Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jonas_

Merhaba,
    kısa süre önce LG LH 7000 LCD tv aldım. Geçen hafta da Neotion Conax Modül de alarak Teledünya aboneliği başlattım fakat kanalların bulunmasında oldukca zorluk yaşadım.

En son dün teledünyadan gelerek yayın sinyalini yükseltiler, kablo bağlantımı değiştirdiler ve stbox ile denediler ve en azından teledünya tarafında bir sorun olmadığına sonunda emin olduk.

Ülke seçimini Finlandiya yaparak 100 Dijital, 49 Analog, 7 de radyo kanalı buldum. Türkiye seçince zaten CI modülü görmüyor. Kanal ararken de çok uzun sürüyor, seçilmesi gereken bir frekans vs detay bilgi var mı?

Sabah tekrar baktığımda kanal isimleri görünmesine rağmen "Sinyal yok" mesajı geliyordu. Bu durumla daha önce de birkaç kez karşılaşmıştım.
    Bu sizce modülle ilgili bir durum mu, modülde sorun olabilir mi, yaptığım ülke seçimi vs doğru mu?
    Yardımcıolursanız çok sevinirim, günlerdir bununla uğraşıyorum.

Tşk.
    Jónas

ülke olarak ben de finlandiya seçtim. frekans değerlerini giriyorsun ama sayıları şu anda aklımda değil. akşam eve gidince değerleri yazarım.

• Valla Pazar günü VıA PORT tn 2899 TL ye 12 taksit ile 42LH7000 SCARLET LG LCD TV aldım.
    Ama forum da yazılanlar kafamı karıştırdı yine. Benim niyetim philips almaktı. Ama satıcı arkadaş almak istediğim philips modelinin panelini lg ürettiğini ve bu panelin eski panel olduğunu ve 42LH7000 pananelin daha iyi olduğunu ve hatta yeni 9000 serisi ile aynı paneli kullandığını söyledi. Bende tabi philips ten , lg terfi ettim. Ama okuduğum yazılarda önemli olan kullanılan işlemci olduğu felan gibi yazılar var. Ve philipsin pixcel plus HD işlemcinin hepsinden iyi olduğu yazıyor. Acaba LG alarak hata mı yaptım?
    Not: Satıcı ile konuşurken 15 gün içerisinde beğenilmeme durumunda iade edebileceğimi de söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 8 Aralık 2009; 13:33:00 >
  • mkv de altyazı sorununu çözdüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: suavisualp

mkv de altyazı sorununu çözdüm

Nasıl çözdün?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DFX

Valla Pazar günü VıA PORT tn 2899 TL ye 12 taksit ile 42LH7000 SCARLET LG LCD TV aldım.
    Ama forum da yazılanlar kafamı karıştırdı yine. Benim niyetim philips almaktı. Ama satıcı arkadaş almak istediğim philips modelinin panelini lg ürettiğini ve bu panelin eski panel olduğunu ve 42LH7000 pananelin daha iyi olduğunu ve hatta yeni 9000 serisi ile aynı paneli kullandığını söyledi. Bende tabi philips ten , lg terfi ettim. Ama okuduğum yazılarda önemli olan kullanılan işlemci olduğu felan gibi yazılar var. Ve philipsin pixcel plus HD işlemcinin hepsinden iyi olduğu yazıyor. Acaba LG alarak hata mı yaptım?
    Not: Satıcı ile konuşurken 15 gün içerisinde beğenilmeme durumunda iade edebileceğimi de söyledi.

Burada ben de dahil her kafadan bir ses çıkıyor.
    Almışsın hayırlı olsun; teknik bir arıza, sorun yok ise keyfini çıkartmaya bak...

