Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gaçan hafta 42lh3000 lcd mi aldım, fakat farklı sitelerde farklı bilgiler olmasından dolayı tereddüte düştüm

Lg resmi sitesi bu televizyon "HD Ready 1080P" olarak tanımlıyor
    Bazı alışeriş sitelerinde "Full HD" olarak geçiyor
    Bazılarında ise yine "HD ready" olarak

Bu lcd full hd midir, hd ready midir nasıl emin olabiliriz? bilen?

Edit: Cevabı buldum ,aynı şeylerin farklı ifade edilmesi imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersint79 -- 30 Eylül 2009; 9:05:56 >
  • Ben de 3.40'a geçtikten sonra, filimlerde titremeler farkedince 100mHZ'e baktım. Kapalıydı ve değiştiremiyordum.
    3.40 readme dosyasında, işlemden sonra fabrika ayarlarına dönün diyordu, değil mi?
    Fabrika ayarlarına döndükten sonra, True Motion'u değiştirebilir oldum, ve açtım. Titremelerin bununla ilgili olduğunu düşünüyorum, sanırım geçti.
    Benim yaptığım farklı bir şey var. Ben 3.14 ROM'da OK-OK kombinasyonu yapılabilirken, gizli menüden THX seçeneğini aktifleştirmiştim. Dolayısıyla, 3.40 ROM'da olmama rağmen, THX modunu da seçebiliyorum, ve şu anda bu modda kullanıyorum.
    PC'de kullandığımdan, fabrika ayarları sonrasında, görüntü boyutunu 16:9 değil "Sadece Tara" (Just Scan) olarak tekrar seçmek zorunda kaldım.

Tecrübe ve önerilerimi paylaşmak istedim.

quote:

Orijinalden alıntı: welat.

arkadaşlar 37lh4000 lcd ye 3.40 son versiyonu yükledim görüntü 3.24 ye göre bozuldu sanki,normal yayında görüntüde karelenmeler fazlalaştı ve renklerde solgunluk var sanki,acaba sizlerde de böyle mi.

• arkadaşlar şu versiyon yükseltme işini nasıl yapılacağını adım adım yazarak anlatırsanız çok minnettar kalacağım...
    teşekkürler...
  • Arkadaşlar, bir konuda yardım ve önerilerinizi rica ediyorum.

Haftasonu LG HT503TH ev sinema sistemi aldım.

PS3'üm ve uydu alıcım (Sunny AT-10057) TV'ye (LG 47LH4000) HDMI kablo ile bağlı. Optik kablo ile de TV'yi HT503TH'ye bağladım. Bu şekilde hem PS3'ten, hem uydu alıcıdan, hem de TV'den gelen sesi kayıpsız (Dolby ve DTS de dahil) ses sisteminden alabildim.

Burada bir sorun var yanlız. Şöyle ki, PS3'ten gerek film izlerken gerekse oyun oynarken ses görüntüye göre daha geç geliyor. Bu bazen belli olmayacak kadar az, bazen ise rahatsız edebiliyor. Bu durumu bir türlü aşamadım. Ses iletiminde arada TV olduğu için bu sorun kaynaklanıyor diye düşünerek PS3'ü optik kablo ile direkt ses sistemine bağladım. Bu şekilde sesin gecikmesi sorunu ortadan kalktı. Halen bu şekilde kullanıyorum. Tabi bu şekilde TV ve uydu alıcı seslerini ses sisteminden alamıyorum.

Bu sorunun çözümünü bilen varsa çok makbule geçer çünkü bu biraz moralimi bozdu. Zira bu sorun TV'den kaynaklanıyor olabilir ve örneğin ileride 5.1 ses yayını da yapan HD bir kanalı ses sistemine bağlı olarak izlerken seste gecikme olabilir.

LCD'ye son firmware 3.40'ı yükledim ancak sorun yine çözülmedi.

• Ses sistemini nerden kaça aldın ? Usb'den film izlerken (özellikle 720p veya üzeri mkv'lerde) tv hoparlörlerine göre ses sisteminin farkı aşırı derece de var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossfire

Ses sistemini nerden kaça aldın ? Usb'den film izlerken (özellikle 720p veya üzeri mkv'lerde) tv hoparlörlerine göre ses sisteminin farkı aşırı derece de var mı ?

slm , denemedim ama olmamasına imkan yok... tv hoparlörleri hikaye çok az ses çıkarıyor...filmlerin içine girmek için kesin bi ses sistemi şart bence.
  • Arkadaşlar bu firmware leri nereden buluyorsunuz ve nasıl yüklüyorsunuz acaba? benim 42LG5000 var eski seriden. Bunun firmware'ini nereden bulabilirim. Tv'mde sürekli OK'a basıp bırakıyormuş gibi üst kısımda bilgi yok yazan kısım çıkıp sönüyo çıkıp sönüyo... Bir de ses açıyım veya kısayım diyorum. Çıkan ses çubuğu ben ok'a basmadan kaybolmuyor(bazen). Bu da ikinci sorun. Ne yapacağımı şaşırdım. Firmware'ini yenileyip bi deneyeceğim. Düzelmezse board'unda sorun olduğuna karar vereceğim ve servise götüreceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 6 Ekim 2009; 13:04:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossfire

Ses sistemini nerden kaça aldın ? Usb'den film izlerken (özellikle 720p veya üzeri mkv'lerde) tv hoparlörlerine göre ses sisteminin farkı aşırı derece de var mı ?

Teknosa'dan 599'a aldım (10 taksit). USB'den film zilerken denemedim ama, normal TV, DVD, PS3, Uydu çok ama çok farkediyor. TV hoparlörleri ile kıyaslanamaz bile alınan ses. Özellike PS3'te NBA2K9 oynamanızı tavsiye ederim 5.1 ses sistemi ile. Atmosfer acayip değişiyor. Benki NBA'e falan çok ilgili değilimdir, akşam olsa da NBA2K9'u oynasam (hem de demosu) diye bekler oldum.
  • LG kullanan arkadaşlar, biliyorum burası LCD konusu ama başka yerlerde cevap bulamadım birde sizlere sormak istedim sıkıntımız LG PQ3000 de menu+menu - ok+ok işlemiyor ve buyuzden usb divx açılamıyor , versiyonden dolayıymış bendeki versiyon V3.37.0 dediklerine göre versiyonu V3.15 e düşürünce usb divx açılabiliyormuş

Allahrızası için şu anlatılan yöntemleri ve kullanılan firmware versiyonlarını LG PQ plazmalarda deneyen bir arkadaş yokmu bir açıklama yazsın oluyormu olmuyormu oluyorsa hangi versiyonu kullanmalıyız ve mümkünse bu firmware nin download linki acil bkeliyoruz bir çok arkadaş bunu araştırıyor ve bekliyor lütfen yardım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metbey

Arkadaşlar bu firmware leri nereden buluyorsunuz ve nasıl yüklüyorsunuz acaba? benim 42LG5000 var eski seriden. Bunun firmware'ini nereden bulabilirim. Tv'mde sürekli OK'a basıp bırakıyormuş gibi üst kısımda bilgi yok yazan kısım çıkıp sönüyo çıkıp sönüyo... Bir de ses açıyım veya kısayım diyorum. Çıkan ses çubuğu ben ok'a basmadan kaybolmuyor(bazen). Bu da ikinci sorun. Ne yapacağımı şaşırdım. Firmware'ini yenileyip bi deneyeceğim. Düzelmezse board'unda sorun olduğuna karar vereceğim ve servise götüreceğim.

Firmware'ler yabancı forumlarda oluyor, bizimkiler avforums.com'da var, istersen orada bir ara. Bahsettiğin diğer problemler (bir ihtimal) kumandanın ya da TV'nin düğmelerinden kaynaklanıyor olabilir mi? Yani belki kumandanın düğmesi sen basmasan da bir sebepten dolayı kendisi sinyal gönderiyor olabilir. Örneğin düğmeye reçel damlamıştır, ya da düğmenin altındaki devre birbirine dokunuyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSanitarium -- 7 Ekim 2009; 14:00:27 >

• Dostum avforums.com a baktım ama ingilizcem çok iyi değil kumanda da sorun yok bu kullandığım versiyonu kullanan diğer kişilerde de var lg servis menüsüne ulaşımı engellemeiş yazılımda

Öğrenmek istediğim LG PQ plazmalarda bu sorunu yaşayıp bu şekilde firmware yükseltmesi yapan arkadaşlar varmı ve ve plazmalar için firmware dosyasını nereden buldular

İkiside LG olsada LCD lerinki plazma TV lere uymaz kanımca zaten ama yinede bilmiyorum yanlış birşey yapıp alet elimizde kalmasın :(

