Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eserguzel

up-link ;

Benim LG 32LH5000 modeli olduğu için şuan 3.40 FW yüklü. Ve maalesef sorunlar devam ediyor. XBOX 360 ile oynarken bile 100 HZ aktif ise görüntüde kırılmalar ve frame atlamaları çokça oluyor. Sen LH4000 modeli LCD'ye sahip olduğun için siz Menü ayarları ile Cinema modunu aktif yapıyordunuz. Ama 3.40 FW hiç bir yararı yok 100 HZ için. Bence o riske girme, FW yükleme.

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim "esergüzel"

forumdan lh 4000 kullanan birkaç arkadaş da aynı sorunları paylaştı. ben 3.40 a update etmeyi düşünmüyor değildim hani, ama senin yazdıklarından sonra anladım ki 3.40 update defterini kapatma zamanı gelmiş.!!! sağlam bir yazılım çıkana kadar update olayını düşümüyorum artık, lg ne zaman adam akıllı bir software çıkarır o zaman bakarız icabına...

bu arada sırf şu frame atlama ve kırılma olaylarından dolayı çok araştırarak ve isteyerek aldığım televizyonumdan biraz da olsa soğudum! bir ara satıp başka bir marka almayı bile düşündüm! ama yaptığım araştırmalarda bu sorunun bütün markalarda olduğunu görünce içime biraz su serpildi doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: darendeli

tv'de ki pcmcia girişe pcmcia harddisk takan oldumu,çalışıyor mu?

aynı şeyi bende merak ediyorum....veya herhangi pcmcia çevirici takıp kullanan varmı?
    (pcmcia usb...pcmcia sd kart okuyucu...pcmcia esata gibi)
  • arkadaşlar lg lh2500'de x264 kodeğini desteklemiyor. h264'e çevirmek için converter denedim 4.37 gblık planet earth birinci bölümünü convert süresi yaklaşık 4 saat gözüküyor. yazılımı 3.40'a yükseltenler x264'ü açıyor mu bi baksın lütfen ya da h264'e çeviren hızlı bir program bilen varsa yazarsa sevinirim
    p.s. Xilisoft HD Video Converter ile convert denedim 12 dakikada yüzde 5 çevirdi. toplam 240 dakka sürecekti bıraksam.
  • slm
    lg 32lh4000 aldım ve ona dreambox 500s bağladım fakat goruntu kötü. iyi bir görüntü almam için hangi ayarları yapmam lazım. receiver altın uçlu scart ile bağlı
  • Bugün 42lh4000 alarak aranıza katıldım.... fw3.40 görünüyordu ve servis menüsüne girilmiyordu hemen 3.15 fw ye downgrade ettim video açabilmek için gerekli işlemleri yaptım... fringe bir kaç bölüm "720p mkv" , birde 720p prodji rip 2gb lık bir avi divx film seyrettim... anlatılanlar beni bayagı korkutmustu ama takılma , darlanma , görüntü hızlanması , bozulması vb hiç bir sorun yaşamadım... gayet kaliteli ve sorunsuz bir izleme deneyimi oldu... ben televizyonu yeni aldım magazaya o gün gelenlerden birisini , belkide cihazların hw versiyonları yükselmiş olabilir diye düşünüyorum... daha önce 42lh4000 alıp hiç sorun yaşamayan var mı merak ediyorum?
  • balkan hayırlı olsun, iyigünlerde kullan. ben de bugün 37lh4000 aldım ama teslimat bayramdan sonraya :( nereden aldın? fiyat nedir?
  • dino13 hayırlı olsun 37lh4000 i nereden ve kaça aldın?
  • Teşekkürler, Teknosa mağazalarında 1.800 TL, iki ay taksit ertlemeli 10 taksitle. Bayram dolayısıyla teslim etmediler, salı akşamını bekliyorum zaman geçmek bilmiyor :)
    Aynı kampanyada 42LH4000 modeli 500 tl daha pahalıydı.
    Şimdi bu alete dvd player arıyorum, televizyon zaten mkv oynatıyor ama elimdeki dvd ve divx arşivinin hakkını verecek 5.1 çıkışlı, upscale özelliği olan bir dvd player arıyorum.
  • vestel 7500 aldım ama daha kurcalayamadım. forumda7500 ile ilgili hiç yorum bulamamıştım, hadi hayırlısı.
  • 47lh4000 / 4010'larin marketlerdeki fiyatlari ne durumdadir? Teknosa haricinde 47lh4000 (LG Türkiye) satisi yapan yer yok mudur?
    Yeni LG lcd modelleri ne zaman piyasaya sunulacak?
  • Arkadaşlar bende çok hevesle 5020 aldım fakat Hd divxlerde ozellikle 1080p olanlarda çok sorun yaşadım birde DTS le uğraşmak istemediğim için WD live HD box aldım su an hd filmleri sesle görüntü formatıyla uğraşmadan super seyrediyorum.Bence hd divx işi tv den çok verimli olmuyor ayrıca virus vb. gibi konularda tv garantiden çıkabiliyor. Bide Eski LG de bile çok daha fazka görüntü formatı vardı burda 4:3 olan SD yayını seyrederken görüntü çok bozuluyor bence önemli bir eksi
  • Bir anlam karmaşası yaşadığınız düşünüyorum. Benim bildiğim kadarıyla, x264, bedava kullanılabilen bir sıkıştırma yöntemi. Çıktı dosyası, parayla satılan h264 sıkıştırma kodekleri ile uyumlu olmalı. Filmleri seyredememenizin başka bir sebebi olmalı. video çevirmeyle uğraşmayın, bunu yaptığınızda bence, filmi kopyalayan grubun uğraşıp emek harcadığı filtreleme yöntemlerinin çoğu boşa gidecektir.

