17" flat LGF700B Flatron bir monitör aldım. Explorer pencerelerini tam ekran yapmaya yada büyütmeye kalktığımda görüntünün sınırları değişiyor ve küçülüyor( özellikle yanlardan ). Bu durum arka plan rengi koyulaştıkça daha fazla oluyor. Arka plan rengi beyaz olduğunda bu hareket neredeyse hiç olmuyor. Frekans ve ekran ayarları ile oynamam bir şeyi değiştirmedi. Satıcı bütün flatlerde bu sorunun olduğunu söyledi. Bir iki flat de daha aynı sorunu gördüm ama benimki kadar ciddi boyutta değil. F700B kullandığını ve bu sorunla karşılaşmadığını söyleyenler de var. Acaba bir çözümü var mı? Yoksa donanımsal bir problem mi? Monitörün, ekran kartının ve anakartın sürücülerini update etmeyi düşünüyorum. Bu bir işe yarar mı? Ne yapmam gerek?
bahsettiğin olay bir sorun değil.bir çok monitörde buna rastlayabilirsin.donanımsal bi arızadan kaynaklanmaz yani.topraklamayla alakası olabilir....
Benim takıldığım nokta arka plan rengi beyaz olduğunda bu problemin neredeyse hiç olmaması. Monitörümü kasadan değil direk olarak topraklı prizden besliyorum. Prizde bir problem olup olmadığını bilmiyorum. Kontrol etmem lazım. Teşekkür ederim.
bende aynı monitorü kullanıyorum hop hop zıplıyo ama hiç takmadım şimdi bu bi sorunmu yani
bilemiyorum bu ekran kartı driver dan olabilir bir aralar benim monitörde göbek atıyodu(sadece ortalardan koyu renklerde daralıyodu) bir ara yaşadım sonra kendi kendi kendine düzeldi bir çok arkadaştada oldu sebebini bilmiyiorum ama heşeyi zamana birak
bu olay bende de var takma kafana bu sorun mu ya herşeyde bi kusur aramayın bi kaç gün önce fark ettim böyle oluyor yani ne yapalım bende az oluyor
garda? ayn? monütörden bendede var ayn?s? oluyo bu monütörler böylr bide bende üst kenarda s?k??ma var yani mesala bilgisayar?m logosu en üst kenara yakla??nca daral?yo biraz a??a çekince normale dönüyo umar?m anlam??s?nd?r!
bide ic bukeylik var onlarda.daha bu ic bukeylik olyını bilmeden once bir int cafede bu monitorleden vardı ilk oturdugumda cok garip geldi hatta birisinin monitorun trapezoid ayarıyla oynayıp bozdugunu dusundum fakat hepsi aynı sekildeydi.garipsiyordum onceleri ama sonra alıstım.oyunlarda degilde normal word iexplorer falan kullanırken cok garip geliyor.bende 19" ini almayı dusunuyorum.samsungmu alsam ne yapsam
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by adarici</i> <br />17" flat LGF700B Flatron bir monitör aldım. Explorer pencerelerini tam ekran yapmaya yada büyütmeye kalktığımda görüntünün sınırları değişiyor ve küçülüyor( özellikle yanlardan ). Bu durum arka plan rengi koyulaştıkça daha fazla oluyor. Arka plan rengi beyaz olduğunda bu hareket neredeyse hiç olmuyor. Frekans ve ekran ayarları ile oynamam bir şeyi değiştirmedi. Satıcı bütün flatlerde bu sorunun olduğunu söyledi. Bir iki flat de daha aynı sorunu gördüm ama benimki kadar ciddi boyutta değil. F700B kullandığını ve bu sorunla karşılaşmadığını söyleyenler de var. Acaba bir çözümü var mı? Yoksa donanımsal bir problem mi? Monitörün, ekran kartının ve anakartın sürücülerini update etmeyi düşünüyorum. Bu bir işe yarar mı? Ne yapmam gerek? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
LG F700B sahibiyim. Tavsiyem ekran tazeleme hızını 75 Hz ayarla, topraklı priz kullan, ekran kartı driver'larının güncel olanı yükle ve en önemlisi uzun vadede sorun yaşamak istemiyorsan kasadan monitöre güç verme. PSU Zalman,FSP,Thermaltake (400/500) değilse sorun yaşarsın.Son olarak bu monitörleri özel köpük temizleyicilerle temizle. İyi günler
Ne yaptıysam (75 Hz,topraklı priz kullanmak, ekran kartı driver'larının güncel olanını yüklemek,kasadan monitöre güç vermek vb.) sorun çözülmedi ama her geçen gün alışmaya başladım. Pencerelerin içini siyah, yazılarını beyaz yaparak oynamayı minimua indirdim ama yine de tamamen yok edemedim. Sanırım bununla yaşamayı öğreneceğim. Özel köpük temizleyici tavsiyen için teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme