Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: worldman801

arkadaşlar ben de geçen hafta 47lh7000 aldım.ama dünden beri bir sorun yaşıyorum.digiturk çalışırken birden bire yayın kesiliyor ve ekranda LG logosu çıkıp sinyal yok uyarısı veriyor.digitürk'ün elektrik fişini takıp tekrar açtığımda yayın geliyor.Ama belirsiz bir süre sonra tekrar aniden yayın kesiliyor.filmlerde bir sorun yok.sorun nereden kaylaklanıyor olabilir?hiç karşılaşan oldu mu böyle birşeyle?

Aynı sorun bende de oluyor zaman zaman.Normal turksat yayını izlerken birden bire yayın kesiliyor.Bazen bekleyince geri geliyor , bazen ne kadar beklersem bekleyeyim geri gelmiyor.Açıp kapatmam gerekiyor reciever ımı.Bu durum bir gün oluşunca diğer bir gün oluşmayabiliyor.Çözemedim..
  • Arkadaşlar ,
    Üstte sorduğum sorulara cevap alamadım, yeni sorularım var.
    * Tv'yi hangi enerji koruma modunda izliyorsunuz. Ben, kapalıda izliyorum. Çünkü diğer modlarda ekran çok kararıyor. Bu şekilde izleyince daha çok elektrik harcıyor ?
    * En ideal parlaklık, renk, kontrast vs. ayarları nedir ?
    * True motion 100 hz'i düşük, orta, yüksek yapmam , uydu ve kablo tv yayınlarında hiç birşey değiştirmiyor. Sizde durum nasıl ?
  • Dostlar, üstadlar, nerdesiniz ? Hani nerde kaldı LG - LHx000 kardeşliği ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossfire

Dostlar, üstadlar, nerdesiniz ? Hani nerde kaldı LG - LHx000 kardeşliği ?

http://forum.donanimhaber.com/m_32685599/tm.htm

Buraya bir bak istersen soruların bir kısmına cevap bulabilirsin sanıyorum.
  • SLM ARKADAŞLAR 2-3 GÜN İÇİNDE TEKNOSADAN
    2000TL NAKİT LG 37LH4000 VE
    550 TL YE LG HT503TH EV SİNEMA SİSTEMİ
    155 TL YE SEOUL HIREMCO X3 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.....

SİZCE BU ÜÇ ÜRÜN BİRBİRİYLE UYUMLUMU??
    SİZİN TAVSİYELERİNİZ VARMI??
  • Arkadaslar merhabalar,LG nin LF2500 LCD TV sini almayı düsünüyorum bugün gittim baktım ölçtüm biçtim,tek kafamı karıştıran 50Hz olması.Yetkili arkadas sadece;playstation oynayacaksan 100hz lik oyunlarda fark olur ama bu farkedilmeyecek kadar az olur gibisinden bişiy dedi ve suanda ps3 oyunlarından 10 tanesinden sadece 1 i zaten bu 100hz teknolojisini destekledigini söyledi.sonuç;genel olarak tvde digitürkten keyifli mac seyretmek için ve playstation3te pes2009(ileride pes2010) serilerini oynamak için alıyorum bu lcd tvyi.sizce bu 50hz-100hz farkı ne kadar problem olur ileride benim için?2000tl ye kadar limitim var ve 106 veya 102 ekran full hd bir lcd tv istiyorum...eger ilgilenirseniz cok sevinirim...
  • @ybektas55
    * Dediğin konuya baktım, sorularıma cevap bulamadım. Burdan devam etmek daha doğru olur bence.
    * Arkadaşlar , tv'nin menüsünden usb kısmına girince bende "divx kayıt kodu" diye bir yer var? Girince bana bir kod veriyor , bu kod ne işe yarar?
    * Ayrıca şöyle de bir şey gözlemledim. Bluray'den riplenen mkv uzantılı filmler indirecekseniz eğer , 1,4 gb'lık TLF grubunun rip'leri gayet tatminkar kalitede. 4,3 gb veya üstü indirmenize gerek yok. En azından bir tane TLF rip'i inidirip denemenizi tavsiye ederim. Deneyip sizde gözlemlerinizi buraya yazınız lütfen.
  • Ben de 42 LH4010 ve LG 503 TH ses sistemi var. Gayet iyi bir şekilde çalışıyor ikiside. Üstelik ikisi de LG olduğu için simplink ile tek kumanda ile kullanabiliyorsunuz. Tek sorun 503 th'ın divxlerin görüntü oranını hatalı göstermesi. Normalde tam tv ye oturtması gerirken alttan ve üstten basık gösteriyor. Tvden ayarla çözmek gerekiyor. Onda da gene de ekrana tam yayamıyorsunuz. Bunun çözümünü bulan arkadaşlar varsa buradan cevap bekliyorum. Sanırım bu başka marka divx playerlarda da mevcut bir sorun. DVD lerde ise herhangi bir problem yok gayet iyi herşey.
  • @tigger_agc
    Anladığım kadarı ile divx'leri ses sisteminin player'ından izliyorsunuz. Yanlış bilmiyorsam, 4010 'da kumanda dan yapacağınız küçük bir işlemden sonra usb girişinden divx'leri gösterir hale gelecek. Bu şekilde yapıp, aynı divx'i , tv'nin kendi usb girişinden izlemeyi bir denermisin?
  • LH 4000-5000-7000 sahiplerine küçük bir soru :