Ben 93 filmi, firmware upgrade etmeden önce test etmiştim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_9/key_/tm.htm#32075933
    orada oynatabildiği 51 filmin isimlerinden, kodeklerini kontrol edebilirsiniz.
    Aynı testi 3.40 firmware ile yapmam lazım, ama vakit bulamıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: egeerkmen

arkadaşlar lg lh2500'de x264 kodeğini desteklemiyor. h264'e çevirmek için converter denedim 4.37 gblık planet earth birinci bölümünü convert süresi yaklaşık 4 saat gözüküyor. yazılımı 3.40'a yükseltenler x264'ü açıyor mu bi baksın lütfen ya da h264'e çeviren hızlı bir program bilen varsa yazarsa sevinirim
    p.s. Xilisoft HD Video Converter ile convert denedim 12 dakikada yüzde 5 çevirdi. toplam 240 dakka sürecekti bıraksam.

Video ile ilgili problemlerin çoğu firmware ile çözülebilir, ama sanırım DTS hep problemli olacak. Bu yüzden, elimizdeki televizyonla bir NMT veya HTPC ihtiyacı gerekiyor.
    DTS'yi keşke hiç bozulmadan optik kablodan aktarabilse, o zaman hiç olmazsa, Z5500 gibi, 5.1 DTS kendisi çözebilen arkadaşlarımız rahat edecekti, ama şimdiye kadar bunu da çıkarmadılar.
    WD HDTV GEN1 modellerde DTS'yi çözemedi, ama makinanın içindeki çip ve RAM miktarını değiştirerek piyasaya sürdüğü GEN2 ve Live modelleriyle DTS'yi çözebiliyor.

Bir sonraki kuşak NMT ve LED TV'lerin savaşı kanlı olacak. NMT'de hoşuma giden ve olmasını mutlaka istediğim özellik, DVD arşivimi, ISO'ya çevirip harddiske attığımda (tercihen menüleriyle) oynatabilmesi olacak. Doğrusu elimdeki DVD filmlerin mkv versiyonlarını indirmeyi ve satın almayı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 1 Aralık 2009; 23:50:17 >