• Ekran da görüntü yokken (boştayken) ekranın sol üst köşesinde parlak bir ışık süzmesi var. Bu lcd panelinde bir hata mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 8 Aralık 2009; 21:39:22 >
  • (+) Ürüne gelince duvarda müthiş durdu. İnanılmaz şık bir hava verdi salona.
    (+) İzlediğim 720P filmler inanılmaz iyiydi. Ağzım açık kaldı.
    (+) SD yayın da normal standart uydu kullanıyorum ve scart ile bağladım. Görüntü kalitesi kanaldan kanal' a farklılık gösteriyor. Özetle iyi diyebiliriz

(-) LCD nin arkasındaki kablo giriş yerleri bence berbat. Hiç Kullanışlı değil.
    (-) LCD kasası çok kolay çiziliyor.
    (-) Bana gelen LCD de backlight (ışık süzmesi) var. Malesef homojen dağılmıyor. Ve ekrnın sol üst köşesinde bu parlaklık fazla. Bunu ekranda görüntü yokken görebiliyorsunuz. Görüntü varken zaten anlaşılmıyor daha doğrusu görünmüyor.

Not: Bu arada unutmadan lcd nin kasası çok kolay çiziliyor. Serviste ki çocuk ekranının sol üst köşesindeki etiketi çıracağım diye tırnağıyla kasasında minik çizikler oluşturmuş. Siz ne yapın edin etiketi siz çıkarın. Zaten bu servislere gelen adamlardan nefret ettim. Adamlar ürüne gavur malı gibi davranıyorlar.

• Dün akşam media markt'tan 42 Lg Lh 3000 modelini aldım.
    Eve geldim kendim kurdum.
    Dizüstü bilgisayarımı bağladım.
    Birde normal hdmi kablo aldım. Bağlantıyı gerçekleştirdim.
    Görüntü muhteşem yanlız sesi laptop'tan geliyor. Tv'den ses gelmiyor.
    Bunun için ne kullanıyorsunuz ne yapmam gerekiyor.
    Forumda 1 saattir bütün konulara bakıyorum ama bulamadım.
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

quote:

Merhaba,
    kısa süre önce LG LH 7000 LCD tv aldım. Geçen hafta da Neotion Conax Modül de alarak Teledünya aboneliği başlattım fakat kanalların bulunmasında oldukca zorluk yaşadım.

En son dün teledünyadan gelerek yayın sinyalini yükseltiler, kablo bağlantımı değiştirdiler ve stbox ile denediler ve en azından teledünya tarafında bir sorun olmadığına sonunda emin olduk.

Ülke seçimini Finlandiya yaparak 100 Dijital, 49 Analog, 7 de radyo kanalı buldum. Türkiye seçince zaten CI modülü görmüyor. Kanal ararken de çok uzun sürüyor, seçilmesi gereken bir frekans vs detay bilgi var mı?

Sabah tekrar baktığımda kanal isimleri görünmesine rağmen "Sinyal yok" mesajı geliyordu. Bu durumla daha önce de birkaç kez karşılaşmıştım.
    Bu sizce modülle ilgili bir durum mu, modülde sorun olabilir mi, yaptığım ülke seçimi vs doğru mu?

Tşk.
    Jónas

Bende LH3000 var. Conax modül ile Teledünya izliyorum.
    Kanal arama benim tv'de de uzun sürüyor ve ülke olarak Finlandiya seçiyoruz(m).
    Bu bakımndan tv'inde bir sorun yok.
    Frekans ayarlaması yapmıyorum, tam aramaya ayarlıyorum sanırım o yüzden uzun sürüyor.
    TV'yi kontrol ettirmeden önce başka bir conax modül ile deneme yapmanı öneririm.