USB'den divx izlerken uydu alıcısına (örneğin AV1-AV2'ye) geçince filmi duruyor. Filme devam etmenin bi yolu var mı?
  • arkadaşım ben bluetooth kulaklık denedim 42lh7000 var bende gayet güzel çalışıyor. sesi kulaklıktan alıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolgezerserhat

LH 4000-5000-7000 sahiplerine küçük bir soru :

USB'den divx izlerken uydu alıcısına (örneğin AV1-AV2'ye) geçince filmi duruyor. Filme devam etmenin bi yolu var mı?

Benim bildiğim kadarı ile yok.

Bazı video'larda (usb'den izlerken) sağdan, soldan, alttan, üstten boşluklar oluyor. Bunları yok edip, görüntüyü ekrana tam oturtmanın bir yolu var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossfire

@tigger_agc
    Anladığım kadarı ile divx'leri ses sisteminin player'ından izliyorsunuz. Yanlış bilmiyorsam, 4010 'da kumanda dan yapacağınız küçük bir işlemden sonra usb girişinden divx'leri gösterir hale gelecek. Bu şekilde yapıp, aynı divx'i , tv'nin kendi usb girişinden izlemeyi bir denermisin?

Dostum o ayarı yaptım zaten. Mkv leri falan o şekilde izliyorum. Ama divxlerim genelde dvd lerde kayıtlı olduğu için, direk palyera takıp izlemek daha kolay oluyor. Yoksa tvden izlediğimizde görüntü oranında herhangi bir sorun yok. Sorun playerda.

Aslında yeri gelmişken bir şey sormak istiyorum. Bu tv ye hiç harici dvd player bağlamayı deneyn oldumu? Eğer o şekilde bir imkan varsa hairic bri dvd player alıp bağlamayı düşünüyorum.

• Arkadaşlar ;
    1,5 - 2 ay önce İstanbul Bilişim'den LG 47LH7000 almıştım.
    Ekranın üst kenarından, panel ile ekran arasından bir ışık sızıntısı vardı.Konuyu teknik servis e ilettim , ertesi gün gelip aldılar ve iki gün sonra yapıldı diye geri getirdiler.
    Sorun : panel içindeki civataların gereğinden fazla sıkılmış olmasından kaynaklanan bir kasılma sonucu oluyormuş.Neyse ..
    Tv geldi , üst taraftaki ışık sızıntısı gitmişti fakat ,bu sefer de ; ekranın alt kısmında (içinde) bir leke meydana gelmişti.Transparan bir toz lekesi gibi.Tabi bununla da kalmamıştı , yine alt tarafta başka bir bölgede , ölü piksel oluşmuştu.Neyse ki , iki kusur da birbirine çok yakındı ve farketmem uzun zaman almadı.
    Hemen telefona sarıldım ve bir hışımla teknik servisi tekrar aradım.Teknik servisteki yetkili arkadaş çok ılımlı konuşunca yumuşadım.
    Tv yi tekrar alıp , bir gün içinde sonuçlandıracaklarını söyledi.
    Öyle de oldu , benim Tv yi aldılar ve 1 gün sonra yenisini gönderdiler.
    Sonuç olarak ;
    İstanbul Bilişim den alışveriş yaptığıma memnun oldum.Şirket prensibi olarak müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarına gerçekten inandım.
    İyi niyetlerinden şüphe duymasam da , teknik servisleri bence yeterli seviyede değil.
    Aklınızda bulunsun istedim...