• bende LH 5020 37 inç lcd aldım firmware3.40 yüklü mkv filimleri sorunsuz gösteriyor fakat alt yazıyı kesinlikle görmüyor acaba 3.15 yazılıma dönüp gerekli ayarları yapsam düzelirmi
  • arkadaşlar lh 5020 mkv filimlerde altyazı ile ilgili bilgisi olan yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: suavisualp

arkadaşlar lh 5020 mkv filimlerde altyazı ile ilgili bilgisi olan yokmu

en basitinden başlayalım belki biliyorsundur ama yine yazim...
    film le altyazı aynı klasörde olsun ve ikisinin de adları aynı olsun .... bu şekilde yine çıkmaz sa film açıkken kumandadaki kırmızı tuşa baş gerekli yerden türkçeyi seç...
  • dediğiniz herşeyi yaptım kumandadaki kırmızı tuşa bastım alt yazı kapalı gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dino13

balkan hayırlı olsun, iyigünlerde kullan. ben de bugün 37lh4000 aldım ama teslimat bayramdan sonraya :( nereden aldın? fiyat nedir?

teknosadan aldım 2299 tl ye magazaya özel fiyattı sanırım gayet memnunum... askı aparatı 35 liraya falan geliyor tv alırken almayı unutmayın...
  • Merhaba,
    kısa süre önce LG LH 7000 LCD tv aldım. Geçen hafta da Neotion Conax Modül de alarak Teledünya aboneliği başlattım fakat kanalların bulunmasında oldukca zorluk yaşadım.

En son dün teledünyadan gelerek yayın sinyalini yükseltiler, kablo bağlantımı değiştirdiler ve stbox ile denediler ve en azından teledünya tarafında bir sorun olmadığına sonunda emin olduk.

Ülke seçimini Finlandiya yaparak 100 Dijital, 49 Analog, 7 de radyo kanalı buldum. Türkiye seçince zaten CI modülü görmüyor. Kanal ararken de çok uzun sürüyor, seçilmesi gereken bir frekans vs detay bilgi var mı?

Sabah tekrar baktığımda kanal isimleri görünmesine rağmen "Sinyal yok" mesajı geliyordu. Bu durumla daha önce de birkaç kez karşılaşmıştım.
    Bu sizce modülle ilgili bir durum mu, modülde sorun olabilir mi, yaptığım ülke seçimi vs doğru mu?
    Yardımcıolursanız çok sevinirim, günlerdir bununla uğraşıyorum.

Tşk.
    Jónas

• merhaba, lh 4000 sahibiyim usb'den film izlemek için güncelleme yapmak istiyorum,
    3.15 'e downgrade yaptıktan sonra tekrar 3.40'a upgrade yaptınız mı? gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonas_

Merhaba,
    kısa süre önce LG LH 7000 LCD tv aldım. Geçen hafta da Neotion Conax Modül de alarak Teledünya aboneliği başlattım fakat kanalların bulunmasında oldukca zorluk yaşadım.

En son dün teledünyadan gelerek yayın sinyalini yükseltiler, kablo bağlantımı değiştirdiler ve stbox ile denediler ve en azından teledünya tarafında bir sorun olmadığına sonunda emin olduk.

Ülke seçimini Finlandiya yaparak 100 Dijital, 49 Analog, 7 de radyo kanalı buldum. Türkiye seçince zaten CI modülü görmüyor. Kanal ararken de çok uzun sürüyor, seçilmesi gereken bir frekans vs detay bilgi var mı?

Sabah tekrar baktığımda kanal isimleri görünmesine rağmen "Sinyal yok" mesajı geliyordu. Bu durumla daha önce de birkaç kez karşılaşmıştım.
    Bu sizce modülle ilgili bir durum mu, modülde sorun olabilir mi, yaptığım ülke seçimi vs doğru mu?
    Yardımcıolursanız çok sevinirim, günlerdir bununla uğraşıyorum.

Tşk.
    Jónas

Bende LH3000 var. Conax modül ile Teledünya izliyorum.
    Kanal arama benim tv'de de uzun sürüyor ve ülke olarak Finlandiya seçiyoruz(m).
    Bu bakımndan tv'inde bir sorun yok.
    Frekans ayarlaması yapmıyorum, tam aramaya ayarlıyorum sanırım o yüzden uzun sürüyor.
    TV'yi kontrol ettirmeden önce başka bir conax modül ile deneme yapmanı öneririm.

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.