Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qNesh

quote:

Orijinalden alıntı: ayavas

arkadaşlar bende 32lh 2000 lcd var.tele dünyaya colsadice 73 kodlu arkadaştan aldığım modül ile abone oldum.görüntüler gayet güzel tek sorun show tv de ses gelmemesi.qmenü den bakınca ses dili belirlenmemiş yazıyor.onu shw yapınca ses geliyor.lg servisi aradım yazılımdan değil yayından diyor.acaba bendeki bu sorunu yaşayan varmı.diğer markalarda bu sorun yok gibi ozaman busorun sadece lg lerde varmış gibi duruyor.versiyon 3.24 ,aynı versiyonda busorunu yaşayan varmı.

47lh4000 i aldım, umarım LG tr garantilidir.

lh4000 dede modül ile teledünya izlenebiliyor mu? Yanlızca karasal yayın tuneri vardı yanılmıyorsam?

Bu arada NTFS formatını denediniz mi?, usb okuyabiliyor mu? .mkv filmlerim 18gb civarında, gelsin deneyeceğim. Forumda 2 yerde daha sordum ama, Film izlemeyi açında donanıumsal olarak aşırı yük bindirip, board/işlemci yakma ihtimali avr mıdır?

Arıza anında, 3,15, hd off, 3,40 yapsak, bu değişiklikleri anlayamazlar heralde?

ben 5 yıl garantili olarak media marketten aldım onedenle garantiyi delmemek için usb olayına hiç girmedim.bilgisayardan görüntüyü aktarıyorum.filmleri öyle seyrediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.sarı
    quote:

Orijinalden alıntı: byhakaco
    hepsine tektek baktım ama değerlerle hiç oynamadım "1" aktif "0" pasiftir, sıfır yapmayın, yani değerlerle hiç oynamayın, orda bi yerde thx cinema modu vardı ben onu aktif ettim sadece sıfırdı bir yaptım, şu an tv de av mode listesinde "sinema" olarak degil "thx cinema" olarak çıkıyor, bu özellik daha gelişmiş bir sinema modu.

THX website

Teşekkürler arkadaşım.Sizde de dediğim modlar aynımı?Dediğiniz mod New E con modu sanırım o modumu (0) dan thx moduna getireceğim?

tam emin değilim ama hatırladığım kadarıyla THX cinema yazıyordu servis menüsünde öyle bişeyler ara "New E con" un ne olduğunu bilmiyorum.

• Lh4000 kullanıcısıyım 100 Hz. yi yüksek olarak ayarladığımda rahatsız edecek derecede Halo Effect sorunu yaşıyorum.
    bu sorunu yaşayan başka kişiler var mı acaba yoksa bu hatalı tv banamı denk geldi ? yada Lcd lerde yaşanılan sıradan bir problemmidir :S
  • LH5000de'de aynısı oluyor, o yüzden normal sd yayınları 200hrz trumotion düşük ve 24p gerçek sinema modu kapalı olarak izliyorum. yoksa görüntüler insanın başını döndürüyor. sürekli bir bulanıklık oluyor hareketlerin arkasından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nospoon

LH5000de'de aynısı oluyor, o yüzden normal sd yayınları 200hrz trumotion düşük ve 24p gerçek sinema modu kapalı olarak izliyorum. yoksa görüntüler insanın başını döndürüyor. sürekli bir bulanıklık oluyor hareketlerin arkasından.

Peki 200Hz veya 100 Hz Trumotion seçeneğini nerede aktif edince tam verim alabiliyorsunuz. 720P Mkv filmlerdemi ?
  • Merhaba Arkadaşlar,

Ben 1-2 gün içinde 32LG2100 yada 32LH2500 alacağım. Arada tam 270 TL fark var.
    FullHD işime yaramaz diye düşünüyorum, dolayısıyla LG2100 e yöneliyorum.

sizler ne dersiniz?

tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: thorondor06

Arkadaşlar Haziran-Temmuz gibi 32" LCD televizyon almayı düşünüyordum. Tabi almadan önce ilk işim forumdan tavsiye almaktı. 1 aydır araştırıyorum en son sony V4500 serisine takılmıştım (bu modelde DVB-T/DVB-C var ve kartla HD teledünya seyredilebiliyor) ancak ne yazık ki sony yeni seriler çıkardıkça bu serileri artık piyasada pek bulunmamaya başladı ve temmuza kadar da hiç kalmaz sanırım. Geçen hafta Teknosaya sonylere bakmaya gittiğimde ordaki eleman 32LH3000 gösterdi ve bu paraya V4500 alacağınıza bunu düşünün dedi. LH3000 o anda beni çok etkiledi. Gerçekten de görüntüler çok canlıydı ve parlaklık olarak da diğer modelleri altüst ediyordu (pek anlamam ben ilk gözlemlerimi yazıyorum). Yani sony modellerinde bir solukluk vardı sanki o mağazada, tabii ayarlar nasıldı bilemiyorum. Ancak LH3000 modellerinde HD yayınları kartla seyredebileceğimiz giriş yok malesef. Ve PIP de yok.

Mağazadan çıktıktan sonra tekrar LH serisini forumda incelemeye başladım ve bu başlığa kilitlenmiş durumdayım. Sanırım LH modelleri yeni yeni geliyor ondan LH3000 ve Lh4000 harici alan ve inceleyebilen yok. Alan arkadaşlar incelemeleri ve fotoları burada paylaşırlarsa çok sevaba girerler inanın

Bu arada televizyonu küçük odamda seyredeceğim için 32" almayı düşünüyordum ve bu boyutta da Full HD pek gerekli değil gibime geliyor, bu nedenle HD ready modellere bakıyordum ancak 42" ile arasında 500 lira farkı görünce (LH3000 serisi) neden 42 ve Full HD olmasın dedim ve salonda yer planlamaya bile başladım. Neden 32-42 arasında bu kadar az bir fark var arkadaşlar? Sizce 32" fiyatları hazirana kadar daha da düşer mi?

Bir de yine forumdan araştırıken bu KDV indiriminin LCDleri kapsamadığını okumuştum ama Teknosa da Beyaz eşya ve LCD KDV indirimi var diyor, özellikle de belirtmişler. KDV indirimi için 2 ay civarı kaldı yanılmıyorsam. Şimdi bu fiyatlara temmuzda zam mı gelecek sizce yoksa daha da ucuzlayabilir mi?

Ben bu televizyonu yeni aldım hd yayınları izlemek için kart girişi de var.

• Shevchenco
    720p filmlerde çok daha belirginleşiyor 100 Hz. kapalı olduğunda çizgilerin yanında çıkan saydamsı kristalize o efekt (Halo efekt deniyormuş) çok enderde olsa (2 saatlik bir filmde 2-3 karede örneğin) oluyor
    ama 100 Hz. kapalı olduğunda çıkmıyor. en çok 720 p filmlerde bu sorun belli oluyor zaten 100 Hz. yüksekte olduğunda ciddi bir sıkıntı dahada sıklaşıyor SD yayında bile anlaşılıyor.

Anlaşılan o ki LG panel üretiminde çok iyi çözemediği bir sorun var diğer firmlarında panellerinde bu sıkıntı varmış

Yinede en sağlıklı bilgiyi albani hocam verecektir. Bekliyoruz = )
  • selam, ben optik kablonun ne oluduğunu sorcaktım da... biraz ayıp oluyor belki ama, fotoğraf için link de koyarsanız sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Durmaz

quote:

Orjinalden alıntı: cyclone__

arkadaşlar bugun teknosaya gittim 42lh3000 vardı sanki görüntüler bulanık gibiydi acaba görüntüyü dağıtan aletten kaynaklanabilirmi büyük ekran Tvlerin çoğu öyleydi ama 32 inç modellerde o kadar dağılma yoktu kullanan arkadaşalar yada denemiş olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi birde 42lh4000 almayı düşünüyorum sizce bu iyimidir

lh3000'in özellikleri fakir, görüntüdeki bulanıklığın olması normal. 42lh4000 için ise alınabilecek alt sınır modeli. Forumda bol miktarda bu konular işlendi. Biraz araştırma yapman gerek.

Bu tv lh3000 modeli.
    Sizce görüntü bulanık mı?
    Üstelik fotoğrafı cep telefonu ile çektim.