• Ben bugün IB'nin canlı destek hattını aradım,ölü pixel olayında sadece ilk hafta garanti verebildiklerini fakat 1 haftadan sonra cıkacak pixel hatalarını garanti kapsamına sokamadıklarını söylediler;gerekce olarak da zaten tv de problem var ise(pixel hatasından bahsediyor) ilk 1 hafta içinde ortaya cıkacagını,1haftadan sonra ortaya cıktıgında ise kullanıcı hatası olarak kabul ettiklerini söyledi.pixel hatası dısinda 2 yıl da tv lerinin garantisi oldugunu söyledi.acıkcasi cok garibime gitti tv yi aldıgım 2.hafta pixel hatası ortaya cıkarsa şimdi bu benden kaynaklanan problem mi olacak!

ama en azından ironer arkadasin tvsini degistirdiklerine sevindim ama nedense bir türlü icimden IB ye güvenmek gelmiyor....bu da benim yorumumdur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp19051905

Ben bugün IB'nin canlı destek hattını aradım,ölü pixel olayında sadece ilk hafta garanti verebildiklerini fakat 1 haftadan sonra cıkacak pixel hatalarını garanti kapsamına sokamadıklarını söylediler;gerekce olarak da zaten tv de problem var ise(pixel hatasından bahsediyor) ilk 1 hafta içinde ortaya cıkacagını,1haftadan sonra ortaya cıktıgında ise kullanıcı hatası olarak kabul ettiklerini söyledi.pixel hatası dısinda 2 yıl da tv lerinin garantisi oldugunu söyledi.acıkcasi cok garibime gitti tv yi aldıgım 2.hafta pixel hatası ortaya cıkarsa şimdi bu benden kaynaklanan problem mi olacak!

ama en azından ironer arkadasin tvsini degistirdiklerine sevindim ama nedense bir türlü icimden IB ye güvenmek gelmiyor....bu da benim yorumumdur...

Açıkçası senin durumuna üzüldüm.Çünkü ölü piksel dediğimiş noktacığı görmek biraz da dikkat ve şans istiyor.Benim durumum ise biraz daha farklıydı , şöyle ki ;
    ben panleden sızan ışık sorununu çözmeleri için başvurdum , onlar ise , daha önce olmayan iki farklı yeni sorun ile geri gönderdiler.Bende şanslıydım ki ; tv yi teslim edip gittiklerinden 15 dk. sonra farkettim ve hemen aradım.Yani kendi mahçubiyetlerini gidermiş olabilirler.Bilemiyorum.Ama bence , siz de , biraz bastırın , hatta müdürleriyle görüşün.
    Sonuç olarak siz bu tv yi aldığınızda , piksel piksel hata /kusur aramak zorunda değilsiniz.Ki ayrıca ; nasıl bir kullanıcı olmalısınız ki , ölü piksel hatası oluşturabilesiniz kendi imkanlarınızla ??? Yani bu hata i tv nin vidaları sökülüp içi açılmadığı sürece oluşailecek bir durum değil bence , eğer ki imalatında ya da montajında kaynaklanmamış ise...
    Bence vazgeçmeyin , üsteleyin , biraz uğraştırsalar da , çözeceklerdir mağduriyetinizi...
    Umarım sorununuz çözülür.

• Arkadaşlar merhaba,

Bende deneyimlerimi paylaşmak ve cevaplar bulabilmek için yeni üye oldum.

Donanımlarım;
    LG 47 LH7000 (İB den alındı)
    Sonorous PL 2100-B-SLV sehpa
    Philips DVP 3010 dvd player
    WD 1 TB HDD + WD 2,5" 320 GB
    Creative GDB 520 optik bağlantı

