Şimdi Ara

Lilium’un elektrikli uçan taksisi, saatte 100 kilometre hıza ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanya merkezli uçan taksi girişimi Lilium’un uçan aracı uçuş testlerinin ilk aşamasını başarıyla tamamladı. Elektrikli araç yapılan denemelerde saatte 100 kilometre hızla uçmayı başardı.

Şirketin uzun yıllardır üzerinde mesai harcadığı dikey iniş ve kalkış yapabilen araç, geçtiğimiz bahar aylarında havalanmış, bir süre havada asılı kaldıktan sonra tekrar yere inmişti. Şirket tarafından paylaşılan yeni görüntülerde ise aracın dikey olarak kalkışına ve ardından yatay olarak uçuşa geçiş anını resmen izleyebiliyoruz.

Ayrıca Bkz.Uçak kanatları için yeni kompozit metal köpük

Almanya’nın Münih şehrinde 3.000 metrekarelik alana kurulan fabrikada üretilecek aracın uçuş testlerinin ikinci aşamasında yüksek hızda seyir kabiliyetleri test edilecek. Lilium’un paylaştığı verilere göre 36 adet elektrikli motorla donatılan uçan taksi, motorların ürettiği 2.000 bg güç sayesinde saatte 300 kilometre hıza ulaşabiliyor. 5 kişi kapasiteli taksi, bu performansı sıfır emisyon oranıyla gerçekleştiriyor.

2025 yılında hizmetlerine başlamayı düşünen Lilium, bu süre zarfında her yıl 100’lerce araç üretmeyi planlıyor. Şirket ikinci fabrikanın da yakın bir tarihte faaliyete geçeceğini belirtmiş.

• yanliz cok sayida ufak fan inanilmaz gurultu cikaracaktir. heleki gelisen batarya teknolojisiyle hizlari ve performanslari artikca. icindeki icin sorun degil, bir sekilde ses yalitilir yada en kotu durumda helikopterlerdeki gibi aktif ses yok edici kulaklik kullanilir ama bu araclarin cirit atacagi sehir ortamini dusunemiyorum. gunumuz sehirlerinde araba gurultusu bile asiri boyutta gelecegin sehirlerinde ucan araclar cok daha buyuk gurultu kirliligi yaratacak gibi duruyor.

• bizdede cezeri var inşallah.

• yine almanların yaptığı kişisel elektirikli bir uçak vardı, ismini unuttum. Motoru japatıp havada asılı kalabiliyorsun ve kullanımı için deneyim bile gerektirmiyordu. Elektirikli oluşu sessizliği vs alınası bir cihaz tabi 70 bin euro idi..

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Ben kesinlikle inanıyorum ki, bu teknoloji de yakın bir tarihte sona erecek ve sessiz iç sistemle çalışan uçan araçlar yapabileceğiz.

• antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    tamamdir, simdi lilium'u ariyorum ve hatta nasa'yi darpa'yi da ariyorum. havacilik ve uzay uzerine tum arastirmalarini sonlandirsinlar.

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Ben gırgırda değilim. İnsan aşağılamak sizi sanırım mutlu ediyor. Çalışmalarımın içeriğini bilmeden bol keseden atmaya devam edin. Size gırgır yolunda başarılar dilerim.
    Yok işte yok. Antigravity yok. Şehir efsanesi. Kendini kandır yapıyorum diye. Free Energy nasıl mümkün değilse, antigravity de mümkün değil.

Üçgen şeklimde brown etkisi denen makineyi evde yaptıysa o yüksek voltajın etrafında ki havayı iyonize etmesi ile havada duruyor. yani yerçekmi ni değiştirmiyor.

• sfır emisyonu için ya güneş paneli
    yada nüçleer reaktörü olmalı.

• Ben sizin iddianıza karşılık sadece şu cevabı vermek istiyorum, günümüze kadar kimsenin keşfedemediği bir itki çeşidi olduğunu söyleyebilirim. İyon motoru ve benzerlerinden zaten haberim var. Benim sistemimde madde püskürtme zorunluluğu yoktur fakat madde püskürtme itkisi başka bir itki türüne de dönüştürülebilmektedir. Bu bir teori değildir, deneyler sonucunda kanıtlanmış bir gerçektir.Bana inanıp, inanamamak size kalmış. Benim bu konuda çok iddialı olduğumu bilin yeter. Ben matematiksel doğruları benimsemiş bir kişiyim. Yoktan da bir şey var olamayacağını da her zaman söylerim. Ben bedava enerji videolarını dahi izlemeye değer bulan bir kişi değilim.İsterseniz beni takip edebilirsiniz;

