Şimdi Ara

LİMANGO KAPANDI (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
7.733
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Eufloria

4. aldığın ürün değil mesela telefon aldın bir siteden eve geldi baktın bozuk çıktı geri gönderdin adamlar para iadesi yada telefonun yenisini gönderelim dediler yenisini istedin yenisi geldi yine bozuk çıktı 3. de eğer sen zaten yine telefon istersen kaşınıyorsun demektir para iadesi alırsın gider başka yerden alırsın.

iyi de sen saçma bi şeklde yılda max 3 kere yazmışsın. bu ne anlama çıkıyor ?

hadi dediğin gibi de olsun, teşhir ürünlerini sana gönderen, ya da bozuk ürünleri bilerek gönderen firmalara müşteriyi kazıklama kapısı açmış olmuyor musun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 30 Mart 2015; 13:18:06 >
  • Türkiye pazarında tutunmak istiyorsanız agresif reklam kampanyası şart. Best buy mağazısının türkiye den çekilme sebebi agresif reklamın anlayışlarına ve şirket politikalarına ters düşmesi idi.

Bunu uygulayıp tr de tutunan yabancı firmalardan en iyi örnek media markt. İyi ki de yaptılar ve tutundular.

Limango nun durumu da best buy ın durumu gibi kısaca.

Markafoni nin önceki sahibi Sina Afra. Adam bu sektörün kurdu olmuş, adam ülkesini bilmez mi? Hatırlayın markafoni kombolarını, gençturkcell indirimlerini..

Ama güney afrikalı şirket aldığından beri bu indirimlerden eser yok. Neden çünkü adam tr pazarını bilmiyor. Sonları da bestbuy, limango vs ile aynı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eufloria

4. aldığın ürün değil mesela telefon aldın bir siteden eve geldi baktın bozuk çıktı geri gönderdin adamlar para iadesi yada telefonun yenisini gönderelim dediler yenisini istedin yenisi geldi yine bozuk çıktı 3. de eğer sen zaten yine telefon istersen kaşınıyorsun demektir para iadesi alırsın gider başka yerden alırsın.

neden almasin ki? belki alisveris yaptigi sitede o gun indirim vardi. o fiyata baska siteden bulamayacak. hizlialdan 4 defa arizali gelen urunu 5.sefer istedim sorunsuz olarak geldi.

bu siteler kargodan batacak firmalar degiller. kucuk esnaf mi aciyor da iadeden gelen kargo ucretleriyle batsinlar. siz saniyorsunuz ki kargo ucretine 5 6 tl oduyorlar. cogu buyuk firma 2 3 tl ye kargo gonderisi yapiyor. hepsinin anlasmasi mevcut. sizden 5 tl ucret aliyor ama 3 tl ye gonderi yapiyor. 10 kisiden bu sekilde sorunsuz urun teslimati gerceklestirirse zaten 10 kisi icin iade parasini cikartmis oluyor. ayrica begenmeyip iade ettiginiz urunu alip yeniden sifir seklinde satiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reco. -- 30 Mart 2015; 13:21:55 >

• Tüketici Kanunu gayet güzel. Şirketlerin kendilerine çeki düzen vermesi gerekiyor. Sistem art niyetli insanlar üzerine kurulmaz. Zaten kanunda da belirli ürünlerin iadesi yapılmaz. İade edilen ürünlerde paketlenir tekrar satışa hazır hale gelir. Kaldı ki bir ürün x birimden satışa çıkarken bunun içine nakliye, reklam, satış sonrası vs bütün kalemler dahil edilir.
  • SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşündüm evet bozuk çıkan ürünlerin hukuksal olayı ayrı oluyor buradaki konu beğenmediğin ürünü 14 gün içinde yollama olayı. O nedenle şu şekilde olabilir bir tüketici aynı satıcıdan hiç bir sebep yokken(ayıplı ürün bozuk ürün vs) yılda en fazla 3 defa ürün iade talebinde bulunabilir. 3 sayısından fazlası satıcının inisiyatifine bırakılır. 3 sayısı artırılabilir tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

almanlar böyle gelip bizdeki çıkış yapan firmalara atklıyorlar sora ellerinde patlıyor. evimister ve sporena mıyfı neydi onlar öyle oldu. aha bu limango da otto grup aldıktan sonra iyice dandikleşmeye başladı. markafoin de satılmıştı kime satıldı bilmiyorum ama onlar da böyle batabilir. bi morhipo sağlam oda boyner var arkasında. herşeyden önce kendi mallarını satabiliyor site sayesinde

halbuki alamanlar herşeyin en iyisini yaparlardı , otomobildeki dehalarını burda konuşturamıyorlar
    neyse, umarım yeni firmalar açılır da rekabet ortamı korunur , en son vipdükkan kapatmıştı, o da baya kar eden firmaydı , ama çok fazla iade alınca göçtü gitti , herşey müşteri memnuniyetinde bitiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

almanlar böyle gelip bizdeki çıkış yapan firmalara atklıyorlar sora ellerinde patlıyor. evimister ve sporena mıyfı neydi onlar öyle oldu. aha bu limango da otto grup aldıktan sonra iyice dandikleşmeye başladı. markafoin de satılmıştı kime satıldı bilmiyorum ama onlar da böyle batabilir. bi morhipo sağlam oda boyner var arkasında. herşeyden önce kendi mallarını satabiliyor site sayesinde

halbuki alamanlar herşeyin en iyisini yaparlardı , otomobildeki dehalarını burda konuşturamıyorlar
    neyse, umarım yeni firmalar açılır da rekabet ortamı korunur , en son vipdükkan kapatmıştı, o da baya kar eden firmaydı , ama çok fazla iade alınca göçtü gitti , herşey müşteri memnuniyetinde bitiyor

hocam almanlar giyim vb konularda sıfırlar resmen. neye ellerin atsalar batırtıyorlar. bu bonprix diye bi site var o da otto nun berbat ötesi bi firma. c&a alman kökenlidir onda kaltesizlik diz boyu. daha çok var böyle başarısız alman işi

