Şimdi Ara

LİMANGO KAPANDI (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
7.733
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: guven35

Bence daha çok site kapanır. Neden mi? Yeni çıkan Tüketici Kanunu ile her türlü alışverişte Cayma Hakkı nedeniyle 14 gün içinde ve Kapıdan İade de dahil Kargo ücretleri satıcı Firmaya ödetiliyor.
    Benim tanıdığım firmalardan, burada adını yazmayayım ama kaç tane firma sırf bu nedenlerle battı.
    Geçenlerde bu sitede bir konu vardı. Adam hizlial'dan tam 6 defa Cep telefonu alıp, iade ediyor. 7. telefonu beğenip alıyor. Bu telefonların kargo ücreti mi dersin, açılmış kutuları, çizilmeleri, değer kabı ne olacak? Yani satıcı firma her yönden zarara uğratılıyor. Oysa bu Kanunun kötü niyetli satıcı firmalar için çıkarılmış olması gerekirdi.
    Ayrıca 1 günlük Düğün, davet, nişan, parti elbisesi ihtiyacı olan art niyetli alıcılar, bir siteden ürün alıp, işlerini görüp, Cayma Hakkı ile iade ediyorlar. Bunun zararı kime? Satıcı firmaya...
    Siz kendinizi satıcı Firmaların yerine koyun ve vicdanlı olanlar düşünsün. Bu zararları ürün fiyatlarına yansıtsanız, pahalı satıyor derler.
    Ben firma değilim. Fakat bazen gittigidiyor, sanalpazar gibi sitelerde ürün satacak oluyorum. Alıcı daha ürünü teslim almadan, kapıdan iade ediyor ve kargo ücretini bize ödetiyor. Sorunca da "Benim Yasal hakım bu. Cayma Hakkımı kullanıyorum" diyor.
    Elektronik ürünler kargoda hasar görse, parçalansa bile, alıcının Kargo firmasına Tutanak tutturması gerekirken, hiç bir Tutanak vs tutturmadan iade ediyor. Site ise ürünü iade alıp, hakkımızı Yasal yollardan aramamızı istiyor. Tutanak olmadan nasıl hak arayacağız?
    Sadece bu nedenlerle internetten elektronik ürün satışını bıraktım. Giyim ürünlerinde de alıcı ürünü alıp, işi bitince iade ediyor. Kargo ücreti, ürünün değer kaybı vs hep satıcıya ödetiliyor.
    Ben de satıcı olduğum kadar Tüketiciyim. Fakat alıcılarda biraz insaf, vicdan olmalı, değil mi?
    Bu şartlarda firmalar nasıl batmasın, nasıl ayakta kalsın?

Art niyetli kişiler konusunda haklısın

Fakat bu kanun kaldırılırsa kimse internetten bişey satın almaz

Şahsen ben görmediğim bakmadığım ürünü internetten sipariş vermem heleki elektronik gibi çabuk bozulan yada bedeni küçük gelen gibi ürünlerde değişim yada iade güvencesi şart

Bu yasa ekonomiyi canlandırmak için yapılmıştır evet çoğunlukla tüketiciyi koruyor

İade ve değişim kanunlardan kaldırılsın internet satışları %50 düşer

Sadece internet üzerinden satış yapanlar kira elemean su vs. masrafları ödemiyor bu büyük avantaj ve işyeri kira fiyatları talep olmadığı için düşürüyor.

Kimse görmediği elinde incelemediği ürüne para verip satın almaz iade ve değişim güvencesi şart

Tabi yasada düzenlemeler yapılmalı satıcıyıda korumalı

• Ev Tekstil ürünlerini Tekstil Shop Sitesinden takip ediyorum. Firma çoğu ünlü firmaların bayiliğini almış gözüküyor. Denemek lazım .
  • -

And1 Erkek Ayakkabı Beyaz - 44.5

tedarik aşamasında

-

And1 Erkek Ayakkabı Beyaz - 42.5

tedarik aşamasında

• quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

almanlar böyle gelip bizdeki çıkış yapan firmalara atklıyorlar sora ellerinde patlıyor. evimister ve sporena mıyfı neydi onlar öyle oldu. aha bu limango da otto grup aldıktan sonra iyice dandikleşmeye başladı. markafoin de satılmıştı kime satıldı bilmiyorum ama onlar da böyle batabilir. bi morhipo sağlam oda boyner var arkasında. herşeyden önce kendi mallarını satabiliyor site sayesinde

halbuki alamanlar herşeyin en iyisini yaparlardı , otomobildeki dehalarını burda konuşturamıyorlar
    neyse, umarım yeni firmalar açılır da rekabet ortamı korunur , en son vipdükkan kapatmıştı, o da baya kar eden firmaydı , ama çok fazla iade alınca göçtü gitti , herşey müşteri memnuniyetinde bitiyor

hocam almanlar giyim vb konularda sıfırlar resmen. neye ellerin atsalar batırtıyorlar. bu bonprix diye bi site var o da otto nun berbat ötesi bi firma. c&a alman kökenlidir onda kaltesizlik diz boyu. daha çok var böyle başarısız alman işi

Almanlar yapı itibariyle hiç bir konuda sıfır olamazlar, illa olacaksa belki yemek konusunda olabilir (ki ona da en fazla zayıf denebilir) ama o konuda bile dünyaca ünlü şefleri olan bir ülke. Giyim moda konusunda ise dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir, ilk aklıma gelenler Karl Lagerfeld, Hugo Boss, Adidas, Puma, Escada, vb. C&A ise Almanya'da çok güçlü olsa da Alman değil Hollanda firmasıdır ve özeliikle %100 pamuk ve biopamuk ürünleri fiyat/kalite performansı açısından piyasadaki en iyi ürünlerdendir.

• bende de halen tedarik aşamasında.
    firma kapatmış olmasa, arayıp iptal edeceğim de,
    son bir alışveriş yaptık, onu da iç etmiyim diyorum bekliyorum.
  • Zaman çok uzadı. Kampanya biteli 13 gün oldu.Daha tedarik aşamasında. Umarım sorun çıkmaz.Tedarik aşamasında 1 ay bekletip,biz Almanya'dayız artık demezler.Buradaki hesapları büyük ihtimal Nisan sonuna kadar blokelidir.
    O tarihe kadar ayakkabılar gelmezse ne yapacağız?
  • Morhipo bu sektörde baskın çıktı.
  • para iadeniz yapılmıştır diye mail gelmiş :) sağlık olsun.

And1 Erkek Ayakkabı Beyaz - 44.5

Tedarik edilemiyor

And1 Erkek Ayakkabı Beyaz - 42.5

Tedarik edilemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turqie -- 10 Nisan 2015; 8:56:02 >
  • Dün siyah kırmızı çizgili and1 42.5 ayakkabım geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.