve 720p lerde bazen takılmalar oluyordu,tamamen bu sorun ortadan kalktı.bir kaç mkv dosyasına "geçersiz dosya" demişti,bunlarıda okumaya başladı.100 hz açık olduğunda görüntüde saçma hızlanmalar oluyordu (tv seyrederken) bu sorun düzeldi.kanal araması ve geçişleri hızlandı biraz.servis menüsüne 2 tane ayar eklendi,ne işe yaradıklarını hiç denemedim-cesaret edemedim.yeni firmware ile dts desteği geleceği söyleniyor yurtdışı forumlarında,merakle bekliyorum...

100 hz olayı sanırım pisikolojik,ne tv seyrederken ne HD kanal izlerken,ne flim seyrederken ben aman aman bir fark görmüyorum.abartı fark görenlerin ya gözleri muhteşem,yada ileri seviye superman özelliklerine sahipler...

ses sisteminden hdmı ile ses almaya çalışan arkadaş,smslink özelliğini açıp,dijital çıkış ayarını(tv deki) auto ve pcm olarak denesin,tv'nin ses sistemini algıladığından emin olsun.tv bazen açılıp kapanmalarda dijital ses aktarımını devre dışı bırakabiliyor.bunlar sonuç vermezse dijital çıkıştan ses almayı denesin(tv nin dijital çıkışı+ses sisteminin dijital girişine)....

sormak istedikleriniz olursa artık buralarda olucam :)

Dostum nihayet sorularıma cevap verebilen birisini buldum. Teşekkürler cevap için. Yarın eve gittiğim de deneyeceğim dediklerini. Bu arada firware yüklemesi nasıl yapılıyor peki?

• Merhabalar herkese, 47LH7000'im yarın geliyor Allah'ın izniyle. Çok uzun süren araştırmalar sonucunda B651 ile LH7000 arasında kalmıştım. Günlerce test ettim, videolarımı denedim. Şunu açıkça söyleyeyim, Samsung B651'in video oynatma performansı çok daha yüksek. 720p'lerde hiçbir sorun yok LG'de. Ama 1080p videolarımın %30'unu oynatmıyor. (1 TB'ye yakın HD içerik var elimde) Artı DLNA var Samsung'da. Ama şu yansıma problemi hepsini geçiyor ve insanı soğutuyor Samsung'dan. Bu yüzden Samsung'un tüm artılarına rağmen LG'den yana kullandım seçimimi. Yarın göreceğiz iyi bir seçim mi yapmışım. Tüm sorularınızı yanıtlayabilirim cihazla ilgili.

Şimdi net bir şey söylemeyeyim, B651 ve LH7000 arasında kalanlar yarını beklesin. Size yardımcı olabilirim. Ama büyük ihtimalle cevabım LH7000 olacaktır.
  • @crossfire @tigger_agc teşekkürler.yanlız bu kullanıcı adı bana ait değil,yani nasıl oldu bilmiyorum ama başka bir arkadaşınkine giriyorum,benim kayıt olduğum isim ABYSS idi ama bu profil bilgileri bana ait değil.nasıl oldu bu bilmiyorum ama bu kullanıcı adının sahibi arkadaş kimse lütfen şifresini değiştirsin

firmware dosyasını nette bulamazsınız,isteyen arkadaşlar özelden msj atsın göndereyim.yükleme işi çok basit,risk'i ise yükleme sırasında elektirik kesintisi olursa yüklemenin yarım kalması.bunun için bir koruma sanırım bu tv'lerde yok.ben işimi garantiye alıp PC'nin ups'sini bağlayıp öyle yüklüyorum firmware'yi.yani risk size ait.V3.15.00 firmware LH 4000-5000-7000 için bu arada,diğer modeller desteklenmiyor.
  • @faux carnival hayırlı uğurlu olsun.bazı mkv dosyalarını oynatmıyor ewet.bunun sebebi mkv dosyası codec'leri arasındaki farklar.yeni firmware'de bir çok yeni profil codec eklenmiş mkv için,bende bir çoğunu oynattı.yanlızca oynatamadığım tek mkv flim transformers oldu.4 değişik mkv versiyonunu indirdim,720p ve 1080p,ama kesinlikle oynatmadı codec'leri arasındaki farklarıda çok araştırdım,bir sonuca ulaşamadım.TV transformers'a uyuz oluyor sanırım,ben neden dönüşemiyorum diye içerliyormu nedir anlamadım