Ben sizi yaklaşık olarak 4 haftadır takip ediyorum zaten, hatta youtube üzerinde de yorum yapmıştım. Çalışmalarım olumlu gidiyor fazla ayrıntı veremem demiştiniz.
  • Adınız Relax Relax'tı, şimdi Devin Weston gördüm, burada da Jhon D.Rockefeller olmuşsunuz. Sanırım son zamanlarda yayınlanmaya başlayan John D. Rockefeller belgeselini izlemeye başladınız.
    Asıl sebep can sikintisi kpss calistikca iyice deli gibi oldum :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canı gönülden başarılar dilerim.
    Çok teşekkür ederim. Siz mühendis misiniz yoksa benim gibi sadece bilime meraklı bir insan mı? Warp motorları icin bile teorik bilgiler varken neden antiyerceki ile bilgi hep efsanelerden olusuyor ? Siz super iletken gibi bir sey mi kullaniyorsunuz? Kuatum mekanigi gibi derin konularda mi calisiyorsunuz diyicem ama fotonlar bile kutle cekiminden etkileniyor diye biliyorum. O cihaz nasil etkilenmiyor? Ebay, alibaba gibi sitelerden temin edilecek materyal ile bu teknoloji nasil mumkun oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canımsın :). Merak eden insanları çok seviyorum. Fizik okuyanların anti yerçekimi sistemine inanması oldukça zor. Çünkü Newton kanunları imkansız olduğunu söylüyor. Anti yeçekimi kuvveti, itkinin bir başka çeşididir ve sadece insanların keşfedemediği bir matematikle bağlantılıdır. Bu proje benim çocukluğumdan günümüze kadar bir takıntıdır, sadece bir lise mezunuyum ve de fizik dersi çok görmedim. Matematiğim kendi çapımda oldukça güçlüdür. Buna kanıt olarak 3x3 ve 4x4 rubik küpü çözebildiğimi gösterebilirim. Ayrıca çözümlerin tümü bana özgün olup, kimseden alıntı değildir. Ben liseyi bitirdikten sonra zaten içimde olduğu için bilimsel konuları takip etmeye başladım. Senelerce bilim ve teknik dergisi okudum. Senelerdir de her gün internet üzerinden bilimsel gelişmeleri her gün takip ediyorum. Bu projenin kökeni çocukluğumdaki salıncaklardan ve UFO haberlerinden geliyor. Çocukken kendi kendime düşündüm ki; bir salıncağı hiç kimsenin yardımı olmadan sallamayı başarabiliyorsam, neden UFO gibi iç sistemle hareket mümkün olmasın dedim. Warp motoru sadece teorik bir düşüncedir, başarılı olup olmayacağı oldukça şüpheli. Fotonlarla yerçekimini yenmek kesinlikle mümkündür fakat önce daha basit bir sistemin temellerinin atılması gerekiyor. Fotonlarla çalıştırılan nano motorların süper iletken mıknatısla iletişime sokulması ile geleceğin anti yerçekimi teknolojisi oluşturulacaktır. Manyetik gücü ne kadar yüksek olursa olsun, tek başına yerçekimini yenmek için süper iletken mıknatıslar hiç bir işe yaramaz. Kuantum gerçeğinden yararlanmak mümkün olur mu şu için bilmiyorum. Bu bilgilerden fazlasını artık istemezseniz memnun olurum. Dilerim başarıya ulaştığımda tanışırız. Her şeyden önce tam anlamı ile uçan bir prototip oluşturmam gerekiyor. Yoksa bana inanılmayacağından kesinlikle eminim. Daha önümde bir kaç yıllık uzun bir yol var görünüyor. Hoşça kalın.

Umarım başarılı olursunuz. Daha fazla soru sormayacağım, tamam :) Ama şunu bilin ki, olumlu veya olumsuz bir sonuç bekleyen bir kişinin yani en azından benim dikkatimi çektiniz. Sizden bir sonuç bekleyen bir insanın olması sizin motivasyonunuzun buna paralel olarak artmasını gerektiriyor. Size inanan bir insanın olması artık daha çok çalışmanızı gerektirecek. Sizi takipte kalıcam. Görüşmek üzere...
  • Benim için çok değerlisiniz ve bana inananlarla azmim daha da artıyor. Zaten başarılı olmayı istemekteki en önemli hedefim insanlığa yararlı olmaktır. Teşekkür ederim, görüşürüz....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.