Hocam LH3000 in Teledünyada kanal geçişleri nasıl

• LH serisi için 3.40 tan sonra yeni bir firmware çıktımı arkadaşlar, bilgisi olan varmı? 3.51 duydum da bulamadım.
  • ben mkv de altyazı sorununu şöyle çözdüm,
    filmin adını MKV yazıyoruz
    altyazı için MKV.srt yazıyoruz hepsi bukadar.
  • Arkadaşlar 42LH5000 de usb den mkv filmleri izleyince kontrast ayarlarını nasıl yapıyoruz.Sinema,spor gibi seçenekler var ama canlı bulamadım ve bitürlü kontrast açamadım filmler oldukça mat gösterdi.Sd yayında tv ışıl ışıl usb moviede kontrast ayarlarını bitürlü bulamadım..Tşk...
  • Bende 37LH4000 var.
    Resim Sihirbazını kullanıp,istediğin ayarları yaptıktan sonra hangi giriş için saklamak istiyorsan o kutucuğu işaretleyip "Uzman1" veya "Uzman2" olarak kullanabilirsin.
    Örneğin,resim sihirbazını adım adım izleyip arzu ettiğin görüntü ayarlarını seçip,"usb" kutucuğunu işaretleyip saklarsın,sonra resim seçeneğinde "Uzman1" olarak seçince olur gibime geliyor.
    Her iki model de 3.40 firmware kullanıyor.
  • biraz sonra 42LH5000 i, 3.15 ten 3.40 a yükselticem, elime ne geçecek bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavaslan

Bende 37LH4000 var.
    Resim Sihirbazını kullanıp,istediğin ayarları yaptıktan sonra hangi giriş için saklamak istiyorsan o kutucuğu işaretleyip "Uzman1" veya "Uzman2" olarak kullanabilirsin.
    Örneğin,resim sihirbazını adım adım izleyip arzu ettiğin görüntü ayarlarını seçip,"usb" kutucuğunu işaretleyip saklarsın,sonra resim seçeneğinde "Uzman1" olarak seçince olur gibime geliyor.
    Her iki model de 3.40 firmware kullanıyor.

Seçeneklerde usb yok malesef yada usb gösteren yol hangisi.Ben bütün seçenekleri seçip kaydettiğimde uzman1 oluyo fakat usb videolarda değişiklik olmadı...
  • Merhaba

lh5020 üzerinde bulunan ethernet port ile aynı networkdeki pc de bulunan filmleri izleme şansımız varmı acaba ? sanırım bazı tvlerdeki dlne bu işe yarıyor lg de bulunan ethernet portu aynı işi görür mü acaba ?

Teşekkürler
  • LH 42LH5000 bu tv den kullanıpta usb de mkv izlerken kontrast ayarlarını yapabilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sfenks -- 11 Aralık 2009; 15:29:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sfenks

LH 42LH5000 bu tv den kullanıpta usb de mkv izlerken kontrast ayarlarını yapabilen varmı?

LH4000 dede aynı durum var bence usb den film izlerken kontrast ayarları ve diğer bazı ayarlar kullanılamıyor. Sanırım kendi belirlediği normal bir kontrast ayarı uyguluyor tv. Sanırım servis ayarlarında usb video yu hd moduna getirdiğimiz o menüde, usb video sırasında tv nin bu tür ayarlarının aktif olmasını sağlayan bir ayar daha vardır. Ama o menüyü kurcalamak cesaret istiyor.

Bu arada ben izliyorum usb den divx ve mkv leri ama kontrast ayarı yapma gereği duymadım hiç. Yani görüntü aşırı karanlık veya aşırı aydınlık olmuyor zaten normal seyredilebilecek bir seviyede oluyor hep.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dino13

quote:

Merhaba,

Tşk.
    Jónas

ülke olarak ben de finlandiya seçtim. frekans değerlerini giriyorsun ama sayıları şu anda aklımda değil. akşam eve gidince değerleri yazarım.

Televizyonum LH4000, ülke olarak Finlandiya seçili,
    Teleünya için modül ayarlarım:
    Frekans : 474000
    Sembol Hızı : 6900
    Modülasyon : 256QAM
    Ayarları bulamayan arkadaşlar bunları kullanabilir, daha iyi ayar kullanan arkadaşlar da bizimle paylaşabilir.

• Merhaba,
    çok teşekkürler, benim de ayarlarım bunun aynısı, modülde sorun varmış değiştirdim, üzerinde kırmızı biber olan modülde sorunsuz çalışıyor.
    Herkese tavsiye ederim.

jónas
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.