Şimdi Ara

Liberalizm, sosyalizm gibi ideolojileri anlamak için kitap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • okuduğum kitapların dili çok ağır gerçekten. böyle akıcı şekilde okuyacağım bu sistemleri anlatan, örnekleriyle veren bir kitap arıyorum.

ekonomi diliyle değilde daha çok sosyolojik yansımalarını, ülkelerin gelişimine katkılarını vs. anlatan.

• piyasanın en iyisidir
    https://www.yordamkitap.com/
    SİYASET BİLİMİ Kavramlar, İdeolojiler, Disiplinler Arası İlişkiler (Ci
    https://www.yordamkitap.com/siyaset-bilimi-kavramlar-ideolojiler-disiplinler-arasi-iliskiler-ciltli

• Modern Politik İdeolojiler - Andrew Vincent
  • Tavsiyelerinizi bende bekliyorum giriş niteliğinde olabilir.
  • Modern siyasal ideolojiler İstanbul Bilgi üniversitesi yayınları okuyordum bende yarım bıraktım ders kitabım hoca önerdi biraz ağır geldi ama herkes akıcı diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem, özellikle sosyalizmi öğrenmek ve anlamak için mümkün olduğunca kuramcılarının okunması yönünde. Bu anlamda başlangıç olarak Marx ve Engels'in Gotha ve Erfurt Programlarının Eleştirisi ile Engels'in Ailenin, Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni kitabı yararlıdır.

Ayrıca ilkel topluluktan kısaca başlayıp yunana, oradan da yanlış kalmadıysa aklımda Rousseau'ya kadar siyasal düşünüşü ele alan Alaeddin Şenel'in "Siyasal Düşünceler Tarihi" kitabı siyasal düşünceler tarihi konusunda harika bir ders kitabıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jordan Henderson -- 16 Temmuz 2020; 19:13:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devletsiz Toplum Mümkün mü?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekonomiyle alakalı olarak "Kızımla Ekonomi Sohbetleri"ni önerebilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.