-İB fiyatları çok uygun ürün LG tarafından Türkiyede de satıldığı için (bazı firmalar üretici sitelerinde bile bulunmayan ürünler satıyorlar ya) aldım sonunda.
    -Sehpa biraz pahalı (siemens de 400 tl) ama çok şık oldu sanki birlikte satın almışım gibi tavsiye ederim.
    -Harici diskler ile problem yaşamadım bilgisayardan daha hızlı ilk erişimi. Ancak bağlantıdan sonra video, resim veya müzik seçimi yapmanız gerekiyor. Dolayısı ile seçtiğiniz grup ile alakalı dosyaları açıyorsunuz.
    -Dvd player'ı açtığınızda otomatik geçiş yapıyor.
    -GDB 520 decoder ile 5.1 sesi rahatlıkla çözüyor. ilk denediğimde 5.1 sese geçmemişti ses ayarlarından her gördüğümü seçeneği açınca problem kalmadı.
    -Bluetooth ile bağlantı harika. çektiğiniz fotoğrafları 10mb kadar istediğiniz adette gönderip sıra ile seyredebiliyor resmi çevirebiliyorsun. Cep telefonundan bluetooth kulaklık seçip TV ye bağlanıyorum. TV de ses sistemine bağlı olduğu için evde kablosuz müzik dinleyebiliyorsunuz.
    -Divx lerde problem yok. Altyazı fontlarıbüyük ve gölgeli ayrıca altyazının konumunu aşağı/yukarı ayarlayabiliyorsunuz. +/- 10 sn. ileri geri kaydırabiliyorsunuz. Ancak film adı ile aynı olan ilk srt dosyasını açıyor. Ayrıca sub formatlarda film 25 fps değil ise kayıyor. DVD playerda istediğim kadar altyazı koyabiliyor ve seyrederken geçiş yapabiliyordum. ör:
    film adı.01.srt
    film adı.02.srt
    film adı.03.sub
    film adı.04.srt
    gibi ancak bu tv de mümkün değil.
    -Gelgelelim MKV. öncelikle m2ts okumuyor. MKV de seçicilik var. BBC - Planet Earth Complete Series - Caves (Bluray Rip 411) indirdim, 4,5 GB, 1080p 3 gündür açmak için uğraşıyorum. küçük parçalar böldüm, fps değiştirdim vs. vs. fayda etmedi. avs ile avi yaptım okudu ama avs 5.1'i stereo yapıyor. Tekrar görüntüyü avi den sesi de orjinal mkv den alıp yeni bir mkv yaptım okudu saç baş yoldum. Çözebilen var ise yardım istiyorum. Bir de firmware mümkünmü? 47LH7000 için deneyenler var ise bilgi lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: ironer

quote:

Orijinalden alıntı: alp19051905

Ben bugün IB'nin canlı destek hattını aradım,ölü pixel olayında sadece ilk hafta garanti verebildiklerini fakat 1 haftadan sonra cıkacak pixel hatalarını garanti kapsamına sokamadıklarını söylediler;gerekce olarak da zaten tv de problem var ise(pixel hatasından bahsediyor) ilk 1 hafta içinde ortaya cıkacagını,1haftadan sonra ortaya cıktıgında ise kullanıcı hatası olarak kabul ettiklerini söyledi.pixel hatası dısinda 2 yıl da tv lerinin garantisi oldugunu söyledi.acıkcasi cok garibime gitti tv yi aldıgım 2.hafta pixel hatası ortaya cıkarsa şimdi bu benden kaynaklanan problem mi olacak!

Açıkçası senin durumuna üzüldüm.Çünkü ölü piksel dediğimiş noktacığı görmek biraz da dikkat ve şans istiyor.Benim durumum ise biraz daha farklıydı , şöyle ki ;
    ben panleden sızan ışık sorununu çözmeleri için başvurdum , onlar ise , daha önce olmayan iki farklı yeni sorun ile geri gönderdiler.Bende şanslıydım ki ; tv yi teslim edip gittiklerinden 15 dk. sonra farkettim ve hemen aradım.Yani kendi mahçubiyetlerini gidermiş olabilirler.Bilemiyorum.Ama bence , siz de , biraz bastırın , hatta müdürleriyle görüşün.
    Sonuç olarak siz bu tv yi aldığınızda , piksel piksel hata /kusur aramak zorunda değilsiniz.Ki ayrıca ; nasıl bir kullanıcı olmalısınız ki , ölü piksel hatası oluşturabilesiniz kendi imkanlarınızla ??? Yani bu hata i tv nin vidaları sökülüp içi açılmadığı sürece oluşailecek bir durum değil bence , eğer ki imalatında ya da montajında kaynaklanmamış ise...
    Bence vazgeçmeyin , üsteleyin , biraz uğraştırsalar da , çözeceklerdir mağduriyetinizi...
    Umarım sorununuz çözülür.

Henüz bir lcd satın almadım,IB ye bilgi almak için telefon açmıştım ve sadece sordugum soruların cevaplarını yazdım.Yani böyle bisiy gelmedi basima bilgilendirmek istedim :)

• YA beyler benim sorular gene kaynıyo walla ya hayret yani. LH4010'a harici dvd -rom alsak cihaz bunu tanır mı acaba? Ona göre bir dvd player almayı düşünüyorum.
  • Benim sorular yukarıda kaynadı gitti. Hergün uğrar bakardım bu konuya. Şimdi daha seyrek uğruyorum. Ya, herkes tatilde, ya da tv'lerden memnunlar, yazıp, okumak istemiyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.