Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Slm bende de 32lh700 var aynı sorun benim cihazda da var.Şu an için sorunu çözemedim..hızlı hareket eden nesnelerin etrafında saydam ince bi tabaka oluşuyo ...
    Ama genel olarak bakarsan üründen memnunum...

Bahsettiğin problemler bende de var. Özellikle yakın zoomlamalarda, oyunculara yakın çekimlerde o problem fazlasıyla var. 100 HZ kapalı ise problem yok...
  • arkadaşlar 32lh3000 sahibiyim tv yi yeni aldım ve bişe kafama takıldı
    bu tv de mesela ekranı 4 e yada 2 ye bölme varmı? yani aynı anda 2 kanalı birden seyretme, picture in picture miydi ne öle bi özellik sanırım..
    bi kanalı seyrederken diğer kanal sağ üst köşede küçük bi çerçeve içinde.. bu özellik yokmu bu tv de?
  • Arkadaşlar,

47LH7000 sahibiyim. Bazen TV yi açınca görüntü geliyor, ses geliyor sonra çıt diye bir ses kapanıyor. Benzer sorun yaşayan varmı? Voltaj düşüklüğü falan olabilirmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Shadow -- 21 Ağustos 2009; 19:18:34 >
  • Arkadaşlar yok mu firmware yükselten?

quote:

Orijinalden alıntı: yolgezerserhat

Arkadaşlar;

Firmware yükseltme için dosyayı indirdim. Zipli halini, zipten çıkmış klasörü ve diğer klasörü, flashdiskime ayrı ayrı atıp hepsini denedim ama hiç pop up pencere açılmadı. Bir türlü update'i görmedi.

Benim takıldığım, firmware içinde Europe versions only diyor. Bizimkiler Uzakdoğuda yapılıp getirelenlerden falan olabilir mi (İ.B'den aldım).

Firmware konusunu bilen arkadaşla, bir yardım plz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacsa

arkadaşlar yaklaşık 15 gündür lglh4000 42' kullanıyorum. deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. belki yeni alacak arkadaşlar faydalı olur. ayrıca diğer kullanıcılara bazı sorularım olacak.

öncelikle tv duvara asılı ve şekil olarak mükemmel duruyor. tasarım güzel yani. ben tv yi ses sistemine bağladığım için ses performansı hakkında pek bilgim yok. Yayın olarak digitürk kullanıyorum. digitürk ün kendi kanallarında performans çok iyi. ama bazı kanallarda yayın kötü ve izlemek tam bir işkence. Örneğin trt1 de alman ligi izlenemeyeccek kadar kötü. Yayından çünkü spormax ing ligi çok güzel gösteriyor. Lig tv de iyi ama bence en iyi performans için digitürk plus alın derim. Sanırım bende alacağım...

dvd performansı iyi. Ancak 100hz truemotion için sıkıntılarım var. Maalesef açıkken görüntü netleşiyor fakat hareketli sahnelerde ciddi sıkıntılar keşfettim. Örneğin yeryüzü belgeselini izlerken bir kar kaplanının avını takip sahnesinde true motion açııkken oldukça sıkıntılı. kamera hareketiyle beraber ekranda bulanıklıklar oluyor. 100 hz kapalıyken sorun yok. Diğer kullancılarda bu konuda görüş bildirirse sevinirim. Bu beni biraz ahatsız ediyor. Ama ben çözümü şöyle buldum: özellikle dvd seyrederken menü_resimler_sinema modunu seçiyorum. böylece bu dalgalanmaları en aza indiriyorum. Ama true motion şu an için rahatsızlık verici diyebilirim hazırlıklı olun. ancak blueray denemediğim için orada durum nedir bilmiyorum....

gelelim ps3 performansına. bu konuda tv gerçekten başarılı. Eğer ps3 için düşünüyorsanız bence hiç düşünmeyin derim. ben çok memnunum. Örneğin pes 2009 da başarılı. 100 Hz açıkken işte burada fark hissediliyor. tam açıklayamıyorum ama 100 hz açıkken yapılan maç daha göz açısından rahatlatıcı oluyor ancak sadece burada da gol tekrarlarında, replay larda 100 hz tru motion da hızlı oynatınca top havada giderken üç top varmış gibi oluyor. ama bu tekrar olduğu için rahatsız edici değil.

bir başka denediğim oyun gta 4 inanın çok çok başarılı hiçbir sorun yok. Aynı şekilde killzone ve tennis oyunu ayrıca mirrors edge oyunlarını oynadım çok çok başarılı. yazni kısaca ps3 için gözü kapalı alabilirsiniz derim.

bence şu an tek sıkıntı 100 hz trumotion. öyle abartılacak bişey değil hatta sıkıntılar var bence çok gözünüzde büyütmeyin. Tabi türkiyede'ki yayınların iyileşmesiyle sanırım işler değişir.

bu arada ricam bu 100 hzde aynı sıkıntılar çeken kullanıcılar var mı? nasıl çözdüler yanıtlarlarsa çok sevinirim...

eğer başka sorusu olan varsa bende yardımncı olmaya çalışırım arkadaşlar...