• Türkiye pazarından çekilmişler, benim için zaten ha varlar ha yoklar fark etmiyordu sitelerine en son ne zaman giriş yaptığımı hatırlamıyorum bile
  • ACIMIZ büyük.
  • Zamanında çok ekmeğini yedik, bir devin çöküşü.
  • yıllar önce bir bayram gününde alışveriş üstüne bedava kargoyla çek vermişti bu şekilde 10-15 i geçik sipariş vermiştim.1 liraya özdilek havlular falan filan..hatırlayanlar vardır elbet.
  • İyi oldu en son alışverişimde rezalettiler

• aklıma zanox geldi. o da iddialı çekilde piyasaya girip, çıkmıştı.
  • Dostlar başımız sağolsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

hocam almanlar giyim vb konularda sıfırlar resmen. neye ellerin atsalar batırtıyorlar. bu bonprix diye bi site var o da otto nun berbat ötesi bi firma. c&a alman kökenlidir onda kaltesizlik diz boyu. daha çok var böyle başarısız alman işi

hocam tchibo benim gözde sitem almanların diye biliyorum isteyince yaparlar yani müşteri memnuniyeti dünyanın her yerinde aynı kalitede , sorunsuz ve müşteriden yana olmalı, burası türkiye deyip müşteriyi sallamayan olursa bedelini ağır öder zaten internet alışverişini genelde bilinçli kesim yapıyor , örneğin bim teyzesine ben şimdi deli gibi çırpınıp sıraya girip 2 - 3 bim teyzesinin işini bitirmeden de istediği ürünü internetten alabileceğini nasıl anlatayım mazallah benide kaynatırlar arada her şey firmada bitiyor bence insan ayırmadan işini yapacaklar 1 tl malıda 1000 tl malıda aynı özende satacaklar , tedarik edemedikleri ürünü satmayacaklar

• üç siparişim var umarım gelir vipdükkan a dönmesinde gerçi onlar dolandırıcı oldu siteyi telefonları herşeyi bi anda kapatıp bi gecede toz oldular hala akrabalarını anarım aklıma geldikçe
  • mumla arıyorum
    şu an 5 yaşında olan çocuğumun ve 3 yıllık prima premium care bezini alt limitsiz 20 lik çeklerle 1 -2 tl ye almıştım şimdi aynı bez 30 tl nin üzerinde.
    2. çocuğun yolda olduğu zamanda kötü haber oldu. seni hiç bir zaman unutmayacağım
  • Genel olarak fiyatları çok uygun olmasa da arada uygun fiyatlı ürünler kıstırılabiliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlosmexo -- 30 Mart 2015; 15:16:12 >
  • guven35 G kullanıcısına yanıt
    Durumu çok guzel anlatmışsınız hocam. Tukeyıcıyı koruyalım derken kotu nıyetlı alıcılar yasaları suistımal etmeye basladı. Adam 20 liraya bot almış. İki ay giymiş kenarı yırtıldı diye iade ediyor. 20 liralık botun ömru kaç yıl olabilir?

• hayırlısı olsun ne diyelim. en azından kimseyi mağdur etmeden çekiliyorlar. zamanında bayağı alışveriş yapmıştık. ama para iadesini 1 ayda zor yapıyorlardı. ayrıca siparişler resimdeki gibi çıkmıyordu. zaten gs ürünleri almıştım hep. son birkaç aydır marka seçeneği iyice azalmıştı. batacağı belliydi.

ayrıca buradan tüketiciye suç bulan arkadaşlara da iki çift lafım var. sizin dediğiniz kötü niyetli müşteri %3-5 ya olur ya olmaz ama %95 tüketiciler uyuzluk olsun diye iade etmez. ya beden olmamıştır. ya da resimdeki gibi değildir. bence özellikle giysi satan sitelerin beden ölçüleri konusunda bilgilendirmesi çok yetersiz. satılan ürün hakkında eni boyu derinliği ne kadar kaç cm bildirirlerse iade olayı azalır. ayrıca %100 pamuk yazıyorlar. polyester geliyor. ben dandik kumaşlık ürüne niye pamuklu ürün parası vereyim. 3 kuruş tasarruf edecez diye internetten alıyoruz. yoksa girem mağazaya adam gibi inceleyerek deneyerek alırım. madem mağaza tutmuyorsun eleman çalıştırmıyor böyle giderlerin yoksa ucuz fiyata satacaksın ve müşteri memnuniyeti sağlayacaksın. kimse kusura bakmasın müşeteriler firmalara düşman oluyorsa bunun sebib tüketiciler değil firmalardır. 3 kuruş için uyanıklık yapıp müşteriyi sinir ediyorlar. müşteri de kanuni hakkım deyip böyle yapıyor. 14 günlük iade süresi olmasa internetten çöp bile almam. çünkü olmazsa kırık çıkarsa bozuk çıkarsa aynı gün geri yollayamıyoruz. işimiz gücümüz var. kargoya git gönder paran geri yattımı kontrol et bunlar zor işler. herkes yapamaz. belli yaş üstündeki insanlar hiç uğraşamaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.