Not: bilgisayarda 800*600 çözünürlükte daha iyi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 18 Kasım 2009; 7:32:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qNesh

quote:

Orijinalden alıntı: ayavas

arkadaşlar bende 32lh 2000 lcd var.tele dünyaya colsadice 73 kodlu arkadaştan aldığım modül ile abone oldum.görüntüler gayet güzel tek sorun show tv de ses gelmemesi.qmenü den bakınca ses dili belirlenmemiş yazıyor.onu shw yapınca ses geliyor.lg servisi aradım yazılımdan değil yayından diyor.acaba bendeki bu sorunu yaşayan varmı.diğer markalarda bu sorun yok gibi ozaman busorun sadece lg lerde varmış gibi duruyor.versiyon 3.24 ,aynı versiyonda busorunu yaşayan varmı.

47lh4000 i aldım, umarım LG tr garantilidir.

lh4000 dede modül ile teledünya izlenebiliyor mu? Yanlızca karasal yayın tuneri vardı yanılmıyorsam?

Bu arada NTFS formatını denediniz mi?, usb okuyabiliyor mu? .mkv filmlerim 18gb civarında, gelsin deneyeceğim. Forumda 2 yerde daha sordum ama, Film izlemeyi açında donanıumsal olarak aşırı yük bindirip, board/işlemci yakma ihtimali avr mıdır?

Arıza anında, 3,15, hd off, 3,40 yapsak, bu değişiklikleri anlayamazlar heralde?

Tv istanbul bilişim garantiliymiş, LG TR garanti ve servis vermeyince iade ettim, içimde uhde kaldı bu tv ama PHILIPS 47PFL7404H aldım onu bulamayınca.... Neyse hayırlı forumlar...

• ACİİLLL,

arkadaşlar ben sunny 14005 model uydu alıcısını ile TH 503 e scart ile bağladım, 503 de, lcd tv (lg lh4020) ile hdmı kablo ile bağladım,

Şimdi burada sorunum şu; tv görüntüyü göstermiyor, fakat sesi veriyor, bağlantıları nasıl yapmam lazım, bu arada 503 ve tv 4020 nin optik kablo jakları var ancak uydu alıcısının yalnız scart jak çıkışı var, tv ile 5.1 keyfini (sanal da olsa, ya da matrix mod ile) nasıl sürmeliyim acil yardım istiyorum, birde optik kablo alacaksam, ne marka ve hangi fiyatlarda bir kablo almalıyım ? teşekkür ederim...
  • Konu içinde bir kişi bilgisayarı televizyona bağlarken sorun olduğunu yazmıştı.
    Ben bilgisayarı 37LH3000 televizyona sorunsuz bağladım.
    1360X768 çözünürlükte görüntü veriyor ama gayet güzel ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimsizpost

Shevchenco
    720p filmlerde çok daha belirginleşiyor 100 Hz. kapalı olduğunda çizgilerin yanında çıkan saydamsı kristalize o efekt (Halo efekt deniyormuş) çok enderde olsa (2 saatlik bir filmde 2-3 karede örneğin) oluyor
    ama 100 Hz. kapalı olduğunda çıkmıyor. en çok 720 p filmlerde bu sorun belli oluyor zaten 100 Hz. yüksekte olduğunda ciddi bir sıkıntı dahada sıklaşıyor SD yayında bile anlaşılıyor.

Anlaşılan o ki LG panel üretiminde çok iyi çözemediği bir sorun var diğer firmlarında panellerinde bu sıkıntı varmış

arkadaşlar,

yanılmıyorsam bu form da ilk ben yazmıştım 100 hz açık iken frame atlamalarının olduğunu, şimdi yavaş yavaş kullanıcılarda farkına varmaya başladı! 100hz açık film izlemek bazen eziyet oluyor! kapatınca sorun ortadan kalkıyor.. lg ye sordum ama birtürlü tatmin edici cevap alamadım, sanırım bir müddet daha böyle kullanmaya devam edeceğiz. şu an yapılabilecek tek şey 100 hz i kapatıp seyretmek..