Hayırlı olsun güle güle kullanın, nereden kaça aldınız? Eğer Ankara'da iseniz Suat usta var, belki duymussunuzdur. Ona danışabilirsiniz

• quote:

Arkadaşlar;

Firmware yükseltme için dosyayı indirdim. Zipli halini, zipten çıkmış klasörü ve diğer klasörü, flashdiskime ayrı ayrı atıp hepsini denedim ama hiç pop up pencere açılmadı. Bir türlü update'i görmedi.

Benim takıldığım, firmware içinde Europe versions only diyor. Bizimkiler Uzakdoğuda yapılıp getirelenlerden falan olabilir mi (İ.B'den aldım).

Bende 42LH5000 e firmvare yüklemeyi denedim hiç bir hareket olmadı sonra gizli menüden firmvare kontrolü yaptım
    yüklemeye çalıştığım firmvare zaten var imiş. Sende de aynı durum olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diavoloo

arkadaşlar 32lh3000 sahibiyim tv yi yeni aldım ve bişe kafama takıldı
    bu tv de mesela ekranı 4 e yada 2 ye bölme varmı? yani aynı anda 2 kanalı birden seyretme, picture in picture miydi ne öle bi özellik sanırım..
    bi kanalı seyrederken diğer kanal sağ üst köşede küçük bi çerçeve içinde.. bu özellik yokmu bu tv de?

Merhaba bahsettiğiniz özellik pip ya da pap denen özellikler bu lcd lerde yok...
  • teşekkürler tamyak
  • arkadaşlar 47 lh 7000 kullanıyorum yeni bir firmware yayınlandığı zaman nerden kontrol edip indirebilirim
  • Bende de benzer bir sorun oldu.. Bu problemi "Yazılım Yükleme (uzman modu)" gizli menüsüne girerek çözebilirsiniz.. Menüye girmek için:

1. USB'yi Takın
    2. TV'nin menüsünü açın
    3. Menüde "Opsiyon" sekmesine gelin, fakat sekmenin içine girmeyin.
    4. FAV düğmesine üst üste 7 kere basın

Açılacak olan menüde USB'deki yazılım versiyonlarıyla sizin TV'de varolan versiyonların karşılaştırıldığı bir ekran olacak, ve eğer USB'den yüklemek istiyorsanız yüklemeyi buradan yapabileceksiniz. Benim durumumda TV'nin ana versiyonu zaten 3.15'ti, fakat versiyonunun içindeki alt yazılımlar (kernel, Language...vs) arasında eski versiyonlar olan vardı - USB'de ki en yeni 3.15 paketini bu menü sayesinde yükleyebildim. Bildiğim kadarıyla versiyonu downgrade etmek isterseniz (3.15'ten eskiye..vs), yine bu menü üzerinden yapacaksınız.

quote:

Orijinalden alıntı: ybektas55

quote:

Arkadaşlar;

Bende 42LH5000 e firmvare yüklemeyi denedim hiç bir hareket olmadı sonra gizli menüden firmvare kontrolü yaptım

• Habalaloplop çok çok teşekkürler

• ARKADAŞLAR BENİM DE 42LG5000 im var. Bunun bi firmware'i var mıdır acaba??? yüklemek istiyorum. Siz nereden buluyorsunuz bu firmwareleri???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Habalaloplop

Bende de benzer bir sorun oldu.. Bu problemi "Yazılım Yükleme (uzman modu)" gizli menüsüne girerek çözebilirsiniz.. Menüye girmek için:

1. USB'yi Takın
    2. TV'nin menüsünü açın
    3. Menüde "Opsiyon" sekmesine gelin, fakat sekmenin içine girmeyin.
    4. FAV düğmesine üst üste 7 kere basın

Açılacak olan menüde USB'deki yazılım versiyonlarıyla sizin TV'de varolan versiyonların karşılaştırıldığı bir ekran olacak, ve eğer USB'den yüklemek istiyorsanız yüklemeyi buradan yapabileceksiniz. Benim durumumda TV'nin ana versiyonu zaten 3.15'ti, fakat versiyonunun içindeki alt yazılımlar (kernel, Language...vs) arasında eski versiyonlar olan vardı - USB'de ki en yeni 3.15 paketini bu menü sayesinde yükleyebildim. Bildiğim kadarıyla versiyonu downgrade etmek isterseniz (3.15'ten eskiye..vs), yine bu menü üzerinden yapacaksınız.

quote:

quote:

Arkadaşlar;

Bilgi için teşekkürler.
    En yeni 3.15'i nereden bulacağız? Link verebilirseniz makbule geçer.