@TheSanitarium pardon bende firmware aradığımdan cevabı kendime sandım tam okumadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blade__ -- 7 Ekim 2009; 14:11:21 >
  • 42LG5000 firmware'i için (avforums'dan buldum, ben sadece elçiyim, risk sana ait :) );

Firmware 32-26-32-37-42 -LG3000 and LG5000
    FW version 3.45.1http://www.megaupload.com/?d=12U3GQUH

Bi de bu var, daha yeni firmware;

firmware 37-42-47-52LG5000-ZA_IC101-IC102(LGE7363C)_V3.51.01_2009-05-14
    37LG5000
    42LG5000
    47LG5000
    52LG5000

http://go.avforums.com/?id=223X354&url=http%3A%2F%2Fsharebee.com%2F1d6d96af

quote:

Orijinalden alıntı: TheSanitarium

quote:

Arkadaşlar bu firmware leri nereden buluyorsunuz ve nasıl yüklüyorsunuz acaba? benim 42LG5000 var eski seriden. Bunun firmware'ini nereden bulabilirim. Tv'mde sürekli OK'a basıp bırakıyormuş gibi üst kısımda bilgi yok yazan kısım çıkıp sönüyo çıkıp sönüyo... Bir de ses açıyım veya kısayım diyorum. Çıkan ses çubuğu ben ok'a basmadan kaybolmuyor(bazen). Bu da ikinci sorun. Ne yapacağımı şaşırdım. Firmware'ini yenileyip bi deneyeceğim. Düzelmezse board'unda sorun olduğuna karar vereceğim ve servise götüreceğim.

Firmware'ler yabancı forumlarda oluyor, bizimkiler avforums.com'da var, istersen orada bir ara. Bahsettiğin diğer problemler (bir ihtimal) kumandanın ya da TV'nin düğmelerinden kaynaklanıyor olabilir mi? Yani belki kumandanın düğmesi sen basmasan da bir sebepten dolayı kendisi sinyal gönderiyor olabilir. Örneğin düğmeye reçel damlamıştır, ya da düğmenin altındaki devre birbirine dokunuyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSanitarium -- 7 Ekim 2009; 14:56:19 >

• quote:

42LG5000 firmware'i için (avforums'dan buldum, ben sadece elçiyim, risk sana ait :) );

Firmware 32-26-32-37-42 -LG3000 and LG5000
    FW version 3.45.1http://www.****.com/?d=12U3GQUH

Bi de bu var, daha yeni firmware;

firmware 37-42-47-52LG5000-ZA_IC101-IC102(LGE7363C)_V3.51.01_2009-05-14
    37LG5000
    42LG5000
    47LG5000
    52LG5000

http://go.avforums.com/?id=223X354&url=http%3A%2F%2Fsharebee.com%2F1d6d96af

quote:

quote:

Hocam çok sağol bir deneyeceğim zaten garantim yok o yüzzden denememin de bir riski bu saatten sonra yoktur diye düşünüyorum.
    Firmware'i yükledikten sonra tamamen calısmama gibi bir risk var mı? fabrika ayarlarına geri dönme münkün olmaz mı?
    Bu arada kumanda olaylarını denedim pilleri çıkarttım alakası yok... düşündüm tv üstündeki düğmede sorun var mıdır diye... o da vurdum ettim bişi olmuyor... Zaten bahsettiğim ses cubugunun ok'a basmadan kaybolmaması sorunun zadece bir ok tuşuna basma ile alakalı olmadığını gösterdi...
    Teşekkürler..Umarım düzelir...

• arkadaşlar bende lh2000 için v 3.40 arıyorum 3.40 indirdim bir tane ama benim tvnin kodunu göremedim yüklemekten çekiniyorum
  • @metbey: Denedin mi firmware güncellemeyi? Düzeldi mi?
  • Arkadaşlar merhaba,

Bende aranıza yeni katıldım ve aldığım son ürünle ilgili görüşlerimi ve bir sorunumu sizine paylaşmak istedim.

yaklaşık 15 gün önce LG42LH7020 aldım ve şimdiye kadar herşey mükemmeldi ancak iki gündür anten modunda kanallarda titreme var yayın olarak kablotv kullanıcısıyım,aynı kabloya crt tv bağladım sorun yok.Teknik servis yayındandır,analog yayındaki en ufak sıkıntı lcd'de hissedilir bunları crt tv'de hissetmeyebilirsiniz dedi ve iki günün sonunda bu sabah titreme gitti ama tv'nin sesini sonuna kadar kısınca tv'den bir vızırtı şeklinde ses geldiğini far ediyosunuz ve bu ses bana biraz fazla geldi,sanki bu ses ilk günlerde yoktu gibi algıladım,bu sesler normalmi yardımcı olurmusunuz.