• quote:

Orijinalden alıntı: up-link

quote:

Orijinalden alıntı: isimsizpost

Shevchenco

arkadaşlar,

yanılmıyorsam bu form da ilk ben yazmıştım 100 hz açık iken frame atlamalarının olduğunu, şimdi yavaş yavaş kullanıcılarda farkına varmaya başladı! 100hz açık film izlemek bazen eziyet oluyor! kapatınca sorun ortadan kalkıyor.. lg ye sordum ama birtürlü tatmin edici cevap alamadım, sanırım bir müddet daha böyle kullanmaya devam edeceğiz. şu an yapılabilecek tek şey 100 hz i kapatıp seyretmek..

Çok güzel tesbit ama 100hzi kapayıp izliceksek 100 hz tv almanın mantığı nedir 100 hz olması en az 500 tl fark ediyor lcdde

• quote:

arkadaşlar,

11 Haziran'da bu problemi ilk ben söylemiştim :) 15 Haziran'da sizde aynı problemden yakınmıştınız. Neyse tarihler önemli değil ama LG malesef bu problemi çözemedi. O kadar FW çıkarmasına rahmen bu problem USB'de çözülemedi. DVD ve SD yayınlarda 100 HZ özelliğini kapattığımızda bir problem yaşamıyoruz. Ama o zaman bu 100 HZ'ye içi boş teknolojiye neden o kadar para verdik. Benim anlamadığım USB'de 100 HZ pasif bırakmak neden bu kadar çok zor? Bi yazılımla bunun üstesinden gelir ama LG bir türlü bunu yapmadı.

Anlıcaz 32 LG LH5000'de 100 HZ tam bir fiyasko ve film izlemek tam bir işkence...

• eserguzel ve shevchenco;

sanırım bütün lg lerde 100hz aktif iken frame atlamaları ve halo efect sorunu var! haklısınız biz tv leri alırken sırf 100hz olsun diye yaklaşık 500-750 tl arası fark verdik. verdiğimiz fark bir yana 100hz i kullanamamak bir yana! gerçekten de çok can sıkıcı bir durum.

lg den de bu konuda şimdiye kadar beni tatmin edecek bir cevap alamadım, o da cabası. ben şu ana versiyon 3.15 i kullanıyorum, 100hz sorunları bu versiyonda da devam ediyor! 3.40 versiyonu indirdim ama yüklemedim! bazı 3.40 versiyonu kullanan arkadaşlar usb den film izlemenin 3.40 versiyonda aktif edilemediğini yazmışlar! yoksa ben yanılıyor muyum? aksini bilen varsa ve paylaşırşa çok sevinirim. eğer 3.40 versiyonda usb den film izleme aktif hale getirilebiliyorsa bende 3.40 a geçer izlenimlerimi yine sizinle paylaşırım. şu anda 3.15 de 100hz açık iken frame atlamalı izlemeye maalesef devam ediyorum!!!

teşekkürler...

Not: ps3 den bluray, wd live media playerden bir çok format da film izledim 100hz açık olduğunda frame atlamaları var! ilk zamanlar sadece usb den video izlediğimde oluyor zannediyordum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi up-link -- 20 Kasım 2009; 17:19:26 >

• up-link ;

Benim LG 32LH5000 modeli olduğu için şuan 3.40 FW yüklü. Ve maalesef sorunlar devam ediyor. XBOX 360 ile oynarken bile 100 HZ aktif ise görüntüde kırılmalar ve frame atlamaları çokça oluyor. Sen LH4000 modeli LCD'ye sahip olduğun için siz Menü ayarları ile Cinema modunu aktif yapıyordunuz. Ama 3.40 FW hiç bir yararı yok 100 HZ için. Bence o riske girme, FW yükleme.
  • 42LH5000 & philips 42 PFL7864H bu iki lcd arasında gelip gidiyorum tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim...

Ayrıca uygun fiyata nereden alabilirim bu "ist.bilişim" denen yere kimse olumlu bişey söylemiyor,nerden alayım ben lcd mi :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewent20

42LH5000 & philips 42 PFL7864H bu iki lcd arasında gelip gidiyorum tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim...

Ayrıca uygun fiyata nereden alabilirim bu "ist.bilişim" denen yere kimse olumlu bişey söylemiyor,nerden alayım ben lcd mi :(

LH5000 ile Philips 8400 serisini kıyasla bence.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.