• Benim de 42LH5000 ve 42LH7000 serilerini çok yakından inceleme şansım olmadı fakat. Gördüğüm kadarı ile LH7000 serisi biraz daha başarılı. 200hz LH5000 de yalnız nezaman işimize yarayacak bu 200Hz o çok tartışılan bir konu. Bİr de bu cihazları kullanlar var ise PS3 veya Xbox360 da onlarında yorumlarını alırsak çok iyi olacak
  • Arkadaşlar benim D-Smart yayınım çok iyi göstermiyor maalesef, standart kabloyla bağlı.

Bugün media markt'a gideceğim, nasıl bir kablo almamı önerirsiniz?
  • Daha önceki mesajlarda Abyss arkadaşımız linki vermişti:
    http://www.upload.gen.tr/d.php/s6/gqn2hab0/LH4000_V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash.zip.html

quote:

Bilgi için teşekkürler.
    En yeni 3.15'i nereden bulacağız? Link verebilirseniz makbule geçer.

• Arkadaşlar AVForums'ta yeni firmware'in (3.37) çıktığı yazıyor:
    http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/1012225-usb-port-new-lg-lcd-lh-series-12.html

New version online for the following models:

LU40xx, LU50xx
    LH20xx, LH30xx, LH40xx, LH50xx, LH90xx
    LF25xx

v3.37.00, Dont know if service menu is working, will try it tommorow.

Download from polish website or from the following link.
    LG Poland :: Oprogramowanie
    Or direct download
    http://members.chello.nl/devilstrike...V_v3.37.00.zip

updated to 3.37 and it works fine also usb still working without changing anything.

Service menu and Instart menu not working anymore, but is you enabled usb and mkv support with 3.15.00 and than upgrade to 3.37.00 you can still use usb and mkv playback

Hiç indirip deneyen var mı henüz? Servis menülerinin kapandığını yazmış, ben biraz daha bilgi edinmeden yüklemeye çekindim...

• Merhaba arkadaşlar 47LH4000 sahibiyim ve çok memunum özellikle ps3,xbox360 için şiddetle tavsiye ederim.bu bir sorunmu bilemiyorum ama şöyle birşey tespit ettim,ekranı temizlerken koruma filitresi sol ve sağ tarafın orta bölümü tv kasasından ayrılıyor,o bölgeye parmakla hafif bir baskı yapınca kasa ile koruma filitresi arasında hafif bir boşluk oluşuyor,parmağı çekince tekrar birleşiyor.Tv yi teknosa dan almıştım ve hemen oraya gittim,raflardaki Lh serisi tüm tv lere aynısını uyguladım,onlarda da aynı şey oldu oradaki çalışanlara da gösterdim bu durumu onlarda şaşırarak bana baktılar ve ilk defa görüyoruz dediler.Şimdi bu bir problem mi sizce,üretim hatası olabilirmi yoksa normal bir olay mıdır?Lh sahibi olan arkadaşlar da kendi tv lerini denesin cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
  • yaw bu yazılamlar nasıl yükleniyor riski falan varmı cihaz icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasgok

Merhaba arkadaşlar 47LH4000 sahibiyim ve çok memunum özellikle ps3,xbox360 için şiddetle tavsiye ederim.bu bir sorunmu bilemiyorum ama şöyle birşey tespit ettim,ekranı temizlerken koruma filitresi sol ve sağ tarafın orta bölümü tv kasasından ayrılıyor,o bölgeye parmakla hafif bir baskı yapınca kasa ile koruma filitresi arasında hafif bir boşluk oluşuyor,parmağı çekince tekrar birleşiyor.Tv yi teknosa dan almıştım ve hemen oraya gittim,raflardaki Lh serisi tüm tv lere aynısını uyguladım,onlarda da aynı şey oldu oradaki çalışanlara da gösterdim bu durumu onlarda şaşırarak bana baktılar ve ilk defa görüyoruz dediler.Şimdi bu bir problem mi sizce,üretim hatası olabilirmi yoksa normal bir olay mıdır?Lh sahibi olan arkadaşlar da kendi tv lerini denesin cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

aynı olayı bende tv min ekranını temizlerken farkettim! izmir vatan bilgisayarda lg nin bir yetkilisi vardı onun yanına gidip anlattım. oradaki bütün lg tv leri denedik. hepsinde bu var! sorun olacak birsey değil! panelin bir esneme payı var, bu esnemede ekranı temizlerken veya herhangi bir cismin ekrana değmesi sonucunda panelin esnemeyip zarar görmemesi için düşünülmüş birşey! 42" ve daha yukarısı tv lerde bu esneme payı panelin büyüklüğü ile orantılı. daha büyük panellerde daha fazla esneme gözleniyor...

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.