Şimdi Ara

Lga 1200 işlemci mi değiştirmeliyim anakart mı? Grafik tasarımda hangisi önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, grafik tasarımıyla ilgili bir işe başladım ek iş olarak. Şuan ki bilgisayarım birazcık ağır kalıyor bende parçaları yavaş yavaş değiştirmeye karar verdim.

Şuan ki anakartım lga1200 soket, cpu i5 10400f. Acaba anakarta göre işlemci mi almalıyım yoksa direkt platformu mu değiştirmeliyim kararsızım. Ekran kartım zaten kötü ve onu yenileyeceğim ama grafik deyince aklıma ekran kartının önemli olduğu geliyor, işlemci ve ram in bu konuda önemi ne kadar bilmiyorum. Zbrush ta yüksek poligonlu modellerle çalışıyorum, bu amaçla kullanılan pc de neleri değiştirmem gerekir?

• i5 10400f zayıf bir işlemci. 11. seriye kadar olan tüm Intel işlemciler günümüzde zayıf kalıyor. Bende i5 12400f var, i9 11900k'dan çok geride değil, öyle diyeyim. 12. seride güçlü işlemciler var. 13 ve 14 yakın seriler ama sorunlular.

Para sorunun yoksa AMD 9000. seri işlemcileri bekle. Kart olarak da 4080 Super yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı ve işlemci değişimi yap, hem Intel hem de AMD yeni işlemcilerini tanıtacak, kararını verirsin, AMD iyi ilerletiyor süreci, Intel'in sorunlu işlemciler üretmesi büyük problem yarattı. Ekran kartı değişimi yapacaksan NVIDIA tercih et, AMD çabalasa da NVIDIA önde oluyor, RTX 4060 da seni rahat ettirir, Quadro P2000 ya da P4000 de düşünebilirsin. RAM eklemesi fayda sağlar, bol RAM avantaj demek. Grafik tasarım, 3B modelleme, hareketli grafik işleri iyi işlemciye, ekran kartına ve bol RAM'e ihtiyaç duyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 8 Ağustos 2024; 19:57:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ryzen 9 7950x3d işlemci aldım, buna anakart ne önerirsiniz bana?

• linkorn L kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, AMD B650 yongasetli bir ASUS, MSI, Gigabyte ya da AsRock anakart alsan rahat edersin, B650 yongasetli anakartlar öneriliyor internette. Uygun bir modeli seçersin bakıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 9 Ağustos 2024; 16:59:8 >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, anakartın hız ısınma işlemciyle ekran kartıyla uyumu vb. Konularda etkileri ne kadardır özellikle önerdiğiniz bir kart var mıdır?

• linkorn L kullanıcısına yanıt
    Bu yongasetine sahip anakartlar cazip gözüküyor, daha üst seviye olan B670 yongasetli anakartlar da seçenek, ben yoğun çalışırım, sistemi sonuna kadar kullanırım dersen bu seriyi de düşünebilirsin. Kronik sorunu olmayan düzgün B650 ya B670 serisi bir anakart al diyebilirim, rahat edersin. Önerim yok maalesef, araştırman ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 9 Ağustos 2024; 18:48:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.