• Eyvallah Abyss. Bir şey soracaktım yalnız. LH7000'lerde "Kullanım Süresi" özelliği var mı? Kurulum sırasında kontrol etmek istiyorum. Ve tabii başka nelere bakmam gerekiyor kurulum yapılırken?
  • @Faux Carnival
    Mahsuru yoksa tv'ni nerden kaça aldığını yazabilir misin?
  • 47LH7000 aldım daha önce de dediğim gibi. İstanbul Bilişim'den 3000TL/9 taksit aldım. Bilmiyorum hata mı ettim, İB'den alarak. Çünkü dün TV'yi getirdiler, koca gün kurulum için teknik servisi bekledim, gelmedi. Hala bekliyorum. Artı, TV'nin kutusu sanki açılıp, bir daha bantlanmış gibi. Umarım bir sorun çıkmaz.
  • Biraz önce kurdum 47LH7000'imi ben de. Tüm sorularınızı cevaplamaya hazırım. Gerçekten çok iyi bir tercih yapmışım bu cihazı alarak. Bir tane 1080p filmim dışında tüm 500 GB'lık HD içeriğimi sorunsuz oynattı. (Diziler dahil)

İstanbul Bilişim'e de teşekkür etmek istiyorum bu kadar uygun fiyata bu ürünü sunduğu için. Hiçbir sorun çıkmadı, ölü piksel testimi de yaptım. Sonuç gayet güzel. 640 GB Maxtor harici diskimi bağladım. Çok hızlı şekilde gördü ve dosya açılışlarında beni bekletmedi. Bir konuya bir kez daha açıklık getireyim: Cihaz NTFS destekliyor! Çoğunuzun da tahmin edeceği üzere DTS audio çözemiyor maalesef. Onun dışında Türkçe karakter sorunsuz altyazılarda. Menü kullanımı gayet kolay. Yansıma sorunu yok, renkler çok canlı. Elimdeki 1080p High Definition Reference Disk ile yaptığım denemeler mükemmel. Kayan yazılardaki başarıyı görseniz inanamazsınız. Şimdilik cihazdan inanılmaz memnunum. Kullandıkça sizle artılarını ve eksilerini paylaşmaya devam edeceğim. Bence film/dizi takıntılı biri için (yani ben :)) alınabilecek en uygun televizyon şu an. Şuna da açıklık getireyim, B651 ile de haftalarca uğraştım. Her türlü testi yaptım, 4 farklı yerde inceledim. Şunu kabul etmek gerekiyor. Video oynatma performansı biraz daha iyi LG'den. LH7000'imde çalışmayan tek bir 1080p filmimi oynattı Allah için. Ama onun dışında, bir yansıma problemi var ki tahmin edemezsiniz. Tabii DLNA'i olması da bir artısı. Dolayısıyla ben zifiri karanlıkta kullanacağım diyenler için B651 en iyi tercih. Ama ufacık bir ışık hüzmesi bile gelse arkanızdan tüm keyfiniz kaçıyor, haberiniz olsun.

Sorularınızı alabilirim şimdi.

• Güle güle kullanın cihazınızı. 1080p çözünürlükte ve hareketli sahnelerde çok başarılı bir televizyon. İnceliği ve resim kalitesiyle bence LH5000'in biraz önünde bir cihaz. Uydu alıcınızı scarttan bağlıyorsanız RGB olmayan AV2'den bağlayınca sd yayınlardaki kumlanma da azalıyor. Özellikle standart modda ve AV1'den bağlantıda kumlanma çok belirgin. Eğer uydu alıcınızdaki RGB modunda cihazı kullanmak ve AV1 girişini kullanmak istiyorsanız sinema modu iyi görüntü veriyor tabii parlak olmayan görüntüyü seviyorsanız.
  • 42 veya 47" LH serisine sahip olan arkadaşlardan borulu sehpa kullanan varsa; kullandığı sehpanın adını fiyatını , nerden, kaça aldığını yazar , tv ile sehpanın resmini çekip foruma koyarsa memnun olurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

Merhabalar herkese, 47LH7000'im yarın geliyor Allah'ın izniyle. Çok uzun süren araştırmalar sonucunda B651 ile LH7000 arasında kalmıştım. Günlerce test ettim, videolarımı denedim. Şunu açıkça söyleyeyim, Samsung B651'in video oynatma performansı çok daha yüksek. 720p'lerde hiçbir sorun yok LG'de. Ama 1080p videolarımın %30'unu oynatmıyor. (1 TB'ye yakın HD içerik var elimde) Artı DLNA var Samsung'da. Ama şu yansıma problemi hepsini geçiyor ve insanı soğutuyor Samsung'dan. Bu yüzden Samsung'un tüm artılarına rağmen LG'den yana kullandım seçimimi. Yarın göreceğiz iyi bir seçim mi yapmışım. Tüm sorularınızı yanıtlayabilirim cihazla ilgili.