Tv hakkındaki görüşlerim eksi yanı tv nin üzerinde on-off anahtarı yok yani sadece stand-by konumunda kapanıyor,halbuki kardeşimin 32'' lg lcd'sinde böle bir anahtar var.Düşünen arkadaşlar için 4000 serisine göre kesin tercih edilmeli 7000 nin altında kırmızı bi kısım var 7020 komple siyah tek fark bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: h_cetinuysal

Arkadaşlar merhaba,

Bende aranıza yeni katıldım ve aldığım son ürünle ilgili görüşlerimi ve bir sorunumu sizine paylaşmak istedim.

yaklaşık 15 gün önce LG42LH7020 aldım ve şimdiye kadar herşey mükemmeldi ancak iki gündür anten modunda kanallarda titreme var yayın olarak kablotv kullanıcısıyım,aynı kabloya crt tv bağladım sorun yok.Teknik servis yayındandır,analog yayındaki en ufak sıkıntı lcd'de hissedilir bunları crt tv'de hissetmeyebilirsiniz dedi ve iki günün sonunda bu sabah titreme gitti ama tv'nin sesini sonuna kadar kısınca tv'den bir vızırtı şeklinde ses geldiğini far ediyosunuz ve bu ses bana biraz fazla geldi,sanki bu ses ilk günlerde yoktu gibi algıladım,bu sesler normalmi yardımcı olurmusunuz.

Tv hakkındaki görüşlerim eksi yanı tv nin üzerinde on-off anahtarı yok yani sadece stand-by konumunda kapanıyor,halbuki kardeşimin 32'' lg lcd'sinde böle bir anahtar var.Düşünen arkadaşlar için 4000 serisine göre kesin tercih edilmeli 7000 nin altında kırmızı bi kısım var 7020 komple siyah tek fark bu.

Merhaba,
    Bende 42LH7000 var ve televizyonun alt kısmında (sağ tarafa doğru) açma/kapama anahtarı var, bir kontrol et istersen.

• Bende 42LH7000 sahibiyim. 3 aydır da kullanıyorum. Açma/kapama anahtarı görülebilir bir yerde olmayınca yok sanmıştım. Akşam eve gidince dediğin yere bakıcam.
  • evet arkadaşımız haklıymış var bende buldum sonunda teşekkürler.

Arkadaslar benim asıl sorunuma yardımcı olurmusunuz rica etsem. lütfenntvmdeki titreme var demiştim o gitti. ama kablolu tv antenini sökmeme rağmen zırıltı devam ediyor örneğin tv'yi kullanmadığınız moda alın komponent bağlantı gibi (boşsa eğer) yada boş av modlarından birine alın, siyah sinyal yok ekranı geliyor lg ekran korumasıyla beraber. orda sesi sonuna kadar açın yüksek gerilim hatlarının çıkardığı sese benzer bir ses çıkıyormu bu ses tvden oturduğuz yere kadar geliyormu, ben sessiz ortamda deneyince bariz bir ses duyuyorum, ya ben bu normal bi olaya kafayı taktım yada tvmde arıza meydana geldi.

LG7000 kullanan arkadasların yardımlarına göre servis çağıracağım.
  • 27 sayfayı, arama yaparak okudum. Özellikle frame atlama, hızlanma gibi sorunlara yoğunlaştım.

USB den yada HARDDISKten film izlerken takılma hangi modellerde oluyor, hangi modellerde olmuyor. Bu konuya bir açıklık getirelim.

Gördüğüm kadarıyla 32LH4000 , 32LH5000 modellerinde bu sorun var.

Ancak daha yüksek inçlerde sorun yaşayana rastlamadım. Ben de 42LH5000 modelini satın aldım. TV eve ulaştı ama başka şehirde olduğum için deneyemedim.

42LH5000 modelini kullananlar varsa takılma, frame atlama vb. sorunlarla karşılaştılar mı usb den ve hdiskten film izlerken ?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.