Calistigim firmanin Libya'da ofisi var ve bana burada gorevlendirilmek uzere teklifte bulundular.
Aranizda daha once Libya'da bulunmus, yasamis ya da oradaki yasam sartlari konularinda bana bilgi verebilecek ve tavsiyelerde bulunabilecek arkadaslar var mi ?
Dayım orada vinç operatörü olarak çalıştı.Türkler diğer arap ülkelerinde olduğu gibi sevilmez.Ayrıca çok sıcak bir yer dayım tişörtten başka bir şey giymediğini söylemişti. Türklere karşı önyargılılar ama Türkçe konuşan birisine her yerde rastlayabilirsin. Onun dışında maaşı iyidir; kolay gelsin, yolun açık olsun
babam işi dolayısı ile ara sırada gider gelir ve bir kaç tanıdığımdan da duyduklarımı yazayım;
ilk önce çok sıcak olduğunu ,
Çok berbat bir geri kalmışlığı olduğunu ,
Her yerde Kaddafi resimlerinin olduğunu ,
Bir Libyalı ile bir yabancının çatışmasında sorgusuz süalsiz kesinlikle Libyalının haklı olduğu ve ona göre işlem yapıldığı(çok demokratik gördüğünüz gibi:)) ,
Sanayinin sıfır olduğunu ve herkesin hurdada olsa arabası olduğu ama yolda kalırsa arabayı bir daha görmemek üzere terk ettiğini duydum.
daha vardı ama aklıma gelmedi şuan.Ve bu benim bahsettiğim yer Tripolidir.Yani başkenti.Saygılar...