Şimdi net bir şey söylemeyeyim, B651 ve LH7000 arasında kalanlar yarını beklesin. Size yardımcı olabilirim. Ama büyük ihtimalle cevabım LH7000 olacaktır.

yorum budur tam kafamdakini yazmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duzguner42 -- 17 Temmuz 2009; 19:36:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: crossfire

42 veya 47" LH serisine sahip olan arkadaşlardan borulu sehpa kullanan varsa; kullandığı sehpanın adını fiyatını , nerden, kaça aldığını yazar , tv ile sehpanın resmini çekip foruma koyarsa memnun olurum.

valla ben hazır almadım zevkime ve evime göre özel yaptırıyorum.4 parça (tv sehpası,pc masası,normal sehpa,lavabo dolabı aynalık)
    orman ürünleri satan en büyük yerden istediği (piano black yani parlak siyah) malzemeyi buldum.
    kısaca toplam;

2 tabak piano black sunta ------------------------120 tl
    1 top piano black pvc jumba----------------------40 tl---(jumba=bu kesilen kenarlara yapıstırılan malzeme mezro şeklinde )
    sehpa ayaklıkları kulpları takım halinde vs------40 tl
    işcilik malzeme yapımı vida ıvır zıvır-------------200 tl
    git gel benzin parası -------------------------------50 tl
    TOPLAM :500 TL

Yukardaki fiyata maloldu bana yarın gelicek inşallah fotoları en kısa zamanda (2 güne) ekliyeceğim.
    Projenin tasarımı projesi komple bana ait
    not:bu arada tv geleli 2 hafta oldu halen kutusunda duruyor sabrımı tutamıyorum artık

• firmware'yi link'e upload'ladım,tek tek herkeze göndermekten daha iyidir.yanlız bir hatırlatmada bulunayım,bu firmware'nin 4000-5000-7000 modellerinde kullanılabileceği söylenmiş.ben 4000'e yükledim sorun yok.7000 modelinede yükledim sorun yok.ama 5000 modeline yükleyenine rastlamadım.o yüzden kesinlikle sorunsuz yüklenebilir demiyorum.yurtdışı forumlarda yüklüyorlar ve kullanıyorlar ama bu firmware LH 4000 için yazılmış bunu belirteyim.YANİ KESİNLİKLE MESULİYET KABUL ETMİYORUM,YÜKLİYCEK ARKADAŞLAR BUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURSUN...
    upload.gen.tr

• quote:

firmware'yi link'e upload'ladım,tek tek herkeze göndermekten daha iyidir.yanlız bir hatırlatmada bulunayım,bu firmware'nin 4000-5000-7000 modellerinde kullanılabileceği söylenmiş.ben 4000'e yükledim sorun yok.7000 modelinede yükledim sorun yok.ama 5000 modeline yükleyenine rastlamadım.o yüzden kesinlikle sorunsuz yüklenebilir demiyorum.yurtdışı forumlarda yüklüyorlar ve kullanıyorlar ama bu firmware LH 4000 için yazılmış bunu belirteyim.YANİ KESİNLİKLE MESULİYET KABUL ETMİYORUM,YÜKLİYCEK ARKADAŞLAR BUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURSUN...
    upload.gen.tr

yüklemeden önce hangi versiyonu kullandığımızı nasıl öğrenebilirz malum v.3.15 gerek yok.?
    yükledikten sonra dil türkçe otomatik geliyormu yoksa biz mi sececeğiz.?
    bir de hack olayını tekar yapmak gerekiyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duzguner42 -- 17 Temmuz 2009; 19:43:57 >

• dosya içindeki LG_DTV klasörünü flash belleğe yada hdd'ye atıp tv ye takın.tv'yi açınca "şu yazılım bulundu,mevcut yazılımınız şu" diye msj gelicek,yüklemek isterseniz OK basmanız yeterli.firmwarenizide öğrenirsiniz böylece.yükleme sonra ayar yapmanız için menü geliyor zaten,türkçe seçersiniz,hack olayını ben tekrar yapmadım,açık olarak geldi zaten..
  • quote:

dosya içindeki LG_DTV klasörünü flash belleğe yada hdd'ye atıp tv ye takın.tv'yi açınca "şu yazılım bulundu,mevcut yazılımınız şu" diye msj gelicek,yüklemek isterseniz OK basmanız yeterli.firmwarenizide öğrenirsiniz böylece.yükleme sonra ayar yapmanız için menü geliyor zaten,türkçe seçersiniz,hack olayını ben tekrar yapmadım,açık olarak geldi zaten..

teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.